- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
atos30 #15393 üzenetére
Ami érdekes, hogy a samsung hangrögzítő alkalmazásából eltünt a stereo rögzítési lehetőség. A not10-esen még ott van az alkalmazásban, dehát az A52s is sztereo mikrofonos, vagy nem? (vagy a zajszűrő mikrofont ennél nem lehet használni hangrögzítésre?)
No para, videót sztereóban vesz fel. Néha szoktam vele zenét felvenni, akkor még véletlenül sem a diktafont használom erre, hanem videót veszek fel, aztán gépen leszedem róla a hangot.
Nem tudom milyen a Note 10 kijelzője, de nagyon nem egy kategória, kár hasonlítani. Viszont tény, hogy 3 éve pont a kijelzőjébe szerettem bele, tetszett ez a 120Hz dolog, hogy utána nem sokkal ki is kapcsoljam, mert melegedett és merült tőle nagyon.
Csináltak rá utólagos hekket (ha jól emlékszem Galaxy MaxHz néven), amivel dinamikussá tehető a váltás, meg is vettem a programot, de egyszer valamiért leszedtem és nem is nagyon hiányzik.
Kösz a ragasztó tippet!
-
válasz
orso0355 #15350 üzenetére
Most komolyan, az app drawer ilyen problémát jelent, hogy emiatt szar az egész szoftver? Én személy szerint mindent kiraktam mappázva a home screen-re, amit használni szoktam, gyakorlatilag alig látom ezt, de simán lehet bármilyen ingyenes launchert letölteni rá, ami pont úgy működik, ahogy az elvárt, hiszen ez Android, nem iPhone.
-
válasz
Leonardo91 #15328 üzenetére
Nem feltétlenül látszik a porton a szennyeződés, lehet egy kis izzadság került bele, aztán a só kiült az érintkezőkre és a levegőből megköti a nedvességet. Egy picit dörzsöld meg hosszában vékonyra hasított gyufaszállal, illetve arra vékonyan tekert papírral, ha van otthon IPA alkohol (nem a sörre gondolok
), abba is mártsd bele a végét.
-
válasz
Ghostman78 #15302 üzenetére
Tudod linkelni, hogy pontosan melyiket? Vagy egy screenshotot róla, ha már nincs fent.
-
válasz
Phoen|x #15277 üzenetére
Az a kisebbik probléma, de már többször újraindítottam, cache-t töröltem és mégis, merül és be is van lassulva.
De legalább a BL miatt már vissza se lehet térni az előzőre.
Még egy évet ki akartam vele húzni, bár az akksija eléggé a végét járja, de szoftveresen még bírhatná azért... -
Az új frissítés után tapasztal valaki lassulást, merülést?
-
válasz
Zoli bácsi #15243 üzenetére
2,1A-es szivargyújtó-usb adapter már használható, ugye?
Az ~10W, de csak akkor, ha a töltő és a telefon felismeri egymást és a töltő le is adja ezt a teljesítményt, különben csak ~2,5W-tal fog tölteni (ami a kb. fél óra alatt 10%-ot jelenti).
-
Ez az, hogy frissítésnél újra kell ugyan indítani, de magától sosem teszi.
-
Apropó, frissítés, másnak is jelzett délelőtt a telefon, hogy One UI 7.0 update letölthető? Nem gondoltam, hogy az A52s 5G is megkapja.
Alig várom, hogy hazaérjek a melóból -
Köszönöm!
Exynos SoC volt az eddigi legjobb telómban (A3 2017), de azóta szinte csak rosszat hallok róla. Az a 52s-ben Snapi van, azzal elég jól elketyeg a teló ma is, szóval nem tudom mit gondoljak...
Ujjlenyomat olvasó, közelség érzékelő hogy muzsikál, van tapasztalat? Utóbbi még mindig virtuális? -
Én is ezen a véleményen voltam, egész addig, amíg csak fórumozásra meg sudokura használtam.
Mióta az összes banki app, mobilkincstár, ilyen-olyan hitelesítő alkalmazás, DÁP, bankkártya adatok, minden lóf*sz a telefonhoz van kötve, sajnos kénytelen leszek telefont váltani, ha már nem jönnek biztonsági frissítések, mert az ördög nem alszik: az összes pénzem és személyes adatom forog kockán, ha egyszer vmi sérülékenység miatt vki megszerzi a hatalmat a telefon felett...
-
válasz
Marci112233 #15118 üzenetére
-
válasz
razorka777 #15086 üzenetére
Én addig hajtom míg szét nem esik.
Életem második olyan készüléke, amit 3 év után sem akarok cserélni (az előző egy A3(2017) volt).
Viszont widget fagyás nálam is volt, de nekem nem a gyári időjárás, hanem egy naptár widget fagyott le, de úgy, hogy csak az újraindítás segített. Soha nem fordult még ilyen elő, pedig már vagy 6 éve használom.
-
válasz
DrKapocs #15035 üzenetére
Nem lehet, hogy tele van a belső memória?
Ha valami, akkor a belső fájlkezelés valóban iszonyúan belassult az utóbbi időben, főleg mert nálam majdnem mindig tele van a memória, de ez korábban nem okozott gondot. Van, hogy egy mappa tartalmát fél percig listázza...
Ha helyet szabadítok fel, javul a dolog.Azt is megfigyeltem, hogy néha újraindítás után iszonyúan lassú a rendszer, egy újabb újraindítás után viszont rendbejön. Ma is volt egy ilyen, és nem tudom mi okozhatja...
Hiába no, egy ilyen idős telefonnak már lelke van. 😇
-
válasz
szaboi6512 #15010 üzenetére
Akkor nekem miért nem kér 4 jegyű kód után?
-
Igazad van, nem volt még rá időm.
Update: mintha valamit segített volna, legalábbis a boot egy picit gyorsabb volt, de ugyanúgy laggol.
Na holnap meglátom a merülést.Még attól tartok, hogy nem én tehetek-e róla, mert életében először kipróbáltam a szupergyors töltést (nemrég vettem ilyen töltőt, eddig nem volt csak az alap gyári) és nem tudom nem tette-e be a kaput a 2 és fél éves (amúgy még magához képest jól teljesítő) akksinak.
A két esemény nagyjából egybe esett, bár a frissítés szerintem előbb volt, amiatt is kellett gyorstölteni utazás előtt... 🤔
-
Nyilván megint hallucinálok... De az utolsó előtti frissítéshez képest a legutolsó frissítés kb. felezte az üzemidőmet, laggol a telefon, mint a k#$&@$#et. Még sosem kaptam olyan hibaüzenetet, hogy One UI kezdőképernyő nem válaszol...
És nyilván az a frissítés b...ik ki velem, amiről már nem lehet visszatérni.
Gondolom rajtam kívül senkinek semmi problémája. -
Nem tudom, hogy a samsung diagnosztika mennyire megbízható.
Csinálj videót, mert az - a hangfelvevővel ellentétben - sztereóban veszi a hangot. Suttogj bele a telefon aljába és a tetejébe (a másodlagos/ zajszűrő mikrofon van a tetején) és utána hallgasd meg fülhallgatóval. Ha valóban hallod egyforma hangerővel felváltva a két mikrofont, akkor csak valami szoftveres gebasz lehet. -
-
válasz
domper2015 #14842 üzenetére
Hacsak így nem.
-
válasz
domper2015 #14837 üzenetére
Nem mindenkinek van otthon hőlégfúvó meg forrasztópáka, hogy ezt kivitelezze.
-
válasz
domper2015 #14834 üzenetére
-
válasz
sorost #14832 üzenetére
Hallottam már hasonló esetről, amikor ilyen halottnak tűnő telefon egyszer csak végül lemerült, kikapcsolt, majd töltőre téve újraéledt, talán pont ebben a topikban. Próbáld meg ezt: ne töltsd fel, hanem várd meg míg magától lemerül, ez néhány nap lehet, aztán tedd töltőre.
-
-
válasz
gerner1 #14817 üzenetére
Szerintem, pixelszám & fényerő befolyásolja leginkább a kijelző fogyasztást.
Szerintem a kijelző területe inkább számít fogyasztás szempontjából, bár nem tudom, hogy a nagyobb fizikai méretű kijelző pixeleinek az össz területe vajon nagyobb, vagy ugyanakkora, csak nagyobb területen oszlik szét. 🤔
Utóbbi megmagyarázná a magasabb fényerőt a kisebb kijelzőn (egységnyi területen mért értéket összehasonlítva).Remélem sikerült érthetően leírnom
-
válasz
gerner1 #14801 üzenetére
Nem tudom, hogy aktív használat közben a - ránézésre is - jóval kisebb kijelző vajon mennyivel fogyaszthat kevesebbet, illetve a nagyobb teljesítményű SoC miatt többet az s23, a kisebb méretű akkumulátor még önmagában nem garancia a 12%-kal kevesebb üzemidőre.
Így 2,5 év aktív használat után még mindig tud 9 órát az a52s, remélem ha eddig kitartott, most már nem kezd el hirtelen tönkremenni.
-
válasz
N€T0X|N #14796 üzenetére
Az meglepő, hogy jobb, mint az A52s, papíron nagyon karcsú az az akksi.
Hát ennek én annyira nem dőlnék be, az évek során többször bebizonyosodott, itt a topikban is, hogy mindenki mennyire máshogy éli meg a jó üzemidőt. Nálam például új korában 12 óra SOT volt a jó üzemidő, ugyanakkor mások meg örültek, hogy kibír 7 órát. A kolléga azt írta, hogy 1-1,5 napot bír az akksi 2 év után
csak
, ebből gyanítom ő inkább a keveset nyomkodós típusú júzer lehet. -
Szia! Ha megvannak a papírjai, úgy tudom a Samsung szervíz tud segíteni feloldani.
Nem akarok hülyeséget mondani, de vagy a Samsung account, vagy a Google mintha tudna olyat, hogy távoli feloldás. 🤔 Internet kell hozzá, ha bekapcsolás után felmegy netre, akkor talán ez lehet megoldás (hogy hol találod, sajnos nem emlékszem)
-
A kontakt spré miből van amúgy?
-
válasz
Marci112233 #14772 üzenetére
Próbáld meg, de a mechanikai tisztítást szerintem nem tudod megúszni.
-
válasz
Marci112233 #14770 üzenetére
A C csatlakozó, ha az alaplapból nem szakad ki, nem annyira hajlamos tönkremenni, inkább bepiszkolódhatott.
Itt írtam egy javaslatot, hogy tudod kitisztítani. -
-
válasz
PirosHello #14750 üzenetére
Valahogy sejtettem, hogy nem a benne lévő aranyat akarják kinyerni...
-
válasz
rednifegnar #14729 üzenetére
Szép munka
-
Köszi!
-
válasz
Intelligencs #14713 üzenetére
Milyen SoC van benne?
Jack csatlakozó gondolom nincs rajta -
válasz
rednifegnar #14704 üzenetére
Menő 😎
-
válasz
pinnacle #14696 üzenetére
25W-os töltőnél, ha naponta töltesz, nem tudom mennyi lehet az forintban.
Nem igazán kimutatható összeg, hálózati töltés esetében a telefon teljes élettartama alatt talán ha 50-100Ft, akkor sokat mondok. (Akkumulátoros üzem esetén tud jól esni +5-10% üzemidő)
Igazából a jelentősége akkor mutatkozik meg, ha tömegesen átáll erre mindenki, mondjuk 1 millió telefonnál naponta 1MWh megtakarítás.Egy töltő esetében a kisebb melegedés/hosszabb élettartam/megbízhatóság, ami számításba jöhet.
Az általam említett esetben például nyugodtabban hagynám töltőn magára az eszközt, ha a töltő nem árasztana égett szagot fél óra töltés után.
-
válasz
gerner1 #14678 üzenetére
és pinnacle: köszönöm!
GaN: a gallium-nitrid a töltőben használt félvezetőkben van az általánosan használt szilícium helyett. Kisebb az ellenállása, emiatt kisebb a hőveszteség rajta, ráadásul magasabb frekvencián működik, így magasabb hatékonyságú a belőle készített töltő áramkör.
-
válasz
gerner1 #14674 üzenetére
Azt mondod, hogy az az USB-C Samsung töltő, ami alapból Samsung Super Fast Charging protokollt támogat, az tud Power Delivery protokollt is?
Azért kérdezem, mert egy első generációs iPad Pro-hoz keresek egy jó töltőfejet, és az csak Power Delivery-t támogat. Ami van hozzá most töltőfej, annyira felforrósodik töltés közben, hogy rendesen égett műanyag szaga van
Gondoltam vennék egy GaN töltőt, de akkor már olyat, ami a többi itthoni készülékhez is passzol.
-
Megjött a tok a Temuról. Szépen illeszkedik, jól is néz ki, de persze ahogy sejthető volt, sajnos nem olyan anyagból van, mint a gyári tok.600Ft-ot viszont így is bőven megért.
Külön öröm, hogy mikor próbálgattam (feltettem és leszedtem) az új tokot, letépte a hátlapot az egyik sarkánál, úgyhogy most már az enyémen is felvált a ragasztás. -
válasz
Zoli bácsi #14640 üzenetére
Hát akkor nincs más lehetőség, neked kell rá gumit húzni, hogy biztonságos legyen
Esetleg, mivel van az a hosszú szára, arra lehetne egy vékony zsinórt kötni, csak olyan hosszan, hogy hátul a nyakad mögött összeérjen, és ha az egyik kiesik, a zsinór végén megtalálod.
-
válasz
Zoli bácsi #14638 üzenetére
Na hurrá!
Én valami telós boltban vettem különböző méretű gumiharangokat, hogy kicseréljem az egyik ilyen fülesen, hogy kényelmes legyen és passzoljon, különben nem szól rendesen, ha neked kiesik a füledből és nem adtak hozzá tartalékot / más méretet, tegyél próbát valahol!
-
válasz
Zoli bácsi #14635 üzenetére
Nem biztos, hogy segít, de a Bluetooth menüben a füles melletti fogaskerékre kattitva ki tudod választani, hogy mi szólaljon meg rajta (média/hívás), illetve a hangerő gombot ugye nyomkodtad a telefonon/fülhallgatón?
-
válasz
sanyci #14629 üzenetére
Most olvasgattam utána, és egész biztosan igazad van, találtam teardown-t is, ahol egy ilyen smart covert szétszedtek (nem erre a telefonra valót, de mindegy), és volt benne antenna. Továbbra sem értem, hogy ez hogy nem zavarja abban, hogy például fizetni lehessen vele, de ezek szerint nem zavarja.
Mágnes, illetve hall szenzor egész biztosan szerepet játszik a felnyitás érzékelésében, azt biztosan nem az nfc-vel érzékeli.
-
válasz
sanyci #14623 üzenetére
Visszakerestem, senki sem hülyézett le
Én reagáltam rá egyedül, és én is azt írtam, hogy nem hiszem, mert egy nfc-s hátlap szerintem blokkolná a beépített nfc működését egyéb funkciókban (pl. fizetés). Továbbra sem nagyon hiszem, hogy ez így működne, de nyitott vagyok a bizonyítékokra. -
Nem ragaszkodom a gyári tokhoz, csak ahhoz az anyaghoz, amiből csak a Samsung készített tokot
Rendeltem egy hasonló kinézetűt Kínából, ha jól sejtem más anyagból lesz, de legalább olcsó volt és a mostani már lassan vállalhatatlan (pillanatragasztóval vannak összefércelve a szakadások 🤢). -
válasz
rednifegnar #14616 üzenetére
Az a53, a54 mennyire lehet mas? Hatha jo ra valamelyik..
Nem jó sajnos, utánanéztem, az a52 nagyobb is fél mm-el és állítólag a gombok is pont annyival vannak máshol, hogy ne legyen jó.
A flipes toknál meg asszem a mágneses szenzorok vannak máshol.
-
válasz
rednifegnar #14614 üzenetére
Szia!
Nem akarom elvenni a kedved, de ha ilyen tokot akarsz, akkor sajnos az marad, amit találtál.
Én egy egyszerű gyári fekete szilikon tokot akarok venni mert a régi teljesen szétszakadt már, de se égen, se földön nincs már sehol.
Nincs esetleg annál az eladónál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nintendo Switch 2
- BestBuy ruhás topik
- Google Chrome
- Honda topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi hangfal építés
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged