-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
tarcsihun
csendes tag
Sziasztok!
A zárolt képernyőn szeretném látni a nem fogadott hívásokat, de nem találom hol állítható. SMS, messenger stb van ha lehúzom a rolót, de ez nincs. -
válasz
davidovi #6391 üzenetére
Nem Messenger, nem Viber
Akkor Google Meet!
Viccen kívül, épp nemrég figyeltem fel rá én is, hogy eltűnt a videóhívás opció a tárcsázóból, helyette a Google Meet ikonja látszik. Nem tudom mi lett vele, de 20 év alatt egyetlen egyszer sem használtam, szóval
A Google Meet-et viszont használom, sőt, a technikai analfabéta anyám is megtanulta, így meg, hogy beépült a tárcsázóba, főleg. Még a hívásfogadás/megszakítás is ugyanúgy működik a hangerő és power gombbal, mint a sima hívásnál. Adj neki egy esélyt. -
davidovi
tag
sziasztok, off topic:
A telefont szerintem 4G-s SIM kártyával használom, 5G-t nem látja, nem is ez a lényeg. Szolgáltató T-Mobile, ez már lehet lényeg.
Következőt tapasztaltam: gyári telefon appban eltűnt a videohivas ikon.
Hogy indithatok videohivast? Nem Messenger, nem Viber, ilyen tanácsot nem kérek, faterommal akarok néha videózni, örülök hogy ezt is megtanulta kezelni. De eltűnt a videóhivas ikon . Hova lett? Más is tapasztalt ilyet? -
Sztyepadzso
őstag
válasz
Floyd80 #6385 üzenetére
Ezek a telefonok nem rendelkeznek dedikált memóriával az "igazi" lassított felvételekhez. Jellemzően interpolárással van megoldva. ez 4 éve volt kb nagy hype, akkor minden telefon ezzel jött, de csak a SONY meg a Samsung rakott bele ilyen RAM-ot(a flagship telefonokba), ez volt a 960 FPS HD-ben, 0,2 s-ig, vagy FHD-ben 0,1 s-ig. (azaz tized másodpercig). A többi interpolarizációt használt(amit a két előbb gyártó után loholva, updattel rakott bele a kameraszoftverbe), pl P30 Pro. Ez nagyon észrevehető a minőségben, amint nincs elég fény, vagy amit videóznál, nagyon kicsi(pl légpuskatöltény), és nem feltétlenül "interpolárja" bele az extra képkockba, amit a telefon 'talál ki".
Később a Huawei is rakott bele, ha jól tudom, már a Mate 30-as szériával, interpolációval megtoldva, így értek el 7680FPS-t, de az 0,12 másodperc, amit nem is te választasz ki. Ezt nem próbáltam ki, csak a SONY-t, szóval itt a szaksajtóra hagyatkozom. -
-
Floyd80
addikt
válasz
gerner1 #6384 üzenetére
Köszi, Aryes is, nézem a telefon se tudja nagyon tartani a lassítást, mert begyorsul néha, felraktam PC-re az egyik ilyen videót, elsőre "kékhalál" win11 alatt
, most elindult, de a minősége a sima videóhoz kb. mint a makrólencse vs. főlencse makrófotózásnál.
Nem is a zoom zavaró, hanem az autofókusz se nagyon megy, elmegy a téma, akkor annyi is volt. Persze lehet messzebbről kellene.
Házi szöcskénk.
[link] -
gerner1
nagyúr
válasz
Floyd80 #6380 üzenetére
Más módon, van lehetőség jobb minőségre + ~némi zoomra is, viszont a lassítás mértéke nem lesz olyan.
Ehhez, FHD/60 -nal kell felvenni. Majd, a felvételt, normál sebességen (norm.= 23.976 / 24 / 25fps ) lejátszani, illetve utómunkával úgy beállítani, hogy bármin is játszom le, az a konfigurált sebességen történjen.. -
válasz
Floyd80 #6380 üzenetére
De, a fő kamerát használja (ezt egyszerűen lehet ellenőrizni amúgy, ujjal el kell takarni a középső kamerát, ha sikerült sötétet csinálni, akkor azt használja). Gondolom technológiai oka van, hogy nem zoomol, ilyenkor csak a szenzor egy részét (1280*720) használja, a sebesség miatt nincs idő az egészet kiolvasni. Utólag videószerkesztővel (pl videopad) ki tudod vágni a neked kellő részt a videóból (zoom), a felbontás ugyanolyan vacak lesz, mintha a telefon zoomolt volna.
-
V@ns
aktív tag
Azt hiszem elengedem a dolgot, köszönöm a tippeket
Céges teló, majd segítenek megoldani ha gariztatni kell. -
Floyd80
addikt
Sziasztok, a lassított videó mód nem a főkamerát használja? Jó lett volna nyáron kisebb állatokat közelről felvenni, de nem zoomol. Drágább Samuknál is ilyen ez?
-
-
V@ns
aktív tag
Sziasztok,
Tudom, ez nem az A52 4G topik, de hátha tudtok rá megoldást:
Kaptam cégesnek egy A52-t, megbarátkoztunk, teljesen oké.
A problémám az, hogy nagy nehezen betettem egy microSD-t két hónapja, de vagy 5x kellett ki-be tenni, mire felismerte. Boldogság volt, de egy napig kellett a dual SIM, micro ki.
Ennek két hete már, azóta próbálkozom, de hiába tuszakolom vissza a microt, egyszerűen nem látja.
Amiket próbáltam (tegnap kapott OTA-n egy frissítést, bíztam benne az megoldja, de nem)
- kártya gyorsformázás NTFS-be - nem látta
- kártya gyorsformázás exFAT-ba - nem látta
- kártya formázása A51-ben és A70-ben - A51 és A70 látta formázás előtt-után, A52 nem
- kártya kipróbálása másik telefonban - látta formázás előtt-utánEgy másik SD kártyával a fentieket eljátszottam, szintén zéró sikerrel.
Valami ötlet/tipp? -
osonte
őstag
válasz
zolikaDB #6365 üzenetére
Igen az A52s a legjobb vétel, főleg jó áron.
Az A53-nak az előzőekben írtakon mellett 500mAh-el nagyobb az akksija ami előny, de cserébe viszont nincs rajta 3.5mm-es jack csatlakozó és régebben olvastam, hogy már nem Samsung amoled kerül bele, hanem valakitől veszik (élőben fakobb is volt a képe az a 53-nak, mint az a52s-nek és pluszba döcögött is a lassabb processzorral).
-
bul07
nagyúr
válasz
zolikaDB #6365 üzenetére
A53 amibe biztos rosszabb(teljesség igénye nélkül), processzor gyengébb(A73 kapta meg ugyan azt a processzort mint a A52 S), nincs wifi6
De egy két dologba jobba A53, mondjuk tovább kap támogatást.
Összehasonlító videók [link] , [link]
Azért jó lett volna ha a A73 is megjelent volna a magyar piacon(nagyobb akksi, jobb kijelző)
-
GangBAng^
tag
Megint van keszulek beszamitasi akcio! :) 97442 re jott ki a vege. :) poco x4 pro 5g lett volna a masik lehetoseg, de ez jobb :)
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Az A52S 5G-re kaphato "normalis tempered glass" kijelzovedo?
Ami faltol falig er, mindenhol tapad, es nem UV-s folyadekos baromsag, ami anno a hajlitott kijelzos Samsungokra volt normalis megoldas?Tokja kompatibilis a sima A52-vel?
-
-
-
hú, ez engem is érdekel, állítólag ez a verzió már tud valódi HDR-t csinálni bracketelt frame-ekből.
-
Breki
veterán
Van egy telegram csoport nem tudom tudok-e onnan linkelni, de megpróbálom
Photography-Gcam Group for:
A52 (4g+5g) - A52s - A72
Repo: @GcamRepo
USE ENGLISH.
CHECK PINNED MESSAGES AND /notes.
join the Global discussion groups:
@SamsunGalaxyA52
@GalaxyA52s
@SamsungGalaxyA72
@GalaxyA52A72A52sViszont most látom, hogy a feltöltött képet nagyon lerontotta a prohardver, az után azon csodálkozom, hogy szután valakit érdekel. :)
Tudtok mondani olyan helyet ahová a telefonos fotós képeket fel lehet tölteni minőségromlás nélkül?
Ha jól rmlékszem van erre fórum is, valaki itt írta is, csak most nem találom
-
Breki
veterán
Na megvan a 8.4 újabb verzió rendesen működik
front és back camerára
is egy ici pici hiba kivételével. :)Leírom másoknak is hátha jól jön.
LNC 8.4 Gcam
Videó is jó vele tegnap teszteltem.
A korábban írt útvonalon így kell beállítani .
A tegnapi koncerten készített kép.
Simán beállítások nélkül tömegben.
Lesz nég jobb is, de kezdetnek nem rossz. :) -
Köszönöm az infókat.
Gyári telefon appban megtaláltam, viszont a mobilhálózatos opciót nem látom (biztos én vagyok a vakegér)
-
Sziasztok!
A készülék tudja a VoWiFi-t?
Ha igen, hol lehet bekapcsolni?Köszönöm a segítséget.
-
Amikor év elején ezzel szórakoztam, mert szintén kérte valaki, abból ez jött ki nálam megoldásnak. Játszani kell vele kicsit, ha elsőre nem megy, nem tudom mitől javult meg, mert logika nincs benne. De az itt a fórumban közzétett konfigfájlokban azt hiszem, hogy ezek be is lettek állítva.
-
Ami nekem bejött:
MGC_8.1.101_A9_GV1zfix_scan3d.apk
Innen töltöttem le. Ez egy viszonylag régi verzió, biztos nem tud mindent, amit az újabbak, de hibátlanul működik.
Cserébe nem nagyon veszek észre semmilyen minőségi különbséget, nem is nagyon használom. -
Breki
veterán
Egyrészt, hogy ne fagyjon, másrészt mivel sokszor szükségem van rá online publikáláshoz és munkához is korábban próbáltam úgy hogy nem látom az előképet és ugye a képet azért elkészíti Az eredmény teljesen más let, mint a gyári kamerával élesebb részletgazdagabb, de ezért drasztikusabb is
-
Breki
veterán
Köszönöm, ennél az elölapi is jó volt?
Közben találtam az újabb verziókhoz is leirást illetve direkt a telefonhoz apk-t és configot.
A leírást benásolom itt teljesen máshol van a beállítás és a másik számot kell beírni de működik!
Ezt kell benásolni!
61448-EISV3LMC 8.4 R9:-el próbáltam
On A52s, M52, and A72, the viewfinder will often freeze up, which you can correct by setting the photo session to 61444 (EISV2) or 61448 (EISV3) on all camera modules.
Many configuration files will already have these options properly set. If you still have freezing issues _after_ loading a config file, you can correct them yourself.
LMC 8.4 R6: More Settings|Video|Stream Config|Preset stream configuration section
LMC 8.4 R9: More Settings|System Settings|Stream Configuration|Stream Configuration section
Change all the values to 61448-EISV3, except Video set that to '0-default'.
On LMC 8.4 R9 you may then need to switch between shooting modes, e.g. Portrait and Camera, to stop the freezing.
MGC by BSG 8.1:Settings|Modules|Back (1.0)|Session of photo modes (depending on specific version, either set the value to 61448 once or set it three time for the subsections)
Then repeat for modules Back(0.5) and Front (1.0)
MGC by BSG 8.4:Settings|Photo modes session config|Session ID|61448
Shamim 8.4:More settings|Additional settings|Stream config|Open stream configuration section|change all the many settings to 61448-EISV3, except for Video set those to 0-default
cc: Sander Bos -
Breki
veterán
Na végre van ez a photo sessiont.
De most beírva 5-,öt nekem fekete képernyő lesz az adott ksmeránál.
Mit jelent az pontosan, hogy kiemelt ötöst írtál bele?
Sok helyen olvasom a leírást, de azt nem látom pontosan mit írtak bele.
Egyébként tsláltam egy ilyet:
Download GCam 8.1 for Galaxy A52s 5G (Google Camera APK Port Install)
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged