Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Nubia Red Magic 10 Pro - erő van, nyelvtudás nincs
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomee77
csendes tag
Sziasztok,
Nálam 866 óra az indítás óta eltelt idő
Most viszont megpróbálok fríssíteni MM-ra -
törölt tag
Hali! Flashelés előtt be kell pipálni jobb oldalt a "wipe" résznél valamit?
-
Uuser
tag
@ Williamgrant !
Ennél a MIUI-nál hogy alakul az akku idő ? KI lehet hozni belőle a stock ROM idejét staminával ? Kipróbálnám, csak ez tart vissza.
-
ViSAS
senior tag
válasz
DonDragonka #18096 üzenetére
Szerintetek mi lenne a kimenetele annak, ha egy belakott non-rootolt 23.5.A.0.570-ra ráflashelem mindenféle wipe nélkül a generic globalt, rootolom, majd visszadobom rá szintén wipeok nélkül pre-rootolt 23.5.A.0.570-at? FC bombák?
-
DonDragonka
őstag
Gyári rom, root nélküli, 5.1.1
Van arra mód, hogy a belső tárra vonatkozó 75% telítettségre vonatkozó figyelmeztetést ki lehessen kapcsolni? -
glehel
senior tag
válasz
Williamgrant #18087 üzenetére
van twrp de menüből való újraindításnál nem lép bele, ezért inkább válaszd a sima újraindítást majd a vol - gombot nyomkodva belép.
-
Melanor
tag
válasz
Williamgrant #18087 üzenetére
Félreértettél. Nem arra céloztam, hogy hibás a leírás, csak arra, hogy valami az én rendszeremmel nem stimmel. Ugyanis az összefoglalóban lévő 5.1.1-es független, gyári romot tettem fel flashtool-al többször a telefonomra és mindig gond nélkül felment, most meg 25%-nál elakad.
Az új root módszert még nem próbáltam sikeresen, de semmi okom kételkedni, arról, hogy működik, főleg, hogy itt is ugyanazt produkálta, mint az 5.1.1-nél, amit már párszor sikeresen feltettem.
A quick reboot alkalmazást kipróbálom még ma, de most mennem kell és működő telefon kell. Inkább akkor tesztelem, ha lesz időm romolni, ha valami félresikerül. -
MC Pite
veterán
Rootot eltávolítottam(rootchechkerrel is ellenőrizve), mégsem megy fel a frissítés (ota). Pc companion azt csinálja mait szokott - semmit, frissítést találtam, frissítsd, üres ablak.
Egyéb ötlet? Flashelni nem feltétlen akarok, örülnék ha menne a normális módon -
master90
aktív tag
Hali mindenkinek!
Frissitettem a telefont wifiről 1x elkeztem de nem szinpatizált vele le ált, de gépről fel rakta egyből! Szép le simult felulet beállítások szépen el rendezve, új fukciok amiket már rég hiányoltam.
De visszont azt nem tudom hogy hol találom zároképernyőn lévő gombokat hol lehet szerkezteni mert mikor újra lett rakva minden ott ahol volt kivéve a hivás helyett hangirányitás van. -
válasz
Melanor #18086 üzenetére
TWRP-t teszteld már ezzel. Itt ha Recovery Rebootot választasz nem indul a TWRP?
Tesztelve van mindkét módszer, flashtool alatt is megy a firmware letöltése, ráadásul torrent alapú a letöltés, így igen gyorsan lent lesz a file. Valamit félre néztél, mert a leírást mindig tesztelem, tuti jó.
Hiperneted akkor van ha telenoros vagy. Nem LTE előfizetők is kapnak ilyet egyes területeken ha nincs normális HSDPA (pl Eger, Debrecen stb) lefedettség abban a cellában.
-
Melanor
tag
válasz
Williamgrant #18079 üzenetére
Én is örülök. Most Wajk 6.0.1 1.5 rom-ja van rajta, de a twrp megint eltűnt. Az összefoglaló alapján tegyem vissza szerinted?
A másik, hogy most vettem észre, hogy a root leírása megváltozott az összefoglalóban. Most így próbáltam megoldani, de sajna a felénél megint elakadt a flashtool. Pont a leírásban javasolt módszerrel és rommal. Szerencsére, a korábbi- most áthúzott leírás szerint simán feltelepítettem.
Az 1.5-ös rom beüzemelésekor meglepődtem, mert kitett egy LTE jelet a térerő mellé. Ezek szerint van Hipernetem. Viszont felmerül az a kérdés, hogy eddig miért nem volt?
-
pont időben! úgy döntöttem, h felmegy az új droid. idegesit ez a giroszóp hiba, hátha ez orvosolja. egyébként a rubik kocka az pörög a teszt menüben. gondolom a launcher hasal el ilyenkor. mármint a gyári sony. oké, h havonta illik újrainditani, de hát mégis. ne kelljen!
-
sxxorp
őstag
válasz
gurabli #18065 üzenetére
A takarítás több mindent jelenthet, kérdés, hogy mire gondoltál.
A régi divat az volt, hogy a többség a készülék RAM-jából kilőtte az appokat, hogy elvileg gyorsabban menjen, ha már belassult. Ez ellene megy az Android működésének (újra kell töltenie az appot, stb.), Z3C-nél sincs erre szükség (ezen felül a Clean Master elég kétes hírnevet szerzett az utóbbi időben).Az újkori divat az, hogy sokan reflexből hőbörögnek, hogy 'hööö, semmi szükség takarításra', pedig egyes app-ok GB-ban mérhető felesleges cache-t tudnak felhalmozni. Bizonyos appoknál ez kifejezetten hasznos, pl. Google Maps, ha többnyire ugyanott közlekedsz, másoknál csak egy rosszul megírt app-ról van szó. Mehetsz egyenként is cache-t törölni (Settings/Apps), de időnként praktikus ezt egyszerre, főleg, ha többtucatnyi app-ot használsz mint én. Viszont némi tudatosságot igényel, sokszor nem érdemes minden app-ra megcsinálni, sőt újra le kell tölteni dolgokat (pl. hogy ne legyen egyszerű: pl. ha külföldön Google Maps-eztél, az ott cache-lt térképre semmi szükség, tehát ekkor érdemes ezt is törölni). Én a Titanium-ot használom erre (is), de ez root-ot igényel, SDMaid is jó.
Vírusirtó: ha kizárólag hivatalos forrásból szerzel be app-okat, file-okat, akkor valószínű, hogy felesleges. Ha máshonnan is töltesz fel apk-kat, akkor viszont meggondolandó, innen érdemes választani: [link].
Némelyiknek van Cleanup (cache-törlő) funkciója is, így 2 legyet ütsz egy csapásra.Holozis: Amplify: nem túl könnyűt kérdeztél, maga az app is Unknown-nak jelöli a legtöbb forrást. Amni sokat hozhat a konyhára, az a Google féktelen lokalizációjának megzabolázása, de ennek beállítása tapasztalati, hogy mikor sok, és mikor rontod már a funkciót. A modul készít statisztikát, tedd fel és egy idő után a durvább tételeket érdemes korlátozni. Anno ezt használtam erre, nem tudom, mennyire friss: [link]
vicces: Hála istennek! akkor egyelőre biztosan nem fog leválni a kijelződ
-
kedves fiúk-lányok!
529 és fél órája nem inditottam újra a telefont és ma megint előjött a giroszkópos problémám. a telefon nem hajlandó forgatni a képernyőt. megy a navi, berakom az autóban a műszerekhez a kormány mögé fektetve és nem forgat. ki-be kapcsolom a funkciót a redőnyben de semmi változás. melyik appnak kell ilyenkor a cacheért törölni?? újrainditásra rendbe szokott jönni, de most ezt el akarom kerülni.
vagy gond van a telóval hardveresen és vigyem inkább vissza??
egyébként sokszor a gps is ugrál navigálás közben. de ez a hiba az első készülékemnél is előjött.
és ne legyenek kétségeitek, azóta sem esett le! nagyon jó dolga van egész nap egy 26 tonnás scania fülkéjében, napi 10-12 órán át. esténként meg a sz.gép asztalomon egy kicsit, aztán a kispárnám mellett. olykor szeretnék a saját telefonom lenni -
holozis_HUN
addikt
válasz
Williamgrant #18079 üzenetére
Amplify? Azt nem igazán tudtam, hogy hogyan kellene beállítani, ha ráérsz segíthetnél benne
-
válasz
spiky03 #18073 üzenetére
Ha a műanyag van csak lepattanva és a Pressure teszt nem mutat szelelést
akkor nem izgatnám magam miatta különösebben.
(#18074) gurabli
Ahogy már írták, nincs. Azt hogy a hüvelyen mit takarított, nem tudhatom.(#18076) Melanor
Nem gondolnám hogy hülye lennél, mindenkivel előfordulhat hogy rossz romot, vagy TWRP-t flashel. Amíg Sony logó van, addig nagy gebasz nem szokott lenni. Amúgy máskor ilyen esetben elvileg a PCC is rendbe tudja a telót hozni, de azzal nagy tapasztalatom nincs, mindig flashtoollal dolgozok. Annyi előny van az összefoglalós sztorival, hogy tuti műxik, tiszta root és onnan bármerre lehet tovább lépni.
Örülök hogy végül megy a telefonod.(#18078) holozis_HUN
Ha már fizetős témánál vagyunk, akkor a legjobbak legjobbika rootos telón az Amplify. Nekem azzal még rá lehet verni a Slim 4.8-ra (bocsi, arra esküszök) közel egy napot. Most reggel vettem le a töltőről, végignyomtam vele a melót és 81%-on áll.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Viktor77 #18077 üzenetére
Igen, de miatta fagyott a teló minden este. Ezért lett kiszedve végül. Ez egy automata tisztító, ami valszeg este ment, ezért akkor lefagyott a teló reggelre. Wajknak és nekem is előjött, így kiszedte. És így már jó. Amúgy SD Maid a legjobb, főleg ha fizetős és van root! Nem drága.
-
Melanor
tag
válasz
Williamgrant #18070 üzenetére
Az összefoglalóban lévő 4.4-es simán felment. Most pedig ezt rootolom, rá a twrp-t és mehet az 1.5 wajk rom. A magánakciókat meg elfelejtem, mert, mint az majdnem kiderült költségesek tudnak lenni. Természetesen ez is azt mutatja, hogy milyen rossz konstrukció, meg típushiba, stb. Semmiképp nem én voltam a hü...
Nagyon köszönöm a tippeket
Neked is fattyu. -
gurabli
őstag
válasz
Williamgrant #18068 üzenetére
No, akkor ilyesmire nincs szükség? Mert Huawei-n ez minden alkalommal elég sok mindent kitakarított. Naponta egyszer nem ártott lefuttatni. De nem vagyok híve az ilyesminek, ha nincs rá szükség. Szóval akkor hanyagolom.
Az ám, részben off, de: vírusirtót érdemes használni, felrakni, vagy felesleges és az is csak "szemét".
-
spiky03
veterán
válasz
A Nillkin sarka van letörve két helyen is.
Lehet félre értettél, mert a felső sarkából van egy pici rész lepattanva a műanyag.
De majd délután ha otthon leszek megpróbálok képet csinálni róla.Meg majd veszek új üveget előre meg hátra is, mert hátul keresztbe van repedve. Legalábbis nagyon remélem, hogy az és nem a hátlap.
Lehet veszek majd rá egy tokot is, hogy később ne legyenek ilyen esetek.
-
Melanor
tag
válasz
Williamgrant #18070 üzenetére
igen, a kábel eredeti. Újraindítottam a laptopot, átdugtam másik usb portre és újra próbálom a flashtool-t. A telefon bekapcsol és bejön a sony logó, aztán persze figyelmeztet, hogy nagyon nem bootol és dugjam pc-re. Sajna most megint ugyanott állt meg. Leszedem újra a romot, hátha esetleg az sérült meg...
-
válasz
Melanor #18069 üzenetére
Igen, sw birck. USB kihúz, PC restart, USB port és kábel (eredeti-e?) ellenőrzés, telefon ellenőrzés hogy bekapcsol-e sima power gombra. Ha nem, megnézném hogy Flashmode/Fastboot megy-e. Ha igen, mehet a rom flashtoollal rá. Ha sony logót látsz, vagy flashmode-ba bírod rakni és ADB látja, akkor nagy baj nincs.
Flashmode: USB kábel bedugása a Hangerő LE nyomása közben
Fastboot mode: Hangerő FEL + POWER -
Melanor
tag
válasz
68 perc. Tégla?
-
-
spiky03
veterán
válasz
Williamgrant #18062 üzenetére
Köszönöm a választ.
Gondolom az eső az még nem lesz baj neki?
Mert más vizet nem szokott látni.Most Nilkin van elől is meg hátul is. Van ettől jobb?
-
gurabli
őstag
Továbbra is nagyon bejön a Z3C, végre egy telefon, ami szinte teljesen megfelel!
A kettős koppintással történő lezárás pedig kimondottan nagyon komolyHuawei p8 Lite-ról váltottam, azon volt egy beépített "takarító" alkalmazás, akinek volt már Huawei telefonja, az biztos tudja, hogy mire gondolok. Mi lenne az ehhez hasonló a Sonyra? A Clean Mastert letöltöttem, de ez tele van mindennel, nem tetszik, valami egyszerűbb, de mégis hatékony kellene.
Köszönet!
-
Melanor
tag
válasz
fattyu #18031 üzenetére
Mégis milyen sokáig?
Mert nekem is ugyan az történt mint Lacka89-nél.
Feltettem az 1.5 wajk romot, szerettem volna twrp-vel újraindítani, de nem találtam. Nagy ötlettől vezérelve play-ről leszedtem twrp alkalmazást és abban nyomtam egy recovery rebootot, aminek bootloop lett az eredménye. Gondoltam felteszek egy gyári romot Flashtool-al, de épp 45 perce áll kb 25%-on... -
-
spiky03
veterán
Most vettem észre, hogy bal fent a telefon sarka egy picit megvan törve. Hiányzik belőle egy kis darab.
Ezt lehet javítani? Vagy csak úgy ha teljes kijelzőt kicserélem?Lehet vennem kéne rá valami tokot, mert szegény már párszor leesett a betonra. Az üvegnek is letört már két helyen a sarkai is.
-
ViSAS
senior tag
Találtam mégegy működő (+ ingyenes) hívásrögzítőt 6.0.1 alá. Ha valakit érdekel,
[ő] az.
Kapkodtam, mert már sokadik ingyenes programot próbáltam ki, de mintha az első hívásnál azt írta volna ki, hogy sikertelen felvétel, ezért stratégiát váltott (ez az üzenet nem újdonság). Lényeg, hogy utána már működött. Alapértelmezetten AMR formátumon van, én MP3-ra tettem át és azon is működik. -
Harkovz
aktív tag
A Vodánál már nincs is webshopban. Kifut már? Vajon jönnek az új telefonok?
-
bezz
tag
Olvasgatlak szorgalmasan benneteket minden nap, de úgy látszik már kiöregedtem a buherálásból, viszont máskor is ha bajom volt (kijelző törés) kaptam tőletek tippet, mit csináljak.
Most is lenne egy kérdésem, mert azt is olvastam itt, hogy van akinél problémás az MM.
Nekem teljesen gyári "T"-s mindenem (pár zavaró app kigyomlálása mellett) és most jött értesítés Softwera update "Új ügyfél frissítés érhető el" "Sony Mobile Communications" feliratokkal. Ez már az MM lenne?
Ha az, akkor érdemes, szabad-e feltennem, figyelembe véve, hogy a Lolli 5.1.1. teljesen flottul, minden anomáliától mentesen működik, vagy várjak, amíg kiforrja magát jobban a hatos? -
-
tomyka74
senior tag
üdv!
az miért van,hogy frissíteném loli 5 -öt mm 6-ra és letölt de sikertelen telepítés!! wifi és számítógépes frissítés is sikertelen, már vagy 10 x próbáltam mindkettőt!!! valami tipp?????
kitkat 4-ről loli 5-re semmi gond nem volt!! -
€uro
őstag
Tudtok ajánlani olyan hívás rögzítő programot, ami 6-os Android alatt is működik. Mióta ezt az operációs rendszert használom, nem támogatott a felvevő programok "Voice Call" típusú rögzítése. Az Automatic Call Recorder felvevő különböző verzióit próbáltam. 5-ös Andoriddal szépen ment minden.
-
törölt tag
Hali! Ha flashtool-lal felrakom az orosz régiós 6-os androidot abból származhat hátrányom? Gondolok itt a play áruházból vásárlásra, egyéb appok működésére amik esetleg helymeghatározást kérnek.
-
ionat
csendes tag
Heló!
A szokásos problémám van a Z3C-mmel hogy a mikrousb csatlakozót takaró ajtó tömítése lelazult. Még garanciális a készülék érdemes bevinnem Cordonba? (ez csak akkor jöhet szóba ha adnak cserekészüléket) Vagy egyszerűbb ha otthon kicserélem az ajtót ? Valaki valamilyen tapasztalat a cseréről ?
-
spiky03
veterán
A menüben a Javaslatok részt lehet valahogy szerkeszteni, modositani? Törölni onnan ikonakat meg odatenni újakat.
-
válasz
gyerecske #18039 üzenetére
Az én tapasztalatom az, hogy az akksi tovább bírja a MM akkukímélő móddal, mint a Stamina üzemmóddal a Lollipop verzióban (bár kikapcsolódnak az ablakanimációk is, ami idegesítő lehet egy kicsit).
A fentiek bekapcsolása nélkül is jobb az üzemidő.
(Lollipoppal a nap végére lemerítettem a z3c-t, most meg átlagosan marad kb. 30-40% ugyanolyan használattal.
Általában csak netezni szoktam, de azt elég gyakran)
A kamera látványosan gyorsabban tölt be. -
rootmin
tag
Wajk nem lustálkodik
2.0 - under development
- based on 23.5.A.1.151 with lots of new fixes and improvements
- added KcalModule for manipulate post-processing features
- added Android N StatusBar/Notifications style
- fullscreen CallerUI with transparent statusbar
- more coming...Ha ez kész, én is kipróbálom a mályvacukrot
Az új base rom ugyan még mindig beta, de ebben már visszahozta a Sony a Stamina módot, illetve reszeltek pár bugon...
-
gyerecske
senior tag
Érdemes 6-ra frissíteni, mi a tapasztalat idáig aki kipróbálta?Gyorsabb,stabilabb, tovább bírja az akksi?
-
tomyka74
senior tag
üdv!
az miért van,hogy frissítenám loli 5 -öt mm 6-ra és letölt de sikertelen telepítés!! wifi és számítógépes frissítés is sikertelen, már vagy 10 x próbáltam mindkettőt!!! valami tipp????? -
pakfong
tag
válasz
Williamgrant #18032 üzenetére
ACR nekem nem működött, ezt el is felejtettem leírni. Csak a saját hangomat vette fel.
Linket tudnál adni? Hátha nem egyre gondolunk. -
válasz
demars #18035 üzenetére
A nandroid teljes tükröt készít a rendszerről, de internal sd mentést nem kérnék bele csak akkor ha tudom hogy formázni wipeolni akarom azt is.
A TB kiváló cucc, de macerás és nem mindig sikerül mindent menteni vele. TWRP alól viszont tuti a snapshot ha vissza tudod tölteni. Ez a visszatöltés dolog is extra biztonság, elvileg tuti cucc. Ha extra tutira akarsz menni, akkor külső és belső tárhelyre is nyomhatod a backupot. -
demars
addikt
válasz
Williamgrant #18034 üzenetére
Ha recoveryvel csinálom a backupot, és rögtön vissza is teszem ha jól tette a dolgát marad minden adatom, sd kártyán, stb.?? Van TB app még régen megvettem. Melyik a megbízhatóbb?
-
-
fattyu
veterán
válasz
Williamgrant #18032 üzenetére
fent van mindkettő. bár exposed csak a framework... amit akartam belple az nem működött.
-
válasz
Valaki87 #18001 üzenetére
Legyen igazad, mindkettő típust használom napi szinten, nekem max egy szinten vannak ilyen téren (sőt ha visszakeresed a tesztfotókat amik anno készültek... ).
(#18003) gurabli
Nem feltétlenül jobb a drágább mágneses töltő, használd ami van és ha nem leszel elégedett majd nézelődsz még.
Pressure teszt változó. Igazából nem túl sokat, de azt stabilan.Tehát ha nyomod változzon, ha nyomva tartod a megváltozott értéken maradjon.
(#18005) kopida
Használd azt ami az igényeidnek megfelel.(#18008) pakfong
ACR is műxik MM alatt.(#18010) fclub
Any.do és valami hangrögzítő egyszer nálam is összeakadt, hasonlót produkálva.(#18014) fattyu
Jellemzően nem függ, busybox + xposed okozhat hasonlót, de valszeg nem az lesz a hiba. Pressure tesztet neki.(#18017) half333
Szakszervizben garral 40k, GSM reszelőnél 20k, DiY üzemmódban 10k(#18022) Lacka89
USB kábelt ellenőrizd ha nem megy fel, TWRP valszeg azért nincs mert a boot.img-t kilőtte a rom. Ha van bootolt rendszered tölts le a Playből egy boot to recovery appot. -
holozis_HUN
addikt
válasz
devpernull #18029 üzenetére
Kövi patchben javítani fogja a Sony, nyugi
-
devpernull
tag
Pár napja fut nálam a Telenoros MM OTA rom, alapvetően minden működik, de a wifi klasszisokkal rosszabb, mint volt. Elveszti a jelet, fele távolságig használható a routertől, stb. Még próbálok egy gyári állapot visszaállítást, ha az nem segít, hogyan a legegyszerűbb visszarakni a régebbi romot? Eddig ez volt az első androidos eszközöm, amit gyári szoftverrel, root nélkül használtam...
-
Lacka89
aktív tag
válasz
holozis_HUN #18027 üzenetére
áhh semmi.. és most ott tartok h a flashtool sem akar működni. kb 8% nál tartt vagy 10perce :S
-
Lacka89
aktív tag
válasz
Lacka89 #18024 üzenetére
rányomtam a flashtoolt. megpróbálom előröl.. pedig már kezdtem beépíteni
köszi
az összefoglalóban linkelt recoveryél nincs frissebb vagy másmilyen?
Viktor77 próbáltam úgy is, de nem sikerült. hangerő folyamatosan tart közben bekapcs? így gondoltad? így nem ment sehogy sem sztem eltűnt róla a reco..
-
Lacka89
aktív tag
válasz
Lacka89 #18020 üzenetére
hmm.. kezdem előröl. de a kérdés még adott. Egyszer sikerül recoverybe raknom mikor telepitem utána, hogy kell?
Szerk.: Akkor kezdem úgy, h nyomom a le gombot közben bekapcsolom és mikor zöld elkezdem nyomkodni?
vagy bekapcsolom simán, de akkor nincs led vissza jelzés..szerk.: sehogy sem világít egy led sem :S csak ha hang le + kábel
-
Lacka89
aktív tag
hogyan kell recovery módban elindítani a telefont? most raktam fel wajk slim 1.5 romját faszán felment, gondoltam felrakom a kcal módot(koszi holozis a linket) leszedtem a twrp managert azon belül rámentem arra h restart recovery azóta feljön sony logó bootolásnál és újra indul és ez végtelenbe. mit tudok tenni?
-
Lacka89
aktív tag
Hali all!
Megoldodott. Ujrainditottam.
-
half333
őstag
Üdv! Kb.menyi lehet a kijelző csere kerettel együtt?
másik: milyen az uj official rom? memória összevonás van benne (h root nélkül is át lehessen helyezni a programokat)? -
sxxorp
őstag
válasz
fattyu #18014 üzenetére
Nekem, SLIM4.9 és egy hete kezdett ilyen jelenségeket produkálni, viszont nálam köze sem volt a ROM-hoz. Kiderült, hogy a szép lassan elváló kijelző miatt működik összevissza. Ha visszanyomom hívás közben a bal felső sarkot, akkor visszakapom a képernyőt is. Könnyen lehet, h nálad más az ok, nekem ez volt, teszteld le.
-
AtiSnatch
aktív tag
válasz
fattyu #18014 üzenetére
próbáld ki, hogy egy hívásnál letakarod a közelségérzékelőt kézzel, hogy úgy kikapcsolja-e a kijelzőt. Z1c topikban volt olyan, hogy rosszul tartotta a telefont és azért böngészett a fülével a telefonbanszerk: bár ha nem is old fel, akkor nem valószínű, hogy ez a gondod.
-
fattyu
veterán
A közelségszenzor működése függ romtól?
Avagy nem mindig zárja le a kijelzőt telefonálás közben, és kifejezetten nem mindig oldja fel ha elemelem a fülemtől.
Slim 5 van fent. feleslegesen nem variálnék ujratelepítéssel.
Gondolom mindenki másnak nincs ilyen gondja slim 5 rommal.
-
fclub
tag
válasz
sxxorp #18012 üzenetére
A szerviz menü nem jelzett semmi hibát, de én igazából szoftveres problémára gyanakszom.
Nem hinném, hogy érintkezési hiba miatt pont egyszerre meghal mindkét hangszóró és mikrofon.
Ráadásul minden újraindítás után az első alkalommal működött, utána már nem. Ez túlságosan szabályos rendszer egy mechanikus hibához.
És a gyári visszaállítás óta nem jelentkezett a tünet, ez is szoftveres hibára utal.
Pont ettől tartok jobban. Ha mechanikus hangszóró/mikrofon hibával bevinném a szervizbe, lehet, hogy kicserélnék a fél telefont, még jól is járnék.
Viszont, ha ez szoftveresen visszajön nekem időnként, akkor földhöz csapkodom.
Mondjuk nemsokára itt a 6-os frissítés, lehet, az megoldja...és hoz helyette 3 másik hibát. -
sxxorp
őstag
Ne aggódj, előjön az anélkül is, mivel lapra esett a tied még talán jobban is ragad
Hangakadásom van, egy ideje nem hallanak hangosításkor, újraindítás nem segít, teszt-menüben a másodlagos mikrofon nem reagál. Ez vagy komolyabb szoftveres, de elképzelhető, hogy hardveres hiba, a tied lehet egy nem túl komoly (mivel újraindításra rendeződik) szoftveres összeakadás, vagy kontaktos lett a leejtéstől (esetleg nézd meg szervizmenüben minden OK-e). -
fclub
tag
A napokban a következő hibát tapasztaltam: a nap második felében egyszer csak megszűnt működni a hangszóró és mikrofon is.
Egy ismerőst hívtam, de sem a kicsöngést nem hallottam, sem azt, hogy beszél hozzám. Próbálkoztam utána a 1430-al, hasonló volt a helyzet. A kapcsolat megtörtént, mert a számláló elindult.
Újraindítottam, hívtam a 1430-at, működött, örültem. Utána újra próbáltam a havert, ismét semmi. Visszahívott, de ki sem csengett, csak az okoskarkötőm rezgett. Felvettem, megint semmi hang (később kiderült, hogy ő sem hallotta, hogy beszéltem hozzá, tehát a mikrofon sem működött).
Újabb újraindítás, felhívtam a másik kezemben lévő céges telefonomat, működött. Felhívtam még egyszer, újra semmi. Bekapcsoltam a zenelejátszót, semmi hang. Ezt még párszor eljátszottam, minden újraindítás után az első próbálkozásnál működött, utána nem.
Jött a gyári visszaállítás, azóta működik.
Még nincs 2 hónapos a telefon, remélem nem kell 2 havonta resetelnem, mert a 3. eset után hard reset lesz egy kalapáccsal!
Volt már valakinél hasonló eset? Ha igen, előfordult többször?Más: 4 naposan szegény leesett 180 magasból, az öltözőszekrény legfelső polcáról a járólapra.
Akkorát csattant, hogy alig mertem felvenni... ,de semmi baja nem lett!! Még csak a nyomát sem találtam meg az esésnek. Mondjuk a kijelzővel lefelé esett, lapjára, nem az oldalára vagy a sarkára. De elcsodálkoztam, hogy nem tört be a kijelzője. Nem volt tokban, de akkor még a hozzá kapott védőfóliát sem raktam rá (mondjuk azóta sem).
Viszont olvastam ezt a kijelző elválós hibát. Gondolom ezek után számíthatok rá, hogy nálam is előjön... -
pakfong
tag
válasz
hepibáb #17957 üzenetére
Nem tudom te melyiket használtad, 5-ös androiddal én ezt a hívásrögzítőt, és remekül működött, a beszélgetés legelső 1-2 másodpercét nem vette csak fel. Viszont tegnap frissítettem 6-os androidra, és csak a saját hangomat vette fel.
Most próbáltam ezt, 1-2 másodpercet ez sem rögzít az elején, de mindkét fél jól hallható. -
kopida
csendes tag
válasz
Williamgrant #17912 üzenetére
Kipróbáltam a TypeApp Mail klienst, de sajnos nem vált be, mert nem tud ActiveSync-el kapcsolódni a vállalati levelezőkiszolgálóhoz.
Majd feltelepítettem a WPS Mail klienst is, azzal ugyan tudtam kapcsolódni, és egész használhatónak is tűnt, de nem hiszem, hogy merném használni, ugyanis Kínai app (egészen pontosan Hon Kong-i). Mondjuk ebben a csúsztatás akcióit nem lehet állítani (az van amit a készítő beállított) és nem lehet színeket rendelni a fiókokhoz, de legalább lehet(ne) html aláírást beállítani.
A lényeg: Egyelőre maradok a Boxer-nél, viszont van hozzá 2 Pro promo kódom. Aki tényleg használni szeretné annak szívesen elküldöm.Attila
-
Zoli53kw
csendes újonc
Üdv!Megtudom nézni,hogy a készülékem függö,vagy sem?T-töl van.Köszönöm!
-
gurabli
őstag
No, csatlakoztam a klubhoz, végre megvan a Z3C. Elsőre úgy tűnik, hogy sikerült egy tényleg nagyon megvigyázott, hibátlan darabot vennem (kopp-kopp), úgy látom minden működik rajta és egy apró karc sincs.
Ami érdekes, hogy előtte ugye P8 Lite volt kb. másfél hónapig, és azt amikor először kézbe fogtam, már valami nem volt rendben. Mármint nem a tel, az hibátlanul tette a dolgát és nagyon jól is működött, de egyszerűen nem tudtam megszokni, nagy volt és most ez hülyén hangzik, de mintha egy téglát használnék. A Z3C ellenben ahogy kézbe vettem éreztem, hogy na ez az én telefonom! Méretre ideális, design tökéletes (Z5C teljesen szögletes, minimalista design még jobban tetszik, de az das kostet még).Nillkin 9H+ kijelzőre már úton, ahogy a Nillkin 9H hátlap is (három hét meglesz, tuti). Addig van egy no name üvegfólia előre és egy egyszerű fólia a hátlapra.
Dokkoló is van, és egy mágneses töltő is. Az a fajta, ami világít a csatlakozó drótnál (mint pl. a Dell notebook töltő). Gondolom ebből érdemesebb lenne egy komolyabb, ami az összefoglalóban is van?Emígy Vodafone-os a készülék, de már MM-van rajta, 6.0.1 (így érkezett hozzám).
Elsőre egy kérdésem lenne: pressure test esetén mennyivel kell növekednie az értéknek, ha megnyomom a kijelzőt?
-
spiky03
veterán
válasz
vicces #17997 üzenetére
Thx a segítséget.
Leszedtem tegnap este majd újra feltettem és újra van Spotifyom.
Fura, hogy elsőre nem ment 1-2 progim az új Androiddal.Az offline zenéket újra le kellett töltenem de annyi baj legyen. Így most legalabb csak 244 mega a Spotify és nem 1,8 giga mint volt.
#17998) Williamgrant
Köszönöm neked is. -
válasz
Williamgrant #17998 üzenetére
hát én az összes tesztet végig néztem youtube-on 4k-ba, és mindenhol jobbnak láttam a Z5c-t kamera terén, nagyon sok összehasonlítást megnéztem...szerintem jobb fényképeket készít...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A japán gyártó újra egy kompakt házba csomagolt készülékkel rukkolt elő, mely elődjéhez képest még szebb formatervet, és még erősebb hardvert kapott.
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Lemezes Playstation 5 Slim , Ajándék letőlthető játékkal!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest