- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Szabad telepíteni az F8 végű frissítést? Valakinek valami probléma? -
pinnacle
nagyúr
válasz
Krisztián12 #14079 üzenetére
Szia! Próbáld ki (illetve bárki, akinek a használhatatlan 2G-re váltás problémája van), hogy a NetMonsterrel (program törlése után is megmarad a beállítás), a Phone infóba ezt állítod be. Nekem ezután nem volt többet 2G-re váltás problémám. 4G-s LTE only-n csak a net megy, érdekes módon 3G-vel már a telefonálni is lehet, pedig a Voda (DIGI-s) vagyok, lekapcsolta azt.
-
Krisztián12
tag
válasz
MrChris #14093 üzenetére
Értem.
Annyira azért nem vészes.
Nem is észrevehető szinte. Annyi hogy a kamera oldalánál középtájon ha kicsit nyomogom olyan mintha néhány tized mm -ert mocorogna ,de semmi több.
Csak mivel olvastam ,hogy ezeknél a típusoknál előfordulhat ilyen jelenség azért érdeklődtem utánna.
Köszi a tippet.
Ha esetleg ne adja ég ,de odakerülne a sor akkor feltétlen nézetném az aksit is, de mint említettem az még átlagos. -
MrChris
nagyúr
válasz
Krisztián12 #14083 üzenetére
Ha púposkodik akkor azt nyomja valami, újra ragasztás után is. Ha meg újra ragasztás után ez a többlet össze lesz nyomva akkor értelemszerűen a hátlapra és kijelzőre lesz a nyomás kifejtve, tehát csak tüneti kezelés és a bajt tetézi. Én mindenképp akkut is cserélnék. Hátlapot elhagyni nem fogod, olyanról még nem hallottam hogy egy amúgy rendesen felragasztott ennyire elengedne, valszeg sok mm-t tud görbülni és mégis tartani fogja.
-
domper2015
senior tag
válasz
Krisztián12 #14090 üzenetére
Igen, hátlap le. Utána a gyári ragasztó eltávolítása felületekről.
A ragasztólap védőfólia eltávolítás, majd hátlaphoz nyomás, simogatás. Második fólia le, a hátlap telefonhoz illesztés. Lesúlyozás és öröm. Az akkumulátor csere is kivitelezhető házi körülmények közt.
De bul07 ismét igazad kell adnom, az ötezer drága a sima ragasztásért, akkor inkább akkumulátor csere és akkor a hátlap is rendben lesz -
bul07
nagyúr
válasz
Krisztián12 #14087 üzenetére
Ha 5000Ft-ért csak ragasztják akkor nagyon elgondolkodnák egy akkumlátor cserén is
Utolsó infóm szerint hivatalos szervízbe 23e Ft a csere, és akkor rendesen meg is lenne ragasztva és új aksi is lenneVagy ott ahol csináltatnád kérdezd meg hogy egy akku cserre mennyi lenne, mert akku cserénél ugyis ragasztják
Én is már gondolkodok egy akku cserén, olyan 60-90perc üzemidőt biztos nyernék már
-
Krisztián12
tag
válasz
domper2015 #14088 üzenetére
És annak a használatához nem kell leszednem a hátlapot? Vagy hogy működik az?
Bocsi tudatlanságomért még nem hallottam erről a ragasztólapról -
judas13
addikt
Hello hello
Az aksi aktuális kapacítását hol tudom megnézni?
-
domper2015
senior tag
válasz
Krisztián12 #14087 üzenetére
Aliexpress-ről szoktam rendelni 2 db 1000 Ft. Kb 5 perces művelet. Nekem az A52 5g a 3. akkumulátort fogyasztja.
-
Krisztián12
tag
válasz
domper2015 #14086 üzenetére
Mi lenne az a ragasztólap?
Nekem Miskolc mobil pláza lenne legközelebb ,ha ragasztatnom kellene ott 5000-ért megoldják.
Nem merném szétszedni.
Az aksi adatait vizsgálgatom amit mutat a diagrammon s a melegedést figyelgetem.
Vigyázva van rá.
Egyenlőrre biztos ,hogy nem nagyon lenne pénzem másik mobilra ,ha komolyabb gond lenne.
Max ragasztatásra ,ha kénytelen lennék. -
domper2015
senior tag
válasz
Könnyen leszedhető a hátlap, de nehezen tudod elhagyni, mert ahhoz hő kell és egy pengető. Lehet kapni fillérekért ragasztólapot a hátlaphoz.
De akksira nézz rá, amit bul07 javasolt -
Krisztián12
tag
-
bul07
nagyúr
válasz
Hát én nézegetném mert simán lehet hogy az akkumulátor kezd púposodni és az nyomja le a hátlapot
-
Krisztián12
tag
Üdv srácok
Engem is úgynéz ki elkapott a hátlap fedél minimális válása..
Ép törölgettem takarítgattam puha szemüvegtörlő rongyal ,mikor észrevettem középtájt kissé eláll a hátlapfedél a kerettől néhány tized miniméterre.
Kinek mi a tapasztalata erről a jelenségről?
Most félnem kell majd hogy "elhagyom" a hátlapot egy óvatlan pillanatban bármikor
Vagy azért még kiszolgálja idejét?
2,5 éves telefon.
Esetleg ragasztatni megéri esetleg plázákba valahol hiphop percek alatt megoldanák? -
DrKapocs
őstag
válasz
gerner1 #13869 üzenetére
Köszönöm szépen, jól működött a "dirty flash". Most szántam rá magam. Odinnal felraktam egy Android 14-es OneUI 6-ot egy Android 12-es OneUI 4 helyett (XID). Szóval elég nagy ugrás történt. Még BL1-es firmware volt. Győzött az aggodalmam a biztonság miatt. Home CSC-t használtam, így minden beállítás megmaradt. Csináltam egy clear cache -et, de mást nem. Egy gondom volt, a rutinokkal volt gond. Ott kellett egy clear data, utána már az is jó volt. Illetve az 1DM+ -ot kellett újratelepítenem. Ennyi volt, más nem.
Sebességben egyébként semmi különbséget nem érzek a OneUI 4.1 és 6 között.
-
Dave1984
őstag
válasz
Krisztián12 #14079 üzenetére
Nem, nekem mióta megvan 2,5 éve csinálja ha 2gn vagyok. Okát nem tudom,nem is érdekel,mert nagyon ritkán vagyok olyan helyen ahol nincs 4G.
-
Krisztián12
tag
Sziasztok
Sikerült a digis sim kártyámon is megtapasztalnom a kijelző villogást..
Eddig nem csinált még a digis-nél ilyet ,hogy leváltott 2g-re.
Egyszer csak arra lettem figyelmes ,hogy nyomogom a telefonom és vibrált a kijelző.
Néhány másodpercalatt kapcsoltam s ránéztem a térerő ikon bizony 2g-t írt.
Itthoni környezetben voltam még eddig nem váltott le.
Nem is tudom mi lehetett az oka.
Bár viharok végett elég gyakran van mifelénk áram ingadozás s pillanatnyi áramszünetek.
Talán az okozhatta. -
DrKapocs
őstag
válasz
Pietrosz #14076 üzenetére
Screen Dimmer tud ilyet, szerintem a gyári nem. Most nincs nálam az A52s. Ha mégis tudja a gyári, akkor kijavítanak.
-
Pietrosz
addikt
Üdv, azt be lehet valahogy állítani, hogy az extra elsötétítés csak akkor működjön, ha nem 100%on van a fényerő? Tehát kint amikor kell akkor legyen meg a max fényerő de minden más esetben legyen aktív az extra elsötétítés.
-
gerner1
nagyúr
válasz
gerner1 #14071 üzenetére
Mea ciulpa, ez lemaradt...:
Szóval, az ODIN -os & Recovery -s esetben akkor, ha azt megelőzően, a készüléken már volt/történt valamilyen biztonsági beállítás (pl: biometrikus, PIN, stb..), vagy google/samu fiókkal bejelentkezés.
Másik tesókkal (korábban), nálam volt olyan, hogy valamit teszteltem egy FR után, és közben beállítottam néhány biztonsági funkciót. Majd, a Recovery-ből indítottam egy FR -t még 1x, és kérte a google-fiók adataimat, miközben semmi ilyet nem állítottam be (még!) korábban . No, az olyasmi az érdekes (végül, szervizben nyitották ki). ... -
gerner1
nagyúr
-
válasz
tvamos #14066 üzenetére
Factory reset után akkor kér mailcímet, ha úgy lett resetelve, hogy a valódi tulajdonos arról nem biztos, hogy tudott, hogy eladó a telefonja. Pont a minap kellett egyik kolléga céges telefonját resetelnem, mert elfelejtette a belépőkódot (
régi LG valamihülyeséget beszélek Samu A3 volt), ezer év nemhasználat után. Ilyenkor viszont az utolsó user Google accountjával lehet csak bejelentkezni rá reset után is. Mondjuk kolléga annak is elfelejtette a jelszavát. Nem egy agytröszt, na. -
tvamos
nagyúr
-
gerner1
nagyúr
válasz
tvamos #14056 üzenetére
Ez, a komponens szintű display javítás.
Ami, (például a link -elt hirdetőnél) egyébként 17.9e Ft, az A52s -nél (a listában...) + az oda-vissza szállítás díja, ha nem Szeged környéki vagy.
-
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani, egy új "S" -jelölésű OXM (*9GXF8) frissítést : XEH régiókódra.
Ezzel, a BL-értéke, ismét változik.
-
judas13
addikt
válasz
domper2015 #14050 üzenetére
Pontosan. Amazonon kb 20 EUR-ért van sima LCD is, de azt meg minek?
-
gerner1
nagyúr
válasz
judas13 #14048 üzenetére
20e alatt, itthon is van 'Aftermarket oled panel', TFT picit olcsóbban . Gyári Samu: ~45e körül.
Ehhez (⇑) jönnek a sallangok : akku-rögzítő ragasztó film, display profil-tömítés, hátlap profil-tömítés, stb, + szállítás, és akkor ha magam csinálom (és nem törtem el a hátlapot, nem deformáltam a keretet, stb...) is már 30e környéke. Tehát, inkább gtk. Szervizben/szakemberrel + a munkadíj.
Persze, van aki vállalja (velünk is előferdült már ... ) . -
kmarci25
veterán
válasz
tvamos #14045 üzenetére
Nekem még anno egy Xiaomi tört hasonlóan. Vettem hozzá új kijelzőt, beszereltettem, de onnantól az ujjlenyomat érzékelő nem működött. Persze lehet anélkül is élni, csak azért írom, hogy ha úgy döntesz, hogy javíttatod, akkor ne lepődj meg, ha azt követően nem lesz 100%-os a készülék.
-
gerner1
nagyúr
válasz
tvamos #14045 üzenetére
Egy 'új' ... - az mindenhonnan gtk. Kis szerencsével, esetleg egy alaplaphibás donorból kedvezőbb lehet, de tokkal-vonóval az is súrolni fogja a gtk -t. Szervizben, még a komponens szintű display javítás is húzós, az aktuális forgalmi értékéhez viszonyítva.
Részvétem ... -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Tudnatok segiteni nekem, honnan tunek venni minosegi kijelzot venni? Fiam leejtette, es valami olyan szerencsetlen esett a sarkara, hogy berepedt. Amugy semmi baja a keszuleknek, vagy 1 honapja igy hasznalja. -
kmarci25
veterán
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
Hívás közben a kihangosító használatával másnak akadt-e problémája az utóbbi időszakban? Szülők ilyen telefonokat használnak, és mikor először belfutottunk a hibába, akkor azt gondoltam, hogy talán annak a készüléknek lett valami hardveres kínja. Ekkor jött az érdekesség, rögtön kipróbáltuk a másikkal is, és pontosan ugyanazt tapasztaltuk. Két telefon hardveresen szerintem nem mehet tönkre ugyanúgy, pontosan ugyanakkor, erre hajszálnyi esélyt látok. Szóval arra tudnék gondolni, hogy talán szoftverfrissítésnél mehetett félre valami?
Sokszor beszélek szülőkkel, korábban nem volt probléma a kihangosító használatával. Most az tapasztalható, hogy amit kihangosítóra váltanak, érthetetlen hümmögést hallok, nem lehet érteni, hogy mit mondanak. Ők eközben hallanak rendesen, tehát a mikrofon környékén lehet valami. Ha leveszik a kihangosítást, akkor ismét minden ok. Mindkét készüléknél ugyanez a jelenség.
Azt is jelezték, hogy az utóbbi időben a zenefelismerő programok (Shazam, Soundhound) kevésbé ismerik fel a zenéket. Nem biztos, hogy a kettőnek köze van egymáshoz, de lehet összefüggés, mert az is a mikrofont használja.
Van esetleg ötletetek, hogy mi lehet a gond, hogyan lehetne megoldani?
Köszönöm!
-
bul07
nagyúr
válasz
Marci112233 #14028 üzenetére
Nem gondolkoztál még Román kártya beszerzésén?
Én nagyon.
Telekom szintén
Itt ülök a gépe lőtt, van 4G, átmegyek a szomszédba Edge
Templom mellet jön a román romingolós sms hogy átállt, holott ott közelebb vagyok a faluban lévő Telekom toronyhoz mint itthonEzért gondoltam egy Román sim-re, olcsó mobilnettel
-
Marci112233
addikt
válasz
gerner1 #14030 üzenetére
Azt se tudom hogyan lehet fix 4G-re rakni, de nem is érdekel dolog, mert nem is tudom mi az értelme a dolognak. Nekem elég ha van net és kész ha nincs mint írtam is vándorlok más hálózatra és már megy is. A peremvidék miatt amúgy még a hálózatválasztás is manuálison van mert ha nem azon lenne állandóan Román hálózatra kapcsolna, mert az erősebb mint a magyar Telekomé sok helyen még itthon a házban is például, de kint a határban ahol ma is voltam szó szerint a határsávon meg főleg átváltana.
-
gerner1
nagyúr
válasz
Marci112233 #14028 üzenetére
Persze, hogy tudsz, mert nem fix 4G -re állítva, használod Te sem. Így, ha nincs VoLTE -d a 4G -n, akkor a Tiéd is le tud váltani 2G -re, így biztosított a telefonálás.👍
-
gerner1
nagyúr
válasz
domper2015 #14027 üzenetére
Ebben a melegben, szerintem nem vagy egyedül. 👍
Én például most lassú vagyok végigvenni azokat a HotSpot -okat, amelyekhez hozzá kellene férnem egymásután folyamatosan, például haladva mondjuk a körúton a Nyugatitól a Vígszínház környékein. Ok, mondjuk plö a Combinón van WiFi, és akkor nem kérdés, amig azon utazom (nem tudom, én még sosem próbáltam azon) . -
Marci112233
addikt
válasz
gerner1 #14025 üzenetére
Hogy úgy mondjam én Telekom kártyával használom csak a telefont és egyel, és ha épp olyan helyen vagyok (elég sűrűn, mert román határ mellett lakok)ahol nincs 4G, attól még telefonálni tudok és ha hívnak is legtöbb esetben kicsörög a telefon és fel is tudom venni.
Mondjuk a mobilnet is csak akkor van bekapcsolva ha meg akarok valamit gyorsba nézni a neten. ha meg netán nem megy a magyar Telekom hálózatán a 4G ami több helyen előfordul akkor átváltok ideiglenesen roamingba pontosan a román Orange hálózatra és már megy is rajta a 4G. -
gerner1
nagyúr
válasz
pinnacle #14024 üzenetére
"Egyébként milyen gond lehet ebből, rosszabb térerejű helyeken, ahol csak 2G van, nem tudok majd telefonálni? "
- Nem csak ott, bárhol máshol is, ahol éppen nem lesz VoLTE, hiába jó egyébként a 4G térerő .
Tehát hívni nem fogsz tudni . A bejövő, és fogadni nem tudott hívásokról pedig: SMS fog érkezni később.A többi kérdésedre is van válasz, ha beleásod magad a hálózat-üzemeltetésbe. Én, itt, az OFF-hengert zártam részemről...
-
pinnacle
nagyúr
válasz
gerner1 #14023 üzenetére
Majd meglátjuk ha nincs engedélyezve a 2G, akkor is levált Edgere. Egyébként milyen gond lehet ebből, rosszabb térerejű helyeken, ahol csak 2G van, nem tudok majd telefonálni? Mondjuk fura volt a tegnapi eset, hogy csak 4G-re állítva a net tökéletesen működött a hívás meg nem. Aazt gondolnám, hogy a netnek stabilabb kapcsolat, nagyobb sávszélesség kell, mint a hívásnak. Ezek szerint itt hiába jelezte a VoLTE-t, a nethez elég volt a kapcsolat, a híváshoz meg nem? 3G-t kapcsolva a hívás is jó lett, de az valójában 2G volt.
-
gerner1
nagyúr
válasz
pinnacle #14022 üzenetére
"Remélhetőleg ezzel, hogy kizártam a 2G-t megszűnik ez a probléma."
- Nem. Olvasd el még egyszer az eddig leírtakat (de látom más is felhívta a figyelmedet a VoLTE fontosságára a Vodkás topikban is).Hiába tartod 4G kényszeren, ignorálva minden mást.... -mert azzal még semmi nem fogja garantálni, hogy mindig & mindenhol ki leszel szolgálva VoLTE -val is(!!).
Annak hiányban pedig, nem lesz ki-be jövő hívás.... -
pinnacle
nagyúr
válasz
domper2015 #14017 üzenetére
Igen. Amikor elmegy a net, arra váltok, azon mindig van.
Köszi gerner1! Pont most akartam megkérdezni, miért nem tudtam tegnap telefonálni csak 4G-n, pedig látszik a tegnapi képen (amikor vidéken voltam), hogy a VoLTE működött, de itt a válasz.
Amikor van (VoLTE), akkor nagy valószínűséggel nem fog a torony lekényszeríteni 2G -re . Csak akkor, ha valóban elégtelen a 'VoLTE-s 4G térerő' , vagy éppen nincs VoLTE (vagy a kijelzés ellenére valójában nem szolgál ki azzal a torony..)
Akkor kellene egy képet csinálnom, amikor elmegy a net. Remélhetőleg ezzel, hogy kizártam a 2G-t megszűnik ez a probléma.Aryes, szerintem most a DIGI-seknek adott Vodas csomag a legjobb. Végre 5G-val meg pláne. Ha nem lesz jobb a KÜF (remélhetőleg a Telekomnál) át is megyek oda.
-
válasz
gerner1 #14018 üzenetére
● 5G ¹ : DiGi -s kártyát, nem is engedi feljelentkezni, tehát már ezért is felesleges
Közérdekű információ: aki digi mobilos, és szeretne 5G-t, megoldható! A napokban mondták a diginél, hogy a Voda átveszi a digi mobil előfizetéseket, számhordozással, azonos feltételekkel (havi díj, adatkeret, stb), csak be kell menni és kérni. És akkor ad új SIM kártyákat, amivel megy az 5G is.
Sajnos új előfizetést így sem lehet kötni ebben a csomagban, 5G-re meg nincs szükségem, így nem bolygattam, de esetleg valakinek hasznos lehet.
Nem tudom, hogy van-e vmi buktatója, az ügyintéző azt mondta, hogy amíg hivatalosan nem olvad össze a két cég, addig nemigen változtatnak rajta.
-
gerner1
nagyúr
válasz
domper2015 #14017 üzenetére
A felhasználói-szokásait nem érted, vagy mást ?
-
gerner1
nagyúr
válasz
pinnacle #14016 üzenetére
"Valószínűleg az a probléma, ha egy kicsit erősebb a 2G, mint a 4G, akkor átvált arra."
- Nem zárható ki (ӿ), de akkor mindenhol máshol is nagyjából így kéne tennie -és mindenki másnál is- mert az jellemzően általában vastagabb. Mégis, egészen más realizálódik (többségnél is) . Azért, csak kérdéseket vet fel ez is, vagy nem ?"Egyébként azon internet is van, vagy csak hang?"
- Itt van (a DiGi -s hálózaton nem volt), de, az azon elérhető sávszél miatt, inkább csak emillt lekérdezni lehet ~'okés'."Remélhetőleg, az 5G, 4G, 3G (ez utóbbival rejtély, hogy miért tudok telefonálni és engem is lehet hívni, amikor nincs is a Vodanál, ahogy az is, hogy csak 4G-vel miért nem) jó lesz" ... -szétbontva:
● 5G ¹ : DiGi -s kártyát, nem is engedi feljelentkezni, tehát már ezért is felesleges .
● 4G ² : Amennyiben ezen kiszolgál a torony VoLTE -val is(!), akkor a hívásforgalom ezen bonyolódik . Amikor nincs, akkor híváskor(ki⇔bejövő= mindegy) biztosan 'fallback' van 2G -re, akárcsak a többi szolgáltatónál....
● 3G : Lekapcsolva (B1), így használatban sincs . A frekije (B1) a 4G rendszerükbe integrálódott 2x5MHz spektrummal .
● a zárójeles rész : - Ahogy a #14012 elején is írtam, + ismételve az itt(⇑)...- még 1x.
ӿ Beszúrt képek: :
- ⓐ : - Amennyiben, azok, a jelölt problémás lokáción készültek, akkor azok cáfolják a gyenge 4G térerőt.
- ⓑ : - Amennyiben, azok, nem a kérdéses lokáción készültek, akkor nem tudom, hogy azt, a jelzett lokációval kapcsolatos hibával együtt, hová(?) tegyük...¹ + csak rontja az üzemidőt, mert a készülék azzal, azon a SiM -n is állandóan keresni fogja az 5G -t, másrészt teljesen indokolatlan (lenne, ha fel is engedne..), mert eleve olyan adat-forgalom limittel üzemel (a DiGi -s SiM), amelyet a 4G is bőven ki tud szolgálni.
² Szóval, amennyiben külön tudod választani őket, és elfogadni, hogy nem szentírás, hogy a VoLTE mindig-mindenhol & mindenkor van, és használható... - akkor érteni fogod. Ahogy azt is, hogy akkor miért tudtál (és az említett lokációt leszámítva) , és tudsz jelenleg is máshol jobb hangminőséggel telefonálni.
Amikor van (VoLTE), akkor nagy valószínűséggel nem fog a torony lekényszeríteni 2G -re . Csak akkor, ha valóban elégtelen a 'VoLTE-s 4G térerő' , vagy éppen nincs VoLTE (vagy a kijelzés ellenére valójában nem szolgál ki azzal a torony..), vagy megáll valamelyik -akár kombinációban- a már korábban említettek közül.
Szóval, az általad eddig leírtakból, én annak látom a legnagyobb valószínűségét a Te esetedben is, hogy az, nálad is lokációra szűkíthető. Ezzel pedig, továbbra is, más lehetőségek valószínűsége vastagodik."Egyébként igaz az még, hogy jobb kikapcsolni az 5G-t? Igaz nekem lehet mindegy, mert nincs is kapcsolatom."
- Amennyiben, valaki/bárki a hívásainak minimum 80+% -át már VoIP bonyolítja (pl a 3rd-party: Viber, WhatsApp, stb), akkor már előnyösebb lehet, mivel ebben az esetben már nagyon kevés a normál értelembe vett hívásokkal biztosan együttjáró : fallback + annak hatásai. Többször volt már téma itt is (kereső) , de ez nyilvánvalóan Téged a DiGi -s kártyával nem érint. A másik kártyáddal pedig, neked kell tudni. -
pinnacle
nagyúr
válasz
gerner1 #14012 üzenetére
Köszi! Valószínűleg az a probléma, ha egy kicsit erősebb a 2G, mint a 4G, akkor átvált arra.
Én pont a 2G-t szeretném elkerülni. Egyébként azon internet is van, vagy csak hang? Telefonálni még nem próbáltam, csak láttam, hogy Edge és nincs internet. Remélhetőleg, az 5G, 4G, 3G (ez utóbbival rejtély, hogy miért tudok telefonálni és engem is lehet hívni, amikor nincs is a Vodanál, ahogy az is, hogy csak 4G-vel miért nem) jó lesz. Ezzel a beállítással, az eddig problémás területen, Nyugati, Vígszínház környékén végig volt net. MobileVOIP hívás is tisztább volt, igaz lehet ez csak placebo.Viszont nem mondták, hogy nem hallanak. 5G-t lehet nem is kapok DIGI-sként, ugye őket eleve kitúrták ebből. Jelezte, hogy nincs kapcsolódva, majd eltűnt. Egyébként igaz az még, hogy jobb kikapcsolni az 5G-t? Igaz nekem lehet mindegy, mert nincs is kapcsolatom.
-
gerner1
nagyúr
válasz
pinnacle #14003 üzenetére
"Az a furcsa, hogy már tavaly lekapcsolta a Voda a 3G-t. Akkor, hogy tudok mégis azzal most telefonálni? "
- 4G -n, ha éppen kiszolgál a torony VoLTE -val. Vagy 2G -n.... - Ezért is van a fallback."Akkor igazából azért kell fenntartani a 2G-t, hogy akinek a telefonja nem tudja a 4G-t, az is tudjon telefonálni?"
- Azért kell, mert a hálózatokon minden esetben a hagyományos értelembe vett hanghívásnak van prioritása. Tehát ennek biztosítása az elsődleges. Ezt pedig, jelenleg is, a legbiztosabban a 2G hálózattal biztosítható.
Amikor, egy adott lokáción a tornyok terheltek, vagy máshonnan forgalom-átterelés van arra a toronyra ami adott időpontban engem is kiszolgál(na) 4G -vel, VoLTE -val, stb... - akkor egyrészt ez is növel(het)i a torony terheltségét.
Másfelöl, ott van a mindekori QoS, amelyet a szolgáltatók alkalmaznak.Ugyanakkor, az én voksom ebben az esetben is az 5G kiépítés + annak fejlesztése & folyamatos finomhangolására mutat. Jellemzően, ez miatt terhelődnek túl más tornyok is, és az miatt jobban domborodik az adott helyen a szolgáltatónál alkalmazott QoS hatása is.
Amennyiben, csak 1db torony érintett a problémás lokációmat lefedő tornyok közül, akkor ennek(⇑) hatásai általában ~3-5 hét után csillapodik, vagy teljesen meg is szűnik.
Ugyanakkor, egy frekventált, nagyobb számban lakott & tartósan látogatott lokáción biztosan több torony vesz részt a lefedettségben, és ezeket is hangolni kell. Egymáshoz is, ami több idő.
+ Mivel zömében DSS-5G -t építenek a szolgáltatók ( a Yeti egy kicsit kivétel a zömében N28 -cal..), így azt követően, kimutathatóan alacsonyabb lesz a 4G térerő ... -
pinnacle
nagyúr
válasz
gerner1 #14010 üzenetére
Köszi! Az a furcsa, hogy már tavaly lekapcsolta a Voda a 3G-t. Akkor, hogy tudok mégis azzal most telefonálni? Érdekes, hogy a 2G-t meghagyják, de azt is írják, mi lehet a probléma.
A probléma ott jelentkezik, hogy a 3G leállással a 2G-t is támogató eszközök forgalma ismét megjelent a hálózaton, így megnövekedett a 2G csatornákon kommunikálni “akaró” eszközök száma, így a sok eszköz torlódást vagy lassulást okoz.
Akkor igazából azért kell fenntartani a 2G-t, hogy akinek a telefonja nem tudja a 4G-t, az is tudjon telefonálni? Illetve azt sem értem, hogy csak 4G-re állítva miért nem tudok telefonálni. -
gerner1
nagyúr
válasz
pinnacle #14009 üzenetére
"De ezt nem értem, nem arról volt szó, hogy lekapcsolják a 3G, 2G-t?"
- Csak a 3G -t."Mi lenne a helyes?"
- Várni, amíg az esetedben is a szimptómát okozó nagyobb valószínűségű ok(ok) megszűnik, vagy átmenetileg átirányítani az arra a SiM -re érkező hívásokat a másik hívószámodra .... -
gerner1
nagyúr
válasz
"Egyébként mitől lehet ez a probléma a Vodanál, túlterhelt a hálózat?"
- A többinél is előferdül, szóval nem a Vodka szivatja direkt a hozzájuk csapott ex-DIGi -seket. Érdemes meríteni a szolgáltatók topikjaiból (is).
Az okok közül az egyik lehet a terheltség is a területet lefedő tornyokon. Bár, én javarészt más ok(ok)ra voksolnék...A 2G -re leváltás (ᴱ) gyakoriságát lehet még némileg csökkenteni, ha a kérdéses SiM -en kikapcsolod a VoLTE hívásokat. Feltéve, hogy az opció megszűnésében nem vagy érintett.
Amúgy is többször szerepelt a posztjaidban a 3rd party WhartsApp használat... -szóval, ha egyébként is a hívásaid java már VoIP -on történik, akkor Téged kevésbé érinthet, hogy azon a SiM -en akár így, akár fix 4G miatt (esetleges VoLTE hiányában) nem fogsz tudni hagyományos értelembe vett módon hívásokat bonyolítani . -
crok
nagyúr
válasz
pinnacle #14006 üzenetére
Activity launcher-el is megtalálod ugyanazt a menüt (Phone info app (com.android.settings) -> .settings.RadioInfo (ez a class neve) vagy keresőbe egyszerűen beírod hogy radio - csinálhatsz akár egy shortcut-ot is rá).
-
pinnacle
nagyúr
válasz
domper2015 #14004 üzenetére
Ezt írták. Ha Xiaomi, akkor a *#*#4636#*#* kóddal is elő tudod cvsalni a Phone info menűt, ahol beállítottad az LTE only-t.
Nincs ilyen szervizmenü az 52s-ben is? Gondolom a Netmonster is itt változtat beállítást. Azért marad meg eltávolítása után is. -
brumicica
tag
Másnál is előjött mostanság a "nincs SIM kártya" hibaüzenet? A40-esem csinált korábban ilyet, a gyártó elismerte és garanciális alaplapcsere lett belőle. Persze az itt már nem jön szóba. Bizakodjak, hogy csak kontakthiba / SIM hiba, vagy nagyobb a baj?
-
domper2015
senior tag
válasz
A régebbi kínai MTK processzoros telefonoknál használt MTK Engineering aplikációba is volt, onnan emlékeztem rá. Azokban minden is be volt kapcsolva, így lett a teló egy picit optimalizálva a szükségtelen dolgok kikapcsolásával.
Az 5G egy kissé emeli az energifelhasználást, ezt mondják. Nálam 5G bekapcsolva -
pinnacle
nagyúr
válasz
Marci112233 #13991 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Egyébként mitől lehet ez a probléma a Vodanál, túlterhelt a hálózat? Nálam Budapesten a város közepén is elmegy a net. Azt nem írtam, hogy ez a probléma. Edge használhatatlan. Akkor inkább nem is váltson rá, hiába jobb a vétel. Bárcsak az LTE kényszerítése megoldaná a problémát. Ugye csak az LTE kell? Van még az NR=5G, de ha jól emlékszem, ezt régebben kikapcsolni volt ajánlatos. Egyébként, hogy tudja ezt ez az alkalmazás megcsinálni? Ráadásul lehet, hogy az alkalmazás eltávolítása után is megmaradt az LTE only, mert eltávolítás, majd újratelepítés után is ezt mutatta, miközben előtte NR, LTE, GSM, WCDMA volt jelezve. Gyári alkalmazásból elő lehet hívni, hogy milyen hálózatot tud használni? Most látom, hogy a Netmonster eltávolítása után is marad a 4G. Köszi domper2015!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged