- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tlac
nagyúr
válasz
attilaxxxx #5881 üzenetére
szerintem semmikor nem kellene, ha nincs rá valamilyen ok
-
hape60
aktív tag
-
Az előző nem hard reset videó volt, az világos?
Jó a fényerő, direkt napfényben túltolja a fényerőt olyan szintre, amit kézzel amúgy nem tudsz beállítani, ezzel biztosítva, hogy napfényben látható maradjon a kijelző.
Ezt régóta csinálja a Samsung az Amoled telefonjain (a többit nem tudom). -
gerner1
nagyúr
válasz
attilaxxxx #5892 üzenetére
Vannak 3rd party automatizáló applikációk. Pl: Tasker , és hasonlók ...
-
gerner1
nagyúr
válasz
attilaxxxx #5890 üzenetére
Ez a "kézi" lényege, hogy én határozhatom meg, hogy az adott helyen rendelkezésre állók közül melyik legyen. Ez, a Te esetedben plusz művelet, viszont biztos. Amennyiben, esetleg hely-függően automatizálható, akkor talán lesz rá valakinek ötlete a gyári lehetőségekkel, vagy 3rd party -val ...
-
gerner1
nagyúr
válasz
attilaxxxx #5888 üzenetére
Próbáltad már automatáról ⇒kézi -re állítani a Mobilszolgáltató választást ?
-
attilaxxxx
tag
Lenne még 1 kérdésem meg gondom!
Napi szinten lépek határt és határlépésnél az utolsó hajszálon de a magyar hálózaton lóg, de a szlovák már igen vastag de nem kell neki.
Visszafelé meg fordítva a szlovákot nem akarja elhagyni.
Lehet ezen változtatni? -
-
kengyel
nagyúr
Most kellett megtolnom gyorstöltéssel, ami nem volt egy óra sem. Viszont, a kijelzőn szuper gyorstöltést írt ki.
-
gerner1
nagyúr
válasz
attilaxxxx #5881 üzenetére
Felhasználás függő, nincs egzakt érték. Nálunk plö, van a rokonságban olyan, akinek naponta (S21) szükséges, van aki ¼ évente . Java részt, a temérdek szemetet termelő alkalmazások használatának mértékén múlik az ütemezés szükségessége....
De, ha például már van egy rutinod arra, hogy milyen rendszerességgel indítod újra, akkor azokat érdemes úgy abszolválni, hogy az -egyben- egy Recovery -be lépés is legyen, és már ezzel is FOR -ban lehetsz ...
-
hape60
aktív tag
Ez egy hard reset video, talán érthetőbb, mint az előző.[link]
Kérdésem a 52s tulajdonosokhoz:
ki hogyan van megelégedve a max. fényerővel? HTC U11-em van. Nem mai csirke, de tökéletesen megfelelne--- szobai használatra -nekem. Sajnos napfényben számomra használhatatlan,olyan kevés a fényerő nekem. Gondolkodom a cserén, ezért várom a választ... -
Ganzer
aktív tag
Mi ez az új hülyeség Samsung tableten és a telefonon is hogy a képernyő időkorlátja maximum 10 perc lehet a "soha" helyett?
-
gerner1
nagyúr
válasz
attilaxxxx #5874 üzenetére
Újraindítással nem törlődik, illetve OS alól nem törölhető.
Recovery elérése : video
- majd abban: wipe cache partition -
gerner1
nagyúr
válasz
attilaxxxx #5872 üzenetére
Egy lehetséges FR javaslat és/vagy hardware hiba előtt, hogy kizárható legyen.... :
- Recovery -ben, mikor volt utoljára törölve az OS gyorsítótár, illetve milyen gyakorisággal történik ez a karbantartó művelet ? -
attilaxxxx
tag
Sziasztok!
Egyre többet tapasztalom hogy lefagy a készülék.
Nem tudom mihez kötni.
Külföldön többször is.
Van erre valami gyógy mód? -
osonte
őstag
-
osonte
őstag
válasz
Shade45 #5862 üzenetére
Amikor a kosárba tettem a terméket, akkor már 20 ezret csökkent az ára +
Tegnap még ezt tudtam hozzáadni: SAMSUNGNYAR10 +
Illletve ezzel tudtam még generálni kuponkódot: [link] .
(Lehet a kuponokat halmozni jelenleg, ez változó)Ez amúgy a topik, ahol rákeresel a Samsung szóra és az utolsó hozzászólástól visszafele elkezdesz próbálkozni, hogy melyik kód/kódgeneráló megy még: [link] .
-
bul07
nagyúr
Máris egy kéréssel fordulnék hozzátok, vagyis akinek van a telefonján üvegfólia
Mérjétek már meg az üvegfólia méreteit, lehető leg pontosabban.
És hogy az adott méret mennyire tölti ki a kijelzőt, pl lehetne akár nagyobb is és menyivel
(A70 esetén ez volt az egyik bajom hogy sokféle méretbe lehetett kapni és a kisebbek nagyon kicsik voltak)Meg azt kérdezném még
Hogy a 52 és a A52S külsejében teljesen megegyezik?
Tehát a A52 tokja és üvegfóliája 100%-an kompatibilis a A52 S telefonal? -
bul07
nagyúr
Úgy néz ki két három évig boldogítani foglak titeket
Rendelés leadva
Igaz nem feketében hanem Király Lila színben, hátha ezt nem érinti az esetleges keret lötyögés
Király zöld,(Király Menta) meg az öcsém telefonja lesz
Rég volt hogy egyforma telefonunkNem mertem tovább várni hogy hátha visszajön a 100e Ft-os ár, ez már így marad
Na jöhet a tok és üvegfólia vadászat
-
tomgabor
őstag
Normális üvegfóliát keresek. Eddig 990Ft vettem vagy a konzolvilágnál vagy iponnál, jó volt a méret és egy darab elég volt évekig. Fekete keretes, kerekített 2.5D
Viszont most problémában vagyok az A52S-el. Vettem egyet 2500-ért, 1200-ért és 900ért. Miután megérkeztek kiderült hogy mind a három ugyanaz csak rá van ragasztva egy matrica hogy márkásnak tűnjön, de ugyanaz a noname és kisebb telefonhoz lett gyártva.
Nem lehet már olcsón kapni normális fóliát?
-
akos1313
csendes tag
Köszönöm a válaszokat:
tlac mrbego kutga gerner1 Marci112233 jeni dragon1993 !
Kicsit hülyének is érzem magam, de ezt mégis egyszerűbb lesz lerendeznem, mint függetlenítés után rohangálni.Mondjuk tényleg nem hallottam róla, hogy a telekom független készülékeket árul már ilyen régen, plussz sok telekomos cucc is van a készüléken, így fel sem merült, hogy nem így lenne. Sebaj, ismét tanultam vmi újat, köszönöm a tudást!
-
-
válasz
kengyel #5846 üzenetére
De érdemes átnézni, hogy miket tud még, pl. fülhallgató csatlakoztatásra nálam kikapcsolja a Dolby Atmos-t, de be lehet állítani, hogy elinduljon mondjuk egy zenelejátszó.
Vagy a böngésző bezárása után le kellett csökkenteni vele a képfrissítési frekvenciát, hogy lassabban merüljön az akksi stb. -
válasz
kengyel #5846 üzenetére
Akkor adok még kettőt, hátha hasznát veszitek:
Média üzemmód (nálam a képernyő elforgatás alapból ki van kapcsolva, meg bekapcsolja a wifit, ha véletlenül épp ki lenne, és YouTube-oznék vagy Drive-ról néznék videót)
Navigáció (a GPS is ki van nálam kapcsolva alapból, ezzel csak akkor kapcsol be, amikor valóban használni is akarom)
-
válasz
Dr Bubo #5844 üzenetére
Csak kellene hozzá vmi magyarázó szöveg, mert a képről nem jön át, hogy mire is jó pontosan, pl. egész éjszaka töltőn hagyott telefon akkumulátor kímélése bixby rutinnal vagy ilyesmi.
Így ha 5:30-kor 85%-on lenne, van ideje 6:00-ra teljesen feltöltődni. Ezt amúgy a felkelés idejéhez érdemes beállítani.
-
stingy2
senior tag
válasz
Marci112233 #5839 üzenetére
USB-C-nél mindegy
-
vince
őstag
válasz
Marci112233 #5839 üzenetére
A telefonon lévő usb-c csatlakozó egyik nagy előnye, hogy szimmetrikus, mindegy, hogyan csatlakoztatod.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Tegnap érkezett meg a tok és az üvegfólia a telefonra. Rá is került mindkettő. Este át is raktam a SIM kártyát a régi J3-asból, hogy most már az új telefont használjam csak. No de a régi telefon eltevése közben vettem észre hogy az új telefonnak már más a töltőkábele. Konkrétan mindegy melyik irányból dugom be a telefonba mindkét variációba belemegy. Kérdezném hogy mindegy is hogy hogyan dugom bele vagy sem? Ugye a J3-asba csak egyféle képen ment be a töltőkábel.
-
Breki
veterán
túltöltés ellen van védelem, viszont, ilyenkor úgymond izmozik töltési ciklust használ
feltölti kicsit merül majd újra feltölti százra
a huzamosabb ideig teljes töltöttségen lévő készülékek akkumulátorának 200 feltöltés (vagy töltési ciklus) után közel nullára esik a töltöttségi kapacitása. Ezzel szemben a nem 100%-os töltöttségű készülékek akkumulátorának élettartama még 400 töltési ciklus után is csupán 20%-kal csökken.
Az akkumulátor szakértők szerint tehát az a legoptimálisabb, ha 80-90% közötti kapacitáson tudod tartani az akkumulátort. Ez persze a gyakorlatban kivitelezhetetlen, de már azzal rengeteget segítesz a készüléken, ha csak törekszel ennek a módszernek a következetes betartására.alacsony százalékon sem érdemes huzamosabb ideig működtetni a készüléket, mert ez még gyorsabban tönkreteheti az akkumulátort, mint a teljes töltöttség.
Lényeg töltsd gyakran kevesebbet, viszont azt sokan nem tudják, hogy napközben pedig pont érdemes sokszor töltőre rakni, hisz ilyenkor akkor nem használja a töltési ciklust az akkumulátort.
Amúgy a legegyszerűbb megoldás szerintem az úgynevezett okos kábel ami aztómatikusan lekapcsolja a töltést.
Illetve enyém pl színnel jelzi, hogy milyen töltés van, de most már látok ilyeneket is.
-
kmarci25
veterán
Inkább itt kérdezd meg: android alkalmazások. Ott vannak olyan szakik, akiknek a kisujjában vannak az ilyen kérdésekre a válaszok.
-
Laki
tag
Üdv,azt meglehet oldani hogy fusson egy progi a háttérben?Meccset szeretném hallgatni meló közben de ha kikapcsolon a kijelzőt elhalgat.Iptv- röl lenne szó
-
CsabaZz
tag
válasz
#20584850 #42 üzenetére
Igaz ami igaz, nekem is megadta magát az S10+ képernyője így négy év után - az érintő rendben működik, de a kijelző tök sötét. Más esetben nem cserélném le. Ez kényszerít a cserére elsősorban. Vettem egy Realme GT Mastert, rendkívül jó teló, de őszintén szólva kurvára hiányzik a OneUI. Most ezzel az A52s-sek szemezgetek.
-
A bixby rutint azért kapcsolgatom manuálisan,mert nem sikerült jól beállítani
Szívesen segítek beállítani, ha szeretnéd.Nálam egy A3(2016) akksija púpos lett és kinyomta a helyéről az üveg hátlapot
Érdekes módon azóta is működik. Az A3(2017) viszont a mai napig hibátlan.
Előtte viszont volt pár év, amikor a Samsung akksik sorra mentek gajra.
Ezt mára remélhetőleg kinőtték.
-
kugli
aktív tag
Utólag ilyenkor mindig eszembe jut,hogy már az első (számomra értelmes) okostelefonom galaxy A3 (2015) sem volt akku problémás. Azóta pedig soha nem volt a mai napig ilyen gondom.
A bixby rutint azért kapcsolgatom manuálisan,mert nem sikerült jól beállítani. Aktiválódik a rutin,ha kapcsolódik a telefon az autó rendszeréhez,de mégsem fut,nem kapcsol be a védelem. Állandóra pedig nem szeretem használni,ha nem dolgozom akkor fel szoktam tölteni 100%-ra,csak próbálok figyelni rá,hogy ne legyen rajta sokáig ,ha elérte a teljes töltöttséget.
-
válasz
30z.Samu #5824 üzenetére
Hogy kerül kapcsolatba egymással ez a két dolog?
A li-ion akkumulátoroknak van egy jól meghatározott töltési görbéje, 0-100% közt folyamatosan csökken a bevihető töltés. Van egy CC és egy azt követő CV fázis*, valószínűleg 85% környékén van a váltás.
* A töltés elején a töltő elektronika a töltőáramot szabályozza, míg el nem éri a cella a max feszültséget, utána pedig fix töltő feszültség mellett egyre csökkenő áramot kap, míg a töltő áram nem csökken egy meghatározott szint alá.
-
Nézd, erre nincs egyszerű kérdés. Ahogy mondani szokták, a fizikát nem lehet megb*ni.
Tény: 100% töltöttségen az akksi stresszes állapotban van, ha nem tud töltést leadni, kémia folyamatok indulnak be (kristályosodás, oxigén képződés).
Tény: Kb. 15 évvel ezelőtt volt olyan laptop akksim, ami azért lett cellazárlatos, mert 24 órában töltőn volt a gép (desktop gépnek volt használva) és nem vettem ki belőle az akkupakkot.
Tény: Mára összehasonlíthatatlanul jobb a töltésvezérlés, valóban lekapcsol 100%-nál, már laptopokra se jellemző, amit feljebb írtam. De attól még ha egy akksi mondjuk 98% és 100% közt ingázik hosszú órákon keresztül, egész biztosan nem tesz neki jót, még ha nem is napokon vagy heteken belül lesz látható (érezhető) a változás. De nem is fog rögtön tönkremenni attól, mert mondjuk 1-2 napra a töltőn felejtetted a telefont.A bixby rutinban nem pont az a jó, hogy automatikusan aktiválja magát, nem neked kell rá figyelni? Nálam éjszakai akkuvédő bixby rutin van, éjjel 1 és 5 közt bekapcsolja az akkuvédő módot (ha már van ilyen, akkor miért ne használjuk).
-
kugli
aktív tag
Oké,világos
Vagy mégsem
" Mint ahogy a 100%-ra töltés se károsítja, de ha feltöltve állandóan a töltőn van, az már nem feltétlenül tesz jót neki. "
Csak ez miatt kérdeztem rá. Mert ha dolgozom,van hogy töltőn felejtem a telefont kocsiban,illetve nem is mindig jut eszembe az akkuvédelmi bixby rutint aktiválni ha hosszabb távra ülök autóban. (a hosszabb táv nálam 2-3 nap)
-
válasz
30z.Samu #5813 üzenetére
Nyugodtan lehet hagyni lemerülni a telefont, viszont visszakapcsolni már nem szabad ilyenkor. Mindig hagy a telefon annyi tartalékot az akksiban, hogy ne károsodjon.
Mint ahogy a 100%-ra töltés se károsítja, de ha feltöltve állandóan a töltőn van, az már nem feltétlenül tesz jót neki. -
-
lumpy95
tag
Közben, részben off topic:
Adott yetteles számról volt hívásom, amit véletlen kinyomtam (nem sikerült benyúlni rendesen a zsebembe...), úgyhogy egyből hívtam volna vissza a számot és azt mondta be a telefon, hogy a "ezen számon előfizető nem kapcsolható".
Attól eltekintve, hogy konkrétan mit jelent ez a hangüzenet, mi állhat a háttérben? -
kutga
félisten
Akit érdekel, van megint a webshopban fehér, lila és menta színű.
-
danuz
csendes tag
válasz
30z.Samu #5787 üzenetére
Nekem is nem régen tűnt fel, hogy bármilyen töltőre teszem, nincs sem gyors, sem pedig szupergyors töltésem, sima vezetékes töltést ír a telefon. Illetve többször jelzett a telefon, hogy nedves az USB port, víz közelében nem volt a telefon. Lehet ez a legutóbbi frissítéstől?
-
jeni
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Trek
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Stellar Blade
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OLED TV topic
- PlayStation 3
- Fujifilm X
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest