- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxys80
veterán
Most már tényleg tisztázzunk le valamit, mert egész nap futjuk a köröket.
Te magad mondtad, hogy DD 5.1 biztosan lesz mivel az Apple Tv képes erre kódolni.
Utána meg megint azt mondod , hogy koppanás lesz, mert csak pcm 2.0 lesz.
Most a mederen sem tömörítetlen pcm-et hallgatok hanem DD 5.1 és DTS-t.
Ezek mind tömörített hangok. -
bbmt
senior tag
őő hát az erősítőm megjeleníti a bejövő csatornákat. 2.0 mielőtt elindítom a filmet és sok csatorna amikor megy a film. Most már nem nézem meg, de mintha az is változna, hogy 7.1 vagy 5.1 a csatornák száma.Azért szoktam Pure Direct-ben hallgatni, hogy ne az erősítő kódoljon, hanem egy az egyben átengedi a csatornákat. De szól az összes hangfal és van térhatás.Vagy csak beképzelem.
Yamaha RXV 673
De ezért írtam, hogy vegye meg online, ha nem jön be neki akkor visszaküldi és kész. -
galaxys80
veterán
Szerintem ezen a részen lépjünk túl. Nem lesz DTS ok. Nálam filmek 90%-a amúgy is DD 5.1. Most néhány DTS film majd DD-ben lesz. Mint írtam engem egyetlen dolog érdekel, hogy rosszabb ne legyen mint jelenleg.
Rettentő nehezen értelek meg egyébként.
Most vagy te nem magyarázol túl érthetően vagy nekem nehéz ma a felfogásom.
De minden segítő szándékot nagyra érzékelek. -
galaxys80
veterán
Már én is unom magamat,de még egy utolsó tisztázást szeretnék kérni.
Annak ellenére, hogy maga a TV tovább tudja adni az erősítőre a DD 5.1-et és a DTS-t is, ha beiktatom közé az Apple TV-t, akkor csak DD 5.1 lesz mivel az ATV átkódolja a DTS-t is.
Jól gondolom?Nekem tök mindegy, hogy milyen feliratot fog mutatni az erősítő.
A lényeg az lenne, hogy ne legyen gyengébb a hangminőségem, mint jelenleg.
De lassan úgy vagyok vele, hogy elengedném a DTS-t is, ha normális minőségű 5.1-et ad helyette. -
Alex91
félisten
Hogy világosabb legyen, közvetlenül HDMI-s erősítőre kötve minden hang a megfelelő csatornaszámmal szólalna meg annyi különbséggel, hogy az erősítő Multi CH IN-t írna ki, DTS, DTS-HD stb. helyett.
Szerintem ezt ertjuk, de nem lenne egyszerubb azt mondani, hogy igen, lesz 5.1-ed a TV-n keresztul atkuldve, vagy nem, csak 2.0-ad lesz. Mar ne haragudj, de a tobbi rizsa tok felesleges... -
galaxys80
veterán
Kezdem érteni. (talán
)
Szóval az Apple TV bármelyik hangot képes DD 5.1-re konvertálni, tehát az kimenne. DTS érthető módon viszont így nem.
Igazából a miatt van (volt) bennem némi értetlenkedés, hogy ha simán a TV lejátszóján játszok le filmeket és közvetlenül a TV van összekötve optikán az erősítővel, akkor kimegy a DD 5.1 és a DTS is jelenleg. Nem világos teljesen, hogyha közbe iktatom az Apple TV-t, akkor ez ,miért nem működik. -
galaxys80
veterán
Nézd, valóban fogalmam sincsen mit jelent.
Engem egyetlen dolog érdekelt, hogy ha optikával összekötöm a TV-t és az erősítőt, akkor kimegy-e az 5.1-es hang és a DTS? Természetesen Apple TV-n lejátszva.
Erre szeretnék választ kapni. Előre is köszönöm.
Nem értek hozzá, nem is érdekel annyira a háttere.
Csak azt szeretném megtudni, hogy fog-e ugyanúgy működni Apple TV-vel a hang, mint most.
HD hangokban nem vagyok érintett, mert eleve nem is tudja az erősítő. -
galaxys80
veterán
Akkor tényleg el kell engednem az Apple tv-t.
Jó hír, hogy megmarad a pénzem.
Csak azt nem értem, hogy visszaolvasva a topikot többször is ajánlották, hogy nem probléma ha nincs hdmi az erősítőn. Elég lesz összekötni a tv-t és az erősítőt.
Vagy senkinek nem hiányzott az 5.1, DTS? -
galaxys80
veterán
Teszteltem a jelenlegi rendszert. Szóval, ha a mede8ert kihagyom és tv , erősítő van optikaval összekötve és tv lejátszóján megy a film, akkor átmegy az 5.1 és a DTS is az erősítőre.
Úgy néz ki akkor a tv mégis képes erre.
Szerinted akkor működhet az Apple tv-vel is az 5.1, dts?
HD hangok nem érdekelnek. -
BPéter1984
tag
Youtube videonál most pl egy speedzone adást néztem , videot meg egy ákos koncert bd-t.
Erősítő sima HDMI5 bemenete , hangot próbáltam állítani a surround módokat.
Tv Os : 4k HDR ( néztem 50 és 60 Hz-et is ) , 4:2:2 , tartalom egyeztetése mindkettő be , hangformátum : automatikus Atmosszal , formátum módosítás ki , HDMI . Infuse-ban nincs külön hang beállítás. MRMC -vel most másik videónál nem vettem észre ( AC\DC koncert bd angol 5.1 ).
Esetleg még az lehet hogy beta szoftvert használok ? ( TV OS 13.3 (17K5440a) )
Infuse pro 6.2.2 ( 2815 )
Kissé zavaros mert eddig nem nagyon vettem észre max 1-2 napja de nem ennyire. -
Ja ok, nem vagyok egy soher fajta, mikor megvettem az appletvt egyből megvettem az infuse-t és az mrmct is hogy majd amelyik jobban tetszik azt használom . Tudom az mrmc jó lejátszó , foglalkozni kell a beállításokkal , de utána hibátlan . Mégis az infuse-t használtam , amit soha nem gondoltam volna magamról , hogy mondani fogok, felrakom és kész és megy nem kell vele bajlódni . Lehet én változok...
-
Hat igazad van, de egy olyan tartalom ami korábban gond nélkül ment és most nem az egy kicsit fura. Mert hogy nem kapom meg az új funkciókat vagy az új formátumok támogatását az ok, de hogy a régiek sem mennek azért több mint érdekes . Én fizettem ezért a programért így meg úgy érzem hogy kényszerítenek hogy vegyem az újat . De persze kibirhato az összeg csak kicsit rossz érzésem van ezzel kapcsolatban.
-
Clemi
veterán
Tehát ha jól értem, akkor az ATV beállítások/video és hang/hangformátum menüpontban a hangformátum maradjon automatikus-on? Így nekem az erősítő PCM-et ír ki mint forrás, viszont most próbáltam váltogatni egy filmnél a DD és a DTS hang között, de semmi különbséget nem hallottam dinamikában.
Egyébként egy Pioneer VSX 920-as erősítőm van. -
Jegesmaci81
aktív tag
Köszönöm a válaszod.
Teljesen megfelel így. Netflixet idáig xboxon néztem és az is maga kódolt. Ha mindent megeszik és nem ront a minőségen, nem érdekel, hogy mit ír ki az erősítő.Még 1 kérdésem lenne. Tudja valaki hogy hogyan kell aktiválni az 1 év ajándék TV+ -t? Hivatalos márka képviselettől vettem.
-
Sickboy25
addikt
-
-
Köszi a valaszokat, elvileg egy betört kijelzős régi infras telom van valahol megpróbálom azt
Azt keresek valami használt távot ha nem megy. Igazság szerint ma vettem a lejátszót a piacon 500 Ft-ért úgyhogy belefér egy tavkapcs vásárlás is.. köszi mégegyszer mindenkinek... -
Alex91
félisten
Nem neztem, nem jatszom. De a gyerek lehet, hogy kesobb szeretne jatszani. Szerencsere most meg nem erdekli, inkabb kisautozik, meg legozik
.
Csak a bemutatokat neztem, amit feldob.
Mondjuk jo lenne, ha beindulna, mert az ATV-re mintha kevesebb jatek is lenne, de mindom, annyira nem foglalkoztat.
meg nem tudom, hogy anyagilag is melyik konstrukcio a jobb? Megvenni a jatekot, vagy elofizetni havonta... -
Csabroncka
addikt
-
aujjobba
addikt
AirBrowser, de hogy ez mennyire jó vagy sem, azt passzolom.
Kommentek alapján nem túlságosan jó. -
aujjobba
addikt
Sima tv-n nézem a sávokat, ezt az ábrát vetítem ki: [kép]
Nincs kalibrálva a tv, csak azt nézem megvan-e a 16 sáv.
Ha a tv RGB alacsony, az ATV pedig RGB magas módban van, akkor mindegyik sáv jól látszik, elkülöníthető egyértelműen egymástól, és kontrasztos a kép, mélyebb a fekete.
Legalábbis a szubjektív megítélésem szerint. -
atirag
őstag
Egy synology nas-rol nézem a filmeket. A grand tour 10. epizódja mondjuk amiről egy screenshot-ot csináltam.[kép]
És az infuse-ban nem jeleníti meg csak az mkv-ben lévő fliratot. És ha több letőltése fülre megyek akkor sem talál letölthető feliratot. Perzse azt a szerverről kellene és ott lehet nincs is. Az mrmc viszont ehhez mondjuk pont talál feliratot. Perzse egy másik szerverről is tud keresni.
-
htw
tag
Azt hittem hogy elég ha veszek egy apple tv-t a szüleimnek, leszedem az infust, beállítom az én felhesználó adataimat és kész.
Akkor ezek szerint az infuse nem tudja ezt.
Plexel nincsenek jó tapasztalataim, bár rég használtam.
A nas amúgy ds118. Nekik csinálok egy külön mappát ahova divixet szedek majd le. Nem kell nagy felbontás meg hd hang, így transkodolni sem kell majd a nasnak. -
Gombinyó
őstag
Részben ezért, tervezem bővíteni a rendszert 5.1-re, illetve a hálózati lejátszás miatt többször volt, hogy 10 percre leállítottam a filmet, akkor már nem tudta folytatni. Ez lehet az MrMc hibája volt, nem tudom. A HTPC adott volt csak egy évre parkolópályára tettem.
RX560-al, Kodi + madVR kombóval ugyanazt a minőséget kapom, ha nem jobbat, így feleslegessé vált most számomra.
Továbbra is tartom, hogy az egyik legjobb mp, ha 4K, HDR a cél. -
L.L.
senior tag
Köszönöm a válaszod, mint mostanra kiderítettem tényleg user error volt. Az erősítő beállítását kellett megváltoztatni, bár nem volt egyszerű rájönnöm, mert nem a menüjében, hanem a készüléken lévő nyomógomb kombók segítségével. Gyárilag az alap beállítás szerint nem enged át minden tartalamat (ki érti ezt?). Most már tökéletesen működik.
-
L.L.
senior tag
Köszi, megnéztem, nagyjából meg is értettem, viszont azt még mindig nem tudom, miért nem engedi a HDR kiválasztást, mi az ami nem tetszik neki, a tesztelés alatt visszaállítja SDR-re. Gondoltam a kábelre, de az elvileg megfelelő, és gondolom akkor a többi eszköznél sem működne. 4K SDR 60HZ-re van most állítva, így az infuse-nál HDR tartalomkor át is vált a TV, és jó a kép is, viszont MRMC, és netflix alatt nem, ilyenkor nagyon fakó képet kapok.
-
Gombinyó
őstag
Azt hiszem rájöttem mi a gond.
Az erősítőmön nem tudom átfűzni a képet, ezért az ATV a Sony TV-re van kötve és a TV-ből megy tovább a hang az erősítőbe optikán. A DTS és a Dolby gond nélkül továbbítódik a tv optikáján keresztül, a multichannel PCM viszont nem és ez itt a probléma.
[link]Úgy néz ki beszívtam ezekkel az eszközökkel.
Sajnálom, hogy nem tudja az ATV kitolni magából a DTS/Dolby-t.
-
V.Stryker
nagyúr
Na, fél napon válaszoltak is.
There's a setting that might help with the ticking noise.
To keep an a/v receiver 'alive' with respect to audio, MrMC outputs audio 'silence'. It's not pure zeros but a very low level of random PCM. There's a setting that controls the level.
settings, system, audio, 'level of inaudible silence',
2 times less
10 times less
100 times less.Default value is, of course 'default'
-
general
addikt
dts 7.1 viszont nem? ha egy film ebben van, de nem tudja, redukálja 5.1-re? lehet ezt látni valahogyan, épp mit szólaltat meg? mert az AV erősítőm csak annyit mutat, hogy direct pcm vagy multi lpcm. valahol olvastam, hogy ez attól függően változik, hogy épp nem az ATV dekódolt, hanem mondjuk az Infuse, de lehet rosszul emlékszem.
ja igen, kérdés
: ha egy film Atmosban van, 7.1, azt pl mi dekódolja, az app vagy az ATV? az erősítőm tud 7.1-et csatornát, de és mivel csak dekódolt jelet erősít, ezek szerint működhet így?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Elektromos autók - motorok
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest