- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
Lehet eltérő termék, de ugyanaz az árkategória. Lehet van olyan termékük ami silány és van olyan ami jó minőség (ugyanazon az áron), ez elég jó üzleti modell. Én mindenesetre elkerülöm azt a márkát, amiben csalódok. Lehet nem mindenkinek ugyanaz az elvárása egy termékkel kapcsolatban, de lehet gyárt jobbat is ugyanannyi pénzért... A lényeg, hogy aki használja elégedett legyen.
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok,
Ehhez a telefonhoz keresnénk tempered glass fóliát, olyat, ami legalább a kijelző látható részén túl ér, optimális esetben nem is látszik egy nillkin frosted tokban.
Rendeltünk egyet random az emagról, de fél mm-el kisebb mint a kijelző szélessége, így biztosan hülyén mutatna, szivárványos lenne az üveg pereménél, ezt nem rakjuk fel.
Jó az olcsó kategória, drágát nem veszünk, a lényeg, hogy a méret megfelelő legyen (meg persze működjön vele az érintő / ujjlenyomat stb. rendesen)
-
Speed®
titán
Nekem a 20FE/865 szimpibb volt, ráadásul jóval olcsóbb is. A 21FE/888 annyival nem gyorsabb (ill. nem is indokolt felhasználói oldalról), hogy cserébe nyűglődjek a melegedéssel. Tud ez is mindent, amire szükségem van, QIs (elsődleges szempont volt, annyira rühellem a kanócozást), szuper a kijelző meg a DeX, nem bántam meg a váltást.
-
Viktor77
titán
Sokáig én sem értettem egyet a melegedéssel. Aztán tegnap vettem új routert, tesztelgettem mit tud a telefon. Egyik pillanatban 30mbájt letöltés, aztán úgy visszavette magát 10-re, "öröm" volt nézni.
Visszahűlt, megint 30mbájt.
Aztán este néztem Twitchet ágyban, érezhetően meleg volt a telefon, kicsit zavaró volt.
30 fok körül van a szobában. -
Most, hogy mondod a BT nekem indig be van kapcsolva okosarkötő miatt, ráadásul a kocsiban a fejegység is csatlakozik rá.
Mondjuk, most a DS Audio beállításaiban kikapcsoltam, hogy a telefonra is töltse le automatikusan a zenéket (1 GB kolátig) és egyelőre lekopogom, hogy nem melegszik annyira.
Azért volt gyanús a DS AUdio, mert pl. egy sima file-kezelővel zenét hallgatva nem melegedett a telefon. -
Speed®
titán
Mind az <5Wjával? Abszolut nem melegedik szvsz,
~3 hónap alatt, míg használtam, nem volt rá példa.
Pedig volt szélvédő+GPStől kezdve játékig minden.
Kollégám vette át, ő ráadásul komolyabban is tolja,
de nem tapasztalt hasonlót sem, akksi is kitartóbb,
ha nagy lenne a fogyasztás, SoT téren jelentkezne.
Az utódja (S20FE/865) érezhetően melegebb már,
de ezt se mondanám tragikusnak igazából (+5W),
ami vicc viszont, az a felsőház (8gen1) ilyen téren. -
Viktor77
titán
Van normális sebességmérő (állapotsorba) ami rendesen mutatja a sebességet?
Az Internet Speed Meter Lite (meg még vagy 3 amit próbáltam) még véletlenül sem a jó sebességet mutatja. -
puritan
csendes tag
Két kérdésem lenne, hátha valaki tud segíteni:
Hogyan lehet a gyakran hívott személyeknek parancsikont csinálni a főképernyőre, amivel egy érintésre felhívja az illetőt?
Ha a képernyő tetejétől lefelé húzok, előjön egy képernyő az értesítésekkel, meg fölötte néhány "gombbal", wifi, bluetooth, mobilnet, stb. Ezek közül hogyan lehet néhányat elhelyezni a főképernyőn? -
Ganzer
aktív tag
gerner1, köszi!
Aryes, az a helyzet hogy nálam akkor se kapcsolja ki teljesen, csak leveszi a fényerőt ha lefordítom. Futtattam egy tesztet a telón elvileg minden érzékelő működik.
4 opció van: idő ütemezés szerint, értesítésre kapcsol be, érintésre kapcsol be, illetve mindig látható. Én az utóbbit választottam auto fényerővel.
De ha ez ilyen másnál is akkor elengedem a dolgot, annyira nem fontos. -
Grg
tag
válasz
ROBERTOH #5350 üzenetére
A Samsung Experience Store-okban (sestore.hu) van most fekete, igaz a kupon ott nem érvényes, de ha be tudsz menni, egy próbát megérhet.
Én egy hónapja vettem a Mammut-ban levőben, és a netes árral ellentétben a helyszínen akkor 114e volt kiírva, és ennyiért is adták.
Plusz, ha van diákigazolványos ismerősöd, akkor még 10%-kedvezmény. Nekem igy 103e-be volt a telefon.
-
Tudtok javasolni olyan launchert, ami hasonlít a Samsung gyári launcher-ére, és lehet rajta lock-olni az elrendezést?
Anyám állandóan átrendezi, törli a kirakott ikonokat, widgeteket, mert elég ügyetlen már a keze, a gyárinál meg nem találtam erre opciót (pedig emlékszem, hogy régen, még a touchwiz idejében volt benne ilyen beállítás). -
Ha akkor éppen nem is álltál a napon, de előtte valószínűleg igen, a lemez pedig még órákig ontja magából a hőt, úgyhogy lehetett bent akár 40fok is. (Egy napon álló autó utastere 56 fokig is fel tud forrósodni). Te nem érzed, de szegény telefon nem tud izzadni, hogyne lenne melege?
Ha pedig a készüléket süti a nap, a kijelzőt borító polarizált fólia a beeső fény nagy részét elnyeli, hővé alakítja. Ezért napsütésben nagyon gyorsan fel tud melegedni a készülék.
-
ROBERTOH
őstag
Sziasztok!
Ilyen telefont szeretnék venni fekete színben. Honnan érdemes beszerezni? (úgy látom, hogy a Samsung most nem árul ilyen színben, érdemes lenne esetleg megvárni, amíg készletre kerül, és különböző kedvezményekkel olcsóbban be lehetne szerezni, mint amit találtam? (125.690 Ft))
-
Sziasztok!
Normális, hogy sokszor eléggé melegszik a telefon?
Most pl. mobilneten böngészek az autóban (árnyékban állva) és eléggé melegszik a készülék.
Másik szitu: otthon NAS-ról játszik le zenét DS Audio alkalmazáson, wifin keresztül BT fejhallgatót használva a telefon. Ekkor is baromira melegszik. -
gerner1
nagyúr
válasz
Shyciii #5338 üzenetére
A valós (nem "okosítható") értéket, csak ott lehet kinyerni.
Bár, én még eddig nem próbáltam, de szerintem powerbank + USB-C kábellel is megoldható.Gondolom, a hazai, ervényesíthető gari miatt fontos. Ehhez, a másik lényeges adat, a 'gyártósori inicializálási-kód', a simán kinyerhető OS alól, amely root nélkül biztosan nem változtatható meg, de gondolom az megvan, ezért is néznéd, hogy volt-e rootolva...
-
gerner1
nagyúr
válasz
Shyciii #5336 üzenetére
ODIN (Download) MODE -ba helyezve, a kijelző bal felső qvadránsában látható a valós értéke.
Szerintem, ide (⇑), a legkönnyebben úgy jutsz el, ha 'Recovery MODE' -ba helyezed a telót, majd a menüből a
" Reboot to bootloader "
lehetőséget választod.
*ODIN MODE -ból pedig, egy reset -tel tudsz kilépni (szintén a fizikai gombok kombinációjával érhető el...).
-
Shyciii
veterán
Sziasztok, Meg tudom nézni a telefonon, hogy a Knox rendben működik-e (tehát sose volt rootolva)? Mert láttam olyan módszereket, amihez vagy kell egy pc és usb kábel, vagy playstore-ból program letöltése, de egyszerűbb módszer nincsen rá? Mert vennék egyet használtan egy boltból, de tapasztalat alapján nem fogják engedni, hogy egy profilt beállítsak és programot töltsek le stb. A settings/about phone/software information alatt nem látszik ez a Knox version-nél?
-
jeni
félisten
üdv
hálózati vételi gondok vannak ezzel a telóval?
térerő gondok,nehezen kapcsolódik,stb... -
szvoboda
tag
Üdv!
Launcher váltás nélkül ki lehet csiholni a one ui-ből, hogy a képernyőn legyen az oldalak között más fajta áttűnési effektus, mint ez a sima?
Köszönöm. -
osonte
őstag
Gondolom valamennyire az Android is használ energiagazdálkodást, de a gyártók még plusszba belenyúlnak, hogy minél hosszabb legyen az üzemidő. A Xiaomi is szereti kilőni az alkalmazásokat a memóriából, de például bizonyos custom romok, amik közel állnak egy üres Android rendszerhez, ott akár napokig a memóriában lehet tartani egy adott alkalmazást. Például a játékok hajlamosak maguknak helyet csinálni, illetve a kamera app is, vagyis azok akár mindent kiütnek a memóriából.
-
nomic
aktív tag
Sziasztok!
Letöltöttem témákat a Galaxyból, viszont nem változtatja meg a gyorspanelt meg a menüket, ahogy a Themesben mutatja. Én rontok el valamit, vagy az Android 12 miatt még nem lett "átfrissítve"? Az ikonokat, AOD-t és zárképernyőt megváltoztatja, csak az említetteket nem.
Előre is köszi.
-
osonte
őstag
A másodiknál tényleg nincs a listában, de ha kikapcsolod azt a kapcsolót, akkor nem fogja semelyik alkalmazást altatni (azokat sem amik nincsenek a listában, nekem az olyan globális kapcsolónak tűnik, bár lehet rosszul tudom).
A harmadikat sajnos mindig meg kell csinálnom, mert különben elmegy a hang és vezetés közben még rosszabb nyomkodni a szélvédőn a telefont.Nekem ezzel a három beállítással nem üti ki, kikapcsolt kijelzővel sem a Waze-t.
-
agy73p
senior tag
Köszönöm, az elsőt ismertem, alapból be volt állítva.
A második ugyan bekapcsolt állapotban van, de a Waze-t nem tudom hozzáadni a soha nem alvó alkalmazások listához, mivel egyáltalán nem hozza fel sehol sem a listában. Mire ilyen alkalmazás nem is lenne, betűrendben a W-nél nincs.
A harmadik, azt én elfelejteném minden egyes alkalommal beállítani. Egyébként ez a zárolás funkció mire való? Lakat jobb alsó sarokban megjelenik. Nem engedi bezárni, ha mindent kilövök? -
agy73p
senior tag
Tudott is, sok éve használom, azért nem értem, hogy miért állt le kérés nélkül.
-
osonte
őstag
Én is úgy használom rendszeresen a Waze-t, hogy Baján bekapcsolom és elindítom a navigációt, majd a kijelzőt kikapcsolom (a hang megy továbbra is) és amikor Budapestre érek, akkor visszakapcsolom a kijelzőt, manuálisan egyharmad fényerőn fixálom és így még sosem égett be.
Amit viszont állítottam, hogy ne üsse ki a memóriából:
[kép]
[kép]
[kép] -
agy73p
senior tag
Csak simán elsötétítettem a kijelzőt, és mivel fel volt töltve teljesen, de töltőkábel nem volt nálam, gondoltam úgyis tud navigálni hanggal, ha nem világít a kijelző. Bőven kitartott az akkumulátor az 5 órás úton.
Legalábbis korábbi években más telefonnal ez működött.
Vagy ilyen már nincs? -
Miért sötétítetted el, illetve mit értesz ez alatt, gyakorlatilag lezártad a kijelzőt? Spórolás? Régebben volt egy app, amit sokat kellett futtatnom és lezárt kijelzővel leállt. Annál, hogy ne égjen bele a kijelzőbe, azt csináltam, hogy lehúztam kicsit a fényerőt, és mivel dark témát használok, lehúztam fentről az értesítési sávot, így teljesen sötétbe borult a kijelző.
-
agy73p
senior tag
Waze-t használtam ma sokat. Sajnos, ahogy elsötétítettem a kijelzőt, egy idő után leállt a navigáció többször is, pedig akkumulátor kímélő mód ki volt kapcsolva ennél az appnál is.
Van valami, amit még ezen kívül is be kell állítani, hogy ne állítsa le a háttérben?
-
Diák66
őstag
Üdv!
Kishúgom telefonja közölte, hogy a töltőcsatlakozó beázott, vagy koszos. Mitől ilyen intelligens ez a telefon? Kifújtam körtepumpával, majd nagy nehezen engedte már tölteni és eltűnt az üzenet. Ez valami szoftveres bug lesz?
-
Ganzer
aktív tag
Aod-ot be lehet úgy állítani hogy csak akkor kapcsoljon ki ha zsebben van, meg ha pofával lefele rakom az asztalra?
Jól gyanítom hogy az object erasert nem kapta meg ez a típus? -
miben89
csendes tag
Sziasztok
Június végén vásároltam én is egy ilyen telót, és azóta is bosszant egy jelenség, amivel a szervizt is megjartam, ill voltak gyári beall.visszaallitasa is, de semmi változás.
A probléma az értesítések megjelenítésével van.
Hiába van bekapcsolva a rövid előugró értesítések mutatása kikapcsolt kijelzőnél, a legritkább esetekben mutatja, sőt néha előfordul hogy semmilyen értesítést nem kapok, ha valaki ír nekem. (Mind1 hogy Viber, messenger, vagy insta)
Más is tapasztalt hasonlót, esetleg vmi megoldás?Köszi
-
Trooper82
senior tag
Egyszerű a képlet. Ha alig nyúlok a telóhoz egy ket napig, az aod a fő fogyasztó mert az megy folyamat. Ha hasznalom rendesen alig latszik meg százalékban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged