Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • icecave

    nagyúr

    válasz opr #7172 üzenetére

    Nekem is összejött pár dolog, és én is leírom. Kicsit más a szemszög, itt kb. mindenki tudja, hogy vagy 8 évig voltam nagy iPhone felhasználó, majd utána kezdtem kikacsingatni hosszabb-rövidebb időkre (LG G2, Z1 compact, Z3 Compact, S8+, Note 8-9-10+), úghy hogy közben néha vissza is váltottam iPhone-ra.

    Már a Note 8-al is viszonlag elégedett voltam, ott azonban az akku és a mono hangszóró megölte nálam az élményt, de 9-től már rendben voltunk egymással.
    Nagyon szeretem ezt a telefont, de mint egyik sem, ez sem tökélete és mint tudjuk, az apró dolgok nőnek később akkorává, amik összegyűlve szép lassan meggyőzik az embert, hogy mennie kell (persze, a váltás után ugyaní]y és ennek sosem lesz vége, mint tudjuk).

    Szóval, amik maradtak, és ami azt igazolja,hogy a két rendszerből ehetne egy kerek egész:

    - az IDLE fogyasztás. Ez egyszerűen gáz, üresjáratban túl sokat fogyaszt a telefon. Ha nem tutijó a térerő, ez hatványozódik. iPhone 11-et meg ha fél napra magára hagytam, akkor merült kb. 1%-ot.
    - az ujjlenyomat olvasó. Egyszer szeretem, máskor szétverném a telefont. Általában jól és gyorsam működik, de ha ő eldönti, hogy nem olvassa az ujjam, akkor már az első 2 próbálkozás után nem is fogja, vagyis 5ször fogja jelezni, hogy nem jó, akár mit csinálsz, majd ha feloldottad jelkóddal, és a kíváncsiság kedvéért azonnal kipróbálod azt az ujjad, amit az előbb az Istennek nem fogadott el, egyből felold vele. Ez tud a legjobban az agyamra menni. :D
    Tudom, most a Face ID se jobb a maszkos időkben, de mikor ez nem volt, jobban működött, plusz uzgye akkor íta ki az értesíések tartalmait, ha ránézél, és feloldott, ami rohadt kényelmes volt. Itt csak rejteni, vagy megjeleníteni tudod a lockscreenen, nincs olyan opció, mint az előbb említett. Viszont Apple megoldása meg nem megy fektetett nézetben, ami meg szintén eléggé öngól.
    - ha egy app nincs kivéve az optimalizáltak közül, akkor bizony ott számolj,hogy úgy jönnek az üzenetek, ahogy gondolja az app. Ha meg nincs optimalizálva, fennáll a veszélye, hogy szépen harapja az akkut. Hiulladék feacebook szerencsére nincs fent, de a messegert nem tudom kikerülni, az jó példa erre.
    - google play és egyéb szolgáltatások: frissíésről frissíésre hol rendben van, hol meg a héttérben szépen eszi az akkut. Ezt sem lehet kikerülni, ez van, de bosszantó, hogy sosem tudod, melyik frissítéssel "szívod be akku szinten".
    - egyéni dolog, de azt mondom, a Note 9-em jobb képeket csinált, mint ez most megannyi frissítés után. Általában nincs gond, de a beltéri, normális fényviszonyokkal megáldott szobában is tud olyan zajos képet cisnálni, hogy csak nézek.
    - az elforgatás valahogy nem olyan érzékeny, mint az iPhone-okon, van,hogy többször el kell oda, vissza forgatnom,hogy felfogja, hogy épp fekvő helyzetbe állíottam a telefont.

    Nem tudom ez soknak, vagy kevésnek tűnik, mindemellett szeretem a telefont, csak ezek az apróságok zavarnak, amik néha "nagyra nőnek", ha épp akkor kapnak el, amikor amúgy sem vagyok jó idegállapotban :D

Új hozzászólás Aktív témák