- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
m.zso
aktív tag
Megérkezett az új ház a telóhoz, már át is szereltem. Aki kedvet kapott esetleg hogy lecserélje a készüléke házát,annak ajánlom ezt a vételt: [link]
Az árút augusztus 11.én adta fel az illető Hong-Kongból és ma érkezett meg, ami alig több, mint két hét. Nagyon jó, passzentos és miden stimmel. Egyedül az előlapot nem mertem cserélni az esetleges kijelzőtörés miatt. Amúgy találtam egy nagyon részletes, mindenre kiterjedő szerelési utasítást, ahol még a kijelzőt is cserélik. Akinek esetleg kell a pdf, keressen fel. További szép estét. -
m.zso
aktív tag
Hogy raktatok a P-re 4.2.2es androidot ? Ha jól tudom hivatalosan később lesz elérhető a készülékre, de azért engem érdekelne.
-
m.zso
aktív tag
válasz
davidfun #24030 üzenetére
Ezen a linken elérhető a my xperia nevű mobilkövető alkalmazás. Telepítése után a Beállítások-Xperia menüben megjelenik egy My Xperia menü is innentől sztem egyértelmű a dolog. [link]
Egy kérdés: szedte le már ki a kijelzőt valaki a telefonból ?
A múlt héten rendeltem egy komplett ezüst házat az ebay-ről [link]
a ház sérülései miatt. -
m.zso
aktív tag
Sziasztok. Új házat szeretnék a P-re, mivel a fekete eléggé lekopott, és az esések miatt a műanyag elemek eléggé eldeformálódtak. Ebay-en már kinéztem egy készülékházat és kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy érdemes-e rendelni. Szóval ő lenne az [link]
Hsz-eket előre is köszönöm. -
m.zso
aktív tag
válasz
razorka777 #19325 üzenetére
Természetesen nem fogom azonnal újrarakni az ICS-t. De kíváncsi vagyok, h mi ennek az oka, h ilyen gyorsan lemeríti az akksit. Lehet, h egy alkalmazásfrissítés az oka. Legalábbis én erre gondolok. Semmi olyat nem csináltam a telóval, ill nem rektam rá olyan dolgot, az utóbbi időben ami a rendszer működését befolyásolná.
-
m.zso
aktív tag
válasz
razorka777 #19318 üzenetére
Ezt csinálja már napok óta.Volt h repülős üzembe tettem, és akkor is ugyanazt produkálta. Már mindennap újraindítom, de még akkor is ezt csinálja.
-
m.zso
aktív tag
Halihó pajtik
3 hete használom a JB-t, de a hét közepén drasztikusan csökkent az akku teljesítménye.Teljes töltöttség esetén is csak 22 órára becsüli a készenléti állapotot.Reggel voltak ám meglepetések, amikor lefekvésnél még
80%ról reggelre 12%ra merült. 1 hete még 1 nap 18 óra volt a becsült készenléti időtartam.
-
m.zso
aktív tag
Erre valaki esetleg? [link]l Közben más : milyen a JB? Kompatibilitásra, fényképezésre (kamera gyorsabb lett tőle) ?
-
m.zso
aktív tag
Sziasztok. Tegnap véletlenül beletöröltem a belső tárolón lévő egyik mappába, amiben számomra fontos adatok voltak. Hogyan tudnám ezeket visszaállítani? Nem másoltam azóta semmit rá,nehogy az adott tárterület is felülíródjon.Gondoltam, képfájlt készítek a belső tárolóról és azon kísérletezek tovább, ezért megpróbáltam egy bizonyos usb image tool című programot is, de sajna nem látja a belső tárhelyet.
Várnék pár tippet még.
Köszönöm. -
m.zso
aktív tag
Sziasztok. Hogy tudnám elérni azt, h a gps több műholddal navigáljon(ezáltal pontosabban), ne csak néggyel ?
Az xperia arc s-em villámgyorsan talált holdat és nem csak 4et vett igénybe a navigációhoz, hanem amennyit csak lehetett.Volt olyan, h 8 műholddal ment a navi méteres pontossággal a gb 2.3.4 alatt. -
m.zso
aktív tag
Hy mindenkinek. Lenne egy kérdésem. Hogy tudom a 0.facebook.com -ot megcsinálni úgy, h ne szívja le az egyenlegemet a gyári böngésző.
Eddig amit megcsináltam: Rootolt telón feltelepítve a droidwall amit a googleplay-ról szedtem le, az csak a gyáriböngészőnek adtam 3g-t. Gyári böngészőből a képek megjelenítését letiltottam. Megpróbáltam wifivel a 3g próba előtt. Csak a szövegek jelennek meg.Kipróbáltam 3G-vel is, de kis idő után megnéztem az egyenelet 26 ft-ot levett.
Mit kell még tegyek annak érdekében, h semmi más ne használja a 3g-t ?
Mindennemű segítséget elfogadok. Köszönöm előre is. -
m.zso
aktív tag
Hy mindenkinek. Lenne egy kérdésem. Hogy tudom a 0.facebook.com -ot megcsinálni úgy, h ne szívja le a kártyámat a gyári böngésző.
Eddig amit megcsináltam: Rootolt telón feltelepítve a droidwall amit a googleplay-ról szedtem le, az csak a gyáriböngészőnek adtam 3g-t. Gyári böngészőből a képek megjelenítését letiltottam. Megpróbáltam wifivel a 3g próba előtt. Csak a szövegek jelennek meg.Kipróbáltam 3G-vel is, de kis idő után megnéztem az egyenelet 26 ft-ot levett.
Mit kell még tegyek annak érdekében, h semmi más ne használja a 3g-t ?
Mindennemű segítséget elfogadok. Köszönöm előre is. -
m.zso
aktív tag
válasz
csacsi67 #12487 üzenetére
Eljutottam a leírásodban eddig : A legujabbat szedd le azt rakd fel amit linkeltem mert ami neked van fent bugos az 599 kernelt bemásolod a frimwares mappába a gépen majd elindinditod a flashtoolt villám ikon majd feljön egy kis ablak flashmode majdiujra egy ablak ott csak alul a no finálba legyen pipa telo kikapcs majd amikor kéri hangerö gomb le rá dug.Végig megy utánna lehuzod a telot majd bekapcsolod rádugod inditod a flashtoolt amikor felül a falshtoolba a lakat feketére vált rányomsz és rootolja.Majd amikor kész a root telo kikapcs... itt most megálltam, megvan a root, a teló még működik...
most kellene vissza az eredeti kernelt visszatennem a leírásod szerint ez a következő lépés :
Bemásolod az erdeti kernelt a másikat kitörlöd inditod a flashtoolt majd megint rádugod amikor kéri a telot és kész.Természetesen fejlesztöi mod USB hibakeresés be legyen kapcsolva a telon.
Az eredetit honnan tudom kiszedni és hogyan? Elég ha a pipákat kiveszem a flashtoolnál a felesleges részekből ?
-
m.zso
aktív tag
-
m.zso
aktív tag
Halihóó
Egy ideje sajnos nem olvastam fórumot. Lenne pár tapasztalatom, ill kérdésem.
3 hónapos már a kicsikém. Szegénynek nincs nyugta nálam.De nem baj, hisz ezért vettem.
Az akksit meg sem említem.
Szokott viszont olyat csinálni, hogy képernyőfeloldás után összevissza lépked hol a böngészőbe, ha nyomok egy visszafelét, akkor a kamerát indítja egészen addig amíg a home-mal ki nem lépek. Ez a jelenség 30 esetből 1x-2x fordul elő.Ezt miért csinálja?
A másik. A gyári launcher a főképernyőn is elfordul, de csak néha és csak bizonyos alkalmazás bezárása után, de teljesen random. A szoftver verziója az aláírásomban szerepel. Meg lehetne oldani, hogy a gyári launcher ne csak random forduljon el, hanem mindig, amikor akarom ? -
m.zso
aktív tag
Üdvözlet mindenkinek. Mindenekelőtt leszögezem, hogy nem akarom a készüléket fikázni, hisz nekem is ilyen van. Telefonálás alatt milyen nálatok a hívás hangminősége. Én sokszor fülelek, hogy mit mond a másik fél és több ismerősöm, többfajta telóval rendelkezik,tehát nem náluk van a gond.Azt kell hogy mondjam, az Arc S-nek messze sokkal jobb volt a hangszórója, mint ennek. Nincs olyan alkalmazás, amivel a hangszínt valahogy be lehetne lőni? Mint pl egy hangszínszabályzót zenehallgatáskor.
-
m.zso
aktív tag
Üdvözlet mindenkinek. Mindenekelőtt leszögezem, hogy nem akarom a készüléket fikázni, hisz nekem is ilyen van. Telefonálás alatt milyen nálatok a hívás hangminősége. Én sokszor fülelek, hogy mit mond a másik fél és több ismerősöm, többfajta telóval rendelkezik,tehát nem náluk van a gond.Azt kell hogy mondjam, az Arc S-nek messze sokkal jobb volt a hangszórója, mint ennek. Nincs olyan alkalmazás, amivel a hangszínt valahogy be lehetne lőni? Mint pl egy hangszínszabályzót zenehallgatáskor.
-
m.zso
aktív tag
Sziasztok. Odáig jutottam, hogy meg szeretném vásárolni a poweramp című zenelejátszót, mert iszonyat jó az egész program.
Namármost: Beregisztráltam a bankkártyámat, és amikor rámegyek, hogy megvegyem a poweramp unlockerét, akkor 1093 ft, de amikor már rányomnék a vásárlásra, akkor már 38,70 dollár, amit ha átszámolunk, akkor az igencsak 8300 ft körül van. Ennyiért már nem veszem meg inkább szenvedek a triallal, vagy más zenelejátszóval.
Miért van ekkor árdifferencia?
Megnéztem más programot is és annál is ez van 239 ft, aztán 2 dollárba kerül. -
-
m.zso
aktív tag
válasz
darvinya #4867 üzenetére
Az ArcS-en nem volt ICS. Azon GB volt, de nem voltak ilyen gondok.
Az ICS-t pedig a leírásod alapján tettem fel.
Remélem, hasonló dolgokat nem művel a telefon.
A gépem egy Dell1720 Inspiron 64-es win7-el fut immáron 2 éve. Az Xperia P driverekből is a legújabbak vannak fent (PCC). -
m.zso
aktív tag
Újabban kezd bugosodni a telóm az ISC-el. Vasárnap produkálta, hogy usb-ről lehúzva újraindúlt magától, majd nem ismerte fel a simet. Úraindítottam 2x, még mindig nem ismerte fel. Bekapcsolás után kivettem, visszaraktam, erre újraindult és már látta. Most vettem ki előszőr a kártyát az első behelyezés óta.
Olyan is van, hogy usb-re dugom és nem mindig látja a gép.
Tölteni tölti, de nem látja.próbáltam átdugni másikba, de a másikon is produkálta ezt a jelenséget. -
-
m.zso
aktív tag
válasz
darvinya #4541 üzenetére
Mindig használom a hosszú home gombot.
s4tch és xtibi: megpróbálom a javaslatokat.
Azt azért hozzáteszem, hogy az Xperia Arc S-en elég simán ment minden, szaggattásmentesen, úgy hogy volt mozgó hátér timescape, jó tudom, hogy azon még akkor nem volt ICS, meg annak más volt a hardvere.Összességébe meg vagyok elégedve a telóval.
-
m.zso
aktív tag
Erre valaki ?[link]
-
m.zso
aktív tag
Sziasztok.
Már kb 3 hete használok ICS-t a telón, de már eddig is mondani akartam, hogy eléggé laggos a rendszer. Eddig a megbízható működést tartottam szem előtt, de már szemet szúr a laggolás a telefonkönyvben, a TimeScape hírcsatornában, kint a kezdőképernyőn és a menüben is.Mozgó háttérről már ne is beszéljünk.
Az ICS felrakása előtt nyomtam egy gyári állapotot, így minden törlődött, még a tárhelyeket is ürítettem és a full wipe-os flasheléssel tettem fel az ICS-t.
A belső memóriában még 1,41 gb szabad, a külső tárhelyen meg még 6,5 és nincs tele tele sok apró programmal.
Vajon mi lehet a gond? -
m.zso
aktív tag
Üdv. Miért csinálj azt a készülék íráskor, hogy a billentyűzetre arab, cirill, illetve más karakteret tesz be? Olyan is van, amikor billentéskor
mindenféle krikszkraksz van a billentyűzet helyén.
Amikor elbillentem,akkor a qwerty billentyűzet jön elő, de be van állítva a szójavítás.
Én mindenféle szójavaslatot, javítást kikapcsoltam, de ennek ellenére előjött, amit nem értek hogyan, de így képtelenség gépelniMás :
Feltettem ma a PCC-t, és frissítést ajánlott fel, annak ellenére, hogy fent van már az ics. Ez valamiféle ics frissítés?
Ti már feltettétek ? -
m.zso
aktív tag
Előtte torzított a hangszóró ?
-
m.zso
aktív tag
válasz
Lacika2332 #3603 üzenetére
Csak a 2.3.7 alatt tapasztaltam egyszer.
ICS alatt ilyen még nem volt. -
m.zso
aktív tag
A kamerán nincs makro mód ? Se a 2.3.7 alatt, se ICS alatt nem találom, vagy csak én keresem rossz helyen ?
-
m.zso
aktív tag
válasz
magic69 #3530 üzenetére
Amikor kézhez vettem, ugyanígy jártam. Végülis a minisimből kipattintottam a microsimet, próbálkoztam, de folyamatosan visszajött. Erre fogtam a műanyag lapot, amiből kijött a microsim és azzal addig toltam befelé, amíg a helyére nem kattant. Mondanom sem kell, hogy fél órát szenvedtem mindenféle hülye trükkel, de így sikerült.
Más: Fent van az ICS: Navitel nem működik, le akartam törölni, erre újraindult a telefon, de a telefonálni nem lehetett vele. Már az elején fura volt,hogy nem kéri be a pin kódot. Újrainítottam még1x, aztán helyrejött.
A gps azóta szépen talál műholdat és viszonylag gyorsan talál poziciót is. Teremészetesen csak a gps vevő használatával.Tényleg tetszetős a rendszer és nagyon sok beállítási-finomhangolási lehetőség van. Akku üzemidőről még nem nagyon tudok nyilatkozni, mivel még be sem járódott.
-
m.zso
aktív tag
Mindenkinek jól működik a gps?Nálam valami nem ok.Holdat sem talál.Újraindítás után nagy nehezen talál pozíciót,Aztán legközelebb már holdat sem.
-
m.zso
aktív tag
[link] Erre valakinek ötlet?
-
m.zso
aktív tag
Azthiszem, belefutottam az első problémába 2 nap után.
A GPS nem talál jelet, de ma már holdat sem látott. Megpróbáltam reggel, délelőtt, és amikor hazajöttem a melóból. Ennek mi lehet az oka?
Tegnap még volt gps, de csak 4-5 holdat lát mindig. Van erre valami megoldás ? -
m.zso
aktív tag
Xperia minin nem az igazi az ICS. Sok ott a hiba, sajnos szoftverelés közben 1x belefutottam. Sokminden nem is fut rajta.
A P tényleg laggol egy kicsit a menüben is és böngészés közben, de engem nem zavar. Még megvárom hogy a ICS jobban kiforrjon és majd akkor frissítek, ha már több a pozitív visszajelzés (meg persze az alkalmazások is feljfejlődnek).
-
m.zso
aktív tag
válasz
Freeman01 #3372 üzenetére
Hát volt vele egy kis malőröm, mert a microsim nem akart belemenni (nem tudtam,hogy teljesen tövig kell nyomni neki
). Szenvedtem vele fél órát. Már majdnem kitömtem a nyílást,hogy bennemaradjon
, de aztán fogtam a microsim keretét és azzal addig nyomtam amíg be nem kattant a helyére. Volt ám megkönnyebbülés.
Hát mit mondjak... Semmi kifogásom nincs. Látszik a színtorzitás, de annyira nem zavar, hogy szót nem érdemel. Akkora fényereje van, hogy megvakultam tőleJa és mindhárom érintőgomb alatt egyformán világítanak a ledek.
Remélem, ez így is marad. -
m.zso
aktív tag
Már én is egy P boldog tulajdonosa vagyok.
-
m.zso
aktív tag
Ma délután már én is a Sony Xperia P tulajok táborát gyarapítom.
Már csak át kell vegyem a csomagot a pick pack ponton. Lenne már 4 óra -
-
m.zso
aktív tag
1. Hsz még mindig nincs...
-
m.zso
aktív tag
válasz
spawn21 #3258 üzenetére
Eddig hány embernél engedett el az alsó felén a ragasztás ?
Jövő héten készülök megvenni a P-t, mivel a c55-ös bemondta az unalmast.
Azért ennyire gagyi nem lehet már
Ez az egyetlen olyan készülék, amiről azthittem,h készülékház összerakása rendben van, erre tessék
Ha nálam is előjön, fogok egy kis pillanatragasztót, és benyúlok egy vékony eszközzel és összeragasztom. De had ne kelljen már egy majd 90 ezres készüléket ragaszgatni, meg gányolni.
Ettől eltekintve még mindig tetszik, de akkor is... -
m.zso
aktív tag
Még 2 hónap ha minden terv szerint alakul, én is hozzájutok egy ilyenhez. Már teljesen megbékéltem minden apró malőrjével, amiket itt leírtatok. Még a " csak 13 GB " tárhellyel is
-
m.zso
aktív tag
válasz
HardSanyeee #2482 üzenetére
Itt nézem az árát. Az összes eddigi független telót innen vettem és itt 2 év gyári gari van rá.
Tudom róla, h van ahol 95ért árulják, de ott csak egy év gari + nem magyar nyelv, plusz headset sem jár hozzá, csak töltő.Még az iponnál néztem, de ott még 116k, mult hónapban még ott is 120 volt. -
m.zso
aktív tag
Nagyon szépen jön lefelé az ára.Van már 55k megtakarított pénzem.Ha ilyen szépen apad az ára, még 3 hónap és nekem is lehet egy ilyen.
-
m.zso
aktív tag
Amiket itt leírtok üzemidővel kapcsolatban, olyan, mintha az Arc S-ről (1,4 ghz cpu) lenne szó. Üzemidőbe pontosan ugyanígy teljesített. Természetesen a két véglet nálam is megvolt,a gyári 1500 mAh-es akksival kevesebb mint 8 óra alatt kinyúvasztottam, viszont egyszer próbaképpen nem nyúltam hozzá direkt egyik héten, csak alapdolgokra használtam , ime az eredmény:
Itt még 2%-os volt az akksi.
-
m.zso
aktív tag
válasz
nintendojet #2071 üzenetére
Egy kicsit attól is ,h csiszolatlan lesz a "gyémánt", de főleg a programok kompatibilitási zavaraitól félek.
-
m.zso
aktív tag
Remélem, még az év végéig kibírják, hogy csak a 2.3.7-tel adják ki a P-t.
Kb akkorra fog összegyűlni annyi, h vehessek én is egyet. -
m.zso
aktív tag
Ez van gyerekek. Semmi sem lesz tökéletes. Soha.
Az élet csupa kompromisszum. -
m.zso
aktív tag
Végig olvastam a tesztet. Minden nagyon szép, minden nagyon jó, de a kamera ... hát ... nem is tudom, melyiké a rosszabb. Az Arc-é nagyon elmosott képeket csinál, viszont szépek a színek (ezt tapasztalatból is tudom). A P-nél meg van zaj bőven és elég fakónak látszanak a képek, viszont van részletesség is.
Azért a kezeim közé kaparintanék egy P-t legalább 24 órára.
Esetleg nincs vki környékbeli akinek van?
Esetleg pár óra erejéig megtapiznám.T-nél megtapiztam, de sajna nem volt kiállított darab és a készülék ki volt kapcsolva.
Azért tényleg nagyon jó teszt.
De akkor most van másodlagos mikrofon, vagy nincs ?
Ezt már felgöngyölítettük, h van benne és Wilika fórumtárs egy videóval nagyon jól alátámasztotta. [link]Köszönet érte.
Vagy csak a telefonálás közbeni zajszűrésre jó? -
m.zso
aktív tag
Az is látszik a teszten, hogy a SE Arc tetején az akkufedél nincs a helyére pattintva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest