- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Telekom mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rhino666
addikt
Na, meg is erkezett baratnom teloja tegnap. Nagyon oda van erte, tenyleg nem veszes a sebessege es az ICS is poccre felment ra (T-Mobile fuggo). Nem akartam hogy GB alatt szenvedjen aztan meg egy het mulva biztonsagi mentest kelljen csinalni mindenrol mikor a T ugy dont hogy vegre kiadja az ICS frissitest.
Nektek mar csinalt olyat (ICS alatt) hogy kepernyozaron a fizikai kameragomb hosszu megnyomasa csontta fagyasztotta a telot es csak a kikapcsolo gomb nyomva tartasa segitett? Ez a bug annyira nem tetszett neki de amugy egy aldas a nyamnyung borzadaly utan...
BTW az akksi eleg harmatos, 4-5 ora alatt kifekudt. Ez is olyan naponta toltos fajta lesz ugy latom, pedig belefert volna egy 1800mAh koruli boven.
[ Szerkesztve ]
2025 - a szólásszabadság halála
-
bozsozso
őstag
válasz darvinya #2897 üzenetére
De ez normális, hogy 47órás készenlétet mutat? Valamint az 57%-os kapcsolat használat? Eddig nem volt ilyen mindig a megjelenítés volt a legtöbb kb.48%-al.
Akkor nem érdemes ezekkel az appokkal foglalkozni? Bocs ha butaságokat kérdezek, de most kezdtem ismerkedni az androiddal és a telefonnal is. Még egy hete sincs, hogy megvettem.
-
darvinya
titán
válasz spawn21 #2895 üzenetére
Elméletben igen, de mégsem.
Mert azok kilépnek, ha kilépsz belőle.
Ebből ha kilépsz betelepül mélyen a rendszerbe.
Anno az India NeoV ICS.en is volt alapból, de azt élből kiírtottam.
Viszont a CE1-n nem is volt integrálva.bozsozso
Az todnod kell, hogy ezek az app-ok is felélesztik a dolgokat.
Hogy miért, mert lecsekkolja mi van vele.
Ezáltal fals amit csinál, az meg pláne fals a kalibrálás.Ha jó adatot akarsz töröld le.
Üsd be a tárcsázóba ezt: *#*#4636#*#*
És ott akkumulátor.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
bozsozso
őstag
válasz bozsozso #2880 üzenetére
Most teljesen feltöltöttem a telefont és készenléti időnek 47órát ír, nem kevés ez? Nem tudom mire jó de a battery HD-ben elindítottam egy akku kalibrálást hátha ezzel helyreáll. Mondjuk egyszer már elindítottam csak amikor megláttam, hogy 1,5óra így leállítottam mert akkor nem volt időm rá. Lehet ez kavarhatott be?
Mondjuk reggelre nem tudom pontosan, de kb.20-30%-ot esett az akku bekapcsolt wifi-vel. Eddig még ilyen nem volt bekapcsolt wifi-vel sem. A kapcsolatok meg leállított állapotban is 53-ról 57%-ra emelkedett.
Ez inkább program hiba lehet vagy akksi?
Most mindenesetre megvárom a végét ennek a kalibrálásnak.
[ Szerkesztve ]
-
neorow1
aktív tag
Van a Flashtool betallózod az ICS FTF fájlt bepipálod az exclude TA-t és a no final verificationt, rádugod a telefont úgy hogy nyomod a hangerő le gombot mikor végez kihúzod a kábelt és elindítod a telefont, profit Egyébként le van írva lépésről lépésre a logout blogomban csak ott a GB-t kell visszaflashelni ICSről de maga a folyamat ugyanaz. Ott van minden szükséges cucchoz a link.
Hard reset alatt a gyári beállítások visszaállítását értem: beállításokban van valahol, talán adatvédelem menüpont alatt. Valószínűleg jó lesz a sync, valami beakadhatott neki, igazából fogalmam sincs
[ Szerkesztve ]
-
g0n21
senior tag
válasz neorow1 #2891 üzenetére
ICS-vel megvárnánk a T-mobile-t, anno a dézimet rootoltam, egy Sonynak nem vágnék neki, nem ismerem egyáltalán a menetet...
Hard reset után ha bekapcsolom a syncet, jó lesz?
Hard resetet bootloaderből?
Köszönöm a segítséget...Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Rolex Datejust 41 126300 3,2m // Rado Captain Cook 42mm 650e //
-
g0n21
senior tag
Bocsi a duplázásért, időbe tellett rájönni, hogy nem tudom, hogy mi ez:
ez 13 óra bekapcsolt léthez, 2h:24min képernyőidőhöz...
megjelenítés 46%
android.process.acore: 32 %
wifi 6%
hanghívás:5%
tel.készenlét 4%
Android op.rndsz:3%
tel.üresjárat: 2%neorow1 : ha a fiókoknál mindent kikapcsolok, akkor sem tűnik el a szink.jele...
[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Rolex Datejust 41 126300 3,2m // Rado Captain Cook 42mm 650e //
-
g0n21
senior tag
válasz darvinya #2886 üzenetére
Bekapcsolás óta nem csinálja (lemerült 0ra), ha újra csinálja lövök screenshotot.
Viszont: a szinkronizáció ikonja a telefon első beüzemelése óta nem tűnt el. Nincs baj a folyamatos sync-kel, legyen, de az egészséges, hogy folyton kint van az ikon?
újraindítás után is...[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Rolex Datejust 41 126300 3,2m // Rado Captain Cook 42mm 650e //
-
Krisz0630
senior tag
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a T-sek nem kapják meg a héten már az ICS-t.
De azért remélem augusztusba még belefér.XBOX SERIES X ID:Bkrisz90 + iPhone 14 ProMax + iPad 10
-
-
g0n21
senior tag
válasz darvinya #2874 üzenetére
darvinya, androidcentralon találtam:
"I can say that the Dialer App using the battery has nothing to do with other 3rd party apps because I have hard reset my phone 5 times, did not link it to Google, and formatted my SD card, and the Dialer problem does still exist."
any idea?Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Rolex Datejust 41 126300 3,2m // Rado Captain Cook 42mm 650e //
-
g0n21
senior tag
válasz bozsozso #2882 üzenetére
http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=17383
az első kommentben van pár hivatkozás erre a problémára, márkától függetlenül...hátha másnak is van/ lesz irreálisan nagy akksihasználat miatt baja
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Battery HD-t használok és annak kimutatása szerint a kapcsolatok 53%-ban használta az akkut. Az összes akku használat 12ó23perc. A megjelenítés is csak 18%
Mi lehet a probléma vagy ez létezik? Mit kellene másképpen használni?
szerk.: és már így 50%-on van az akksi
[ Szerkesztve ]
-
m.zso
aktív tag
Még 2 hónap ha minden terv szerint alakul, én is hozzájutok egy ilyenhez. Már teljesen megbékéltem minden apró malőrjével, amiket itt leírtatok. Még a " csak 13 GB " tárhellyel is
Xiaomi Redmi Note 8 MIUI Global12.5.2 (RCOMIXM) 11 RKQ1.201004.002
-
nintendojet
tag
p használók száma++;
Sony Xperia P [CM] > Motorola Moto G 2014 [CM12.1] > Oneplus 3 [stock], Sony VAIO VPCCA2S1E [Arch Linux]
-
xtibi
tag
Van egy app, ami a wakelock-okat elég részletesen leírja mi miennyit. Igaz belekerül vagy 560 Ft-ba (2 EUR), de meglehetősen részletes
Azt ne kérd, hogy elemezzem, melyik mi, mert nem tudom pontosan.Az egyetlen változatlan az örökös változás
-
g0n21
senior tag
válasz darvinya #2871 üzenetére
Nem is kell értsd, nem azon van a hangsúly.
Egy telefonomon sem lépte túl soha ez a két alkalmazás külön-külön az 5%--ot, se ZTE Blade-n, sem HTC desire-en, sem SonyE Arc S-en, sem HOX-on.
Mi az a "wakelock" nevű valami, ami a fogyasztás 66%-ért felelős?
amikor beleléptem nem írta kisbetűkkel egyik programot sem, csak android processeket, de a fogyasztók listájában külön volt az android rendszer, 10% alatti eredménnyel.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Rolex Datejust 41 126300 3,2m // Rado Captain Cook 42mm 650e //
-
darvinya
titán
Ez az összehasonlítás nem igazán értem.
Mert csak akkor hoz eredményt, ha mindkét telo alapon van és csak ugyanazok az app-ok vannak rajta.Köztudott, hogy Viber és WathsApp a legnagyobb háttér energiazabáló.
-
g0n21
senior tag
Sziasztok!
Egy kis help-re lenne szükségem, legalábbis tanácsra. Barátnőmnek vettem a napokban egy xperia P-t, nagyon jól el van vele, T-s, tehát ICS még nem jött ki.
Kíváncsi voltam az akkuhasználatára, hogy legalább egy kicsit összehasonlítsam a HOX-ommal (nem akartam "győztest hirdetni", csak kíváncsi voltam), és egy nagyon érdekes dolgot találtam. Sajnos screenshotot nem lőttem, de:8 óra alatt (töltés nélkül):
telefonhívás: 8p14mp
képernyő: 24p53mp
egyéb, külső alkalmazások: kb.10p (whatsapp, viber)és így, ezek után 53%-on volt az akksi.
a legérdekesebb, ami a fogyasztók első sorában volt:
Wakelock - 66%
cpu: 10p
cpu foreground: 10 óra 10p (ez a kettő lehet h fordítva, és magyarul)Na ez mi lehet??
nincs agyontelepítve sz-rokkal, van rajta két IM progi, ES file explorer, AVG mobilization (az anti theft miatt), és kb. ennyi.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Rolex Datejust 41 126300 3,2m // Rado Captain Cook 42mm 650e //
-
s4tch
veterán
Hmm, ez fura volt: csörgött-rezgett a telefon, kiírta a számot, de nem kapcsolta névjegyhez. Felvettem, elkezdte számolni a hívás időtartamát, nem hallottam semmit, REZGETT TOVÁBB (igen, elvileg hívás közben), majd 6 másodperc után kiírta a hívó nevét, megszűnt a rezgés, és elkezdtem hallani a hívót is. A hívó végig hallott mindent, mondta is, hogy elég fura ma a hangom. Tapasztaltatok már ilyet?
-
Aranygyerek
aktív tag
Üdv
Én spica-ról váltottam és eddig (1 hét) nagyon elégedett vagyok.A pc-hez való kapcsolódása egyszerűbb ,mint a fent nevezett telefonomnak,mondjuk furcsa hogy a total commander nem látja mint háttér tár,de szokható. -
spawn21
veterán
Na.
Közben én is sejtettem, hogy valami ilyesmi lehetett, de mivel ezen a téren sík hülye vagyok inkább vártam okosabbakra :-DAkkor nem ismeri fel a gép, ha pl nincs feloldva a kijelző. Mondjuk nekem kóddal oldható fel. Ez a gebasz.
Sajnos a 3g-t nekem is néha eldobja, de nem zavaró.
s24U+15p
-
bozsozso
őstag
Én pedig nokia 5310-ről váltottam nagy megelégedéssel
[ Szerkesztve ]
-
rObika8802
aktív tag
Azta látom vagyunk egy páran volt Bada-sok hiába az a rendszer nagyon gyerekcipőbe járt..főleg a nemtörődömség miatt..
.-.-.-.-.-.-.
-
Hubzsi
tag
Sziasztok!
Megérkezett a P hozzám is.....Hát a Samu Wave - hez képes egy hatalmas felüdülés, főleg a rendszer miatt mondjuk!
A készülék nagyon patent. Össze van rakva rendesen. Nekem a GPS IGO Primo - val házon belül elsőre felállt pár perc alatt (Wave esetében a hidegindítás 10-15 perc volt GPS - nél).
A telefon T függő, még nem jelzett ICS frissítést.
Nálam egyenlőre semmi akadás, minden megy szépen!Üdv!
Hubzsi -
darvinya
titán
válasz spawn21 #2841 üzenetére
Hát ez teljesen érhető.
Utángyártottnak biztosan nem felel meg a feszültsége.
Ez számít a legjobban.
Ja hogy nem megy a gépen a dolgok.
Hazavágtad az utángyártottal az USB portját, stb.s4tch
Látom te is játszól a pöcöktetős játékkal.
Hosszan home
Jobbra-balra - bezárás
Hosszan app-on
Listából törlés - talonba
…[ Szerkesztve ]
-
neorow1
aktív tag
Hát 1 GB ram mellett szerintem rohadtul felesleges a task manager, ráadásul elég okosan is kezeli a futó dolgokat így én nem nyúlnék bele a dolgaiba ilyen progikkal, mert többet árt mint használ. Ha valami beragad akkor home gomb hosszan és ki kell lökni jobbra vagy balra és akkor bezárja azt a folyamatot.
-
Knight666
aktív tag
válasz MMaister #2852 üzenetére
Igen, a futó alkalmazásokat látod benne és az egyetlen funkciója, hogy bezárhatod / megnyithatod azokat. Az energia-megtakarító programot valamiért kivették az ICS-ből (egy készenléti fogyasztás csökkentő lehetőség van helyette).
A Fresh Leaves nekem is ugyanolyan gyors mint a többi, de most az új gyárit használom (Buborékok). -
s4tch
veterán
válasz MMaister #2852 üzenetére
Az nem feladatkezelő, hanem az utoljára használt alkalmazások listája. ICS alatt nem nagyon van szükség feladatkezelőre. Ha mindenképp szükséged van rá, akkor tölts le egyet a marketből. A GO Task Managert tableten használtam, az tetszik benne, hogy widget is van hozzá, egy pöttyintéssel ki lehet vele lőni a futó programokat.
-
-
spawn21
veterán
a t-sek csekkolnák a frissítést??
s24U+15p
-
spawn21
veterán
na akkor további gebasz
Nem ismeri fel a gép, illetve felismeri csak a memóriát nem látja
Azt írj a PCC, hogy nincs a telefonban sim
s24U+15p
-
brooaaf
csendes tag
Nagyon köszönöm mindenkinek. Driver telepítés és helyes gombhasználat lett a megoldás. Vmiért felfelé gombot nyomtam kábel bedugáskor, így nem csinált semmit. Első lefelé gombos próbálkozásra összeszedte a win a szükséges driveket, másodikra elindította végre a frissítést.
-
spawn21
veterán
Na ezt kapjátok ki.
Van itt a szalonban egy utángyártott töltőm, amivel kimentem magam ha baj van.
Na most, ha rá van dugva a telefon (most használtam először) ,alig érzékel a kijelző.
Ez létezhet? Leveszem, akkor meg megtáltosodik.WTF!!
s24U+15p
-
xtibi
tag
válasz brooaaf #2835 üzenetére
Valamiért be vagyok oltva a gombnyomós kábelkezelés ellen és minden telefon minden frissítésénél besülök. Most megjegyeztem, hogy a készülék előkészítés közben a pcc kikapcsolja a telefont, amit még kábellel gépre dugva visszakapcsolok mielőtt lehúzom. Így tudtam a feladatsort megoldani.
Húzd ki mindenhonnan, kapcsold ki (ezt nem értettem, hisz ki volt már eleve), várj másodperceket, majd dugd össze úgy, hogy hagyod kikapcsolva s közben hangerő lenti gombot nyomod. Most is elszórakoztam vagy 10-szer, mire rájöttem.Nyilván a fenti bénázás az én hibám, de 1-2 havi 1 alkalomnál többet nem csinálok ilyet.
[ Szerkesztve ]
Az egyetlen változatlan az örökös változás
-
brooaaf
csendes tag
Nem voltak fenn, utólag feltettem. Van valami jelentősége, hogy a pc companion már fenn volt, mikor feltettem a drivereket?
Az egyebként normális, hogy amikor a companion előkészül, kikapcsolja a telefont, majd utána dobja fel az utasításokat, hogy kapcsold ki, húzd ki, dugd be stb...
[ Szerkesztve ]
-
MMaister
csendes tag
Sziasztok, nalam is megtortent az ICS frissites. Nem rossz. Kicsit rocogosebb lett live wallpaper mellett a menu, de ezt leszamitva tetszik.
Ami viszont hianyzik az a regi Power Saver progi. Szeretnem automatikusan leloni az adat es Wi-fi forgalmat ejaszakara. Valaki emlitette, hogy van valami beepitett alkalmazas kezelo az ICS-ben. Sajnos nem talalom. Tudtok segiteni?
Koszonom
-
brooaaf
csendes tag
-
brooaaf
csendes tag
Valaki próbálta már Virtualboxból telepíteni a frissítést? Sem Mac, sem Windows nincs a közelben, azért szenvedek ezzel. Valamiért OTA sem találja a frissítést a telefon frissítés kezelője.
A hibajelenség annyi, hogy amikor a pc companion kéri, hogy húzzam le a kábelt 5 másodpercre majd dugjam vissza, közben nyomjam a hangerő fel gombot, nem ismeri fel a telefont, es itt áll egy helyben a companion. SUS-sal is hasonló a helyzet, a telefonon felgyullad ilyenkor egy kék led.
Köszi!
-
spawn21
veterán
húh.
lehet gebasz van. Moat olyan a telefon mintha rezesztív lenne a kijlezője. Alig érzékel, de komolyan. Fóliát leszedtem, de nem az votl a ludas. Kicsit kezdek félni
s24U+15p
-
-
Jack34
csendes tag
Beállnák a klubba egy P-vel, üdv Mindenkinek
Írtátok hogy van fólia a kijelzőn gyárilag, de mégis szeretném védeni, mert nekem elég sérülékenynek tűnik.
Akinek van tapasztalata, dobna egy linket ahonnan rendelt minőségi fóliát? Ebay-es is jó.Más: univerzális autós kihangosítóval van valakinek tapasztalata?
Ezt néztem:http://www.ebay.com/itm/Solar-Bluetooth-Car-Kit-Speaker-Headset-Number-Screen-for-Universal-Iphone-4S-/140747407732?pt=PDA_Accessories&hash=item20c5330174#shId
Nem tudom hogy ezek a kínai cuccok mennyire használhatók...
-
törölt tag
Primo valakinek megy? GPS log gyűjtés igen/nem nél megáll és kilép.
[ Szerkesztve ]
-
danvrecs
csendes tag
Sziasztok!
Én is vettem egy P-t, eddig nagyon bejön. Olyan kérdésem lenne, hogy a Play áruház nyelvét nem lehet valahogy Google fordítós magyarról angolra cserélni. Lehet én vagyok a vak, de egyszerűen nem találok ilyet. -
darvinya
titán
Kiteszem ide is, mert van ICS.
Google keresőbe a kereső részénél rákeres a kapcsolatokra, app-okra?
Mert nálam igen és hangalapon is.
De csak akkor, ha a billentyűzettel(hangalapon) keresek rá.
Ez így kellene működnie?Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
spawn21
veterán
érdekes, megfigyeltem, hogy írdatlanul merül a telefon mióta feltettem az ics-t.
persze az 1 nap továbbra is meg van. De fura. Vagy lehet valamelyik app csinálja. na majd figyelgetem.
s24U+15p
-
darvinya
titán
válasz #09908736 #2811 üzenetére
Mint látszik és írtam nem szokványos.
Azt is írtam, hogy P-re is „próbálok ” faragni ilyet.
Csak mivel nekem nincs P-m nehéz tesztelni, és csak ICS-sel menne.
Sőt amit kiadtak ICS-t P-re abban van már egy kis JB.
Azt nem tudom mikor lesz az első tesztelhető SystemUI.
Lehet XDA-ok megelőznek.
Minden esetre ehhez root kell.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
xtibi
tag
Talán a hülye kérdés pici túlzás volt, bár... a melegnek nincs hozzá köze. Sértés? Ugyan.
Egy kép vagy video alapján megítélni bármit (idézlek "csak ebben nem győzött meg") anélkül, hogy kipróbálnád, hogy Te mit tudsz kezdeni velük elég fura. Én mielőtt megvettem volna, mindkettővel készítettem képeket, kipróbáltam. Ugyan szerintem nem egy kategória, az SGS3-at messze nem tudtam annyira biztosan megfogni, mint a P-t, pláne fél kézzel. Ez az, amiben a tesztekkel és cikkekkel, meg összehasonlításokkal semmire nem mész, mert a te kezedben, a te remegéseddel, a te levegővételeddel és a te szívritmusoddal dől el, milyen képet csinálsz egyikkel és másikkal. És ez egyetlen összehasonlító tesztben sem szerepel, hogy a tesztelő milyen érzésekkel kezel egy-egy gépet. Hát igen, ezért kell kipróbálni, mert mindegy ki mit mond. És nem a szoftverfrissítéstől lesznek jók a képek, hanem attól, aki csinálja.Én nem vagyok nagy fotós, automatán használom a telefont, ilyenek sikerülnek: Az első kb. 40 képet a megvételtől számított 2 napon belül lőttem el, tehát nem készültem fel.
[link]
Továbbra is állítom, rendes fotóhoz rendes fényképezőgép kell.Az egyetlen változatlan az örökös változás
-
xtibi
tag
válasz Bitpalace #2797 üzenetére
Másik lehetőség, hogy bluetooth-on átküldöd a telefonra az összeset és a telefonban pedig importálod az összes kártyát a telefonkönyvbe. Később aztán törlöd a vcf file-okat mert csak a helyet foglalja. e52-ről korábban nekem így sikerült bár elég favágó módszer.
Az egyetlen változatlan az örökös változás
-
Bitpalace
senior tag
-
Krisz0630
senior tag
Akinek már frissült a telefonja:
Az ICS javított a hangtorzításon az XLoud bekapcsolása esetén? Illetve videózás közben lehet már képeket lőni? Ha jól emlékszem ez az ICS-s kiváltáságaXBOX SERIES X ID:Bkrisz90 + iPhone 14 ProMax + iPad 10
-
Bitpalace
senior tag
Az miért van hogy mikor kapok levelet fb-n akkor ugye kapom az értesítést de valamikor zölden jelzi, mint ha csak vmi üzenetet kaptam volna, de van amikor kéken ahogy kéne is neki nem?
Valami beállítás lehet?üdv!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia