-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgeza
veterán
válasz
OCTAMD #14441 üzenetére
Pont ezért kérdeztem annakidején, hogy mi lett a Samsung-féle újraaktiválás tiltása funkcióval, amire azt a választ kaptam, hogy van a Google-féle imént említett helyettesítő funkció. Akkor is azt mondtam, hogy ez nem ugyanaz, mert ezt szerintem simán ki lehet kerülni (nem néztem utána egyébként, csak feltételezés volt).
De akkor ezek szerint ez valóban kikerülhető, így viszont nem sok értelme van.
A Samsung újraaktiválás tiltását tudtommal nem lehet kerülni, mert az hardveresen oldja meg valahogy. Annál hiába raksz fel új romot, akkor is kérni fogja a Samsung azonosítót. Persze ennek sem olvastam utána, lehet, hogy valahogy ez is kikerülhető, de mindenképp jobbnak látom, mint a Google-féle kivitelt.hunluigi: egyre gondolunk!
-
hunluigi
senior tag
válasz
OCTAMD #14441 üzenetére
Engem speciel ez pont bosszant... A note3-nál olyan okosan ki volt találva, hogy knox szinten lockolt. Ha benyomtad a reactivation lock-ot az odin is elhasalt. Gyakorlatilag nem volt érteme ellopni. Az más kérdés, hogy halott rokon konstellációban amit itt is felvetettek, szívás...
Amúgy próbálta is valaki google lockal flashelni, vagy csak úgy gondoljátok (hallotátok, láttátok), hogy megy a dolog, illetve biztos, hogy utána nem kéri az eredeti accountot?
-
heidrich
senior tag
válasz
OCTAMD #14289 üzenetére
DBT/XEH/TMH felállásnál (nálam XEU/XEH/TMH volt mert alaból angolt tettem fel), állandóan cseszegett a rendszer (pontosabban az autopreconfig), hogy nem jó a regióm, elég idegesítő úgy használni és állandóan resetet kért. Szóval magyar SIM-es S8-at "normálisan" csak XEH/XEH/TMH (vagy ami a szolgáltató) lehet használni. Amúgy meg az már annyira mindegy hogy 1 héttel később jön egy update, kit érdekel...
Engem inkább az bosszantott, hogy Telekom régióra még mindig a cseszett QF7 június volt.
-
Tomiii258
tag
válasz
OCTAMD #13535 üzenetére
Ok, de a GSM-boltok nem feltétlen adják az eredeti számlát...ezért tartom náluk problémásnak a gariztatást, mert csak rajtuk keresztül lehet csinálni, hisz náluk van az eredeti (főképp, ha többet vesznek egyszerre).
Plusz korábban írta már itt vki, hogy bement a magyar MM-be rákérdezni a dologra és német MM-ben való vásárlás esetén is 2 évig vihető vissza magyar MM-be, ha baj van vele (magyar Samuba csak 1évig).
Szóval jelenleg nekem ez tűnik a legjobb vásárnak. Oké lehet mondani, hogy Telekomban is "csak" 215, de azért az bő 30 rugó különbség, meg nálam a 200 egy telefonért azért egy elég komoly lélektani határ.
-
Tomiii258
tag
válasz
OCTAMD #13412 üzenetére
Hát ja...olvastam, hogy arrafelé olcsóbb a dolog (pl amazon.de-n is 560EUR, MediaMartk.de 630EUR) és először én is vmi régebb óta működő GSM-bolton keresztüli vásárlást terveztem, de a macerás Samsung gariztatás miatt már inkább a Telekomos vásárlás felé hajlok.
Mondjuk az volt a tervem, hogy megvárom a Note 8-at és akkor egy kisebb S8 árcsökkentéssel a Telekom is elérné azt a szintet, amit még hajlandó lennék kifizetni egy telefonért.
Sajna úgy néz ki, hogy ez a tervem most dugába dőlt -
w333
félisten
válasz
OCTAMD #12922 üzenetére
Nekem most TMH/TMH/TMH van ... ma van időm felrakni a XEU -t, és mi van akkor ha a benne hagyott Telekomos Sim kártyával a HOME CSC -el rakom fel (ugye így nem lesz FR) akkor is kérdezni fogja az első indításkor hogy Resetelem a Sim kártyát ? és ha nem csinálok Sim Reset -t akkor XEU/XEU/TMH lesz ?
-
racerx
őstag
válasz
OCTAMD #12870 üzenetére
Az tiszta sor hogy odinba a 4 helyre 4 megfelelő file. De melyiket szedjem le a jelenleg tmh/tmh/tmh s8 ra, hogy ne változzon semmi (magyar, független, tmobilos kártya), csak a frissítés jöjjön hamarabb. Ill. 5 file van a csomagba, (ha jól emlékszem), melyik 4et? Ez a home csc-s dolog.
-
-
sgeza
veterán
válasz
OCTAMD #12792 üzenetére
Igen. Csak a XEH és XEU például még nem, a kollégának ezért nem jött még meg. De hogy neki miért jelent meg a sammobile oldalán, hogy van, nekünk meg nem, arról gőzöm sincs. Mivel ez egy szimpla weboldal, ezért nyilván valami hülyeség van, illetve nekem az az oldal egyébként sem mérvadó, mert csak másodlagos letöltési lehetőség.
A tuti a Smartswitch és a Samfirm, ezek jelzik azonnal (nem az otára gondolok, hanem a full verzióra persze).. -
sgeza
veterán
válasz
OCTAMD #12552 üzenetére
Értem, amit írsz, csak a samfirmre vonatkozó részt helyesbítettem.
A többi ota frissítéshez képest juthatsz előnyhöz! A samfirmhöz képest nem feltétlenül.
Más kérdés persze, hogy akarsz-e odinnal feltenni romot avagy nem.
Csak az első állításod korrigáltam, miszerint előbb kapod meg, mint samfirmmel. Ez ilyen formán nem igaz. Nem is hasonlítható közvetlenül a kettő egymáshoz. Mint írtam, pusztán a között is lehet 1 nap eltérés, hogy otán töltesz, vagy rádugod a gépre. Ez egy dolog. Te a verzión belüli elsőbbségről beszélsz, ami igaz, hogy a te kártyáddal előbb kapod uhyanazt a romot, mint mondjuk itt valaki egy magyar simmel.
De ez nem hamarabbi, mintha samfirmmel töltenéd, mert "kábelesen" nem jön annál hamarabb semmi! A különbség csak annyi lehet, amennyit a kábeles kontra ota megjelenése hoz. Az meg lehet egyik vagy másik javára egyaránt.De nem lényeg annyira, csak pontosítani akartam.
-
sgeza
veterán
válasz
OCTAMD #12548 üzenetére
Pont ez az, hogy nem tudod beelőzni! Csak akkor, ha egyébként otán előbb jön. De nincs jelentősége, csak azért korrigáltam, hogy ne hozzuk egy szintre a sammobile oldallal! Oda kerül fel a rom akkor, amikor felrakják az oldalra, de mindenképp az után valamikor, miután kijött.
A samfirmmel abban a pillanatban tölthető, amikor a smarswitcs-csel is, tehát pontosan akkor, amikor megjelenik az adott rom.
Az ota frissítések általában egy nappal később jönnek, esetleg aznap. Illetve volt olyan eset, hogy az ota jött hamarabb, de talán ez volt a ritkább. Mostanában azt vettem észre, hogy kb. egyszerre jönnek.
Te azokat tudod beelőzni, akiknek otán a régiójuk miatt később jön ugyanaz a verzió, mint neked.
Értettem, amit írtál, csak a samfirmre vonatkozó részt akartam javítani. Én a leírtak miatt is javasolom mindenkinek, hogy azzal töltse le a firmware-t, ha odinnel fel akar tenni valamit. -
sgeza
veterán
válasz
OCTAMD #12545 üzenetére
A samfirm nem oldal. Az konkrétan azt tölti, ami kijött. Ugyanúgy, mint a smartswitch, tehát a samsung szerverről. Ennél hamarabb semmi nincs, max. az ota akkor, ha az hamarabb jön, mint a smartswitch-csel tölthető "kábeles" verzió. Ritkán van ilyen, hogy előbb jön otán.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nintendo Switch
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Házimozi haladó szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged