- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
L.L.
senior tag
Nekem nem DV képes a TV-m, de a HDR10 nálam rendesen működik a tvOS 17.4, és legfrisebb Disney+ alatt. Annyit vettem csak észre, ha 1X elindítok egy HDR filmet a Disney+ appban, utána nem vált vissza a kép SDR-re ha kilépek a filmből, egészen addig, míg be nem zárom az appot, de ez már az előző verzióknál is így működött.
-
L.L.
senior tag
Sziasztok,
Aki Infuse-t használ Plex adatbázissal, észrevette, hogy picit lassú az app tőle? Nálam pl. egy film elindítása után, a felirat, vagy nyelv kiválasztásához felugró menü nagyon lassan reagál a léptetésre, illetve akár egy "pause" vagy leállítás is késve történik. Nem tudom melyik frissítés hozta ezt elő, de úgy emlékszem régebben nem volt ilyen. A Plex szerver beállítások rendben vannak, illetve a hardver is megfelelően erős hozzá. A Plex appal nincs ilyen probléma.
-
L.L.
senior tag
Sziasztok. Ma minden android alapú streaming eszközömről eltűnt a Dolby atmos hangsáv a Disney+ alkalmazás alatt. Az eredeti hangsávon csak 2 csatornás PCM hang van, a többin dolby digital. Meg tudnátok nézni, hogy Apple TV-n is így van e?
U.I.: Közben megnéztem a Samsung TV applikációban is eltűnt, így valószínű nem android alapú hiba.
-
L.L.
senior tag
válasz
Cool Face #4277 üzenetére
Sajnos ez így van, bárki bármit mond. Elég komoly házimozi rendszerem van itthon, és a hang dinamikája az ATV-n tényleg lényegesen rosszabb, mint más lejátszóval, és ez már évek óta így van. A különbség tényleg akkora, hogy akár egy soundbaron is azonnal észrevehető lenne a különbség. Denon X4500, Yamaha 2060 is volt már, tehát nem típusfüggő. Amit észrevettem, hogy eredeti hangsávval javul valamelyest, de az sem az igazi. pl. Magyar dolby digital szinkron esetén iszonyat dinamikátlan lesz a hang. Ezt a legjobban az effekteknél lehet észrevenni, pl. egy robbanás, lövés, az ATV-n jóformán egy "szisszenés", más lejátszóval ugyanaz "hátbaver". Online streaming szolgáltatások esetén ( netflix, hbogo, stb.) nincs ekkora különbség, ezért én csak ezekre használom az ATV-t, az otthoni filmeimre ott a CoreElec.
-
L.L.
senior tag
válasz
Csabroncka #3279 üzenetére
Én ezt pont nem így gondolom, attól függetlenűl, hogy én is használom, és szeretem az Apple TV-t, de csak a hálószobába, soundbarra kötve. Nagyon sokat teszteltem, egy jobb középkategóriásnak számító házimozi rendszeremen, és itt már észrevehetően sokkal dinamikátlanabb, "tompább" a hang, egy Zidoo, Shield, vagy CoreELEC lejátszóhoz képest, ami pl. az akciójeleneteknél azonnal feltűnik, még a botfülű ismerőseimnek is. Ráadásul ugyanazon az erősítő hangerőn halkabb, kb. 6-8 dB-el le van maradva. De kompenzálva a hangerőt sem változik a dinamika sajnos.
-
L.L.
senior tag
Köszönöm a válaszod, mint mostanra kiderítettem tényleg user error volt. Az erősítő beállítását kellett megváltoztatni, bár nem volt egyszerű rájönnöm, mert nem a menüjében, hanem a készüléken lévő nyomógomb kombók segítségével. Gyárilag az alap beállítás szerint nem enged át minden tartalamat (ki érti ezt?). Most már tökéletesen működik.
-
L.L.
senior tag
Köszi, megnéztem, nagyjából meg is értettem, viszont azt még mindig nem tudom, miért nem engedi a HDR kiválasztást, mi az ami nem tetszik neki, a tesztelés alatt visszaállítja SDR-re. Gondoltam a kábelre, de az elvileg megfelelő, és gondolom akkor a többi eszköznél sem működne. 4K SDR 60HZ-re van most állítva, így az infuse-nál HDR tartalomkor át is vált a TV, és jó a kép is, viszont MRMC, és netflix alatt nem, ilyenkor nagyon fakó képet kapok.
-
L.L.
senior tag
Sziasztok. Megjött ma az ATV 4K, de egyenlőre nem vagyok kibékülve vele, és remélem csak user error. Az ATV egy erősítőbe van kötve, ami egy 4K HDR tévéhez. A gondom, hogy a HDR beállítást nem engedi kiválasztani a menüben, mert visszadobja, így a HDR filmek nagyon fakók lejátszásnál, mert a TV nem vált át. Az erősítőt kihagyva, közvetlenűl a tv-be dugva engedélyezi a HDR-t, és át is vált, de csak ha a felbontásnál HDR van kiválasztva, SDR választás esetén nem vált, így viszont folyamatos HDR van, ami nem kellene nekem. Az előző zidoo x9s-el, illetve a most eladásra nálam lévő amazon fire tv stick 4K- val nincs ilyen probléma, működik a HDR az erősítőn keresztül is, úgy ahogy kell. Mi lehet a gond, mit rontok el?
-
L.L.
senior tag
Sziasztok. Aki használ MRMC-t, ki tudná próbálni az alábbi fájlt, hogy van e csúszás a hangban? Köszönöm előre is.
[link] -
L.L.
senior tag
Sziasztok.
Sajnos sikerült téglát csinálnom a zidoo X9S lejátszómból egy downgrade után, és elgondolkodtam, hogy egy ATV 4K-t veszek helyette. A kérdésem, hogy származik e bármilyen hátrányom a váltásból médialejátszás terén? Gondolok itt a hangsávok kezeléséről, képminőségről, stb. Például írtátok, hogy lpcm-be küldi ki a hangot, de mivel nem értek hozzá, így azt sem tudom, hogy ez miben nyilvánul meg egy dts, dd hangsávhoz képest, hallani e különbséget, vagy csak annyit vennék észre, hogy az erősítőn más felirat jelenik meg? Esetleg vannak hírek rá, hogy ez változni fog a közeljövőben? Jelenleg 5.1 rendszert használok, újabb típusú erősítővel. Köszönöm előre is a tanácsokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest