- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 12T - egytucat
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Google Pixel topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-06-01 (Frissítés: 2025-07-01) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-06-01 (Frissítés: 2025-07-01) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
-
kugli
aktív tag
válasz
gerner1 #15249 üzenetére
Nem értek hozzá de ezt megcáfolnám! Sokat járok külföldre,pont ez miatt szoktam használni az akkuvédelmi funkciót. Van hogy fél nap kell a navigáció folyamatosan,olyankor használom az előbb írt lehetőséget hogy ne legyen folyamatosan 100%-on a telefon töltőn. Akkor is feltölt ha csak 10%-on van és elkezdem a navit használni plusz töltőre rakom.
-
zsizsef
senior tag
válasz
gerner1 #15187 üzenetére
" Bár, az ujjlenyomattal, nekünk eddig nem volt gondunk az A52s -en sem."
Én azt vettem észre, hogy záróképernyő feloldásakor gyakran kér többszöri ismétlést. De ha fel van oldva a teló, az alkalmazások mindig oldanak elsőre biometrikus azonosításkor.
Újjlenyomat megadásakor 20-25%-nál mindig kílódás van. -
Crvsh3R
senior tag
válasz
gerner1 #15173 üzenetére
A52s-nél ezek is voltak gyári Good Lock-al. Egyébként a Gesture Hint-et akarom eltüntetni, azt kitették a NavStar-ba, Beállításokban már nem elérhető és engem marhára zavar. Samsung külföldi S25-ös fórumán tanakodtak pont ez miatt erről, ott is azt írták, hogy apkmirror, de állítólag úgy sem indult el nekik, csak NiceLock/Finelock párossal.
Gmail AOD-ra esetleg van ötleted, az zavar a leginkább?
-
-
gerner1
nagyúr
válasz
gerner1 #14952 üzenetére
Már nem volt idő szerkeszteni... Felhőbe mentésnél: ezeket tárolja .
-
tibor23
senior tag
-
Zssom
tag
válasz
gerner1 #14893 üzenetére
Nem a 4g lefedettséggel van gondom, azt simán elfogadom, ha helyenként nem lenne térerő, de, hogy az IMS reg eltűnik, ezzel megszűnik a VoLTE, VoWifi és nem is jön vissza, bárhová is megyek, ez a gondom, egyébként nem rossz a lefedettség, a bejárt útvonalon -96 és -106 között volt nagyjából a 4g térerő és net os volt szépen, mellette a Y SIM kicsit gyengébb térerővel -100 és -107 között nem veszíti el az IMS reget.
A probléma nem csak itt jelentkezik, hanem kb 2 frissítéssel ezelőtt-től kezdve elég sok helyen -
Marci112233
addikt
válasz
gerner1 #14889 üzenetére
Nekem jó darabig az alap 15W-os töltővel volt töltve amivel a gyors töltés ment, de nemrég beszereztem egy 25W-os töltőt, és azzal már a szupergyors töltéssel tölt, de mégis a tokban hagyva alig melegszik, nem úgy mint fater A13-asa mert az gyors töltés mellett is igen melegedik, így az oldalára van fordítva és kitámasztva töltés idejére.
-
Marci112233
addikt
válasz
gerner1 #14885 üzenetére
Kíváncsi voltam, illetve már régóta nem kaptam ki a tokból és egy kis takarítás ráfért már kivettem a tokból az A52S 5G-t. Én se látok rajta hátlap felválást, pedig immáron több mint 2 éve van meg, igaz használatba akkor került ténylegesen mikor megérkezett hozzá a tok és az edzett üvegfólia is.
-
Krisztián12
tag
válasz
gerner1 #14885 üzenetére
Igen
Még a fiam nyúzza.
Az én samum ez 3 éves múlt augusztusban.
1 napot kihúz az aksija ,ha nem játszok rajta nagy igényű játékkal ,csak átlagosan használom
KB. 20 óra üzemidő s 4-5 óra közötti bekapcsolt kijelző időnél 20% körül szoktam rádugni töltőre.
Gondolom ez még jó ,bár a teszt szerint is "normál" az aku.
Bár a kamerasziget környékén szemmel alig látható kis elválást amit csak ,ha megnyomkodom a hátlapot akkor látható ami szerintem nem vészes.
Lehet hiába a vízállóság ,mégse olyan jó ragasztót használnak a gyártásnál?.
Mert szerintem még az aksim rendben van. -
Zssom
tag
válasz
gerner1 #14876 üzenetére
Szerintem nem valószínű, hogy a készülék lenne egyedi hibás, mert akkor a másik A52s-emben az egyedül álló dominó SIM nem produkálna ilyet, de az is csinálja. A Netfone nem adott ki olyan kártyát, ami mind a két szolgáltató hálózatát használja, kétféle SIM-et adtak, korábban csak T alapú, később T, vagy Voda alapú, illetve most már csak V alapú. A hálózatok között nincs és nem is volt átjárás. Egyedül ilyen több hálózatot használó szolgáltató csak a voda volt, indulásakor. Nem adom be szervizbe, mert egyrészt a másik is produkálja, meg hátha változik. Ezek a szolgáltatók mindig buherálnak valamit a rendszerükön, hátha ez is sgyszer megjavul, vagy a telefonra jön egy olyan frissítés, ami helyre teszi, láttunk már olyat, nem is egyszer
-
Zssom
tag
válasz
gerner1 #14874 üzenetére
Általában ott veszem észre, ahol nem csatlakozik fel VoWifire, mert az látszik. A Telekom bölcsen nem jelzi ki a VoLTE-t. Igen otthon is VoWifin van, mert egyrészt kevesebbet fogyaszt, másrészt, mert úgy dual aktív a készülék, azaz, ha beszélek az egyik kártyán és a másikat hívják, akkor az is becsörög. A teljes IMS regisztráció szűnik meg, ez kint a VoLTE hiányát, ahol lenne wifi, ott meg a VoWifi hiányát eredményezi, de egyik sincs addig, amig a rep. módot be-ki nem kapcsolom. Nem szoktam otthon sem rep módban tartani, mert ha mennem kell, csak felkapom a telefont és volt már olyan, hogy elfelejtettem visszakapcsolni, úgyhogy csak wifi előny állásban van a VoWifi. A Yettelea kártyámon, ha megszűnik a lefedettség miatt a jel, amikor ujra van vétel, visszaáll minden a normális működés állapotába. Itt nem lefedettségi gond lehet, hanem inkább a készülék és a hálózat kommunikációjában lehet valami félre menve.
-
orso0355
őstag
válasz
gerner1 #14852 üzenetére
Lehet, de ez egy ideje már a komplett munkahelyemet érinti. Nem tudjuk egymást elérni, ha bent vagyunk a munkavégzés helyén. Előbb értem el a kollégámat Balin, mint két irodával arrébb.
Ráadásul több épületben vagyunk, nem csak egy pontra korlátozódik. (Százféle típusú telefonon, persze.)
-
Zssom
tag
válasz
gerner1 #14858 üzenetére
Mint korábban is írtam, ha eldobja, akkor mehetek bárhová, nem áll vissza, van úgy hogy csak ott veszem észre, ahová mentem és két -három helyszínt is meglátogatok, várom, hogy visszaálljon, de nem teszi, sőt, amikor hazaérek VoWifire sem kapcsolódik fel, a mellette lévő Y pedig igen és annak folyamatosan ott a VoLTE kijelzése. Nem opció a 2g, annak a rettenetes hangja és az egyéb kellemetlenségei miatt. Elég sokat használom a netet és egy egy hosszú hívás alatt a kieső navi elég gáz. Az 5g-t kikapcsolva is előjön, nem hiszem, hogy az lenne az okozója. Korábban nem volt, tehát vagy frissítés, vagy T hiba. Két kártyával is csinálja, mind a kettő T alapú, az egyik Netfone (telekomos), a másik Dominó. Euek nem egy telefonban vannak, a NF mellett van a Y SIM, a Dominó egyedül van, mindkettő A52s-ben. A párom ugyaezzel a NF (telekom) és Y kombóban használja. Neki a korábbi A32-ben, sem az új A35-ben sem jött elő. Remélem elmúlik, vagy a T-t faragják, vagy rendbe teszik az esetlegesen elrontott frissítés eredményét. Az, hogy másnak is van t-s gondja, a T-re utalhat inkább, de majd meglátjuk
-
Zssom
tag
válasz
gerner1 #14855 üzenetére
Bár az egy elég régi szál, valóban lehetnek bárhol anomáliák, az elején a y a VoLTE fronton eléggé hadilábon állt, sőt mai napig van olyan készülék, ahol nem működik (pl Moto edge 30), de eddig a T-nek volt a legstabilabb VoLTE-VoWifi párosa, bármilyen készüléken lehetett használni. Nekem két T alapú SIM is csinálja eltérő körülmények és használat mellett, igaz ugyanolyan telefonban A52s, elég zavaró tud lenni, kb két -három hónapja van ez így. Ugyanakkor az egyik mellett üzemelő Y SIM-en nem tapasztalok ilyet. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy az A52s valamelyik frissítésének köszönhető a hiba, ezért kérdeztem pont itt, hogy találkozott-e valaki ezzel.
-
Zssom
tag
válasz
gerner1 #14852 üzenetére
Nekem nem az a bajom vele, lásd fentebb, hogy van olyan hely, ahol nem elérhető, mert azt a mozgás, meg a cellaváltás megoldja, hanem az, hogy eldobja az IMS reget és nem is adja vissza, tehát onnantól kezdve az idők végezetéig nincs VoLTE, sem VoWifi. A ki-be kapcs, vagy a rep mód be-ki oldja csak meg. Na ezt a Y nem csinálja. És mivel a T-nél bölcsen kikapcsolták (vagy sosem volt) a VoLTE kijelzést, igy jó esetben észre sem veszi az ember
-
válasz
gerner1 #14817 üzenetére
Szerintem, pixelszám & fényerő befolyásolja leginkább a kijelző fogyasztást.
Szerintem a kijelző területe inkább számít fogyasztás szempontjából, bár nem tudom, hogy a nagyobb fizikai méretű kijelző pixeleinek az össz területe vajon nagyobb, vagy ugyanakkora, csak nagyobb területen oszlik szét. 🤔
Utóbbi megmagyarázná a magasabb fényerőt a kisebb kijelzőn (egységnyi területen mért értéket összehasonlítva).Remélem sikerült érthetően leírnom
-
válasz
gerner1 #14801 üzenetére
Nem tudom, hogy aktív használat közben a - ránézésre is - jóval kisebb kijelző vajon mennyivel fogyaszthat kevesebbet, illetve a nagyobb teljesítményű SoC miatt többet az s23, a kisebb méretű akkumulátor még önmagában nem garancia a 12%-kal kevesebb üzemidőre.
Így 2,5 év aktív használat után még mindig tud 9 órát az a52s, remélem ha eddig kitartott, most már nem kezd el hirtelen tönkremenni.
-
PirosHello
senior tag
válasz
gerner1 #14754 üzenetére
Az üzemidő valóban kicsit visszatartott (eddig), de az A52s-nek is csökkent kb. másfél napra az üzemideje így 2 évesen. Viszont szeretnék vezeték nélküli töltéses telót venni, 200eFt körül szántam volna rá, de csak Samsung jöhetett nálam szóba (eddig csak Motorola Defy+ és Samsung telóm volt). Más értelmes alternatívát nem találtam az S23-on kívül, az S23+ sajnos már nem kapható, (no meg 200k-nál amúgy is drágább), így maradt az S23. Nem rossz teló szerintem egyébként, lesz vezeték nélküli töltőm a munkahelyemen, így sztem nem merülök le idő előtt.
-
porker
tag
válasz
gerner1 #14512 üzenetére
"Plö, hiába jobb a WiFi -je, ha a birtoklóját a SiSO -s WiFi képesség is kiszolgálta... az üzemidő alig valamivel jobb, mint az A52s -é volt ennyi idős korában ."
gerner1 egy hónapja emlegettük az A55-öt. Nálatok nem volt gond a mobilnettel. Állítólag a fém keret miatt rosszabb az elérése.
-
válasz
gerner1 #14678 üzenetére
és pinnacle: köszönöm!
GaN: a gallium-nitrid a töltőben használt félvezetőkben van az általánosan használt szilícium helyett. Kisebb az ellenállása, emiatt kisebb a hőveszteség rajta, ráadásul magasabb frekvencián működik, így magasabb hatékonyságú a belőle készített töltő áramkör.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
gerner1 #14685 üzenetére
Gondolom 25W-ot szerettél volna írni. Csak arra gondoltam, hogy ez a GaN technológia valami nagyon hasznos dolog vagy inkább csak nagy teljesítményű töltőknél fontos. Marketing vagy tényleg ez kell nekünk?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
gerner1 #14683 üzenetére
Megkerestem a régi dobozát. TA800 is PD-s. GaN technológia megéri a felárat vagy inkább vegyem a régit USB-C kábellel ugyanannyiért?
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
gerner1 #14674 üzenetére
Azt honnan tudnám kideríteni, hogy a EP-T6530NBEGEU 65W-os töltő GaN technológiás-e?
Korábban próbáltam utána járni, de nem találtam róla semmilyen infót. -
válasz
gerner1 #14674 üzenetére
Azt mondod, hogy az az USB-C Samsung töltő, ami alapból Samsung Super Fast Charging protokollt támogat, az tud Power Delivery protokollt is?
Azért kérdezem, mert egy első generációs iPad Pro-hoz keresek egy jó töltőfejet, és az csak Power Delivery-t támogat. Ami van hozzá most töltőfej, annyira felforrósodik töltés közben, hogy rendesen égett műanyag szaga van
Gondoltam vennék egy GaN töltőt, de akkor már olyat, ami a többi itthoni készülékhez is passzol.
-
Marci112233
addikt
válasz
gerner1 #14667 üzenetére
Igen 22-ben volt, de nem egy kód hanem három különböző.
Mondjuk azóta se találkozok azóta se velük, de maga a telefon nekem mai napig kiváló, és elég amit tud. Az előd J3 2017 is jó lett volna még ha az akkuja nem lett volna kuka, mert szó szerint 2 napot nem bírt már ki egy töltéssel, még akkor se ha csak tétlenül volt az asztalon, mert ha használva volt, naponta tölteni kellett már.
-
bagand11
csendes újonc
válasz
gerner1 #14593 üzenetére
Igen, köszi, végigpróbálgattam a fellelhető videós megoldásokat. Sajnos nem segített, ahogy a a videó alá beküldött kommentek szerint sokaknak sem. Könnyen lehet, hogy érzékelő nélküli kijelző került bele, bár jófajtának tűnik, szép a képe és az AOD is müxik. Rejtély.
-
-
TODI1111
veterán
válasz
gerner1 #14527 üzenetére
A készüléken lévő gyári adatok visszaállítása is olyan állapotba teszi mintha most vetted volna ki a dobozból. Az a lényeg, hogy előtte kil kell jelentkezni a google (és az összes többi) fiókból. Hiába csinálod recoveryből, ha nem jelentkezel ki előtte akkor csak az előzőleg használt gmail címmel és jelszóval tudod elindítani.
-
tnt512
tag
válasz
gerner1 #14509 üzenetére
Igazából csak a kora miatt akarom lecserélni, valamint a hátlap kezd elválni. A családban maradna olyannál aki jóval kevesebbet használja. A55 és Poco x6 pro között vacilálok, hogy a teljesítményt válasszam vagy maradjak a Samsungnál mert a oneui-t jobban szeretem.
De akkor ezek szerint nem egyértelmű előre lépés az a52s-ről. -
PirosHello
senior tag
válasz
gerner1 #14459 üzenetére
Szerintem hype a hvg írása. Ráadásul pongyola, mert nem azt írja, hogy "minden lent felsorolt készülék megkapja a bekarikázva keresés funkciót", hanem "a hibajavításokon túl a Samsung ezen frissítés részeként terjeszti ki több Galaxy modellre a bekarikázva keresés funkciót, melynek működése az alábbi videón látható." Ez lehet a felsorolásból olyan csúcsmodell, amely még nem kapta meg, de az A52s 5G, meg az A32 sohanapján....
-
Marci112233
addikt
válasz
gerner1 #14340 üzenetére
Végül vettem komplett töltőt és kábelt és egy átalakítót is ami jó lesz a kocsiba mert abban nincs USB-C csatlakozó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Riasztó topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 12T - egytucat
- Mobilinternet
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- BONTATLAN GARANCIÁLIS APPLE IPHONE 17 PRO ÉS PRO MAX SZÉRIA
- Honor Magic5 Pro 12/512gb, Zöld, 13 hónap garanciával, eladó!
- iPhone 15 Pro Max 256 GB Natúr Titán karcmentes + AppleCare+ 2025.10.31-ig + sok extra
- HIBÁTLAN - 91% AKKUMULÁTOR iPhone 14 128GB MIDNIGHT
- Honor magic V5 (Elopták,megtalálonak 100.000ft jutalom )
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3237
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- Szimulátor Playseat + Garanciális Logitech G29 kormány + ajándék váltó
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest