- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
30z.Samu #10745 üzenetére
A kábel lesz ott a probléma, a "C" csatlakozó kezd tönkremenni, vagy piszkos lett, esetleg megtört a kábel. Én ilyenkor azt csinálom, hogy picit összenyomom körömmel a csatlakozó részt, ami a telefonba megy. Ez ad még neki egy kis időt, mielőtt cserélni kell.
Előtte ki kell húzni a másik végét a toltőfejből, különben zárlat lehet belőle, ha össze érnek belül a tűk a nyomás közben (utána nem fognak, ha nem nyomtad össze teljesen). -
bul07
nagyúr
válasz
30z.Samu #5906 üzenetére
Én sokszor járok így
Így mostanra két óra alkalmazás van beállítva 3perces eltéréssel hogy biztos felkeljekDe múltkor csak egyet állítottam be és 1órával később riadtam ébresztő meg rendesen beállítva
Aha
Na de a szobába van két kamera
Visszanéztem, és igen ébresztett, igen ki is nyomtam, és igen szépen vissza is aludtamSőt ezért is veszek fel minden hívást is
Öcsém mondja hogy nem mentem hozzájuk a megbeszéltek szerint, mondom de hát nem beszéltünk meg semmi, mondja hogy telefonon beszéltünk
És igen pont aludtam hívott és beszéltünk is 2percet, na de én ebből semmire nem emlékeztem még arra se hogy csörgött a telefon és felvettem -
válasz
30z.Samu #5906 üzenetére
Egyébként azt tartja a tudomány, hogy sokkal kipihentebben ébredünk, hogyha az ébresztőt nem kerek időpontra állítjuk be. Például 4:30 helyett 11:18-ra.
Nagyobb összegben mernék fogadni, hogy nem történt szoftveres baki, egyszerűen az agyad nem ébredt fel, még talán az álmodba is beleálmodtad az ébresztőhangot.
Nem emlékszem, hogy Samsungon valaha is kimaradt volna ébresztő ilyen hiba miatt. Talán még az Android 2.1 körüli időkben.Én egyébként mindig lefekvés előtt állítom be a következő reggelre az ébresztőt (ez onnan jön, hogy a nokiákon nem is lehetett időzített ébresztőt beállítani, később meg zavart, hogy folyton kint volt az értesítési sávon az ébresztő ikon). Ennek viszont van egy pszichológiai hozadéka, ugyanis az agyat be lehet programozni az ébredésre, így szinte mindig a beállított időpont előtt ébredek.
Plusz egy tipp: úgy kell beállítani az ébresztőt, hogy az alvás ideje osztható legyen másfél órával.
-
válasz
30z.Samu #5904 üzenetére
Én tudom hogy történt!
A verzió: Beállítottál pénteki ébresztőt. Csörgött hajnalban, te pedig álmodban úgy kinyomtad, hogy nem emlékszel rá, a telefon pedig dolga végeztével átállította magát a következő péntekre.
Megoldás: tedd kartávolságon kívülreB verzió: nem állítottál be szundit, 1 perc után abbahagyta a csörgést, a telefon pedig dolga végeztével átállította magát a következő péntekre.
Megoldás: szundi 5 percenként, végtelenítve -
válasz
30z.Samu #5824 üzenetére
Hogy kerül kapcsolatba egymással ez a két dolog?
A li-ion akkumulátoroknak van egy jól meghatározott töltési görbéje, 0-100% közt folyamatosan csökken a bevihető töltés. Van egy CC és egy azt követő CV fázis*, valószínűleg 85% környékén van a váltás.
* A töltés elején a töltő elektronika a töltőáramot szabályozza, míg el nem éri a cella a max feszültséget, utána pedig fix töltő feszültség mellett egyre csökkenő áramot kap, míg a töltő áram nem csökken egy meghatározott szint alá.
-
válasz
30z.Samu #5813 üzenetére
Nyugodtan lehet hagyni lemerülni a telefont, viszont visszakapcsolni már nem szabad ilyenkor. Mindig hagy a telefon annyi tartalékot az akksiban, hogy ne károsodjon.
Mint ahogy a 100%-ra töltés se károsítja, de ha feltöltve állandóan a töltőn van, az már nem feltétlenül tesz jót neki. -
danuz
csendes tag
válasz
30z.Samu #5787 üzenetére
Nekem is nem régen tűnt fel, hogy bármilyen töltőre teszem, nincs sem gyors, sem pedig szupergyors töltésem, sima vezetékes töltést ír a telefon. Illetve többször jelzett a telefon, hogy nedves az USB port, víz közelében nem volt a telefon. Lehet ez a legutóbbi frissítéstől?
-
DrKapocs
őstag
válasz
30z.Samu #5787 üzenetére
Nekem ezzel a Blitzwolf töltővel van rossz viszonyban az A52s. Vagy egyáltalán nem vagy nagyon-nagyon lassan töltené fel. Érdekes, mert egyetlen más eszközömnek sincs baja ezzel a töltővel, még az A50-nek sem. Valami kompatibilitási gond lehet?
-
válasz
30z.Samu #5787 üzenetére
Megsérült/elhasználódott a töltőkábel csatlakozója. Picit össze szoktam ilyenkor nyomni körömmel (fogóval) a csatlakozót (ami a telefonba megy), hogy erősebb legyen a kontakt, van, mikor segít, van, mikor nem. Előtte ki kell húzni a töltőből, mert túlzott nyomásra szikrázhat.
-
kmarci25
veterán
válasz
30z.Samu #5787 üzenetére
A telefonon nem jelent meg semmi? Illetve rendesen csatlakoztattad a kábelt a töltőfejbe és a telefonba is? Nekem akkor csinált ilyet, amikor nem volt egészen bedugva a kábel. (Azt nem tudom, hogy ez a telefon vagy a Xiaomi csinálta, hogy ilyenkor ki is írta, hogy valami nem stimmel a töltéssel...)
-
sxxorp
őstag
válasz
30z.Samu #5206 üzenetére
Bizonyos app-okat nem képesek meg mindig úgy megírni, hogy legyen AMOLED-(és nekem személyesen szem-)barát sötét módjuk, és ilyenkor segíthet, ha van a felhasználói felületnek opciója ezt felülírni (ennél a telefonnál a Fejlesztôi menüben van, ami OK, de még jobb lenne, ha megjegyezve ezt a beállítást).
-
Predatorr
őstag
válasz
30z.Samu #5145 üzenetére
Anno ahogy az S5-re tetettem fóliát biztos, ami biztos (3 évig elvolt anélkül, pedig potyogott bicajról is), tönkrement a tápcsatlakozó (Murphy), szerviz le is b.szta róla az egészet. S8-on a 9H üveggel együtt törött a gorilla is egy oldalára eséstől. A kemény átadja az ütést, a puha fólia (az volt a Poco-n) meg gyűjti a zsírt. Akkor inkább egy peremes armour tok. Az A52S is esett már vele párszor, semmi gond. Mondjuk ennek nem a legsérülékenyebb részére tették a súlypontot, mint az S8-ban.
-
kugli
aktív tag
-
válasz
30z.Samu #4848 üzenetére
Az előző 3-4 telefonomnál én is megtettem, ennél csak azért nem, mert impulzusvásárlás volt, előbb cselekedtem, csak aztán gondolkodtam, ami rám nagyon nem jellemző
De jól sült el.
Azért ha az egész topikot nem is, de minden létező tesztet elolvastam róla, meg az utolsó jónéhány oldalt a topikból.
-
válasz
30z.Samu #4828 üzenetére
Decemberben vettem. Kb. márciusig minden frissítés után resetelnem kellett, mert pár alkalmazás rendszeresen diavetítéssé lassult, de reset után szinte tökéletes lett mindig. Egy kis átmeneti időszakban minden faxa volt egész eddig, mert most meg merül a legutóbbi óta.
-
válasz
30z.Samu #4607 üzenetére
Addig én is szerettem, amíg nem lett akkora a készülék, hogy nem tudom egy kézben egyensúlyozni, mindig ki akar esni a kezemből, fejnehéz.
Ennek a készüléknek a vastagsága és a formája is pont olyan, hogy valahogy jó fogása van. Eggyel korábbi telóm (A41-es) kávája annyira kerekített volt, hogy nem lehetett normálisan felemelni az asztalról két ujjal. Ezt fel lehet.
Van rá olyan tok, amiben kényelmetlenül vastag lesz, de a gyári Samsung gumitok nem ilyen. -
válasz
30z.Samu #4481 üzenetére
Én mindig azon az állásponton vagyok, hogy ami nem romlott el, azt van szabad megjavítani.
Ha nincs valami orbitális biztonsági rés, amit be kell tömni, vagy új funkció, amiért érdemes kockáztatni, akkor én legszívesebben sosem frissítenék, ha egy FW jól működik...Gondolom majd javítják.
Persze
-
lypen99
aktív tag
válasz
30z.Samu #4375 üzenetére
+1 így van.
Azért játékra is alkalmas, a Diablot viszi és ha nem számoljuk a background letöltést a kontent miatt, akkor elég szépen és nem tűzforró a telefon.@Aryes nekem se voltak, csak láttam anno bátyámnak volt azt hiszem akkori első Redmi Note, aztán S6 Edge meg most van neki valamelyik Xiaomi 11 (nem lite).
Én nekem is javarészt alsó,-alsó-középkategóriás telóim voltak meg használtak (i7-7P) na meg volt a Poco, de az nem nyerte el a tetszésem. Felső kategóriát én se használtam, nem az én terepem és nem is nagyon hiányzik.
Szóval igen, erre a telefonra én is azt mondom, mint Samu "ennél több nem kell".
Ha bármi anomália van írok ide, de egy 1000-1200 hsz-t azért elolvastam. -
lypen99
aktív tag
válasz
30z.Samu #4373 üzenetére
Nekem amit mutatott a kiállított darab elég volt arra, hogy tudjam ez faja és kell.
Akinek ennél több kell, annak ott vannak a flagshipek, minden féle mézes-madzaggal.
(S Pen, jobb kamera, zoom kamera, 100W-s töltés, ProRes, 144Hz stb [több fajta flagship] van választék bőven.)
-
lypen99
aktív tag
válasz
30z.Samu #4366 üzenetére
Na ez az, hogy nekem is az iOS fluidsága tetszett.
Most mondjuk 60 Hz-n használom inkább, de nem érzek semmi dadogást.@MrChris
A pont a főkamera érdekel a legjobban.
Az ultraszéles nyilván nem itt nyit, de nem használhatatlan szvsz.
Tehát tényleg nem leszólás, de akkor kijavítom magam, hogy lehetnek ebben az ár/értékben jobb kamerák, de ez ennyiért ennyi kompromisszummal, mint a tesztbe is írtak anno bőven megérős. (Persze ha csiped a OneUI-t.)Szerk.: a gyorstöltés nem érdekes számomra annyira, mert 15W.
A Poco X3 is 33W-l töltött és amint elérte kevesebb áramot vett fel tehát, részemről ennyit róla, nekem nem eget rengető dolog. -
lypen99
aktív tag
válasz
30z.Samu #4364 üzenetére
Nem akartam lehúzni félre értés ne essék senki felől.
Ha nem ez lett volna a bb és sok olvasás után akkor nem ezt vettem volna.A műanyag hátlap egyáltalán nem zavar, lötyögés nincs. Akksit mondtam most áll majd be, kijelző az szvsz top és még a kamerák maradnak tesztre, ahogy írtam.
A rendszer friss így még szokni kell igazából ennyi, semmi extra.
-
lypen99
aktív tag
válasz
30z.Samu #4360 üzenetére
Köszi, igazából a zarándok út az i7 -> Poco X3 NFC -> i7 Plus és most az 52s 5g.
Igazából, tavaly voltam exemmel médiába akkor 145k volt, most olcsóbban rendeltem.
De tetszett benne, hogy fluid pedig nem csúcsteló. (120 Hz off és még úgyse nagyon dadog pedig látja a szemem.)De ez marad, nagyon jó az AoD, a SoT is alakul majd és a teljesítménye is azért elég.
Na meg a kijelző az nagyon ott van, mármint a színek szűrős szemcsin is keresztül odavágnak, tehát a tartalomfogyasztás is jó.Nem istenítem, a kamerák lehetnek a gyengéi, de egy nem power usernek (pláne meló közben) untig elég és ennyiért jó vétel volt.
Az 53 nem érte volna meg a felárat szvsz.Na majd látjuk. Slussz poén én az anomáliákat amik voltak az összeszereléssel kapcsolatban én nem látom, de majd kiderül.
[Off, családban van 50-51 azok se rosszak, egy-egy akksi csere kéne, de ennyi.]
-
sxxorp
őstag
válasz
30z.Samu #4287 üzenetére
A gyárinál kissé spécibb, de tényleg a One Hand Operation+ a megoldás, pár hete írtam le. Én a gesztusvezérlést hagytam a Samsung-félén, ahol a vissza jobb alulról indul, és beállítottam a MIUI-s (nekem csak a jobb) oldalról vissza suhintást. Amivel kiegészíteném az eddigieket, hogy érdemes a többi irányt is kihasználni, főleg, ha ezt a kissé tepsi méretet még szeretnéd egy kézzel használni, amennyire lehet: pl. a Task váltót, vagy a Quick panel 1 mozdulatos kibővítését, stb.
-
mrbego
aktív tag
válasz
30z.Samu #4283 üzenetére
Hát ha a rendszer gesztusvezérlésére gondolsz, akkor: Beállítások -> Kijelző -> Navigációs sáv -> ujjmozdulatoknál lehet állítani, de olyat tudtommal nem lehet, hogy csak a képernyő egyik szélén működjön a 'vissza' parancs.
Egyébként én ezt a gesztusvezérlést tartom a legkézenfekvőbbnek nekem, a Huawei P smart 2019-emet is így használtam.Viszont sajnos itt is még csiszolhatna a Samsung a Huaweihez képest. Pl. amikor a Waze-t használok, akkor nem lehet így a vissza paranccsal kilépni belőle. De a rendszerben máshol is észrevettem pár anomáliát. A Huawei ebben sokkal jobban működött.
Na meg a képernyőzárolás/feloldásban is. Nekem is rendszeres hogy az ujjamat elég hektikusan ismeri fel.
De nagyon örültem, hogy ebben végra van olyan, hogy duplakoppos felébresztés. hahát sajnos ezt ki kellett kapcsoljam, mert a farzsebemben folyton érzékelt, mintha tapiznám. Szóval ez a funkció kiesett nálam sajnos. -
Aryon87
félisten
válasz
30z.Samu #4101 üzenetére
Igy van. Ettol fuggetlenul nem keseru szajizzel bucsozom tole, mint anno pl a Note8-tol.
S20FE-t kozelebbinek erzem, paromnak az van, na ott mar van 1-2 dolog ami bejon (pl 3x optikai zoom), de szoftceresen ott is megvannak a hulyesegek, gondolok itt a virtualis kozelsegerzekelore, ami a Droid12-vel meghulyult. -
válasz
30z.Samu #4070 üzenetére
Én még nem vettem észre ilyen összefüggést, majd figyelni fogom.
Időnként érdemes ahogy a kolléga írta, a task-váltó listájáról az "összes bezárása" gombbal kilőni, amiket nem használ az ember, én naponta többször szoktam használni, plusz ki van téve az eszközkarbantartó RAM tisztító widgete is a launcherre. Ezen kívül megszoktam, hogy az appokból nem a vissza gombbal szoktam kilépni, hanem a task-váltóról kézzel kisöpröm.
Ezen túl ajánlom a NiceLock "Home Up" modulját, amivel az alig használható, egész oldalas task-váltó átváltoztatható a régi jó függőleges listává, ami gyorsabb és sokkal informatívabb. -
gerner1
nagyúr
válasz
30z.Samu #3923 üzenetére
"Ja hogy külön van ilyen, értem. "
- A Samu Sz.gyors 25W -os töltői, kétféle kiszerelésben kaphatók (+2 színben). Az egyik kiszerelésben van kábel, a másikban nincs, és a kábel külön is megvásárolható, de az sem hosszú.
A teló dobozában lévő pedig, sajnos nem a 25W -os verzsön.Ugyanakkor, nem csak a Samu erre hitelesített kábelével működik csak ez a funkció, hanem pl más gyártókéval is. A gyári Samu 25W -os töltőt, mi már használtuk más gyártók általi (pl Ugreen, Baseus) kábelekkel is (mindegyik 25W fölé hitelesített), és azokkal is müxik.
-
gerner1
nagyúr
válasz
30z.Samu #3921 üzenetére
Nem tudni, hogy az a 3rd party töltő, amivel próbálod, az milyen műszaki tartalommal bír. Amennyiben egyezik a Samsung 25W -oséval, akkor valóban a funkcióhoz elégtelen kábel lehet a "ludas". Amennyiben nem egyezik, akkor : mindkettő (is) lehet...
25W -ra hitelesített kábel kapható külön, nem csak Samsung.
-
gerner1
nagyúr
válasz
30z.Samu #3919 üzenetére
"Ezek szerint nem mindegy, hogy milyen adapterrel töltöm?"
- Igen. Nem mindegy.Gondolom nem is Samu az a 20W -os töltő, mert olyan a Samunak nincs.
+ A 'sz.gyors töltéshez' (a gyári töltővel is igaz), szükséges olyan kábel is, amely arra a teljesítményre hitelesített. Tehát, a dobozban található: nem 'ilyen'...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest