Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Williamgrant #45944 üzenetére
Másik rommal és home csc-vel nem vesztek volna az adataid, de lehet kijavította volna a Viberrel kapcsolatos rom-inkompatibilitást.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Williamgrant #45917 üzenetére
Még egy lehetséges beállítási probléma.
A telefon beállításaiban a Zárolt képeryő és védelem. Itt az értesítések engedélyezve:
először is legyen bekapcsolva, míg a tartalom elrejtése. Továbbá a részletekbe beljebb tekintve az értesítések megjelenítése: viber
Itt külön lehet állítani az üzenet, hívás, rendszer viber értesítéseket, hogy zárképernyőn ezek mehetnek-e. -
Mr.Silkó
veterán
válasz
Williamgrant #45938 üzenetére
De legalább megoldotta a problémát? FR előtt másik rom telepítését próbáltad?
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Williamgrant #45935 üzenetére
Nacccerű.
-
Ateszpapa
addikt
válasz
Williamgrant #45909 üzenetére
Hátha ott tapasztalták már.
Én használok Vibert, de csak írogatni, és most nem tudom kipróbálni, hogy vajon bekapcsol-e a kijelző ha hívnak rajta vagy nem.
Gondolom a Viber beállításainál az "Üzenetek esetén a képernyő világít" be van pipálva.
Szerk:
Közben ki tudtam próbálni, ki is írja ki hív, minden rendben vele.
Legfrissebb XEH rom van rajta (Augusztusi)[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Williamgrant #45911 üzenetére
Akkor már csak az a kérdés, hogy itt, a többi Vibert használó fórumozónál is fenn áll-e a probléma..
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Williamgrant #45907 üzenetére
Valami biztos nincs, különben mutatná neked a kívánt értesítést.
Ha más telefonon rendben megy a Viber nálad, akkor tuti a készülék beállításaiban kell keresni a "hibát".
[ Szerkesztve ]
-
Ateszpapa
addikt
válasz
Williamgrant #45907 üzenetére
A Viber topikban már kérdezted?
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Williamgrant #45905 üzenetére
Itt mit látsz? Lehet kéne egy-két screenshot tőled a korábban említett beállításokról, hogy lássuk, mi a bibi.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Williamgrant #45903 üzenetére
A Messengerből indulok ki (nincs ugye Viberem):
Beállítások, alkalmazások, Viber, értesítések, chatek és hívások (Messengernél van ilyen opció, szerintem a Vibernél is kell lennie, a hasonló alkalmazástípus miatt), "a zárolt képernyőn" (speciális). Itt lehet rejtést állítani.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Williamgrant #45896 üzenetére
Két helyet is érdemes átnézni.
Az egyik: beállítások/értesítések; itt a főoldalon és eggyel beljebb, a speciális fülön is célszerű megsasolni a Viberre vonatkozó beállításaidat.
A másik: beállítások, zárolt képernyő és védelem, értesítések, értesítések megjelenítése (haladó). Itt szintén nézz rá a Viber beállításaira!
Hátha valahol nincs bepipálva egy szükséges fül, vagy alacsony prioritásra van kapcsolva valamelyik értesítési opció.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Williamgrant #45891 üzenetére
A zárolt képernyő idevágó értesítési beállításai is megfelelőek a Vibernél (vagy úgy általánosságban..)?
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Williamgrant #45871 üzenetére
Vibert ugyan nem használok, de ami eszembe jut elsőre: a beállítások, alkalmazások fül alatt a Viber rendelkezik nálad minden megfelelő engedéllyel?
-
kislaci
senior tag
válasz
Williamgrant #45871 üzenetére
Ez engem is érdekelne, nekem is volt már ilyen, nem is egyszer.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Williamgrant #18323 üzenetére
Megvolt, köszi, lassan indul újra a mókuskerék, addig meg van időm telefont nyomkodni.
[ Szerkesztve ]
-
Leka68
tag
válasz
Williamgrant #14896 üzenetére
Megvolt,másik kártyával is probáltam,pc látja,ujra formáltam mindkét kártyát ...semmi..pc látja ...telo nem,teloba ki be semmi, telo visszaállitás ujból ismét kártya be semmi.....vajon mi lehet?
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
Williamgrant #13799 üzenetére
Köszi, visszaállítottam a Play Áruházat a gyári állapotra és egyből beindult. Valószínű az zavart be hogy a régi telefonról akarta a sok hülyeséget átrakni.
-
viera
őstag
válasz
Williamgrant #13787 üzenetére
Veszek hozzá,úgyis a Telekom-tól lesz a teló.
-
viera
őstag
válasz
Williamgrant #13781 üzenetére
Ja nem,nekem a sima Z5 volt.
Teljesen jó volt az a teló,a kamerát kivéve.
Már lassan 2 éves a Z5C és nincs vele gond.
Még azt sem engedte,hogy feltegyem flashtool-lal tisztán a 7-est.
Mindig csak ráfrissít és így sincs gond vele.
De mostanában egyre jobban zavarja,hogy milyen jó képet csinál ahhoz képest az S8+.
Lehet,hogy karácsonyra meglepem egy sima S8-cal mint anno a Z5C-vel. -
sgeza
veterán
válasz
Williamgrant #13779 üzenetére
Nem akarlak meggyőzni, úgy használd, ahogy neked jó!
-
sgeza
veterán
válasz
Williamgrant #13755 üzenetére
Az alacsonyabb prioritású alkalmazásokat fogja akkor is kidobni a rendszer, nem azt, ami épp az előtérben van (pl. a játék). Tehát amit te előtte manuálisan kidobsz, azt dobná ki amúgyis automatikusan. Ugyanakkor ha kilőssz egy progit, és így felszabadul memória, akkor a helyére másik kerül betöltésre, előtöltésre.
Én továbbra is azt mondom, hogy nem kell kidobni semmit, teljesen felesleges művelet. Sőt, akár több erőforrást fog használni a rendszer, mert egyrészt betölt a kidobott helyére újat, másrészt ha később használod ugyanazt az alkalmazást, akkor újra be kell töltenie.
Más kérdés, hogy ha szarul van megírva az adott rendszer memóriakezelése, akkor segíthet a stabilitáson a kézi kidobálás, mert a rendszer nem végzi jól a munkáját.
Én egyébként se az S6-on korábban, se ezen az S8-on nem tapasztaltam memóriakezelési problémát. -
válasz
Williamgrant #13768 üzenetére
Valóban, de nem minden telefonra engedélyezi egyelőre a Telekom.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Williamgrant #13643 üzenetére
Szerintem úgy van, ahogy írod.
sgeza
Igen, részben segítettél, mivel már engedte beállítani az "ok Google" dolgot, de csak a sima Google keresőben. A valódi, teljes körű asszisztens valóban angol rendszernyelvet igényel.
A Google beállításai pedig tényleg nagyon kuszák, nem vagyok kezdő ezen a téren, de egy csomót bolyongtam bennük, mire most mindent megtaláltam.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Williamgrant #13598 üzenetére
Én erre az aksiidőre nem lennék büszke, nézd meg mennyit szív nálad a Google Szolgáltatások, meg a Hello Kitty alkalmazás..
[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
válasz
Williamgrant #13564 üzenetére
Nekem nincs szükségem rá, mások számára esetleg előnyös lehet.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Williamgrant #13226 üzenetére
De ha 20 méteres pontosságú (szerinted) a Smart Lock, az simán elég lehet, hogy egy lakás területén kívül essen, a telefon meg azt érzékelje közben, hogy otthon vagy még.
Nyilván nem a 300 nm-es villákra gondolok, ahol csak az előkert 50 méter.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Williamgrant #13173 üzenetére
Nem lennék ebben azért teljesen biztos, simán lehet túl sok az a 20 méter, ha elveszted/ellopják a telefonodat.
-
light0416
tag
válasz
Williamgrant #13149 üzenetére
Aha bevan kapcsolva, emeletes házban van ez a helyzet de néha megy ugyanazon helyről néha meg nem azért érdekes..
-
Deck
titán
válasz
Williamgrant #13022 üzenetére
Hamarosan nem lesznek telefonjaik.
-
racerx
őstag
válasz
Williamgrant #12957 üzenetére
Gondolkodtam rajta, de főleg a kamera, kijelző minősêge erre billentette a mérleg nyelvét. Majd az OP6 .Bár sztem ezek a kis gyártók ,kamerába sose fognak felmérni a nagyok flagshipjeihez. Sajnos.
-
racerx
őstag
válasz
Williamgrant #12927 üzenetére
Ügyes, ügyes pesze, nálam az az egy baj, hogy sokkal kevésbé tudok rajta pontosan irni, mint pl az előtte levő szélesebb Oneplus3 nál. Az a baj hogy hiába magasabb, egy sorban lévő betűk sajnos kevesebb helyre mennek, igy sokkal többször ütök félre. És nehezen szokom ezt meg.
-
sgeza
veterán
válasz
Williamgrant #12874 üzenetére
Ok, nyilván. Az OTÁ-t, mint frissítési módot írtam természetesen, csak ezt a részt lehet, hogy picit hülyén fogalmaztam. Hétköznapi értelemben persze az usb-n történő frissítés rendszerint a teljes rom flashelését jelenti (mondjuk odinnel vagy smartswitch-csel). Ennyire nem volt jelentősége a dolognak, hogy ADB-n vagy custom recoveryvel hogyan is lehetne még. :-) Nem ez volt a kiindulási kérdés.
De azért persze nem baj, hogy írtad, hátha informálódik belőle más is![ Szerkesztve ]
-
Ateszpapa
addikt
válasz
Williamgrant #12761 üzenetére
Mi most az abszolút ajánlott védelem az LCD-re és hátlapra, ami nem teszi vastaggá a telót?
Biztosítás.
Sajna én már a második S8-ast használom az első szarrá tört, raktam fel róla 2 képet is.
Amúgy azóta Clear View tokot használok, és esett már le parkettára, de azt ügye túlélte.
Betonba már nem lennék bizti.Sajna valóban nagyon törékeny egy jószág.
[ Szerkesztve ]
-
N.otorious
senior tag
válasz
Williamgrant #12766 üzenetére
alin vagy ebayen úgy írd be, hogy case frendly, azok elvileg mind ilyenek
-
N.otorious
senior tag
válasz
Williamgrant #12761 üzenetére
[link] ezt találtam a neten, ezzel a tokok is felmennek, nem nyomják le.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Williamgrant #12723 üzenetére
Hirtelen erre tudtam csak gondolni, mivel a telefon 3 és fél hónapos megléte alatt nem produkált ilyet. Erre bekapcsolom a VoLTE-t, és meg is halt az S8+ pár percre.
-
Lanash
senior tag
válasz
Williamgrant #12531 üzenetére
Köszönöm a segítségeket!
Többieknek is ezer hála: @OCTAMD, @Pompi, @thebear007 -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Williamgrant #12534 üzenetére
Kösz hogy eszembe juttattad.
Pedig láttam már, de akkor még nem volt meg az S8.
-
sgeza
veterán
válasz
Williamgrant #12531 üzenetére
Mondjuk ez érdekes. Miért kell aktiválni a PIN kérést bootoláskor? Mondjuk nekem pont be van kapcsolva, de ennek mi szerepe van a flashelés szempontjából? Azt hittem első ránézésre, hogy pont azt fogja írni, hogy véletlenül se kapcsoljuk be.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz
Williamgrant #12530 üzenetére
Mindegy, a lényeg ugyanaz...csak úgy nagy hirtelen írtam le, de persze valóban. Valamiért az volt a fejemben.
[ Szerkesztve ]
-
Zolio3
senior tag
válasz
Williamgrant #12466 üzenetére
Ne haragudj, nem vita képpen: de ha valaki a mélyvízbe akar ugrani, akkor valószínűleg bele is fog ugrani, és nem a lábmosóban fog pancsikálni. Egyenlőre konkrétan arról szól a root leírás, hogy aki belevág, az hülye. Azaz nem lett írva, csak a célzás, meg a spoiler. Aki rootolni akar, az előtte biztosan végig gondolta, hogy mit nyer, és mit veszít vele. Nyilván a legnyomósabb érv, hogy a garancia elvész. Ehhez hozzá kell tenni, hogy ez minden készülékre igaz, nem csak erre! Igaz, vannak készülékek, mely megkerüli a bootloadert, ezért nem marad látható nyoma. De alapvetően a root az garanciavesztéssel jár, és aki ilyenre adja a fejét, az ezzel minden bizonnyal tisztában van. A mostani mélyvíz arról szól, hogy kvázi hülye, aki rootol, és nézze meg YouTube -on hogyan kell elvégezni az egyébként pár perces műveletet. Én részemről annyit szeretnék kérni, hogy ne diszkrimináld azokat, akik a küszülékhez komolyabban hozzá szeretnének nyúlni, és a témaösszefoglaló mélyvíz részében a tényleges menetét szeretné látni! Természetes, és jó, ha tisztában van mindenki azzal, hogy a root mivel jár, de emiatt diszkriminálni nem szükséges.
-
racerx
őstag
válasz
Williamgrant #12468 üzenetére
Hát a Titanium nekem az elmúlt 7 éveben még nem igazán hibázott, pedig használtam párszor
. természetesen rootolva, meg megvéve az appot.
De ha már backup: pl a google backupja mit ment? mert ahogy nézem nem minden appot (sőőt), és abból hogy állítja vissza (az adatokat term., az APK-k nem érdekelnek, azokra van jópár program root nélkül is), mert nekem sehogy. És a Samu backupja, az appoknál hogy működik? Adatokat visszarak?
Az elmúl években mindig volt root, ugyhogy hozzászoktam a jóhoz -Titanium BAckup, twrp stb..ezért nincs tapasztalatom ezekkel.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz
Williamgrant #12468 üzenetére
A legnagyobb baj az, hogy ez nem a Helium hibája, hanem az Androidé! Ugyanis ez simán az adb backup lehetőséget használja, amit bárki amúgyis elér, csak ez ad neki egy könnyebben használható felhasználói felületet.
Érthetetlen számomra, hogy még mindig nem tudtak beletenni normális mentési lehetőséget. Ez bazira hiányzik az Androidból![ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
válasz
Williamgrant #12408 üzenetére
Való igaz, hogy igen szarul sikerült összefogalmaznom a mondandómat
(nem szeretek már mobilon sokat írni, és ez kihat erre), de köszi a választ. Hogy hasonló stílusban válaszoljak
, nem, nem tök mindegy. Reméltem, hogy ha már S8-ról szól a topik és ehhez a típushoz van írva az összefoglaló, akkor erről is lett írva. Szándékosan nagy hülyeséget mondva most, de remélem a rootolás és egyebek menetét azért nem ezzel a hozzáállással írod, és ha valaki az alapján szétcseszi a telefonját, akkor nem az lesz a válasz, hogy nem tökmindegy, emlékezetből írtam?
Remélem, azért most a túlzott ironizálás átment
De akkor legközelebb az szóljon egy esetleges hibáról aki akar. -
sgeza
veterán
válasz
Williamgrant #12416 üzenetére
Köszi!
Még megnézhetné egy telenoros is! -
Mr.Silkó
veterán
válasz
Williamgrant #12410 üzenetére
Telekomnál is aktív az opció a fejlesztőiben.
-
sgeza
veterán
válasz
Williamgrant #12410 üzenetére
A második fele világos, csak eddig még nem találkoztam ezzel a kifejezéssel. Eddig jellemzően az volt, hogy a szolgáltatós telefonokon zárt, és nem volt nyitható a bootloader. Ezek szerint ezen nyitható. Vagyis ha nem akar frissíteni a Samsung, határtalanul főzhető, mert kernelt is lehet majd rajta cserélni. Elvileg.
Már azzal ugrik a knox, ha átkapcsolom az OEM feloldás kapcsolóját a fejlesztői beállítások menüben? Mikor ugrik pontosan? Lehet tudni? Mármint melyik lépésnél?
-
sgeza
veterán
válasz
Williamgrant #12408 üzenetére
Mi az az OEM feloldás?
Nekem vodafone-os, és aktív a lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- eBay
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Milyen routert?
- SCUF Valor Pro kontroller teszt
- További aktív témák...