- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
agy73p
senior tag
Sziasztok,
Ritkán olvasom a fórumot.
Muszáj írnom, mert érezhetően csökken a telefon teljesítménye.
1. Lassabban, laggolva, gondolkodva nyílnak meg az appok. Nem számottevő ám, tizedmásodperccel lassabban és nem simán, hanem pillanatokra akadozva (pl fényképező, de akár néha böngésző is)
2. Az érintőképernyő most már rendszeresen kifagy. Nem tudok semmit tenni, csak hangerő mínusz + kikapcsolás gomb.Ez utóbbi miatt szerviz?
-
agy73p
senior tag
Ha zenét hallgatok Spotify, YouTube vagy egyéb appon, meg lehet valahogy oldani, hogy a Viber és Messenger üzenetek érkezése közben ne halkuljon el 2 másodpercre?
Köszi -
agy73p
senior tag
válasz
orso0355 #10380 üzenetére
Hú, mennyit kínlódtam én ezzel egy időben. Kérdezgettem mindenkit, hogy nekik csinálja-e ugyanezt, de nem nagyon volt ilyen. Üres karika volt nagyon gyakran az elküldött üzenet mellett, akár órákig is. Ki-be kapcsolgattam a netet, újraindítás, cache törlés, stb semmi nem segített.
Viszont én is erre jöttem rá anno, hogy 2 telefonon használtam párhuzamosan, ez azért lehetett. Aztán megszűnt, mióta csak ezt az egyet használom dupla SIM kártyával.
Persze, nem biztos, hogy így van, de én ennek tudtam be. -
agy73p
senior tag
válasz
agy73p #10308 üzenetére
Itt olvastam róla, de az is lehet, hogy ti linkeltétek be ezt korábban.
-
agy73p
senior tag
Hello,
tegnap délben és ma délben érzketlen a kijelzőm délben (nem pont dél, de eltelt kb 24 óra). Oldalsó gombbal feléled, de hiába tapizom, nem történik semmi. Így még kikapcsolni sem tudom.....
Ujrídítás oldalsó gombbal, utána megint működik.Másnak vmi hasinoló tapasztalat volt? Bocs, ha már volt és a frissítsésekkel bäszódott el vmi.
Tegnap megvolt a bootloaderből a wipe cahce és az app javítás, de ma megint lefagyott. Nem érzekli az ujjamat
-
agy73p
senior tag
Nem szeretném használni, mert minden éjjel töltőn hagyom.
De néha meg napközben kell egy-egy gyorstöltés kb 10-20 perces. Csak emiatt gondoltam.Bixby ki van nekem kapcsolva. Utálok mindent, ami szükségtelen, mert foglalja a helyet és az erőforrást.. De nem biztos, hogy igazam van, mert nem vagyok itt rendszeres olvasó és nem is jártam utána a témának.
-
agy73p
senior tag
Sziasztok, nem lehetne egy gyorstöltés ki-be kapcsoló gombot szerkeszteni a kezdőképernyőre? Utálom, hogy be kell menni a menübe állandóan....
-
agy73p
senior tag
Most nem találom azt a szálat, amin a múltkor a fekvő képernyőt kérdeztem YouTube használat közben.
Most megint ugyanaz előjött, de most már egy másik alkalmazásnál, amin elfordítottam a képernyőt (AquaMail). Email csatolmany volt. Érthetetlen, hogy teljes fekvő képernyőre forgatáskor kikapcsol a képernyő. Mitől lehet? -
agy73p
senior tag
Egy nyomorult telefonos adathalász gyökér hívott az előbb, amivel hívás közben nem tudtam semmit sem kezdeni. Szerettem volna felvenni a hívást, de nincs ilyen apppom.
Tudnátok ajánlani egyet? Amihez nem kell superuser, meg ilyesmi. -
agy73p
senior tag
Nem hiszem, hogy ezért van. Kategória, árazás, ilyesmi. Túl jó nem lehet.
"...Azóta addig van a RAM-ban, amíg én kézzel ki nem lököm, vagy például a kamera app használata után szokott újratölteni, valószínű az az átlagnál több memóriát használ. Ezzel párhuzamosan az alkalmazásinfo-ban az akkumulátor beállításnál az optimalizálás van bejelölve, tehát a RAM-ban marad, de nem fut (például..."
Erre gondoltam a kamera app akkumulátor korlátozásával. Hülyeség volt.
-
agy73p
senior tag
Köszi.
Böngésző Vivaldi.Fut widget is, ami mutatja az erőforrások zabálását, rá szoktam nyomni, hogy pucolja ki. 4,1-ről visszaesik 3,4-re a memória. Nem egy nagy was-ist-das.
Keret alatt az értesítési hátteret értettem, igen. Visszaállt.
De egyre többször érzem azt, hogy nehezen jön vissza a használatba a telefon. Mint valami régi vacak egy maggal. -
agy73p
senior tag
Hello újra,
Csak akkor szoktam jönni ha valami gondom van.
Az utóbbi napokban az vettem észre,, hogy kissé mintha elkezdett volna szaggatni a telefon, amikor a képernyőt ébresztem, a böngészőt megnyitom, stb. Mintha kezdene belassulni.
Frissítéssel jött valami?
Másnál is érződik?Képen látszódik, ilyen fekete keret eddig nekem nem volt. Á napokban előjött időnként ilyen is.
-
agy73p
senior tag
Sziasztok!
Régen olvastam a topicot, elképzelhető, hogy teljesen triviális a kérdésem.Youtube videók megnyitása után a képernyő vízszintesre elforgatása után általában kikapcsol a képernyő és ki kell oldani újra a zárat, hogy lássam. Most már eléggé zavar, úgyhogy, gondoltam, rákérdezek, hogy Nektek is csinálja vagy egyedi eset.
Friss oprendszer. Android 13, One UI 5.0.
-
agy73p
senior tag
Hello,
500 hozzászólással le vagyok maradva. Csak egy kérdés: felrakjam a 13-at vagy még ne?
Most dobta be a telefon, hogy készen áll a frissítésre.
Köszi, a tanácsot! -
-
agy73p
senior tag
válasz
4Grider #6635 üzenetére
Nekem is ez volt az első.
A képernyő mutatta, hogy mit kellene csinálni, de semmilyen érintésre nem reagált percekig. Közben meg ketyegett a visszaszámláló....
Végül addig nyomtam az oldalsó gombokat, amíg újra nem indult.
Talán mindhármat egyszerre, akkor megadta magát. -
agy73p
senior tag
Volt már valakinek olyan, hogy napközben használat közben csontra fagyott a kijelző és nem reagált az érintésre?
Pont egy értesítést vártam a CIB-től internetes fizetés miatt, amikor is már nem reagált semmire. Az oldalsó gombok működtek, de más nem. Nem volt előtte megfeszülve a készülék háza.
Járt már valaki ezzel a készülékkel így? -
agy73p
senior tag
válasz
gerner1 #6586 üzenetére
Volt réges-régen, ha jól emlékszem valami magyar srácnak a feljesztése, amit egy korai "rutin app"-nak neveznék. Sajnos, már alig emlékszem rá. Használtam és be tudtam állítani egy pár apróságot. Superuser kellett hozzá... Nagyon ígéretes volt, és az is lehet, hogy vmi nagy cég felvásárolta. Na, mindegy, csak mondom, hogy ez akár lehetne jó is...
-
-
agy73p
senior tag
Hello
"Ne zavarj" üzemmódban miért nem csörög hangosan az ébresztő ezen a telefonon? Csak a képernyő kapcsol be és némán "ébreszt." -
agy73p
senior tag
SIM2 foglalat tudja az 5G-t? Eddig mindig a SIM 1-et használtam, de megcserélném, ha lehet.
-
agy73p
senior tag
Google Chrome-ot lehet 2 fiókkal használni párhuzamosan?
-
agy73p
senior tag
Hát az frankó.
Ilyenem még nem volt.Nem én rendeltem meg anno, csak átküldtem a linket, hogy milyen telefont szeretnék. Ahogy látom, most is ez a cég az első a sorban az Árukeresőn, tehát a legolcsóbb.
Most ilyenkor mi a helyzet?
Garanciális javítást csak a forgalmazó tudna intézni?
Samsung szerviz pedig csak fizetősen javítaná?Egyéb más hátrány?
-
agy73p
senior tag
Miért írja ki az telefon random időközönként, hogy sikeresen érvényesítettem a Knox licenszet? Semmi program indítás nem volt most utoljára például.
-
agy73p
senior tag
Köszönöm, az elsőt ismertem, alapból be volt állítva.
A második ugyan bekapcsolt állapotban van, de a Waze-t nem tudom hozzáadni a soha nem alvó alkalmazások listához, mivel egyáltalán nem hozza fel sehol sem a listában. Mire ilyen alkalmazás nem is lenne, betűrendben a W-nél nincs.
A harmadik, azt én elfelejteném minden egyes alkalommal beállítani. Egyébként ez a zárolás funkció mire való? Lakat jobb alsó sarokban megjelenik. Nem engedi bezárni, ha mindent kilövök? -
agy73p
senior tag
Tudott is, sok éve használom, azért nem értem, hogy miért állt le kérés nélkül.
-
agy73p
senior tag
Csak simán elsötétítettem a kijelzőt, és mivel fel volt töltve teljesen, de töltőkábel nem volt nálam, gondoltam úgyis tud navigálni hanggal, ha nem világít a kijelző. Bőven kitartott az akkumulátor az 5 órás úton.
Legalábbis korábbi években más telefonnal ez működött.
Vagy ilyen már nincs? -
agy73p
senior tag
Waze-t használtam ma sokat. Sajnos, ahogy elsötétítettem a kijelzőt, egy idő után leállt a navigáció többször is, pedig akkumulátor kímélő mód ki volt kapcsolva ennél az appnál is.
Van valami, amit még ezen kívül is be kell állítani, hogy ne állítsa le a háttérben?
-
-
agy73p
senior tag
Meg fogom tenni, ha ezek ahhoz kellenek, sztem, hogy kiírja nevet az órám, ha hívnak.
Éjjeli képernyőkép és mostani képernyőkép:
Ma reggelre az egyik fiókban drasztikusan lecsökkent a névjegyek száma (és ott már tegnap lecsökkent 80-nal), a másikban csak kettővel. Egyszerűen nem értem mi okozhat ilyet.Telefonon a kuka csordultig van névjegyekkel.
-
agy73p
senior tag
Pont így voltam ezzel én is, amíg elő nem jött ez a probléma. Számos okostelefon hízlalta a névjegyeket, de soha semmi gond nem volt vele. Samsung Ace1-tol kezdődően, Samsung, Nokia, Huawei, Xiaomi több is, ami így eszembe jut.
Mindig ugyanaz csináltam:
Több Google fiók, különböző névjegyek, hogy a cég és a magánélet ne nagyon keveredjen. Korábban voltak átfedések, de ma délelőtt azokat is teljesen megszüntettem. Névjegyek tárhelyéről az adatokat is töröltem, nehogy a cache-ben maradjon valami.Hidd el, azt is be fogom vallani, ha én bælfaszkodok el valamit.
-
agy73p
senior tag
Minden névjegyet kitöröltem a telefonról is és a Google fiókokból is biztonsági mentés után.
0 -0 volt minden.
Visszaállítottam a biztonsági mentést , szinkronizálás megtörtént.
Majd pár órával később kukában százasával a névjegyek.
Faszom kivan ezzel az egésszel.Csak annyit mondjatok meg, hogy miként lehet bebizonyítani, hogy mi a helyzet. Ugyanis ezt senki nem fogja elhinni.
-
agy73p
senior tag
Jelenleg beállított témát hogy lehet menteni? Szeretnék variálni, de elveszíteni nem szeretném a jelenlegi beállításokat, illetve vissza szeretném állítani, ha szükséges.
-
agy73p
senior tag
Ezzel is nagyjából tisztában voltam, és próbálom is eszerint csinálni, de nekem ami biztos, az az éjszakai töltés.
A tűzbiztonság viszont tényleg nem jutott komolyan eszembe.
És ha tudnátok, hogy KIK-ben vásárolt 980 forintos 2 méteres töltőkábelt használok, ami gyorstöltést is tud..... Samsung gyári töltő adapterrel.
-
agy73p
senior tag
Egyébként, ha már ennyire fejlett a töltési elektronika minden telefonban, akkor miért nem javasolják, illetve miért baj az, ha éjszakára töltőre teszem és reggel veszem le?
Én csak így tudom tölteni, napközben nincs erre összefüggő 15 percem sem. -
agy73p
senior tag
CSATLAKOZVA: NINCS INTERNET
Wifi probléma sokadszor tér vissza nálam. Ti hogy vagytok ezzel?
-
agy73p
senior tag
Akkor most jó a lassú töltés (pl régi Samsung töltő vagy usb) lítium-ion akkuknál kis áramerősséggel vagy nem?
Garmin karórák esetében kifejezetten az usb porton keresztül való töltést javasolják.
-
agy73p
senior tag
válasz
Sztyepadzso #4798 üzenetére
Na, az jó ötlet. De ezt a Samsungos megoldást én még nem tudtam megcsinálni.
-
agy73p
senior tag
válasz
Zsootli #4786 üzenetére
Smart Lock-ot kapcsold ki.
Akkor lett egy kicsit gyorsabb a telefonom, amikor minden ilyesmi extrát kikapcsoltam. Viselése érzékelés, megbízható helyek, stb. Autó lezárás a képernyő kikapcsolásakor, mivel a Smart Lock ébren tarthatja.
Így már nem gondolkodik a telefon, hogy mit csináljon, ha valaki kézbe veszi. :)
Nekem is volt, hogy a névjegyzékben találtam magam amikor elővettem a telefont a zsebből. -
agy73p
senior tag
-
agy73p
senior tag
Kijelzőre valaki korábban írta, hogy visszaküldött egy készüléket, mert volt valami érzékelési gondja.
Én csúsztatással írom a szöveget sok éve. Ezen a telefonon gyakran látom, hogy a billentyűzeten egy picikét megszakad a folyamatos húzás miközben összekötöm a betűket. Úgy vettem észre, hogy általában a sövegírás elkezdésekor látom ezt gyakrabban (az jut eszembe, hogy ekkor még alvásból ébred agép és a procik nem bírják feldolgozni az infót realtime). Elég gyorsan történik és ugye az ideiglenes vonal el is tűnik egy szempillantás alatt, de emiatt szövegtördelési hiábak lépnek fel, más, rövidebb szót ajánl fel a Gboard.
Egy elég drága kijelzővédő fóla van rajt a kezdetektől, sérülve nincs. Elvileg a kijelző is hibátlan, lefutattam rajt a saját tesztet, hibátlan volt, ebből gondolom, hogy processzorterhelés lehet a gond. Vagy nem?Pár kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:-
- észrevett-e más is ilyet?
- fel lehet-e venni a kijelzőn történteket, hogy lassítva megnézzem és megpróbáljak rájönni, hogy mi a szitu? -
agy73p
senior tag
.... és elgondolkodtam, hogy van-e élet Google nélkül.
Bár, ha a Samu a hibás, akkor miért kellene megváltoztatni a szokásaimat? -
agy73p
senior tag
A privát névjegyeimet a Samsung fiókba áttettem, a céges névjegyeimet pedig a telefonra másoltam át.
Google fiókban már nem tárolok névjegyeket egyelőre.Aztán majd lesz valahogy. Köszi mindenkinek mindent!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- OLED monitor topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amatőr csillagászat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Microsoft Excel topic
- FOTÓS beárazás
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged