- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Motorola vékonymobilja
- Tényleg ilyen jól fotóz a Nubia közelgő csúcskészüléke?
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milliókkal olcsóbb a Model Y Standard Magyarországon
- Felrobbant a Pixel Fold Zack Nelson kezében
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2229 üzenetére
Annak ellenére, hogy maga a TV tovább tudja adni az erősítőre a DD 5.1-et és a DTS-t is, ha beiktatom közé az Apple TV-t, akkor csak DD 5.1 lesz mivel az ATV átkódolja a DTS-t is.
Jól gondolom?- Az Apple TV menüjében beállítható, hogy minden többcsatonás hangot DD-be kódoljon, így a DTS-t is, jól érted.
Nekem tök mindegy, hogy milyen feliratot fog mutatni az erősítő.A lényeg az lenne, hogy ne legyen gyengébb a hangminőségem, mint jelenleg. - a hangminőség valójában nem gyengébb Apple TV-vel, sőt jobb, mivel 24 bites, nálad a TV miatt egy picit bonyolultabb többcsatornás hangot kicsikarnod. Ha megfelel számodra a DD 5.1 akkor nincs gond, beállítod, hogy arra kódolja és akkor mehet a menet.
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
Megpróbálom a magam módján megfogalmazni mint laikus a laikusnak. Én most vettem ATV-t pár hete. Az ATV minden formátumot felismer és olyannal még nem találkoztam hogy ne szólaljanak meg a hangfalak miatta. Atmos és Sztereó kivételével bármilyen a hangformátum, az erősítő PCM-ként jeleníti meg. Ha a film hangja DD5.1 vagy DTS valóban PCM-ként jelenik meg az erősítőn mindjettő viszont a hang minősége határozottam jobb ha a forrás DTS. szóval nem az történik, hogy az ATV visszabutít hanem csak átalakít. Szerintem a DTS forrás legalább olyan minőségben jön ki az ATV-ből mintha átalakítás nélkül továbbküldené.
Ha tévedek vagy valaki másként gondolja majd kijavít! :-)
-
reggi
aktív tag
válasz
Az igazság az, hogy én sem vagyok teljesen képbe azzal, hogy mi mit kodol. Nekem a PS4 és az ATV is a tvre van kötve mindkettő a 4K-t nem tudó erősítő miatt. Az ATV-n lejátszott bármilyen több csatornás hang dolby digital 5.1-kent megy optikan az erositore. Hiába dts a film, az erősítő dolby-kent kapja a jelet. Szerintem a tv alakítja át . Ha pl két csatornás a film hangja, akkor pcm 2 csatornát jelez ki az erősítő . De az is igaz, hogy tv függő mit küld át optikain keresztül . De az azért gyanús ha a tv belső lejatszoja tovább küldi akkor sztem a hdmi-n érkező forrást is át kellene küldenie ugyan úgy
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Horror Teddy, Videokártya támasz! 70-110MM
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3583, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest