- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Az Oppo is rápróbál a kompakt csúcskategóriára
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
n000rbi
senior tag
Ja és most, hogy a PCC felajánlotta a T (T-mobile)-os ICS-t, hadd mutassam meg a tisztelt ügyfélszolgálat mai válaszlevelét (vergődtem egyet az ICS késése miatt):
"Sajnáljuk amennyiben kellemetlen tapasztalatokat szerzett!
Előző leveleinkben leírtakat azonban továbbra is fenntartjuk, mely szerint a gyártó még nem adta át vállalatunknak a Sony Xperia P készülékre készített szoftver-frissítést tesztelésre. A megjelenés pontos dátumával kapcsolatban sajnos ezért még nincs információnk. Kérjük, annak megérkezéséig tisztelje meg társaságunkat türelmével"
Nekik nem szóltak?
-
Damage401
senior tag
válasz n000rbi #6291 üzenetére
Ez szomorú. Legalább annyival különböztessük már meg. Hogy a T=Telenor, Tm=T mobile
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
atenza
senior tag
Felraktam én is és nem ment a wifi, a routerben át kellett állítani b+g+n- től b+g-re és működik.
-
Zemanov
csendes tag
Ja még annyi lenne hogy korábbi hsz-ben olvastam hogy ICS alatt gondok vannak a TP-Link routerekkel,ez tényleg igaz?Mert nekem is ilyen típusú routerem van
-
Damage401
senior tag
válasz n000rbi #6288 üzenetére
De értelem szerűen ez most TELENOR?
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
neorow1
aktív tag
Valaki mondana egy build számot a T-s ICS-ről?
-
Zemanov
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat.akkor csinálok egy gyári visszaállítást, frissítek és utána wifi-vel újra letöltöm az asphalt-ot
-
-
Dany007
veterán
válasz mrlujoak #6278 üzenetére
Köszönöm a választ. Így már érthető.
És akkor a gyári visszaállítás nem is elég? Láttam egy olyan opciót, hogy a tárhely formázása - vagy ürítése? - akkor azt kell csinálni előtte és utána ICS?@darvinya: Köszi neked is !
@Zemanov: A letöltött és fizetett appok a Google Play felhasználóidhoz vannak kötve nem a telefonhoz. Ha letörlődik, de megvetted akkor legközelebb mikor belépsz a Play-be ott lesznek a saját alkalmazások menüpont alatt. Újra letöltheted és nem kell érte fizetni.
-
darvinya
titán
válasz Zemanov #6279 üzenetére
A Google fiókhoz van rendelve nem a vásárláshoz.
De egyszerűbb lenne EsEplorer-rel csinálsz egy backup-ot az installáló app-ról.
Az SD-n lévő mappát lemented gépre(mind a backups-t és a játék mappáját..
Jöhet a törlés(gyári visszaállítás).
Frissíted ICS-re.
Visszarakod az SD-n lévő mappát, ha elveszett.
Telepíted az installálót és elindítod (net legyen) és ő maga kijavítja a dolgokat.
Evvel megsporolsz jó sok MB-ot.fmfizikus
Nem olyan fontos az újbóli fw felrakás, addig míg magától(nincs feltelepítve app) belassúl.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Krisz0630
senior tag
A T-s függőkre se egyszerre jön a frissítés? Rádugtam a telót a gépre és nekem nem jelezte. Flashtoollal raktam még fel anno az ICS-t.
XBOX SERIES X ID:Bkrisz90 + iPhone 14 ProMax + iPad 10
-
Zemanov
csendes tag
Nekem az lenne a kérdésem hogy ha gyári visszaállítást csinálok akkor a telefon memóriájából is törlődnek az alkalmazások (arról ami azon a 11,2 gb -on van),csak azért mert tegnap vettem meg az asphalt 7-et és nem szívesen fizetnék érte még egyszer
-
mrlujoak
veterán
válasz Dany007 #6275 üzenetére
Nem, ilyenkor - pont az adatok, beállítások megmaradásáért - nem minden törlődik...
Ez amolyan kényelmi dolog.
Régebben, a nem okos időkben volt a nyavajgás minden frissítéskor, hogy jaj, elvesztek az adatok.
Mostanára a gyártók megoldották, hogy a frissítéskor ne tűnjenek el, de a fő verzió is frissüljön.Ez többnyire zökkenőmentesen is ment eddig (1.6-ról 2.1(2.2)-2.3-ra)) de a GB ICS ugrás nagyobb falat.
...és többnyire ez az appok miatt van.
Vagy a már fenn lévő (pláne félig a másik tárhelyre települő) appok tudnak akadást okozni.Így ezért is jobb, ha telelpítés előtt lementjük adatain, és formázunk, majd jöhet az ICS.
(#6277) fmfizikus : Örülök, hogy segíthettünk.
[ Szerkesztve ]
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
darvinya
titán
válasz Dany007 #6275 üzenetére
Ez nem úgy van ahogy most írod.
A Windows-t is lehet úgy frissíteni, hogy egyből az előzőre pakol mindent.
És pont itt a baj.
Android lényege pedig a folyamatosság, de itt nagy ugrás van.
Maga a rendszer törlödik, de a piszkok nem.
A formázás sem törlést jelent, hanem csak a címtár(durva szóval) fejléc újraírása.
Ettől még ott van a piszok és… de tovább már nagyon beleszaladunk a rendszer működésbe és ahhoz kevés lenne egy hsz.A lényeg a törlés és a GB-s app mellőzése, főként a backup-olt app ami nrm csak az app, hanem a beállításai is.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz mrlujoak #6273 üzenetére
Ezt a részt sose értettem... Ilyenkor nem formázódik a belső táhely? Majd arra kerül fel az új rendszer?
Ez nekem annyira furcsa... Windowst se szokás úgy "frissíteni" , hogy meglévő rendszerre telepítjük rá az újabb verziót... =/ Az én gondolkodásomban valamiért alap, hogy lepucolódik a rendszer, majd a tök üres telefonra rakja fel a szoftver az újat... -
mrlujoak
veterán
válasz fmfizikus #6272 üzenetére
Ugye Te sem teljesen alapállapotra (gyári visszaállítás) húztad fel az ICS-t.
Sajnos nem egy app, azok bejegyzései megakasztják az ICS-t, ha az már belakott GB-re kerül fel.
Ha akad, akkor sms és app backup, majd gyári beállítások visszaállítása - és érdemese SUS-szal újra feltelepíteni az ICS-t.Tisztán (szűz rendszerre) telepítve nem lesz gond.
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
fmfizikus
tag
Túl vagyok a frissítésen!
Az első tapasztalatok lesújtóak sajna!
Akadás hegyek. Szörnyű!!! -
darvinya
titán
Gyerekek hagyhátok abba, mert veszekedés lesz a vége.
10 teszt nagyjából ugyanannyi eséssel ki lehet már békülni.
De azért tetszik ez a pörgés.
Anno ez volt 2011 eseknél, de most már hébe-hóba van 1 hsz.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
fmfizikus
tag
válasz werszomjas #6268 üzenetére
Úgy ám!
-
atenza
senior tag
Én is letesztelem T-s GB rep módban wifivel 50% képernyő és mivel a hangot pont középre nem tudtam belőni így a felénél picit magassbal 73-ról 69-re ment le.
Most jöhet az ICS -
bozsozso
őstag
válasz Ferenczi Áko #6263 üzenetére
A telefon számokkal nincs gond az a google fiókomba szinkronizálva van, sőt még az outlook-ba is a naptárbejegyzéseimmel együtt.
-
Dzsuditt
tag
Én is megcsináltam Dany007 tesztjét, a megadott beállítások mellett 92%-ról esett 87%-ra .544-es ICS-n.
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz bozsozso #6258 üzenetére
Vagy teszteld, vagy ne. Én kipróbálnám. Én a helyedben a telefonsgámaimat elmenteném a google fiókomba, meg a könyvjelzőket is. A képeket, zenéket, videókat feraknám a gépre. Ez után a telefonon csinálnék egy teljes törlést. Majd frissíteném ics-re. Ha meg nem jön be, akkor visszatenném a Gb-t. Én már csináltam, tudom miről beszélek!
Más: EGY TELENOROS VISSZAJELZÉS IS JÓ LENNE, HOGY NEKÜK IS FELAJÁNLJA-E A PCC A FRISSÍTÉST?? Nem vagyok otthon holnap estig és nem tudom csekkolni..
[ Szerkesztve ]
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
Zigi
senior tag
Megcsináltam a Stability tesztet 100%-ról indítottam repülőmódban, minden off kijelző 50%-on. A classic-nál 20 perc alatt 90%ra esett az akksi és 37 fokos volt. Megvártam amíg visszahűl és elindítottam a gpu+cpu-t. Ezt is 20 percig hagytam menni, 79%-ra szívta az akkut ami 36 fokra melegedett. Nem terheli agyon a telefont, nagyjából a youtube-os videoval egyforma, tehát 10 percenként 5%.
-
bozsozso
őstag
Na most mi legyen teszteljem a T-s ICS-t vagy sem? Nekem is megérkezett jelzett a PCC. A felrakás előtt mit szükséges megtenni? Ilyenre gondolok, hogy adataim, telefonszámaim megmaradnak frissítés után?
szerk.: 6.1.B.0.544
[ Szerkesztve ]
-
atenza
senior tag
Nem kell valami saját fájlt elmenteni? Mintha valaki említette volna.
Illetve a gb-n lévő háttérképek rajta vannak az ics-en? vagy hol találom meg őket ha le szeretném menteni? -
fmfizikus
tag
Nos én is rákészültem a T-s ICS frissítésre! De lenne egy kérdésem. Hiába olvastam elejétől a fórumot lelkiismeretesen, sajna azt nem tudom mit kell ahhoz tennem ha esetleg visszaszeretném majd a régit rakni?
-
stfx
aktív tag
Hat ez nem jott be, miota meg van a telo naponta toltom, de volt hogy mar 3x toltottem egy nap. Egyszer birtam ki hogy nem nyultam hozza. Gyorsan csinaltam is screenshotot, hogy a leendo tulajok lassak megse annyira szar az akksi mint ami a kapacitasabol (ami nem 1350, meg nem is 1305 hanem csak 1266mA- ezt lehetne is javitani az elso hozzaszolasba) adodik.
En samsung galaxy ace2/advance-t akartam venni, mert ahogy a tesztben meglattam hogy az xperia p 1305mA-es akksival van, mar le is huztam a listamrol. Akkor meg nem tudtam hogy a kijelzo ennyire energiatakarekos, meg a SOC is, ami az elozo screenshotombol latszik. a Kijelzoje is ilyen faszan birja:
Ez persze nem 3d game volt, mar nem tudom mi ment alatta, de ez volt a maximum amit 1 akksitoltessel kibirt a kijelzo. A lenyeg hogy nemcsak az akksikapacitas szamit, es szerintem sok embert elriasztott a mindehol a (tevesen) irt 1305mA-es akksi. Teszteket is lattam ahol videoval az xperia p 200 perc korul birt, a jobbak meg 300 perc korul, csak elolvasva a tesztet minden telo 100% fenyeron volt, az xperia meg 50% fenyeron olyan fenyes mint a tobbi, es ezt nem szamoltak bele. Szoval egy a lenyeg, en nagyon meg vagyok elegedve az akksival. A masik egybol kizaro ok a nem bovitheto memoria volt nalam, de evvel a 13GB-al siman elvagyok, szoval akit az akksi meg a hattertar tantoritott el az xperia p-tol, az nyugodt szivvel vegye meg. Es egy nagyon nagy plusz meg a telonak, hogy tuzo napsutesben is frankon lehet latni a kijelzot. -
Szabi78
csendes tag
Sziasztok!
Kíváncsiságból én is megcsináltam ezt az akkumulátor tesztet és 4%-ot esett úgy, hogy közben befutott egy 1 perces hívás is. Szóval az a 4-5% valóban reális. A mérést 544. ICS- végeztem el.
A munkámból kifolyólag elég sokat vagyok olyan helyen ahol nincs, vagy csak alig van térerő ezért szinte naponta töltöm a telefont. Sajnos a kevés jel nagyon meríti a telefont, pláne akkor ha ugrál a cellák között és váltogat a 2G-3G között.
A leghosszabb üzemidő az 2.5 nap volt, de akkor kikapcsolásig merült.
-
Dany007
veterán
válasz leviske #6249 üzenetére
Akkor meséljetek milyen a T-s ICS? Más mint a gyári? A plusz t-s appokon kívül persze..
A gyári Cosmic flow nevű élő hátteret kipróbáljátok T-s ICS alatt is akad? Album appot is próbáljátok már ki... : ) Nekem nem jött be a teljes képernyős képek váltogatása..."hogy mikor próbáltam az f-secur-t belőni és küldött sms-t, leállt az üzenetkezelő. "
Mi az az f-secur? Illetve sejtem mi az, de nemtudom minek?
Amikor a gyári ICS-t tettem fel, nekem nem volt gond az üzenetekkel (sms). És most sincs GB alatt. Ma is kaptam párat. -
leviske
veterán
Ma többedjére volt olyan, hogy jött SMS amit nem olvastam el és amint jött rá egy második, kitörölte az előzőt (amit még el se olvastam). Hihetetlen. Most, hogy felraktam a T-s ICS-t, reméltem jobb lesz, de azzal kezdett, hogy mikor próbáltam az f-secur-t belőni és küldött sms-t, leállt az üzenetkezelő. Elcsesztek valami beállítást, vagy mi a fene? Ilyet egy tetves 3k-s vacak Nokia nem művel, egy Xperia P ákrategóriájú készülék miért engedi meg magának?
-
davidfun
tag
Megjött a T-s ICS!
-
fmfizikus
tag
válasz werszomjas #6242 üzenetére
Nem írtam, hogy debreceni ! De az! Tippelj! Úgy kezdődik,hogy FM...:-P
-
Dany007
veterán
Ja, én is igy gondolom. Nem szivesen kinzom meg a telefont.
Inkább valami hosszabb klippet kéne váladztani, hatha ott jobban kijon a kulonbseg.
De igazabol ahogy latom a 4-5% mindenkinel megvan. Nincsenek nagy latvanyos elteresek. Es ez is azt mutatja, hogy nagyjabol hasonlo az uzemidonk. Persze ettol meg osszessegeben eltero lehet de nem olyan latvanyos modon.Asszem holnaptol kiprobalok en is egy sporolos uzemmodot. Auto fenyero meg kevesebb folosleges piszkalas.
Most 55%-on allok reggel 7 ota. De volt bent vagy 35perc Skype hivas, ugye a youtube video. Netezes, kepnezegetes, allitgatas, sima telefonalas, email vagy 5 csekkolasa, sms stb... meg gyakorlatilag amiota hazaertem csak telefonon neteztem. Szal vszinuleg este toltore teszem es holnaptol megprobalom kimelni hogy lassam mennyit is bir.@ fmfizikus: orulok hogy tetszett az otlet! A zene veletlen... goa es trance tipusu zenet szeretem, plusz queen plusz par 80-90-es evek... Gondoltam az a beyonce eleg ismert... uj szam stb... nem jott be
Ha tudsz hq youtube klippet ami kb 20-30 perc max, es jo is akkor ne tartasd magadban! -
-
sajo13
senior tag
A "tesztet" én is kipróbáltam, 18%-ról 13%-ra esett lez aksi, igaz nem 50%-os fényerő, hanem Auto/Fényes mód volt.
-
fmfizikus
tag
Üdv kedves P-s Barátaim !
Jelentem 4 % ! (88-ról 84-re) Jelenleg még GB-s, a Tré mobil ICS-jére várva.
Hát Dany !
Egy nagy piros pont az ötletért! Egy annál nagyon nagyobb fekete a zenéért!
Én egy zenei kereskedelmi rádióban tolom itt a keleti végeken, és állítom, hogy ezzel a kis 10 perces szösszenettel az összes épelméjű hallgatónkat átűznénk a konkurenciához! -
bozsozso
őstag
ez nem semmi tripla
bocs
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
ez nem semmi tripla
bocs.
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
A fentiekben leírt teszt szerint:
auto fényerőn: 68%-ról 64%-ra
50% fényerőn: 63%-ról 58%-raNem volt kedvem kivárni még feltölt 100%-ra a telefon.
-
sonice
tag
udv!
nem tudjátok a wifi miert kapcsolodik be neha magatol?
az egyk progi csinalhatja?
-
csabesz89
tag
ha már akksis téma: aki játszik vele: az normális h fél óra angry -25%?
-
DJosef
őstag
Hi mindenkinek!
Olyan kerdesem lenne urak, hogy ha a telot usb kabellel osszekotom ps3-al, hogy zenet toltsek ra akkor fogja e latni a telefont. Azert kerdezem mert itt a tesztben azt irtak, hogy csak mtp protokolt hasznalva hajladno kulso tarhelykent mukodni. A jelenlegi telefonomat /xperia ray/ ha ra akarom dugni a ps3-ra akkor at kell allitani adattarolasi modba. Elore is koszonom a valaszokat.
Forget about it
-
atenza
senior tag
Össze lehetne hasonlítani azt is h usb-ről feltöltve mennyit esik és hálózatról feltöltve mennyit esik
-
Csaszi87
tag
Na megcsináltam én is a tesztet kíváncsiságból a leírtak alapján. Nekem 79%-ról 75%-ra esett a klip végére jó wi-fi jel mellett..
Akkor ez 'jó'nak számít úgy látom Egyébként holnap lesz 1 hete hogy használom a telót, vadi újan vettem. Szóval még lehet a 100%os kapacitást se érte el amiben még bízhatok...Különben azt vettem észre mintha az aksi jelző progi se folyamatosan olvasná az akku szintjét. Pl ha nincs hozzá nyúlva a telefonhoz akkor sokáig tartja azt a %-ot, ha viszont elkezdem piszkálni akkor hirtelen lentebb esik. Mintha percenként kérné le az infót az akksiról pl, értitek..
-
rObika8802
aktív tag
-
istika
tag
válasz rObika8802 #6222 üzenetére
Ha van wifi a kozelben,wifit hasznalok, de altalaban nincs sajna es olyankor mobilnet.
-
Dany007
veterán
válasz rObika8802 #6222 üzenetére
Ahogy nézem mobilnetet használ. És úgy tudom, bár megerősítést kérek, hogy azért az jobban szívja, mint a wifi. Viszont akkor neki a gsm állítgatás nem jó, mert gondolom így nincs 3G-je. Anélkül meg gprs-en vagy edgen jön a net ami jóval drágább és lassabb is. Összehasonlíthatatlanul lassabb. : )
@Zigi: okés, rendben! De olyan fél óránál hosszabb ne legyen ha lehet... : )
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Ja, én is egyből repülőmódra gondoltam. Hiszen az kizár minden szinkronizációt, GSM problémát, vételi problémát stb... Csak ugye akkor nem lehet neten keresztül streamelni videót. Ergo valami tesztvideót kell letölteni az emberekkel, felrakatni a telefonra és ugyanazon programmal lejátszatni... Ráadásul mondjuk lenne egy órás videó... Összességében nem tudom hányan vállalnák be, de szerintem nem sokan.
De jöhet másoktól is ötlet a tesztre. Én szívesen benne vagyok ha nem túl komplikált.
Érdekes dolog, amit itt felettem a kollega ír a GSM hálózatokról. Lehet én is kifogom próbálni! : )
[ Szerkesztve ]
-
Petya88
tag
Egy dolgot senki nem vesz számításba srácok. A jel minősége jelentősen tudja befolyásolni mind a gsm, mind a wifi fogyasztását. Ha nekem wcdma (preferált) / GSM-re van állítva a telefonom, akkor estig se bírja ki! Amióta átállítottam GSM-re, azóta simán kibírja hazáig. Otthon 3g nulla közeli térerő van, itt a munkahelyemen pedig nincs beltéri lefedettség. Tegyük hozzá Budapest IX. kerületében dolgozom, itt nem tud a Tré-mobil rendes lefedettséget produkálni. Az érem másik oldala, hogy telepített a T nekünk ingyen jelismétlőt az épületbe, azóta GSM jel maxon van és a telefonok alaphelyzetben nagyon sokáig bírják, hisz a gsm modul alig fogyaszt.
Érdemes tehát a jelerősséget is figyelembe venni a fogyasztás megítélésénél. -
Dany007
veterán
No, kifutottam az időből, de jobban átnéztem azt a tesztet.
Ahol ugye videózásra 4,5 órát írnak. Ami ugye 270 perc. Ha ezt elosztod, akkor azt kapod, hogy 10 perces videólejátszás alatt kb. 3,7%-ot esik az akksi. Na de gondolom ők nem wifi-ről streameltek 4,5 órán át, hanem sima telefonról játszott videóról van szó. Plusz nem találtam benne leírást fényerő értékről sem. Ami azért nem mindegy, mert fényes helyiségben jóval magasabbra tolja a fényerőt az automata. Sötétben meg jóval alacsonyabbra. (mint 50%.)
Szóval még a teszthez viszonyítva is az eredménynek kapott 4-5% teljesen relevánsnak tűnik, figyelembe véve, hogy végig dolgozott a wifi.@n000rbi: hirtelen jött az elgondolás. Idegesített, hogy mi is meg a srác is csak betippeli, hogy itt meg ott meg amott ennyit meg annyit esett és hogy ez mennyire rossz vagy jó...
[ Szerkesztve ]
-
rObika8802
aktív tag
énis kipróbáltam ,mert kiv vtam nálam mennyi!
nekem a videó alatt 49%-ről esett 45%-ra! (nekem is van közbe FB,Whatsapp,Gmail szink.)
.-.-.-.-.-.-.
-
Dany007
veterán
Okés, ezzel kb elmondtad, hogy a telefonnak mennyit és hogyan kéne merülnie, amivel mindenki (talán) tisztában van.
Biztos lehetsz benne, hogy azt a szintetikus tesztet itt a júzerek nem fogják végigcsinálni. Én se. Csak azért, hogy szolgáljunk valami referencia adattal. A beyonce nekem se a kedvencem, csak rányomtam valamire, ami nem 3-4 perces szám.
Viszont klip közben megy a kijelző, változnak a képek, megy a hangszóró, megy a wifi és gondolom a proci is dolgozik. Tehát elég széleskörűen megmozgatja a telefont.
Nálunk 4-5% jött ki nem 100%-ról indulva. A srácnak 100%-ról indulva esett 7%-ot. Ami könnyen lehet, hogy mindenkinél így van, mivel a legelején gyorsabban merül az akksi, legalábbis gyorsabban jelzi azt ki. Úgyhogy ebből a kettőből kár is átlagot számolnod.Egyébként ha beviszi a szervizbe azzal, hogy neki 2%-kal többet esik az akksi egységnyi idő alatt, mint másoknak a fórumon kifogják röhögni. Nyilván ez nem ilyen megállapításra alkalmas teszt volt. Csak egy egyszerű gyorsan elvégezhető próba.
A szoftveres hibát meg már-már majdhogynem kizárnám. Volt fent neki ICS, most meg visszarakott egy 2.3.7-es GB-t. Vagyis új rendszerrel indult és a probléma mégis ugyanaz. 2.3.7-nél pedig még senki nem panaszkodott kritikus akksi merülésről. Ez inkább ICS-re való átálláskor volt jellemző. De volt ott is, hogy valaki épp akksi idő növekedésről számolt be.
Szerk.: egyébként köszönöm a cikket. Ebből is csak az derül ki, hogy eléggé gyengusz a készülék akksija.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz Dany007 #6210 üzenetére
A standard mérésnek számomra hosszú távon kevés értelme, annyit jelent, hogy 10 perc Beyoncé mennyit árt az akksinak. (Az idegrendszeremnek jóval többet, szóval élből kihagyom.) Amúgy a gsmarena készített szintetikus tesztet, szerintük 28 órát bír a telefon, 4,5 óra videózásra képes. Ki fogom próbálni, nálam mennyi.
Egyébként Istike két mérésének átlaga 6% esés, ami jóval gyengébb, mint a 4%-os átlag, amit a többiek mértek. Nagyon merül a srác telefonja, szerintem nem is kérdés.
(#6211) werszomjas
Szerintem is szoftveres a gond, előbb javasoltam, hogy 544-et tegye fel flashtoollal, wipe mellett.[ Szerkesztve ]
-
werszomjas
addikt
Azt azért ne felejtsétek el, hogy nincs pontosan két egyforma akksi, hiába ugyan az a telefon, ugyan az az akku elvileg, akkor sem fog hajszálpontosan egyformán merülni két készülék.
Én korábban fényképező géppel jártam így, beépített akkus, két gyári akkum van, nem egyformán merülnek, bevittem a Panasonichoz és a márkaszerviz fő embere mondta mindezt.
Az akksikra pedig a garancia akkor érvényes, ha az zárlatos, most az hogy neked egy 10perces videó 7-8%ot szívott le, másnak meg 4-5%ot, azért biztos nem cserélik
istika# sztem nálad szoftveres gond van, hard reset, full wipe mellett tegyél fel egy másik rom-ot és sztem helyre fog jönni.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
Dany007
veterán
Persze, egy kicsit hosszabb mérés kellett volna, de ahogy látod a többségi átlag még így is 4,2%. Tehát nagyjából egyezik. Nincsenek kiugrások.
Másrészt egy egy órás tesztet szerintem jóval kevesebben vállalnának be. Akkor viszont nem lenne releváns viszonyítási alapunk. Ha meg normál használatot nézzük, akkor az mindenkinél más. Mások a netezési szokások, más a fényerőhasználat, más appokat használunk stb stb.... Szal ha én azt mondom, hogy 1,5 napot lazán kibír átlagos használat mellett, akkor lehet az átlagos használat a kollegának ennél jóval többet jelent, mire ő meg nem érti neki akkor miért csak 1 napot bír ki vagy annyit se.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
De itt már az 5%-ot is sokalja ami egyszer már elhangzott.
És szintetikus tesztre nagyon is jó amit Dany 007-es írt.
De a legjobb akkor, szűz rendszeren teszik meg ezt.Rossi
Max nem tudja feltölteni. 6-8 óra is kell neki ilyen helyzetben.
[ Szerkesztve ]
-
Rossi
addikt
Üdv!
Rendszeres notebookról történő töltés árt az akksinak? Eddig max annyit vettem észre, hogy így töltve a 100% nem 100%...
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
s4tch
veterán
A szoftverfrissítés nem jár garanciavesztéssel. Az se rossz ötlet, hogy visszaviszed, mert tényleg nem tudunk veled így mit kezdeni, és annak nincs értelme, hogy telespammeld a topikot. Vette mindenki, hogy a tiéd nagyon merül, ez tényleg nem normális, most te jössz, kezdj valamit vele. Az 544-es buildre van a legkevesebb panasz, kezdésnek azt feltehetnéd full wipe kíséretében. Szerintem szoftveres a baj.
(#6206) Dany007
Mondjuk szerintem egy 10 perces mérés sosem lesz objektív egy több órás/több napos üzemidő tekintetében, úgyhogy ezt ne vegyük alapul.[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Jó, de az akkor durván 5% esés. Ami még szerintem belefér a normális kategóriába.
Én már amúgy csak 80%-on állok. Pedig semmit nem csináltam azóta a telefonnal... Jó, szinkron / wifi megy, a beállításokat visszaállítottam, volt egy pár perces Skype hívásom, meg jött - írtam egy sms-t meg jött 2db e-mail amiket megnéztem. Ennyi. A többi időt készenlétben töltötte és még alig telt el 2 óra. (mióta a tesztet megcsináltam és akkor 83%-ra esett ugye)[ Szerkesztve ]
-
istika
tag
77 szazalek 82rol...GPS nincs bekapcsolva. Visszavinnem szivesen, csak az a gondom h nem tudtam visszarakni ugyanazt a szoftvert amivel elhozttam, mivel sehol nem talaltam es heccencseg h ezek az agyas gyapjasak izetlenkedni fognak velem az orange-ban h miert nyultam bele a teloba es h ugrott a gari es h nem csinaljak meg. teny h ha annyit hasznalnam a telom es olyan dolgokra amit it paran leirtak, fel napot se birna ki az aksi szal vlmi gebasz van.mindamellet amit csak lehet kivettem, leallitottam es min-re vettem...jah es bocs ha az agyatokra megyek, de az aksi problema masnak is megvan, csak epp nem beszel rola es talan egy csoppet komolyabb problema mint az h hol lehet zenet letolteni. Ha szar az aksi vlmi miatt, baxogathatja vlki az okostelojat.
-
s4tch
veterán
Nem az a kérdés, normális-e a telefonod merülése. Nem az, ezt már többen megerősítették. Az a kérdés, hajlandó leszel-e utánajárni a dolognak. Nélküled távgyógyászattal senki nem fogja tudni kideríteni, mi a baj. Már kaptál javaslatot használatot figyelő szoftverre, a rendszer újratelepítésére, vagy összehozhatsz egy randit darvinyával, minddel mennél valamire. Annak, amit most művelsz (buzerálod feszt a telefont, és fél óránként 2000 karakterben kifejted, hogy hú, de gyorsan merül), annak semmi értelme. Lépj valamit.
GPS nincs bekapcsolva véletlenül?
-
Dany007
veterán
Egyetértek. Próbáld ki. 82%-ról a videó után olyan 77%-nak kell lennie. Főleg ha minden beállítás frankó ahogy mi csináltuk.
Ha durva a különbség akkor vissza kell vinni és kész.Nem merül lassan az tény. De azért 1,5 napot elég lazán kibír. 2-t már neccesen, ahhoz már spórolni kell vele. De spórolva az is megvan.
-
istika
tag
Most van 82 szazalekon. Lejatszom ujra a BEP klippet. Eloszor volt 7 szazalek esés, meglatjuk most emnnyi lesz...komolyan nem ertem h mas h tudja teljes mertekben hasznalni a telojat mindennel amit csak nyujt es masfel napig huzni az aksival...nem ertem de felmergedek, visszamegyek az orange-ba es a pofajukba nyomom az okostelojukat. Nem varok csodat meg 3-4 napos uzemidot de azert noramlis hasznalat mellet birjon mar ki legalabb egy napot, nem pedig az h naponta 2x kell toltore dugnom.
-
istika
tag
2 aplikaciot toltottem le a google play-rol, ez kb 8 perc adatforgalom es lement 5 szazalek az aksibol...ezt nekem senki ne mondja h normalis tekintve amit az elottem szolo jatszoteres felhasznalo irt, aki meg jatszik is a telon, plusz FB szinkronizacio, + fenykepezes es masfel napot bir ki az aksija. En ha masfel orat neteznek bongeszenk, tuti lemerulne a telom. Hihetetlen szar telefon. Ha valoban ilyen az aksija akkor annyit er int egy kalap xar. fent vagyok a google playen es szazalekonkent csokken a batri. BRAVIA nincs fenyeroseeg automatan energiatakarekosan, szinkronizacio nincs, fb nincs ami olyan app, leallitva, elo hatterkep sincs...fogalmam sincs h meg mit csokkenthetnek, de mar kezd nagyon elegem lenni ebbol a fos telefonbol. ha elmennek vhova es meg hasznalnam is ugy ahogy egy okostelot szokas, naponta min 2x kene toltenem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vírusirtó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Path of Exile (ARPG)
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
- iPhone 16 Pro Max 256GB fehér White Titanium
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 33 töltéssel 2025. 10.30-ig Apple jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest