- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerner1
nagyúr
Lehet, de más szolgáltatóknál is ehhez hasonló arányban vannak posztok. Így, ebéd után, rászántam ~¼órát egy kis gyorskeresésre :
- Telekom : LINK , LINK, LINK , LINK , illetve a Yettel -re is(!) vonatkozó infó innen a Telekom topikból : LINK, + innen még egy a számos közül csak azért, mert több készülék is említve van LINK , stb, stb ..
- Vodka : LINK , LINK, LINK , + ebben plö említésre kerül a gyakran figyelmen kívül hagyott ügyfelek közti priorizálási gyakorlat is LINK. Illetve egy marék hasznos tény, amelyek a többi szolgáltató hálózat-üzemeltetésében is jelen van : LINK
Itt, érdemes erősebben szűrni, mert a voda sokkal nagyobb 3G lefedettsége miatt több poszt van, amelyeknél ugyanazok szimptómák nem 4G -ről ⇒2G/2Gᴱ -re fallback közben jelentkeztek, hanem 3G -ről ⇒2G/2Gᴱ -re.-Yettel: LINK , LINK , LINK , LINK , LINK , LINK , LINK , LINK , LINK , LINK , de van számos 'gyöngyszem' is, plö ez a bőség zavaráról :LINK, vagy ez : LINK a frekik vs üzemidő relációja egy teljesen más készülékkel (is!), stb, stb ..
+ Két szolgáltatónál találni olyan probléma-szálat is, amely bő 2év után sem oldódott meg, amióta ~kb elkezdődőtt mindháromnál az 5G kiépítés ...
Szóval, szerintem, arányaiban nagyjából ugyan annyi van mindegyiknél, és nem kivételez az egyes gyártók többféle készülékeivel sem ...
-
Breki
veterán
Természetesen van.
akkumulátor kapacitása (töltéstaroló képessége) minden töltésciklust követően csökken.
Persze a telefon van érted, de pár dologra érdemes figyelni:
"Érdemes sűrűbben tölteni, de a 100%-os töltöttségi szint elérése előtt lecsatlakoztatni a töltőről, alacsony százalékon sem érdemes huzamosabb ideig működtetni a készüléket, mert ez még gyorsabban tönkreteheti az akkumulátort, mint a teljes töltöttség.
A másik probléma, hogy sokan munkából hazaérve, vacsora és az esti film vagy meccsnézés után töltőre dugják a készülékeiket és amíg alszanak, reggelig így is hagyják. Ez azért probléma, mert minél többször, és minél hosszabb ideig van teljes töltöttségi szinten a készüléked akkumulátora, annál gyorsabban romlik annak kapacitása.+
Az esti rádugás és töltés szerintem az egyik legrosszabb, a túltöltés ellen minden készülék védve van, ezért sokan azt hiszik ez nem gond, de nem is ezért káros hanem a készülik úgymond izmozik, kicsit merül aztán töltődik állandóan 100% körül és használja a töltési ciklust.
A fenti az idézett szakszöveg, szerintem ami a lényeg tölts gyakran, kevesebbet
Erre írtam itt korábban jó és egyszerű módszert ezt nem részletezném.
Lényeg, a töltési ciklussal való spórolás, becslések szerint az akkumulátor 5-10 százalékban sérül minden 100 befejezett töltési ciklus után. Egy töltési ciklusnak az számít, ha nulláról egészen a 100 százalékos töltöttségi szintig
Én nem figyeltem eddig a 100%-ra, erre van ugye az okos kábel, este általában nem töltöm, ritkábban töltöm gyors töltéssel., viszont napközben többször töltőn van, így nem használja addig a töltési ciklust, illetve nekem ráér napközben a gép előtt lassan feltölteni normál töltéssel. -
-
Mondtam én, hogy hiányzik?
A telefon kihangosítóját használom, ha kell.
Inkább egy BT fejegység kéne, mert néha jó lenne zenét átküldeni, de még AUX sincs rajta. De erre a célra tartok egy FM transzmittert a kesztyűtartóban, csak azt meg rövid utakra lusta vagyok összerakni.
-
and reverts back to 60Hz when you are not interacting with the screen
Ez pedig pont az, amit csinálnia kell: visszaveszi magát 60Hz-re, amikor nem nyúlunk a kijelzőhöz. Pont így van beállítva a MaxHz app, gyakorlatilag csak akkor pörgeti fel a kijelzőt 120Hz-re, amikor az ujjam a kijelzőhöz ér, mínusz a szövegbevitel, amikor ugye semmi szükség rá. Tehát amikor valami görgetni való van a kijelzőn, pl. weboldal vagy a telefon menüje.
-
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Igen, ez volt régebben is, cak most nem találtam. Örökre nem lehet kikapcsolni? Nekem olyan riasztásig írja, ami nincs is beállítva.
-
Breki
veterán
Szerintem igen.
Még van egy ilyen.
a Samsung közösségi moderátora megosztott egy egyszerű módszert, amely kijavíthatja a „kezdőképernyő kényszerített bezárását”, ha Ön a One UI 5 szoftverre váltott. Mielőtt továbblépne, fontos megemlíteni, hogy a Good Lock le lett választva a One UI 5 verziójáról, ami a kezdőképernyő összeomlásának oka. Töltse le a SammyFans alkalmazást.
[link] -
Sztyepadzso
őstag
Az USB-C lábkiosztás egy katyvasz, anno vettem QI lapot, amivel, ha a telefonba bedugtam, tudtam volna vezeték nélkül tölteni. Egyikkel ment, másikkal nem. Panaszkodtam, küldtek újat, ment.
A powerbankokhoz adott kábelek pl jellemzően csak áramot tudnak vezetni, igaz, ez inkább a MikroUSB-vel fordul elő.
De nekem ez a fura:
Ha rádugom a PC-re, akkor a telefon panaszkodik h. lassú töltés 11órákat ír. A windows-ban sem jön fel a fájlátvitel, nem jelenik meg a telefon. Emlékszem h. valami elbaszott komplikált mód
Nem lehet, hogy koszos a dugalj, ami miatt nem tölt teljes mellszélességgel, és lehet, hogy azzal neincs is kapcsolat, ami az AA-ért felelne? -
Sztyepadzso
őstag
-
djalmasi
tag
Halihó, ez a biztonsági frissítés ütemezés hogy szokott működni? csak azért érdeklődöm mert nálam továbbra is a Decemberi van. (
A másik dolog, hogy nálam alapvetően nincs bekapcsolva az NFC és rutinba beakartam állítani, hogy app megnyitásra (google wallet) bekapcsoljon majd kilépéskor kikapcsoljon, na most ez kb minden alkalmazással működik, de a google wallettel egyáltalán nem
Futott már esetleg valaki hasonlóba? -
honda130
tag
Én eszközről PC-n kijelentkezni nem tudtam, mert amikor lemerítettem a telefont és később bekapcsoltam, szépen repülőbe tette magát és vége volt a dalnak. Onnantól semmit nem kellett vele csinálnom, mert max a vakut engedte bekapcsolni, meg a fényerőt állítgathattam. Google készülék keresővel egyszerűen nem tudott kapcsolatba lépni a telefonnal. Pedig elvileg onnan is törölhettem volna a tartalmakat a pinkóddal együtt.
-
Igen, de vagy felébred duplakoppra, vagy ha visszateszem a fülemhez szorosan, hogy a kijelző hozzáérjen a fülemhez, utána vissza szokott kapcsolni. Az Android 12 óta pedig a power gomb első lenyomására visszakapcsol a kijelző, és csak akkor szakad meg a hívás, ha másodszor is megnyomom, de ez lehet, hogy most pont megváltozott, nem tudom, a frissítés óta még nem telefonáltam annyit.
Arra jöttem rá egyébként, hogy az egész problémát az okozza, hogy a tok ráhajlik a kijelzőre, emiatt a kijelző nem tud hozzáérni a bőrhöz telefonálás közben. A virtuális közelségérzékelőt ugyanis a fényérzékelő és a kijelző közösen aktiválja, emiatt nem kapcsol le a kijelző, ha valaki nem szorítja eléggé a füléhez a képernyő felső részét.
Mindegy, szar az egész, mert kispóroltak egy 50Ft-os alkatrészt egy százezres telefonból -
Mivel sajnos a gyári app túlélesít és túltömörít, ebben meg van 100%-os jpeg beállítás, már önmagában emiatt is megérheti a gcam, de mivel sajnos nem lehet beállítani, hogy lezárt telefonnál is el tudjam indítani (power gombbal), emiatt nálam biztos nem lesz alapértelmezett fotó alkalmazás akkor sem, ha minden problémát sikerül megoldani rajta.
-
Rhino82
aktív tag
Sajna már annyi telefont néztem.
Az A52s,A33 és a Honor 50 volt a szűk elit. A honor már ki is esett az ár miatt mostmár...és még akkor a szftvertámogatás is csak 2 év, amiből ugye 1 már le is ment.
3 évig azért szeretném gond nélkül(akadások,fagyások,lassulás) nélkül használni a telefont.
Az A52s-t azért találtam talán időtállóbbnak, mert a proci azért erősebb benne. -
-
-
pin és ujjlenyomat mellett nálam nem oldott fel, csak aktiválta a kijelzőt
...meg lapozgatta a naptár és zenelejátszó wigdetet, teleírta a vészhelyzeti tárcsázó képernyőt random számokkal
Egyéb kárt nem csinált.
Az a baj, hogy a dupla koppos ébresztéshez az érintőképernyőt használja, nem a G szenzort, mint a régi telefonok, amiket ceruzával is lehetett kopogtatni ugyan, de elég határozott minta (ritmus/sebesség) kellett hozzá, véletlenül nem aktiválódott.
-
bul07
nagyúr
Akkor én itt a Román határ mellet sehogy nem tudom felküldeni ingyenesen a TMX-hez?
Vigyem be Debrecenbe(65Km) és ott kell leadni, aztán még majd menjek is érte (az nekem kb 21liter üzemanyag)Hát ez elég harmadik világbeli megoldás ha így van
De jó is volt mikkor a S2-nél itt előttem az asztalon szedte szét és cserélte a dolgokat a szerelő.
Utolsónál olyanra is rábeszéltem ami nem kellett volna cserélni -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest