- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Breki
veterán
válasz
Ghostman78 #15302 üzenetére
Samsung Members
Akkumulátor diagnosztika
[link] -
Breki
veterán
Megragadtátoi a lényeget
Itt nem az a fontos hogy újraindult, hanem, hogy kiírta, hogy a frisdítés sikerült, vagy frisdült
-
Breki
veterán
Ja és a másik kérdésem APE formátumhoz ajánlott lejátszó a telefonra, mivel a kalibráló teszt ebben a formátumban van. :-)
-
Breki
veterán
Jó informatikusként tényleg windowsosan írtam az a lényeg, hogy már jó pár hónapja nem volt újraindítva és egyszer azt láttam, hogy ki van írva, hogy a telefon frissült és láttam, hogy újraindult, kb az a képernyő volt mint biztonsági frissítések telepítése után.
Se előtte se utána nem szokott magától újraindulgatni, semmi gond vele pont ezért kérdeztem rá. -
Breki
veterán
Sziasztok
Két kérdés
1. Pár napja lehetett valami frissítés ami automatikusan települt?
Egyszer csak azt láttam a telefonomon, hogy a telefon újraindult a frissítések telepítése miatt.
2. IsoTek Full System Enhancer - rendszerfinomító CD-t szeretném futtatni bluetoothon a telefonhoz kapcsolt fülhallgató finom hangolására, hangzásának javítására.
A Samsung zene lejátszó nem tudja megnyitni, melyik zene lejátszó programot ajánlanátok ehhez? -
Breki
veterán
Sziasztok
Tegnap valamiért a kamera ikonja felkerült az slsó állapotsávról.
Vissza húztam, de úgy emlékszem teljesen jobb oldalon volt és az alkslmazások középpen
De az alkalmazások ikont nem tudom máshova húzni, a többit tudom variálni.
Még tudnátok mutatni alapból, hogy van a sorrend, illetve érdekelne, hogy lehet, az alkalmazásokat középre helyezni.
A neten talált kép:
-
Breki
veterán
Szia
Nem biztos, hogy sokat segít, de talán elindulásnak jó.
Nekem jelenleg három különböző Bluetooth fülesem van. Abból kettőt eddig csak jobbára zenehallgatásra használtam egyet ami még csak nem is pálcikás, de nagyon stabilan áll a fülben a különleges technikája miatt utcán való zenehallgatásra használok rendszeresen, ennél többször volt telefon is és én lepődtem meg a legjobban, hogy kérdésemre, hogy hallható-e, hogy fülessel beszélek mindig azt a választ kaptam, hogy semmi különbség és nem hallatszik be a külvárosi zaj se. Kisvárosi, de forgalmas utcáról van szó.
Valamint otthon is teljesen jól működött, hogy a telefont leraktam az ágyra és esetenként egy-két szobával arrébb voltam telefonálás közben a fülessel.
Esetleg itt kérdezz rá konkrétan a te típusodra.
[link]
Ha már írok én is kérdeznék valamit.
Edzés közben otthon szeretem bluetooth hangszóróra vagy hifire kinyomni spotify-ről a zenét, amolyan essen szét a ház módon.
GGMM M4-et és esetenként GGM M+-at használok, ugye ezek híresek a jó hangzásukról, de igazán párba kötve, adják ezt a hihetetlen hangzást.
Na most ilyenkor nekem egyik is jó, de esetenként, kevésnek találtam a hangerőt. Több Volume Booster-t kipróbáltam egyik egész jól bevált elég jelentősen jó minőségben lehetett vele növelni a hangerőt, és az EQ állítás és minőség is tetszik.
De kíváncsi lennék más milyen Volume Booster-t használ esetleg a telefonhoz hasonló céllal és mi a tapasztalata vele. -
Breki
veterán
válasz
tachikoma #14274 üzenetére
Ezért van a szövegben többször, de akkor kiemelem külön:
"Tehát, egyértelműsítsük: a teljes merülés nem tesz jót az akkumulátornak. A túlterheléses próba sem tesz jót. Ezért csak tudatosan és alkalomszerűen használjuk ezt a módszert, akkor, ha célunk van vele. Minden ellenkező esetben csak az akkumulátor élettartamát rövidítjük."
"Fontos, hogy ezt a folyamatot nem szabad rendszeresen elvégezni."
Én ha az említett Samsung Members diagnosztika jónak mutatja biztos nem csinálnám! -
Breki
veterán
Majdnem írtam, hogy az új aksikat már nem kell így kalibrálni, de utánaolvastam ez esetben mégis kell.
Először érdemes Samsung Membersben a diagnosztikát nézni, hogy mit ír az aku állapotáról, sokaknál hiába cserélik az aksit marad a gyenge jelzés.
Ez esetben a teendő:
"A lítium-ion akkumulátorok nem rendelkeznek memóriával. Így nem kell „formázni” nem felejtenek el semmit, ha lemerítjük őket. A probléma abból adódik, ha az Android rendszer rosszul olvassa és jeleníti meg az akku kapacitását és teljesítményét. Ugyan ez vonatkozik a batterystats.bin fájl törlésére is. Hiába töröljük, nem fogja mágikusan újra kalibrálni az akkumulátort. Ez a fájl csak adatokat tárol. Ha feltöltjük az akkut, akkor visszaáll a fájl.
A batterystats.bin fájl tartalmazza a telefon akkujának az adatait, az Android rendszer pedig folyamatosan figyeli ezen adatokat. A kalibráció során ezen százalékos mérést is helyre állítjuk.
Hogyan tudjuk kalibrálni az akkumulátort rootolás nélkül
A régi „kisütéses” módszer a legegyszerűbb módja. A telefont teljesen fel kell tölteni, majd le kell meríteni. Az akkumulátornak hosszútávon az ilyen használat nem tesz jót, de ebben az esetben megoldást jelenthet számunkra. Tehát akkor nézzük ezen módszereket:
Módszer.
– Teljesen kikapcsolásig merítsük le a telefont. majd kapcsoljuk be újra és várjuk meg, míg kikapcsol.
– Csatlakoztassuk a telefont a töltőre és anélkül, hogy bekapcsolnánk töltsük fel 100%-ra. Majd húzzuk le a töltőről.
Kapcsoljuk be ezután a telefont. Ha nem mutat a kijelző 100%-os akku töltöttséget, akkor dugjuk vissza a töltőt és töltsünk rá bekapcsolt állapotban is, amíg nem érjük el a 100%-ot.
Ezután húzzuk le a töltőről és indítsuk újra. Ha ismét nem teljes a töltöttség, akkor ismét csatlakoztatni kell a töltőre. És ezen ciklusokat addig kell ismételni, míg a 100%-ot nem érjük el (vagy ha azt nem is, akkor ahhoz közeli értéket).
Ezután le kell meríteni teljesen az okoseszközt, addig, amíg újra ki nem kapcsol. Majd pedig újra vissza kell tölteni 100%-os értékre szünetmentes töltési ciklussal.
Fontos, hogy ezt a folyamatot nem szabad rendszeresen elvégezni. Esetenként viszont hasznos lehet a korábban említett okok miatt.
Azt tudnunk kell, hogy az akkumulátor, akkor is rendelkezik feszültséggel, amikor már a készülék kikapcsolt. Ez a rendszer károsodásának elkerülésének érdekében bizonyos tartalékként szolgál. Max 3 havonta lehet elvégezni a folyamatot, ha ettől gyakrabban igény merülne fel rá, akkor szervizhez kell fordulni.
Tehát, egyértelműsítsük: a teljes merülés nem tesz jót az akkumulátornak. A túlterheléses próba sem tesz jót. Ezért csak tudatosan és alkalomszerűen használjuk ezt a módszert, akkor, ha célunk van vele. Minden ellenkező esetben csak az akkumulátor élettartamát rövidítjük.
Hogyan tudjuk kalibrálni az akkumulátort root hozzáféréssel
Emiatt nem célszerű rootolni a telefont, de ha rendelkezünk a hozzáféréssel akkor van egy másik módszer, melyre sokan esküsznek. Arról sem vagyunk meggyőződve, hogy a batterystats.bin fájl törlése bárminemű hatást gyakorol a rendszerre, sokak szerint mégis ez működik a legjobban,
Tehát nézzük ezt a folyamatot is végig. Fontos megjegyezni, hogy az említett batterystats.bin fájlt a különböző gyártók különbözően használják. De alapvetően a folyamat ugyanaz.
Módszer
– Merítsük le az eszközt, addig, amíg kikapcsol. Majd kapcsoljuk be és hagyjuk kikapcsolni.
– Csatlakoztassuk töltőre és anélkül, hogy bekapcsolnánk töltsük fel teljesen.
– Húzzuk le a töltőről, majd kapcsoljuk vissza. Ha nem mutat 100%-ot, akkor töltsünk rá, míg elérjük azt. Majd indítsuk újra. A ciklust mint az első módszernél 100%-ig ismételjük.
Ha ez megvan, akkor telepítsünk egy akkumulátor kalibrációs alkalmazást, majd mielőtt futtatnánk, nézzük meg, hogy 100%-os e az akku. Ha nem akkor töltsünk rá és indítsuk újra.
Ezután az alkalmazással kalibráljuk újra az akkumulátort.
Majd miután ez megtörtént hagyjuk lemerülni teljesen 0%-ra és hagyjuk, hogy kikapcsoljon a telefon, tablet.
Ezután kikapcsolt állapotban megszakítás nélkül töltsük fel teljesen az eszközt és az android rendszer számlálója újra fog indulni" -
Breki
veterán
válasz
Marci112233 #14250 üzenetére
Én továbbra is az okos kábelt,
Otthon van a PD kábel, munkahelyre van két okos kábelem több éve hibátlan a telefonok cserélődtek, a kábel maradt, azóta is hibátlan pedig sokszor egész napos használatban van.
Smart Chip USB A-USB C-re kell rákeresni,
esetleg
Baseus Type C Cable Smart Power off USB C Cable,
ugye ha jól emlékszem nekem egyik Baseus másik talán Anker, de ez nem biztos.
-
Breki
veterán
válasz
vodrosjozsi #13450 üzenetére
Milyen irányban? Miben volt kevés?
-
Breki
veterán
válasz
PirosHello #13329 üzenetére
Köszönöm a választ, és bocs az off-ért!
-
Breki
veterán
Sziasztok egy kicsit off kérdés, de hátha valaki itt meg tudja mondani.
A céghez kaptunk négy Samsung Galaxy A04s telefont.
Megcsináltam a frissítéseket ugyanúgy volt mint az A62s-en.
Most viszont szükség lenne rá, hogy scannelni tudjanak vele.
Az enyém simán tudja ezzel a módszerrel.De ezen a telefon ha az szöveg fölé viszem nem jelenik meg a sárga kör.
Nem értem mi a különbség a szoftver nem ugyanaz? Vagy olcsóbb modelleken nincs ez a feature?
-
Breki
veterán
Nekem szerencsére semmi gond a Bluetooth-al, minden jól működik pedig több fülessel aktívan használom.
Nálam minden jó a frissítés óta is, csak egy dolgot vettem észre amit nem egészen értem miért van, hogy a Spotify pár napja nagyon sokára és késve reagál a zeneválasztásra, esetlegesen számon belüli ugrásra, van amikor majd fél perc késéssel.
De lehet ennek a telefonhoz semmi köze.
-
Breki
veterán
Ja igen akkor pedig Quickstar
Most az aksit nég nem vettem le.
Go to Visibility of Indicator Icons and hide everything
Go back, then look for Clock Settings and hide the clock
All that's left will be the battery percentage icon
Go to your phone settings and type "Battery Percentage" then select hide -
Breki
veterán
-
Breki
veterán
Na két hibát én is észrevettem a frissítés után.
1. Instagram videóknál megjelent ilyen csíkozódás.
2. Shanzam nem ismeri fel az Instagram zenéket, hiába indítom el mert ntha nem is keresne semmit, pedig eddig tökéletesen működött
De ez mindkettő lehet csak az Instagram applikáció hibája
Egyébb hibát nem fedeztem fel
-
Breki
veterán
-
Breki
veterán
Aki felrakta ezt a frissítést, megnézné, hogy ez a hiba jelentkezik-e messengerben?:
Üdv! Péntek óta érdekes anomáliákat produkál a Messenger (telefonon, weben) értesítések szempontjából. Pl. többször értesít ugyanarról; az egyes üzenetekre küldött reakciók értesítéseit folyamatosan, akár fél óránként kiküldi nálam ugyanannak a személynek egy adott üzenetemre adott reakcióját); webes felületen saját üzenetemet olvasatlannak jelzi (félkövér betűstílus) és ha Enterrel elküldöm az üzenetet, villódzásba kezd a bal oldali felsorolásban. Tapasztalt valaki hasonlót? Köszönöm!
tegnap jött egy frissítés a telómra, amit végigvittem, mára nálam is ilyen.
-
Breki
veterán
Szia
Szerencsére nem
A Samsung Membersnél hasonló hibára ezt írták, hátha segít valamelyik.
Tudomásul vesszük kérdését, és elnézést kérünk az Önt ért kellemetlenségért, és biztosan segítünk ebben, és kérjük, kövesse az egyszerű hibaelhárítási lépéseket, amelyek segíthetnek a probléma megoldásában.
A szabad hely ellenőrzése:
Van elegendő hely a készüléken?
Kérjük, ellenőrizze az eszközön lévő helyet:
Elérési út: Beállítások > Eszközkezelés > TárhelyAz eszköz teljesítményének javításához elegendő helynek kell lennie. Kérje meg, hogy legalább "20%-ban szabad belső memóriát" tartson.
Kérjük, ellenőrizze a RAM-ot az eszközben: -
Útvonal: Beállítások> Készülékgondozás> Memória.A teljesítmény javítása érdekében az eszköz RAM-jának szabadnak kell lennie. Tehát naponta egyszer törölje a RAM memóriát.
Ellenőrizze az alkalmazás gyorsítótárát
Lefagy az eszköz egy adott alkalmazás/játék stb. elérése közben?Kérjük, kövesse az alábbi lépéseket
1- Az alkalmazás-gyorsítótár törlése az Eszközellátás segítségével:1. lépés: Keresse meg az alkalmazás képernyőjét, és érintse meg a Beállítások elemet.
2. lépés: Érintse meg az Eszközápolás elemet.
3. lépés: Érintse meg a Tárhely elemet.
4. lépés: Érintse meg a TISZTÍTÁS MOST lehetőséget.Abban az esetben, ha a probléma továbbra is fennáll. Kérjük, jelezze aggodalmát a Samsung Members alkalmazásban (Nyissa meg a Samsung Members
Angolul
Check space availability:
Is there sufficient space available on your device?
Kindly check the space on your device:
Path: Settings > Device Care >StorageTo improve the device performance there should be sufficient space. Request you to keep at least a ''minimum 20% internal memory free''.
Kindly check RAM in your device:-
Path: Settings>Device care>Memory.To improve the performance RAM of the device should be free. So, clear the RAM memory once a day.
Check app cache
Does the device hang while accessing any particular Application/Game etc?Please follow the below steps
1- Clear app cache through Device care:Step1: Navigate to the app's screen and tap on Settings.
Step2: Tap on Device care.
Step3: Tap on Storage.
Step4: Tap on CLEAN NOW. -
Breki
veterán
Prevent One UI 6 Screen Burn In! Temporary Fix to a Big Samsung Problem
[link] -
Breki
veterán
-
Breki
veterán
válasz
gerner1 #12157 üzenetére
Mivel konkrétan Samsungon, ezen a rendszeren, A52s telefonon érdekel, hogy lehet egy alkalmazás frissitését állandóan letiltani, és ebből a szempontból tökmindegy melyik alkalmazás, nem hiszem, hogy ott más rendszeren, telefonon, másik androidon, vagy nem adroidon ontopikabb lenne.
De köszönöm a finom célzást
Ott is megjérdeztem.
-
Breki
veterán
Sziasztok
Végre van újra jól működő Messenger lite
Ugye ez kisebb gyorsabb hibátlan, nem tartalmaz felesleges dolgokat, bugoist mint a Messenger de nagyon jól és hibátlanul múködik, még telefonálásra és is
Egy gondom van s telefon állandóan felhozza, hogy frissítsem, az autómatikus frissítést kikapcsoltam, de nem lehet a mindent frisditsenre nyomni, mert akkor ezt is frissíti
Ez viszont azt jelenti, hogy utána használhatatlan messenger reklám lesz.
Ki lehet valahogy kapcsolni, hogy a Messenger lite alkalnazás frisdítését be hozzá fel?
Egyszerűen nem akarom a messengert felrakni használni ez sokkal jobb szerintem
-
Breki
veterán
Sziasztok.
Másnál megy otp bank.hu app?
Elindul bejön a logó, de nem megy tovább
-
Breki
veterán
válasz
Amp_usr #12068 üzenetére
A Li-ion és Li-poly típusok a használat szempontjából szinte teljesen megegyezőek.
A lítium-ion és a lítium-polimer akkumulátorok között a legjelentősebb különbség a pozitív és negatív elektródák közötti kémiai elektrolit. A Li-Po akkumulátorokban ez nem folyadék. Ehelyett a Li-Po technológia a három forma egyikét használja: egy száraz szilárd anyagot, amely a lítium-polimer akkumulátorok prototípus éveiben nagyrészt megszűnt; porózus kémiai vegyület; vagy gélszerű elektrolit.
A cikk pedig alapban egész jó
-
Breki
veterán
válasz
Balzsika47 #12031 üzenetére
Köszönöm, nem tudom az előbbi hogy kapcsolt be, de legalább már tudom mit jelent.
-
Breki
veterán
Sziasztok
Valaki meg tudja mondani, hogy mit jelentenek ezek az új kis ikonok amik megjelentek?
-
Breki
veterán
válasz
vodrosjozsi #11998 üzenetére
Az nem neked szólt, bocs ha félreérthető volt.
-
Breki
veterán
Hosszas bétatesztelés után a Samsung végre kiadta az Android 14-re épülő One UI 6 kész, stabil verzióját, amelyet elsőként természetesen a Galaxy S23 modellek tulajai élvezhetnek ki. de hamarosan további készülékekre is megjelenhet a frissítés
Galaxy A széria
Galaxy A73Galaxy A72Galaxy A54Galaxy A53Galaxy A52 (A52 5G, A52s)Galaxy A34Galaxy A33Galaxy A24Galaxy A23Galaxy A14Galaxy A13Galaxy A04sMúlt héten lezárult a béta program, és ahogy az várható volt, végre megjelent a stabil Android 14 frissítés a Galaxy S23, a Galaxy S23+ és a Galaxy S23 Ultra mobilokra. Az update elsőként Németországban tűnt fel, de már további régiókban is elérhető, és azok kapták meg először, akik részt vettek a béta programban, nekik egy 350 MB körüli adatcsomagot kellett letölteni. A többi felhasználó számára is hamarosan elérhető lesz az új szoftver, és akik Android 13-ról frissítenek, azoknak természetesen egy jóval nagyobb, 2-3 GB-os mérettel kell számolniuk.
Csak néhány példa a One UI 6 újításaiból:
Új betűtípus és egyszerűbb ikoncímkék.Új időjárás és kamera widgetek.Új záróképernyő testreszabások.Újratervezett Gyorsbeállítások és Értesítések panel.Gazdagabb adatok az Időjárás alkalmazásban.Új emoji stílus a Samsung Keyboardban.Finomítások a Kamera alkalmazásban.Multitasking-fejlesztések a Galéria alkalmazásban.A Bixby szöveges hívás mostantól több nyelvet támogat.Új automatikus blokkoló funkció a nem engedélyezett alkalmazásboltokból származó alkalmazások telepítésének blokkolásához.A módok közvetlenül a zárolási képernyőhöz kapcsolódnak
-
Breki
veterán
válasz
vodrosjozsi #11987 üzenetére
ezzel pont veszélyes hulladékot termelsz,nem törődve a környezeteddel. Pont az ilyen miatt írtam. És be lehet szólni nekem, de ha egy embernek felnyitottam a szemét már megérte
Balzsika47
Egyébként tényleg jó az aksija én otthon szinte nem is töltöm.Ez azt jelenti, hogy délután négytől éjfél fél egyig folyamatosan megy sokszor, aztán alvás, repülő üzemmód és kb reggel 8-tól töltőn.
Ez kb napi 8 óra sokszor aktív használat és nem nagyon szokott pl 25 alá menni.
-
Breki
veterán
Hol?
Nem oltottam le senkit, legalábbis nem tudok róla.
Nem sértődtem meg, hanem inkább kiakadtam, hogy mindig a kötözködés megy,
korábban se maga a szám volt fontos , szóval nem tudom milyen maszatolásról beszélsz, pont hogy mindig erről írtam keresőbe beírva megtalálod. -
Breki
veterán
válasz
DrKapocs #11975 üzenetére
A töltési ciklus egy adat, nem attól lesz jobb vagy jobb az aksi, hanem attól amit részletesen leírtam, ezért bátorkodtam kérdezni.
Az, hogy te nem foglalkozol vele attól még nem használhatatlan a válasz. És nem erre kéne rámenni, hogy melyik program írja továbbra se ez a lényeg.
Persze neked biztos egyszerűbb cserélni, és régit kidobni felesleges szemetet termeli, aki meg esetleg környezettudatosabb is próbál figyelni erre felhívni a figyelmet annak meg beszólni.
De ami a lényeg majd az Android 14-nen a hírek szerint alapból benne lesz ez a funkció
"Az Android 14-ben, amint azt Mishaal Rahman is észrevette , a Google hozzáadott néhány API-t, amelyek továbbadhatják az akkumulátor kulcsfontosságú adatait, például a gyártás dátumát, az első használat dátumát, a töltési szabályzatot, az egészségi állapotot, a ciklusszámot és a töltési állapotot. Ezeket az API-kat olyan alkalmazások hívhatják meg, amelyek rendelkeznek a szükséges BATTERY_STATS engedéllyel, amely az ADB-n keresztül biztosítható az alkalmazásoknak ."
Ha Android 14-et futtató telefont használ, ellenőrizheti az akkumulátor állapotát a Batt nevű nyílt forráskódú alkalmazás telepítésével . Megmutatja a telefonon végrehajtott töltési ciklusok számát. Ha további részleteket szeretne, például az akkumulátor állapotát az eredeti kapacitás százalékában, futtassa a következő ADB-parancsot:
kódpm grant com.porg.batt android.permission.BATTERY_STATS
Nem világos, hogy ezek a statisztikák mennyire pontosak, mivel a funkció még mindig nem áll készen a nyilvános kiadásra. Az API-k által visszaadott értékek a telefon hardvere által végzett nyomon követéstől függenek, és hogy a telefon képes-e először követni ezeket az adatokat. Tehát a futásteljesítmény a hardvertől függően változik.
Az API-k létezése jól jelzi, hogy a Google dolgozik a funkción, és egy nap ki kívánja adni. Reméljük, hogy a funkció a közeljövőben minden Android-eszközön elérhető lesz. -
Breki
veterán
Miért is kéne nekem választ adni?
Mi is volt az eredeti kérdés?
Elmondtam, hogy mi miattt romolhat az aksi erre a kérdező behisztizett ittKicsit muris ez a követelődző hozzászólás
Őszintén szólva gondolkoztam rajta, mert a kötözködés az megy, de hogy esetleg utánnaézz magadtól is annak amit mondok az már nem.
Onnan tudtam megnézni, hogy beírtam a Google play-on a keresőbe a program nevét feltelepítettem, és megnézten
Ezt a videóban is elmondják és mutattákEz Xiamomin volt,ezen a telefonon meg még nem kellett
mert viszonylag új, és direkt vigyázok a ciklusoka.
Azt pedig leírtam, hogyan arról már nem tehetek, hogy őt nem érdekli meg leszarja -
Breki
veterán
válasz
DrKapocs #11971 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem olvastam, de beraktam két ezzel foglalkozót korábban, az se volt jó, erre kerestem még útközben két másik leírást. Áruld már el miért értelnetlen?
Én kérek elnézést, hogy segíteni próbáltam, és bocsi, hogy menet közben nem lektoráltam és tárgyszavaztam.
Viszont a témához értek és sokat is foglalkoztam vele munkám során is korábbi telefonjainon is
Oké nee kérj, de ezt szimpla kötekedésnek érzem.
Nem tetszik a válasz atugrod és készÉn se vagyok akkuszorongó, h de érdekes mód nekem egyik aksimnal se volt gondom, nem éreztem nagyobb kapacitásvesztést pedig van amit öt hat évig használtam.
-
Breki
veterán
Igen úgy néz ki Samsungon nem olyan egyszerű megnézni, korábbi telefonomon (Xiaomi) egyszerűbben ki lehetett olvasni
De igazából nem is ez a lényeg, hanem hogy, hogy lehet a töltési ciklusokat optimalizálni, miért érdemes napközben megfelelő körülmények között töltőn hagyni este még miérr nem.jó simán a töltön hagyni De ezeket korábban részletesen leírtam.
-
Breki
veterán
válasz
Predatorr #11935 üzenetére
Szerinted, viszont én elég régóta foglalkozom ezzel. Ezt az oldalt most csak gyorsan kerestem nem azt kell nézni, hanem a lényeget amit korábban leírtam.
Ezt egyébként az Apple is leírja Iphone és akár Mac Laptopok kapcsán illetve a Sansung is, de biztos marketing mert egy ismeretlen nick itt azt mondja. :-)
Apple Support: "
az akkumulátor töltési ciklusokon megy keresztül. Töltési ciklus kezdődik, amikor teljesen lemerült az akkumulátor – de ez nem feltétlenül egyetlen töltést jelent.
Előfordulhat például, hogy Ön csak félig meríti le az akkumulátort egy nap alatt, majd teljesen feltölti. Ha másnap ugyanezt megismétli, az egy, nem pedig két feltöltési ciklusnak számít. Ilyen módon egy teljes ciklus akár több napig is tarthat.
Az akkumulátorok teljesítménye egy bizonyos töltési ciklusszám után várhatóan romlani kezd. "
"
Az akkumulátorok egy bizonyos töltési ciklusszám után tekinthetők elhasználódottnak. Elhasználódás után javasolt az akkumulátor cseréje. A maximális ciklusszám elérését követően is használhatja az akkumulátort, viszont valószínűleg rövidebb ideig lesz üzemképes.
Ha tudja, hogy mennyi töltési cikluson van túl az akkumulátor, és mennyi ciklus van még hátra, akkor meghatározhatja, hogy mikor kell majd kicserélni. A legjobb teljesítmény érdekében érdemes az akkumulátort kicserélni, ha elérte a maximális ciklusszámot."
Máshol:
"
Mit is jelent akkor ez valójában, hogyan kell értelmezni a töltési ciklust?
A legtöbb félreértelmezés abból adódik, hogy azt gondolják, hogy minden töltés egy ciklusnak, egy töltésnek számít. Ez az állítás így helytelen!
1 ciklus az egy teljes töltést jelent, amikor 0-ról 100%-ra töltjük az akkumulátort.
Fontos tudni az előbbi tényt ahhoz, hogy be tudjuk határolni az akkumulátorok pontos élettartamát. Ha például a töltöttségi szint 50%-on van és feltesszük töltőre, ebben az esetben nem veszítünk egy teljes ciklust csak egy felet. Az akkumulátort az élettartam növelés céljából sosem szabad 0%-ra meríteni. 50%-on már érdemes tölteni, így az előbbi példa szerint a 600 töltési ciklus jó pár éven keresztül felhasználható."
Mielőtt valaki belekötne, hogy ez más aksi ezt most csak gyorsan kerestem, ha jól emlékszem az Accubattery készítői és készítettek egy tanulmányt erről a múltkor belinkeltem, most gyorsan ezt találtam.
[link] -
Breki
veterán
válasz
DrKapocs #11923 üzenetére
Mennyi töltési ciklusnál jár?
a becslések szerint az akkumulátor 5-10 százalékban sérül minden 100 befejezett töltési ciklus után
Korábban írtam róla bővebben, hogy érdemes tölteni
-
Breki
veterán
válasz
Sztyepadzso #11881 üzenetére
Igazad van nem tudom, csak ott volt külön beszéd és horkolás kategória felvételnél amik készültek, itt meg minden egybe volt, és visszahallgatva mindegyik csak zörej. De ha ez a része is jó lesz ingyen akkor nagyon jó köszi a tippet.
-
Breki
veterán
válasz
Sztyepadzso #11879 üzenetére
Köszönöm kipróbáltam jó is, de csak zajokat rögzített, álmomban a beszédet és az esetleges horkolást nem lehet, a másikban volt erre külön kategória. vagy csak én nem találom?
-
Breki
veterán
válasz
Sztyepadzso #11876 üzenetére
Hogy hallgatható vissza?
nekem mikor rányomok kiírja, hogy csak fizetős változatban. -
Breki
veterán
ha már itt vagyok én is kérdeznék
ajánlottak egy remek alvásmonitorozó app-ot
ami a szokásos dolgokon kívül rögzíti az alvás közbeni esetleges horkolás és beszédet is.
Illetve van benne elalvási hangok és ébresztés is
csak sajnos a felvett anyagokat csak a fizetős veruióban lehet visszahallgatni pedig eléggé érdekelne mit beszéltem illetve beszélek álmomban.
Néztem, gofy a samsungnak van alvás monitorozó cicca a store-ban, de ha valaki próbálta leírná, hogy az tud ilyeneket? -
Breki
veterán
Bemutatták a Samsung új felületét, rengeteg minden változott!
Megindult a Samsung Android 14 (One UI 6.0) béta progrwmja
Hosszú várakozás után végre kipróbálható a Samsung új, Android 14-re épülő felülete, megjelent ugyanis a béta verzió bizonyos régiókban. Ez azt jelenti, hogy jól halad a fejlesztés, hamar sor kerülhet a szélesebb körű frissítésre is.
-
Breki
veterán
A Samsungok záróképernyőjére is megérkeztek a külsős widgetek
Fontos frissítésen esett át a Goodlock LockStar alkalmazás.
[link] -
Breki
veterán
válasz
PirosHello #10962 üzenetére
Na most már kíváncsiságból én is megnézem.
Melyik fülön van ez pontosan? -
Breki
veterán
válasz
gerolka #10942 üzenetére
Úgy emlékszem pont pár napja lettek kitárgyalva a fóliák
Én mindig elviszem a helyi mobiloshoz amit ő javasol rakja fel.
Mivel a régebbi tekefonbál is tökéletes volt végig szerencsére sehol sem jött fel, ezért ezt is odavittem.Ide már nála vett fóliát rakott fel, míg a korábbi általa mérettre vágott volt, de úgy néz ki eddig ez is hibátlan.
Viszont ha már karcos ha jól tudom van olyan ami takarja és szinte láthatatkanná teszi.
-
Breki
veterán
válasz
Trooper82 #10941 üzenetére
Ezekkel a beírásokkal tulajdonképpen mit akartok bizonyítani?
Ha jjól emlékszem pont-e program dokumentációja is elnagyarázta és méri a töltési ciklusok okozta elhasználódást, sőt mint korábban említettem tanulmányuk is vanln erről.
De mert most szám amit kiír jó egyértelmű az bizonyítja l, hogy amit egyébként írnak hülyeség?
Abban egyetértenek, hogy mindenki használja ahogy akarja, de nehogy már bebdzéljétek nekem, hogy amit egyetemlegesen írnnak az ilyen típusú akuk töltéséröl az valótlan
Na de ezzel zártam is más téma
Násnál.is van az, hogy a Galaxy Store olyan programot is akar frisdíteni amit Google playel raktam fel, és olyan is volt, hogy felajánlott frissítést miközben a Google play szerint a legfrissebb volt fent
-
Breki
veterán
válasz
Dr Bubo #10925 üzenetére
Most ha erre itt érdemben válaszolok, akkor megint lesz két hozzászólás nekem címezve, hogy miért görcsölök a témával.
Egyik ugye azért szól be miért nem állítok be rutint rá aztán jón a másik, meg pont az ellenkezője, hogy miért állítom meg stb :-)
Szóval csak röviden.
Volt egy tanulmány korábban a töltési ciklusokról, ki lett tárgyalva akkor valamelyik fórumban is itt, most lusta vagyok visszakeresni.
Ha jól emlékszem vagy az Apple-től vagy-a korábban említett app készítőjétől.
Arról volt szó benne, hogy a ciklus az egy teljes töltést jelent, amikor 0-ról 100%-ra töltjük az akkumulátort, Ha például a töltöttségi szint 50%-on van és feltesszük töltőre, ebben az esetben nem veszítünk egy teljes ciklust csak egy felet. Tehát a töltések összeadódnak.
Illetve a szakértő azt is elmagyarázta, ha a telefon naponta többször a töltőn van, addig nem fogy a töltési ciklus mivel akkor nem az akkumulátort dolgoztatja és nem az akkumulátort meríti.
Biztos nem teljesen pontos, így a megfogalmazás (aki ebbe akarna belekötni), de ez a lényege. . -
-
Breki
veterán
istenem? :-)
De hallottam és értem a lényegét, hogy reggel kezdené el tölteni.100%-ra
de nem ez volt a lényege, hozzászólásomnak.
Nem arról van szó, hogy ne tudnám beállítani, hogy 85%-ig töltsön, hisz a telefon is tud ilyet alapból, hanem, hogy számomra van egyszerűbb módszer ami jobban bevált.
Nekem nem kell erre rutin, és nem kell, hogy reggel 100%-on legyen, de ha kellene is csak rádugnám okos kábelre és el van intézve.A lényeg inkább azon van, hogy napközben többször rajta van és így nem használom a töltési ciklust. Erre a részre próbálok figyelni, meg így is praktikus.
Nem parázom nem nézegetem a töltési adatokat, nem állítok be erre rutinokat csak használom ahogy bevált.
Abban egyetértünk, hogy jó az aksija és sokáig bírja, nekem este kb 43% között szokott lenni az reggel teljesen elég, napközben meg rátöltök -
Breki
veterán
Természetesen van.
akkumulátor kapacitása (töltéstaroló képessége) minden töltésciklust követően csökken.
Persze a telefon van érted, de pár dologra érdemes figyelni:
"Érdemes sűrűbben tölteni, de a 100%-os töltöttségi szint elérése előtt lecsatlakoztatni a töltőről, alacsony százalékon sem érdemes huzamosabb ideig működtetni a készüléket, mert ez még gyorsabban tönkreteheti az akkumulátort, mint a teljes töltöttség.
A másik probléma, hogy sokan munkából hazaérve, vacsora és az esti film vagy meccsnézés után töltőre dugják a készülékeiket és amíg alszanak, reggelig így is hagyják. Ez azért probléma, mert minél többször, és minél hosszabb ideig van teljes töltöttségi szinten a készüléked akkumulátora, annál gyorsabban romlik annak kapacitása.+
Az esti rádugás és töltés szerintem az egyik legrosszabb, a túltöltés ellen minden készülék védve van, ezért sokan azt hiszik ez nem gond, de nem is ezért káros hanem a készülik úgymond izmozik, kicsit merül aztán töltődik állandóan 100% körül és használja a töltési ciklust.
A fenti az idézett szakszöveg, szerintem ami a lényeg tölts gyakran, kevesebbet
Erre írtam itt korábban jó és egyszerű módszert ezt nem részletezném.
Lényeg, a töltési ciklussal való spórolás, becslések szerint az akkumulátor 5-10 százalékban sérül minden 100 befejezett töltési ciklus után. Egy töltési ciklusnak az számít, ha nulláról egészen a 100 százalékos töltöttségi szintig
Én nem figyeltem eddig a 100%-ra, erre van ugye az okos kábel, este általában nem töltöm, ritkábban töltöm gyors töltéssel., viszont napközben többször töltőn van, így nem használja addig a töltési ciklust, illetve nekem ráér napközben a gép előtt lassan feltölteni normál töltéssel. -
Breki
veterán
válasz
Donki Hóte #10906 üzenetére
Próbáld ki gcammel aztán, ha azzal is rossz a hardveres a hiba.
-
Breki
veterán
válasz
pinnacle #10741 üzenetére
Én az ebayen rendeltem, de az ali-n is van
Elég csak tempered glass cover samsung-ot írni a keresőbe
Viszont bár oldalt egyáltalán nem csúszós, de a hátlap olyan mintha üveg hátlap lenne én ugyan ott ritkán fogom, de akkor neked nem lenne jó mivel elég sima nem tapadós érdes felület
-
Breki
veterán
válasz
Mercutio_ #10728 üzenetére
Szia
A tükrözés miért ugrott?
[link]
Szerintem fotózni főleg éjszaka jól beállított gcammal érdemes-
[link]
nekem is Xiaomim volt korábban arra a helybéli mobilosnál rakattam főliát, úgy hogy ő vágta méretre, ez öt évig hibátlanul bírta, így ennél a telefonnál is oda vittem ez a lehetőség már nem volt, de vettem ott egy főlíát amit ajánlott és ingyen felrakta. Eddig ez is teljesen jónak tűnik. -
Breki
veterán
válasz
snpetit #10496 üzenetére
Igazából ezt nem tudom, nekem évek ótafent van és hibátlan.
Én még az play áruházból telepítettem és szerintem a régi telefonról rakta át erre, így nem kellett külön telepíteni csak egyszer beállítani.
Mondjuk ha jól emlékszem báta tesztelő vagyok, a facebooknál biztos ennél nem niztos , de ott korábban kapom a friss verziókat tesztelni. -
Breki
veterán
válasz
snpetit #10482 üzenetére
Nem, csak terelhetnek egy irányba mint írtam korábban én is azt használom.
"Már csak az a kérdés, miért használja még mindenki az akkumulátort terhelő, szénné bonyolított teljes Messengert, ha a kis tesó mindent tud, ami tényleg fontos, ráadásul hely- és energiatakarékos is?"
Hogyan telepítsük a Facebook Lite és a Messenger Lite-t az Androidon bármely országban?
-
Breki
veterán
válasz
orso0355 #10380 üzenetére
mesenger és facebook helyet érdemes kisebb használhatóbb kevésbé erőforrás igényes alternatívákat használni
én évekig használtam pl Facebook helyett a Maki-t
[link]
Sajnos ezzel a telefonnal a frissítés óta nem megy, bár lehet csak keresnem kéne egy frissebb verziót.
Mesenger helyett pedig egyszerűen Mesenger Lite nálam hibátlan.
[link] -
Breki
veterán
válasz
DrKapocs #10316 üzenetére
Pont ezt akartam a múltkor írni, ha nem lenne ilyen telefonom és most akarnék vásárolni, biztos letennék róla, ezt a főrumot olvasva, hogy mennyi hiba van.
Közben meg nálam pl hibátlan. És nagyon meg vagyok elégedve vele, kellemesen csalódtam a Samsungban.
Korábban Xiaomim volt, és utáltam a Samsungokat, hogy nem tetszik, nekem sose lesz.
Biztos Xiaomi lesz újra.
Aztán Samsung lett és nagyon bevált én biztos mindenkinek ajánlanám.
A szupergyors töltés elég gyors, de még azt se ajánlott szerintem rendszeresen használni.
Nekem is elmenne két napig, de én direkt töltőre rakom sokszor napközben, hogy ne a töltési ciklusokat használjam.
Sokkal jobb az aksinak a normál töltés, nekem nem hiányzik a Xiaomi 120 wattos töltése. -
Breki
veterán
-
Breki
veterán
2023. április Google Play rendszerfrissítés a Samsung okostelefonokra
A Samsung okostelefonok ma kezdték megkapni a 2023. áprilisi Google Play rendszerfrissítést . Ezzel egyidejűleg a Google felfedte az Android 2023. áprilisi Play System frissítésének újdonságait is.
A Google rendszer e havi frissítése csak a Google Play Áruházra összpontosít, mivel a kiadási megjegyzések új funkciókat, optimalizálásokat és fejlesztéseket említenek. Mivel a Samsung készülékeken Android operációs rendszer fut, a Galaxy felhasználók a biztonsági javítások mellett a Play System frissítésére is jogosultak.
Az információk szerint a Samsung 2023. áprilisi Google Play rendszerfrissítése új Play Áruház-funkciókat kínál, amelyek segítenek felfedezni az általad kedvelt alkalmazásokat és játékokat. Ezenkívül a Play Áruház is optimalizálva van, így gyorsabb és megbízhatóbb letöltési és telepítési élményben lehet része.
A frissítés a Play Protect fejlesztéseit is tartalmazza, hogy Galaxy eszköze biztonságban legyen. Emellett a Play System frissítés legújabb verziója különféle teljesítményoptimalizálásokat, hibajavításokat, valamint a biztonság, a stabilitás és a kisegítő lehetőségek javítását kínálja.
2023. áprilisi Google Play rendszerfrissítés
Új funkciók, amelyek segítenek felfedezni az általad kedvelt alkalmazásokat és játékokat.
Optimalizálások, amelyek gyorsabb és megbízhatóbb letöltést és telepítést tesznek lehetővé.
A Play Protect folyamatos fejlesztése eszköze biztonságának megőrzése érdekében.
Különféle teljesítményoptimalizálások, hibajavítások és fejlesztések a biztonság, a stabilitás és a hozzáférhetőség terén.
[Automatikus, PC, Telefon]
A felhasználók a letöltési értesítésből engedélyezhetik, hogy az alkalmazások és játékok mobiladatokon keresztül töltsenek le, miközben a Wi-Fi-re várnak.
[Telefon]
Ezzel a frissítéssel közvetlenül hozzáférhet a Saját hirdetési központhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest