- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrKapocs
őstag
Értem, köszönöm szépen!
(Nem a home csc-t szoktam használni.)Ha jól értem, akkor számomra nincs értelme jelenleg a factory resetnek. Mivel a készülék nincs rootolva, ezért bármit is sikerült alkotni a Shortcut makerrel, ami leszürkítette és nem engedte hálózatra csatlakozni a 2. SIM-et, az olyan maradandó károkat nem okozhatott a rendszerben, amit egy sima app törlés ne oldott volna meg.
-
válasz
DrKapocs #6998 üzenetére
A factory reset törli a Data és a Cache partíciókat, ugyanúgy, ahogy az Odin is, miközben kicseréli a System partíció tartalmát gyakorlatilag ugyanarra. Ez utóbbira kizárólag akkor van szükség, ha az módosítva lett, de ez csak Root-olt telefonon fordulhat elő. Tehát normál felhasználás esetén semmi haszna nincs az újraflash-elésnek, mivel a reset pont olyan alaposan takarít. Arról nem is beszélve, ha úgy flash-elsz, hogy az adatok megmaradnak.
nem maradhatott vissza semmi gond a törlés után?
Az Android (és a Linuxok általában) ilyen szempontból elég alaposak, egy-egy appnak elég jól el van határolva az a tárhely, ahová "szemetelhet", ezért könnyű utána eltakarítani.
-
DrKapocs
őstag
Az engem is érdekelne, hogy van-e különbség végeredményben, ha Odinnal újraflashelek egy romot vagy simán a beállításokból csinálok egy visszaállítást. Gondolok itt arra, hogy "tisztább" lesz a rendszer az Odinos művelet után? Vagy minden korábbi fájltöredék, stb. (szemét, ami lassíthatja a telefont) ugyan úgy eltűnik a visszaállítástól is? Én valahogy mindig abban bíztam, ha újraflasheltem a telefont. Xiaomis beidegződés. :)
Csinált már valaki ezen a készüléken Odinos flasht?
(Azért érdekel ennyire, mert tegnap a Shortcut makerrek szerettem volna egy shortcutot csinálni sim kártya ki és bekapcsolásra, illetve 2G, 4G közötti váltásra. Valami olyan jól sikerült, hogy a 2. SIM kártya leszürkült és nem volt hajlandó hálózatra csatlakozni. Újraindítás nem segített, csak az, ha töröltem az appot. Ekkor minden helyreállt. Ezért gondolkozok a Odinos flashen. Csak ugye elég sok idő újra beállítgatni a telefont. Vagy nincs rá szükség, nem maradhatott vissza semmi gond a törlés után? )
-
pinnacle
nagyúr
Én idáig soha nem csináltam magamnak biztonsági mentésből visszaállítást, mindig újratelepítettem mindent. Nem pont ugyanazt a telefont kaptam, mint amiről a mentés készült. Más a sorrend, egyes kikapcsolt alkalmazások megjelennek, Mol-Limotól meg lefagyott a visszaállított telefon. Lehet mégis jobb tiszta telepítést csinálni új telefonon. Egyébként biztonsági mentésből nem lehet ugyanolyan telefont kapni? Mintha iPhone-on sikerült volna. Ott volt valami új telefonként beállítás vagy visszaállítás iCloudból lehetőség.
-
DrKapocs
őstag
Itt a fórumon gyakori téma a töltő/töltés kérdés. Mivel a gyári töltővel/kábellel problémáim voltak (más töltőkkel, kábelekkel semmi probléma), így egy ilyen töltő és kábel párosra váltottam. Szépen megy vele a szupergyors töltés is, bár sűrűn nem fogom használni ezt a funkciót. Jópofa dolog a kábelen lévő kijelző. Ezzel a töltővel kapcsolatban sok tapasztalatom még nincs, de egy sokkal régebbi Blitzwolf hosszú ideje szolgál (az még gyorstöltést sem tud, 2 x 2,4A, de számomra elég, nem vagyok nagy gyorstöltő "fán").
-
pinnacle
nagyúr
Google Driveból, hogy lehet visszaállítani a telefont? Ott nincs ilyen menüpont, mint a Samsung Cloudnál.
-
bul07
nagyúr
válasz
pinnacle #6982 üzenetére
Nem fog.
Én ahogy nézzem húzd meg erezdmeget tolják, amíg a agazdasság lendületbe van nálluk addig nem lesz változás.
(Ottbis vannak nagyon szegények)Sok az eslő generációs milliomos, olyan luxus.
Amúgy az ottanni megfigyelési rendszer terjedni fog, csak az nem mindegy mire használják.
Ha nem csak a rendes bűnözők ellen hanem ideológiai alapon is az már gond(pl ami volt megfigyelési botrány) -
kutga
félisten
válasz
bwin.party #6983 üzenetére
Upday nálam ki van kapcsolva. Nem tudom mire jó.
-
tlac
nagyúr
válasz
bwin.party #6983 üzenetére
egyébként ha frissíted és nyomsz egy gyári visszaállítást a telefonra, akkor indításnál feljön egy opció, hogy milyen egyéb programokat telepítenél fel
olyankor kevesebb szemét megy fel, mint a kicsomagolás utáni első indításnál -
bwin.party
aktív tag
Sziasztok,
a sok a munka miatt tegnap este vettem ki a dobozából a telefont. Android 12 fut rajta, One UI 4.0, 2022.02 biztonsági csomaggal. A frissítést már felkínálta, de egyenlőre nem engedem letölteni sem neki. Az akkut 100%-ra töltöttem, egyedül a Disney app volt rajt, ami előre volt telepítve. Nagyon jól bírja, 98%-on volt 5G hálózat mellett folyamatos bekapcsolt nettel. Az upday app jó valamire? Mert az előre telepítetteket kinyírnám a háttérből, ha lehet. Amúgy fain a telefon eddig, megérte megvenni. 🙆♂️ Az csak plusz extra, hogy tényleg a lila színt választottam. 😅
-
bul07
nagyúr
-
Floyd80
addikt
válasz
pinnacle #6978 üzenetére
Ezt a tokot vettem a párom telefonjára, masszívan fog a széleken, a sarkain air cushion technology, nem karcolódik egyelőre, majd biztos kezd keményedni az anyag idővel. Félt a telefon méretétől, de azt mondta, hogy ezzel a tokkal kényelmes a fogása, pedig kicsi a keze.
A sajátomra meg ezt, de akkor még 6000 Ft volt. Spigen Slim Armor Samsung Galaxy A52/A52s Metal Slate tok, s
A shop elég gyorsan szállít (legalábbis Pesten), előző napi rendelés másnap délelőtt már ott csücsült Foxpostban.
A levegős fóliára van valami olajos módszer, YT-n érdemes megnézni,
Simple Ways to Get Air Bubbles Out of a Glass Screen Protector (wikihow.com)
nekem felhelyezésnél lett egy kis pötty a szélén, nem lehet már eltüntetni, valószínű ott már meghajlott az anyag.**Kettő ilyen Spigen fóliát raktam fel egymás után, a sajátomra hiba nélkül felment, amint rátettem teljesen rásimult, alig kellett egyengetni, talán egy szösz bekerült alá, de csak lámpa alatt látszik. Amit a pároméra tettem azzal leizzadtam, akármilyen hülyegyerekbiztos a felrakás a kerettel. Ahogy ráraktam csak egy kis pontos tapadt fel, kezdtem simítani, utána egy zavaró szösz is került alá, egy órát b---tam míg kiszedtem alóla és a buborékot eltüntettem, de egy kb. egy milis rész maradt a szélén.
Akárhogy tisztítja meg az ember a kijelzőt, míg a lehúzod a backplate fóliát, az vonzza a levegőből a szöszöket, gyorsan kell rátenni.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi mindenkinek! Igazából az a fontos, hogy ne csússzon (ilyen szempontból jó a gyári, igaz a zsebemből alig tudom kiszedni
), illetve kényelmes legyen a fogása. Spigen tokot vettem más telefonra, annak az oldala vágott. Ezt nem próbálta még valaki? iStyleban, Speedshopban is azt mondták, minden átlátszó tok (a gyári is) sárgul. A színes is csak azon nem látjuk. Lehet ezzel tényleg nem lehet mit csinálni.
Spigen fóliákkal idáig nem volt gond, de most a telefonon 4 pont jelent meg. Ez mi a fene lehet? 6 hónap után most ment levegő alá? Akárhogy nyomkodom, meg sem mozdul. Egyébként hasznos dolog ez a fólia, gondolom ha nincs rajta akkor a kijelző repedt volna be.
-
bul07
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Arra gondoltam, hogy esetleg a fekete hajlamosabb ropogni, mint a színesek (a pigment eléggé tudja befolyásolni a műanyagok mechanikai tulajdonságait, még a LEGO kockáknál is meg lehet figyelni, hogy különböző színek jobban, vagy kevésbé szorulnak). Érdekes, hogy az enyém sem mindig csinálja, lehet időjárásérzékeny, mint a gazdája
vagy a fene tudja.
tényleg időjárásérzékeny lehet, mert amint hűvösebb lett, már kevésbé jelentkezett a recsegés
-
osonte
őstag
válasz
pinnacle #6968 üzenetére
Cellect márkát szoktam venni: [link] .
Klasszikus szilikon átlatszó tok, de nem rossz minőségű. Nem sárgul úgy mint a kínából rendelt olcsó átlátszó tokok...
Gyári szines tokot vettem 9 ezerért Euronicsban és 2-3 hónap alatt a farmer zsebe kikoptatta a sarkait. A nem eredeti tokok viszont nem koptak! Szóval nálam a gyári leszerepelt. Most is egy AliExpress-es szines tokot nyúzok és ugyanazzal a farmerral nem kopik a tok.
-
bul07
nagyúr
válasz
pinnacle #6968 üzenetére
Igaz nem teljesen átlátszó, és Kínából
Én ilyet vettem
Nem szilikon, nem puha tok, inkább félkeményAmúgy most van a 11:11 akció lehet lekérni kupont, igaz első szakasz lezárult de még lesz egy
6/2 kupont lehet lekérni
És a fentebbi eladónál van vagy volt 8/1
Így most rendeltem 4db tokot 6.9$-ért [kép]
Na meg még majd jön a hazai lehúzás rá, ami legutóbb 399Ft volt, ha erre is annyi lesz akkor legyen -
pinnacle
nagyúr
Van jó minőségű átlátszó tok? Gyári nincs.
-
desigo
senior tag
Már több helyen is tapasztaltam ahol elment a térerő(pl pince) ,hogy a kijelző elkezd vibrálni.Nektek volt már hasonló?
-
ricsmoka
tag
A Youtube-ot hogy tudom eltavolitani? Ujra szeretném telepiteni de nem tudom sehogy
-
Pipi75
tag
Sziasztok!
Most láttam a Play áruházban a frissítésre váró alkalmazásaim között a Google Wi-Fi Provisiont.
Valaki frissítette már? Tudni mi ez? Nekem nincs automatikusra állítva az alkalmazások frissítése,most láttam. Keresten neten,de kb csak találgatnak. -
imoaiX
csendes tag
válasz
ricsmoka #6939 üzenetére
Sziasztok. Nekem is elmegy a hang videó nézés közben. És akkor sincs hang ha bármilyen videót elkezdek nézni mondjuk a facebook-on vagy youtub-on. Viszont ha rányomok a + hangerő gombra akkor már van hang. Aztán egyszer csak megint elmegy amikor kedve tartja. De ha megint megnyomom valamelyik hangerő gombor az oldalán akkor megint visszajön. Nem értem. Ez valami hardver hiba lehet? Szoftver gond nem hiszem hogy ilyet csinálna. Valaki tapasztalt ilyet? Köszi
-
válasz
victorhun7 #6955 üzenetére
Pedig nem szokta.
Nézd át a beállításokat.
-
válasz
victorhun7 #6953 üzenetére
30 vagy 60Hz? Csak 30Hz-et tud lejátszani, azt, amit fel is vesz. Azt nem is merem megkérdezni, hogy minek nézel fullHD kijelzőn 4k videót, ha meg se tudja jeleníteni.
-
-
bul07
nagyúr
(#6933) kutga
Hát ez szomorú
Kénytelen voltam áttérni mert a BlueMail megbolondult és nem töltötte be az új e-maileket, hiába hitelesítettem újra és utána még töröltem a fiókot és újrafelvetem de nem segített, és most nem volt kedvem a hibakeresésre, így gondoltam megnézem a Samsung email apját
BlueMail az tud küldés hangot, ingyenes verzióba is
-
-
ricsmoka
tag
Szaisztok! Egy kérdés! Youtube nézés és játék közben hirtelen elmegy a hang. Mitől lehet ez szerintetek? Köszi
-
-
-
DrKapocs
őstag
Szerintem engedd el, nem fogod megérteni a logikát benne.
@pinnacle: Milyen rejtett dolgot érne el? Vannak olyan engedélyek, amit nem tudsz állítani. Ezt meg tudod nézni például egy ADBAppControl segítségével. De teljesen felesleges, mert nem tudod módosítani ezeket a hozzáféréseket. Pl: Hiába látom, hogy a ZeppLife appnak van joga módosítani a ringer módot, ezen nem tudok változtatni. Max valami app guru, aki kiad egy moddolt változatot.
-
Olyat fogtatok már, hogy a Device Care szolgáltatás komoly akksimennyiséget pusztítson? Nálam 7%-ot ír töltés óta (most van felén az akksi). SzVSz ez igencsak meredek... Radíroztam Cache-t és most erőből leállítottam+az app cache-ét is töröltem.
Érdekes mód a Digital Wellbeing és a Find my Device is pontosan ugyanúgy 7% akksizabát ír! A Find my Device-et frissítette a galaxy store legutóbb, használni hónapok óta nem használtam.
-
Erre szinte biztos, hogy nincs lehetőség, de efelől ne aggódj, mert ha valami miatt - pl. mert nincs net - sikertelen a küldés, akkor küld róla értesítést.
Úgy emlékszem...Ha kétségeid vannak pedig elég csak benézni a "kimenő posta" mappába. Ha üres, a levél el van küldve.
-
bul07
nagyúr
Van ez a Samsung Email kliens [kép]
Olyat akarnék beállítani hogy email küldésnél legyen küldés hang, tehát amikkor tényleg elküldi akkor adjon ki egy küldés jelzést, mondjuk mert nincs internet így nem tudja elküldeni majd amikkor újra lesz net és elküldi akkor legyen hangjelzés
De sehogy nem találom
Aki használja esetleg találkozott ilyen beállítási lehetősséggel -
pin és ujjlenyomat mellett nálam nem oldott fel, csak aktiválta a kijelzőt
...meg lapozgatta a naptár és zenelejátszó wigdetet, teleírta a vészhelyzeti tárcsázó képernyőt random számokkal
Egyéb kárt nem csinált.
Az a baj, hogy a dupla koppos ébresztéshez az érintőképernyőt használja, nem a G szenzort, mint a régi telefonok, amiket ceruzával is lehetett kopogtatni ugyan, de elég határozott minta (ritmus/sebesség) kellett hozzá, véletlenül nem aktiválódott.
-
pinnacle
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Marci112233 #6909 üzenetére
Köszi! Akkor ez a megoldás, mert én soha semmi védelmet nem használtam. Szeretem egy legyintéssel feloldani a telefont.
Lopták már el a telefonomat, ráadásul külföldön, nem lett semmi gond belőle. Mondjuk nem is tudom igazán mi lehetne, kitiltanak a Gmail fiókomból? Gondolom a tolvajnak első dolga a SIM kivétele, gyári visszaállítás. Lehet a Samsung Account telefonkövetés így is megmarad.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! A fenének kellett ezt elrejteni. Mindegy, az a lényeg, hogy így már működik a WhatsApp hívás.
Most már majdnem tökéletes a telefon. Már csak azt kellene megoldani, hogy zsebben ne oldjon fel.
-
JoHn123
tag
Persze, használom mindegyiket. Leginkább a gpay (Google wallet) van használva, viszont ritkán de jó lenne az MKB-t. Most így be kell mennem a beállításokba, csak azért ez a pénztáros előtt macerás. Régen ez így jól működött, most próbáltam a törött S20-on ott ok. Gyanítom az MKB rontott el valamit, az átállás óta ritkán jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest