-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Erre volt is valami vicc. Pontosan nem emlékszem, de valami ilyen volt, otthon mondtam a feleségemnek, drágám szerintem engem lehallgatnak. Jó nevetett rajtam. Vele nevetett Alexa, Siri, Google és a Facebook is.
Egyébként ami konkrét dolog volt, egy társaságban a Horn, Orbán vitáról beszéltünk, egy idő után laptopon megjelent a Youtube által ajánlott videók között. Illetve egyszer egy távoli országba utazásról beszéltünk, aminek a nevét biztos nem ejtettük ki korábban és utána ide szóló ajánlatok jöttek fel.Aryes kamerának semmi hangja. Ez olyan elektromos zaj, "pattanás", ami talán ahhoz hasonlítható, amikor a mikrofont megdörzsölik, belefújnak, vagy a túlvezérelte hangfal szisszenése. Szerintem csak valami hangszóró hiba lehet. Van még kettő ilyen telefonom, csak lusta vagyok azokat használni. Ha lehallgatnának, más is hallana ilyet, nehogy már csak engem hallgatnak le telefonon.
Egyébként azért vettem 3db telefont, mert ez volt az utolsó jackes telefon, és azt mondták a vezetékes jobb, mint a BT-s. Én csak egy egyszerű fülhallgatót használtam, de az Earfun Air Pro 3 sokkal jobb. Így feleslegesen vettem 3 telefon, de ez legyen a legnagyobb bajom. -
Egyetértek az általad írtakkal, de az ujjlenyomatos témát kicsit árnyalnám, és nem jó irányba. Ráadásul az A55 topikot olvasva nem mi vagyunk az egyetlenek aki így jártak vele.
Amúgy én inkább az A35-öt mondanám utódnak, ha az árazást is figyelembe vesszük.
-
judas13
addikt
" ahogy várható volt, kicsit nagyobb, nehezebb, de nem vészes
◘ kijelző nem annyira szaturált, "színes", mint az A52s-nek volt"Nekem ez is rohadtul nagy és nehéz már, így kényelmetlen is a használata. De ha még a kijelző is ernyébb, jack sincs rég már, akkor ingyen sem váltanék majd rá.
Neked viszont bejött és ez a lényeg. -
gerner1
nagyúr
Amíg nálunk volt egy példány, azon is a Természetes módról váltva a másikra & azon a csúszkát feljebb húzva nekem megfelelően kompenzálható lett, akárcsak S24U -n + esetleg a Szemkímélő mód beállításain állítva.
Ugyan ez a default alacsonyabb színprofil van plö A35, S24 sorozatokon is . -
PirosHello
senior tag
Bocs, de nem pont így van sajnos. Működő és még használtan 3. világban ( Afrika ) eladható telónak kell lennie, mert ez is üzlet. A MM honlapján leellenőrizheted, hogy a beszámítani kívánt teló IMEI száma alapján beszámítják e és mennyiért. Nekem pl. egy 2016-os LCD kijelzős, működő LG K4 -et nem számoltak be. Előtte ellenőrizni kell, hogy az adott tip. beszámítják e ha nem akarsz lukra futni.
Különben nem jár a 40eFt kedvezmény sem.
-
PirosHello
senior tag
Én is várni akartam, de az s23 elég kifutó teló, s23+-t már nem is kapni itthon (vagy talán 1 helyen 400k felett
). Az s24 még horror áron van, ez meg 200k alatt kijött. MM-os beszámítással most 188k. Az akkucsere volt a B terv, de korábban jött a Jézuska.
Úgyhogy nem vártam tovább.... -
rednifegnar
senior tag
nezd meg a mm oldalan, fel van sorolva milyen tipusok beszamithatoak es mennyiert.
de tobb fele ilyen beszamitos akcio is van naluk, van ez a foxwayos de van mas is, eleg kusza az egesz, az egyik megvetellel szamolja be a masik siman beszamitja csereprogramban aztan eladjak ujra (a megveteles valami foxway cegen at megy).
https://beszamitas.mediamarkt.hu/standard-trade-in/
https://www.mediamarkt.hu/hu/shop/keszulekbeszamitas.html
ma mar akkora a telo tulkinalat, hogy nehez jo aron eladni valamit (cserebe konnyebb jo aron venni) de nyilvan a legujabb telok mindig dragak, aztan par honap es drasztikusan esik az aruk. -
pinnacle
nagyúr
Hol van a Diagnosztika menü? Nem találom.
-
Bogyi007
veterán
Az S23 FE-t Telekomtól én relatíve lightos (Mobil M + 15GB Net) csomagot választva 181e forintból megúsztam...
És messzemenően jobb döntés mint az A széria. Jobb kamera, erősebb processzor (semmi probléma az Exynos 2200-al sem) Sex támogatás. Nagyon elégedett vagyok vele.
-
A55 miért nem jön szóba?
Úgymond természetes utódja az A52s-nek, kuponozva egész jó áron meg lehet venni a Samsung oldalán.
És már több helyen is olvastam, hogy ez hasonlóan jól sikerült modell, mint az A52s. Feleségem telefonját nyomkodva csak egyetérteni tudok ezzel az állítással.
-
Mi maradtunk az A szériánál. Három A52s-t telefont cseréltem le, ebből kettő A55 lett (húgomé meg feleségemé), egy meg A35 (anyámé). Mindenki elégedett velük, hozzák a szintet.
Nekem mondjuk S23+ van, de őszintén nem érzem annyival jobbnak az A55-nél, amennyivel többe került.
-
Zoli bácsi
őstag
Én visszamegyek Xiaomi-ra, lehet még idén, majd körülnézek mi a best ebben a 100-150 ezres kategóriában. Az volt előtte pár darab, semmi baj a Samsunggal, de nekem jobban bejött a Miau (MIUI)...vagy már más a neve tudom
Már le akartam cserélni, de működik, úgyhogy idén először a 12 éves laptopomat(Lenovo G770), majd a 13 éves fényképezőt (Nikon D90-est) cseréltem le.Öregasszonyt (56) is le kéne cserélni egy fiatalabbra...de pszt.....
Példát veszek a lányomról, ő kb 5 évente cserél.
Amúgy le a kalappal az A52S előtt, 2,5 éves, esett számtalanszor, átázott a ruha alatt párszor, egyszer zebrán futottam át mikor kirepült, pont belerúgtam..10 métert repült.
Mindent (is) kibírt! -
DrKapocs
őstag
Macrodroid
Mondjuk ezt én A52s-en is használtam, használom. Sokkal többet tud, mint a Bixby rutin. -
porker
tag
Alapvetően az, hogy van-e olyan jó telefon mint az 52-es? Ui. a frissítések mindenképpen mellette szólnak, de tavaly senki nem volt annyira elragadtatva tőle, mint anno az 52s-től.
Szóval javult-e valamit jó egy év alatt a frissítésekkel?
Egyébként egy 52-es kérdés: az enyém az utóbbi két hónapban állandóan bekapcsolódott a zsebemben. Te tapasztaltál valami ilyet a tavaszi frissítés után?
Köszi! -
Igen, a XEH a magyar régió (amennyiben nem szolgáltatói ROM van rajta). Csak ezek a készülékek kapnak hivatalos 3 év garanciát itthon. Egyéb EU-s CSC-s 1 év garanciát kap, a többi nem kap hivatalos garanciát itthon (de ha itthon lettek véve, a boltnak kell biztosítania a garanciát).
-
bul07
nagyúr
Na de
Ugye most megáll a 14-nél de biztonsági frissítések esetleges javítások még jönnek amik a 14-es dolgait javítják
És 15-re is jönnek biztonsági frissítések javítások mert abban is van mint javítani frissíteni
Tehát egykutya ilyen szempontbólMondjuk pont ezért baj hogy nem lehet kiválasztani hogy mi hogy települjön
Mert aki maradni akar egy régebbi androidnál bukja a biztonsági frissítéseket is mert nem meri frissíteni az adott állapotról
Na de lenne egy lista hogy hé paraszt ezek a dolgok elérhetőek a telefonhoz válaszd ki mit akarsz telepíteni, akkor legalább a régi verzióknál is lehetne a biztonsági frissítéseket telepíteni -
D55
senior tag
Egy-egy batch között is simán lehetnek különbségek összetételben, eleve ezért is különböztetik meg őket. Teljesen természetes dolog az, hogy van amikor egyik beszállító tud jobb árakat biztosítani, aztán meg a másik, vagy az egyik tud éppen 2 héten belül szállítani, a másik viszont csak 3 hónapra tudná épp vállalni (és akkor még csak manapság kellemes határidőket említettem), stb...
Ezen felül természetesen az is mind játszik, amiket te felsoroltál. Annyiban viszont belekötnék, hogy mindezek egy bizonyos volumen alatt pont hogy még jobban is játszanak, hiszen mind az árrés kritikusabb szemponttá válik az alkatrész beszerzési árak kérdésében (a k&f és management, logisztikai/marketing költségek kevesebb példányszámra oszlanak meg), mind pedig a lassabb készletforgás miatt nagyobb esély van az egyes beszállítók ajánlatainak az időközbeni változásaira (általában kicsiben és nagyban is egy-egy nagyobb készletet szokás berendelni, persze a lefogyást nem megvárva, de pótlásként is mindig egy-egy nagyobb szállítmányt éri meg berendelni, nem pedig naponta vagy hetente újra és újra aprajával).
-
bul07
nagyúr
Flotta szerződés volt olyan hogy nem volt volte, hiába akartam volna bekapcsoltatni egyszerűen a flotta szerződés kizárta.
Ezért írtam hogy nagyon kevesen érintettek, de vannak akik igen
És kell hozzá még internet előfizetés, és akkor is csak akkor tudja használni ha wifi hálózat elérhető.
Lehet ahol ilyen a helyzet olcsóbb egy vonalas telefon beköttetni mint csak VoWifi miatt fizetni egy internet előfizetést.
(Nem minden öreg igényli a internetet, édesapám még egy okos telefont se tud felvenni nem hogy internetre szüksége lenne, de ismerek ezer másik ilyen öreget aki még a nyomógombos telefonnal is küzd)Még egyszer én nem írtam olyat hogy rossz lenne a VoWifi, csak annyit hogy az emberek 0,001%-át ha érinti
-
Angmar
tag
Nálam is hasonló történt. Tavaly augusztus óta van meg a telefon, azóta nem csinált ilyet. Lehetet érezni a hangján, hogy elege van az ilyen téves hívásokból. Elmondta, hogy ne hordjam zsebben a telefont, vagy vegyek rá egy tokot. (gondolom flip tokra gondolt). A dupla koppos ébresztést, és az érintésérzékenységet kikapcsoltam, és a kikapcsoló gomb nyomva tartást átállítottam a kikapcsolás menüről, a Bixby felébresztésére. Remélem így már nem fordul elő. (védelem véletlen érintés ellen be volt kapcsolva) Bár ahogy a #10846 hozzászólásban leírták, a PIN megadásánál még ott lesz a segélyhívás gomb.
-
gerner1
nagyúr
Jó is, az a firmware -ben lévő "bug" (a firmware és komponensei továbbra sem hozzáférhetőek, így ODIN / OTA -n kívül semmilyen ráhatásunk nincs...), ami magától elmúlik, vagy újraindítással, cache törléssel, engedélyek újra-osztásával, stb ⇒ "javítható"....
Félre ne érts, én örülök, hogy -már- téged sem kínoz . 👍
-
ricsip
addikt
Jah, ez nettó hülyeség. GeoIP adatbázis legtöbbször kikeresi az IP címhez tartozó Autonom system számot (AS ID), ahhoz tartozó cég nevét, és bejegyzett főhadiszállás postacímét. Vidéken vagyok, digi hálón, és ez a whatismyip meg benyögi h. Digi kft Budapest.
Wifi BSSID alapján meg kikapcsolt GPS mellett is kb. házszámra pontosan belő a google kémautós felderítés után. -
-
Nekem mostanában szinte mindig ezt csinálja.
Akinek nem kapcsol ki a kijelző, annak tokban van a telefonja? Az lehet a baj, hogy a virtuális közelségérzékelő a kijelző felső részét használja szenzornak, és a tok eltartja a fültől, így nem jön létre a kontakt.
Arra bezzeg jó, hogy hívás közben ne tudjam megnézni az értesítéseket, mert akkor bezzeg lekapcsol...
-
sxxorp
őstag
Ezek jól körbejárt, racionális vételek voltak, egy rugóra járt az agyunk - nem is bántam meg egyiket sem. Mind működik is még, remélem ez sem lesz csalódás.
Kiderült, hogy nem teljesen a méretnek az az aspektusa zavar a legjobban, amiről alapvetően tartottam: a kiterjedés, hanem a súly. Nekem nehéz, még most is többször veszem észre. Kézben is, és hordozva is, pedig nagyon jó oldaltokot találtam hozzá -
gerner1
nagyúr
Az app -ban, a listában szereplők valamelyikét kiválasztva, majd ⇒⋮ ... -neked nem ad olyan lehetőséget a megjelenő opciós listán, hogy "Értesítési hang" ?
Az általános részben pedig, ugye (még mindig az Üzenetek app) a ⇒⋮ ⇒Beállítások ⇒Értesítések ⇒Új üzenetek [ebből 2db van (mindkét SiM -hez külön) valamelyikét érintve, az újonnan megjelenő menüben, a ⇒Hang -hoz, nem ad lehetőséget (ezt állítva, ennél az app -nál, ahhoz a SiM -hez, az lesz a default, és nem az OS -beállításaiban konfigolt..) ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged