Hirdetés
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
Próbáld ki, hogy ha kikapcsolod a 2,4-et, akkor csatlakozik-e az 5GHz-re, akkor ki lehetne zárni a beállítási kérdést. Milyen szervert használsz a band steeringre? Be van állítva az 5GHz preferálása? Van gyakorlati jelentősége (nagyon sok felhasználó, rosszul kiépített hálózat, ahol az 5GHz lefedettsége gyenge stb), ami miatt megéri egy nem standard megoldás hátrányait is felvállalni?
-
viktorhu
veterán
Külön neve van a 2,4-es és az 5GHz-es wifinek?
Ha nem, akkor először azt kellene megoldani - a telefon rámegy egy erősebbnek tűnő jelre, aztán azon is marad.
Ha külön neve van, és nem akar rá csatlakozni, akkor olyan frekvenciára / szabványra van állítva a router, amit a telefon nem tud.
-
seger
addikt
Valami nem kerek a wifimmel. 5GHz-re nem áll rá. Másnál?
2.4GHz-is speedtest csak 20-25-öt mér[ Szerkesztve ]
-
papp54
aktív tag
Csináltam egy romot de vannak benne hibák szelfikamera nem müködik de gcammal meg jó. Meg nfc-t kell valahogy müködésre birnom.
Xiaomi 14
-
SkyLine3000
addikt
Rosszul emlékeztem (mivel nem én használom). Nem sokkal feljebb írtam, h 11 van rajta. Csak ott még 10-ről volt szó és írták, h a 11 nem sikerült túl jól. És arra írtam, h egyenlőre nincs vele baj. Ha jó így neki, nem hiszem, h frissítve lesz. Én azt vallom, ha valami működik rendesen, ne rontsd el frissítéssel.
[ Szerkesztve ]
-
papp54
aktív tag
Igen eléggé igéretes.
Xiaomi 14
-
qge
aktív tag
válasz SkyLine3000 #1790 üzenetére
Alapból 12 volt?? Azmeghogy? Pár hete indult az útjára..
@papp54, az is lesz még egy darabig és nem is csak erre a készülékre, de ígéretes.
-
papp54
aktív tag
válasz SkyLine3000 #1790 üzenetére
Igen szokni kell én is csak azért tettem fel hogy milyen használni. Jobban bejön mint a 11. Kár hogy ez még alpha rom a mi note 8t-hez.
Xiaomi 14
-
papp54
aktív tag
Sziasztok feltettem miui 12 romot probaként. Nem tökéletes de kiprobálni hogy milyen a miui 12 arra jó. Nekem tetszik az új miui.
Xiaomi 14
-
cidalain
veterán
válasz Bélabácsi #1779 üzenetére
Logikusan gondolva igazad van. De tapasztalatok alapján "nem kér enni" a bekapcsolt wifi. Egész délután nem voltam otthon, indulás előtt vettem le a töltőről. Az akkuhasználatot most megnézve, az elfogyott energia 34%-a a cella készenlét volt, és csak 0.5% volt a wifi. Tehát a kikapcsolt wifivel ezt a 0.5%-nyi akkuidőt spóroltam volna meg.
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a Xiaomi Redmi Note 8T tulajdonosoktól: esetleg van arra vonatkozó beállítás, hogy egy bizonyos idő elteltével automatikusan kapcsoljon ki a WiFi, ha pl. elmegyek otthonról a telefonnal? Nyilván nem sok értelme van, ha a Hungária körút közepén WiFi-t keresgél a telefon...
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Bélabácsi
-
cidalain
veterán
válasz handrash #1777 üzenetére
Hú csomó helyen adni kellett engedélyt az appnak.
Hozzá férhessen a lábmérethez is nagyjából, induljon a rendszerrel, az akkumlátorkímélőt is ki kellett kapcsolni az adott apphoz.
Meg még egy fontos a Beállítások/ további beállítások/ Kisegítő lehetőségek/ További letöltött szolgáltatásoknál is állítsd Be az appnál. (Nekem csak a menedzser függetlent engedi, a világításkezelőt nem, de ez lehet hogy csak opyan telóknál menne, ahol eleve van noti Led)
És fontos, ami nálam elmaradt, hogy teló restart.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Trooper82
senior tag
válasz Flowtation #1773 üzenetére
Alkalmazások menübenaz alkalmazást kiválasztani, majd rányomni a frissítések eltávolítására...
-
Trooper82
senior tag
válasz spiderpig820 #1769 üzenetére
Köszi. Akkor jön a havi hard reset😂.
Kapjunk már valami normalis romot. -
Trooper82
senior tag
Global 11.07
Jött egy csomó rendszeralkalmazás frissítés, azóta nem érkeznek meg az értesítések csak ha feloldom a kijelzőt. Eddig jo volt. A miui beállításokat ismerem. Ez az egyik gond. A másik , hogy azóta akadozik a telefon még gepelésnél is. Gboard. Más tapasztalt hasonlót? -
cidalain
veterán
Valakinek sikerült beállítania az Always on Edge progit értesítésre LED helyett?
Nekem valamiért nem megy. Mindig mondja, hogy hozzáférést kell adni az értesítésekhez, de az be van már kapcsolva. És nem nagyon akar menni.
Amúgy azt gondolom mindent beállítottam amit kell, engedélyek megvannak. Tudtam szépen konfigolni a notch köré is, jó lenne, ha menne.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
tag
Sziasztok!
Xiaomi Redmi Note 8T tulajdonosoktól szeretnék egy kis segítséget kérni: egyedi bőr övtokot szeretnék készíttetni a telefonhoz és ehhez meg kell adnom a telefon pontos méreteit. Mivel a bőrtokban a telefont a gyári szilikon tokkal együtt szeretném használni, megkérhetnék valakit, hogy pl. egy tolómérővel leméri a telefon hosszúság x szélesség x magasság méreteit úgy, hogy rajta van a gyári szilikon tok a telefonon?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Bélabácsi
-
handrash
őstag
Évekig Samsung note és S szériás telefonjaim voltak.
Most S7- ről váltottam ami kb. 4 éve volt a Samu zászlóshajója.
Ez a készülék papíron körülbelül ugyanannyit tud, csak ujkorában se került több száz ezer forintba! Ezzel tisztában voltam a vásárláskor. Véleményem szerint hozza azt a szintet. Ha én elindulok otthonról akkor megy a kocsiban a navigáció BT-n kihangosítva, és egy fedélzeti kamera program és a zenelejátszás. Mindezekkel megbirkózik a telefon. Kiszálláskor talán egy tükörtojást is el lehet készíteni rajta.
Január óta nyúzom. Apex launchert használok. Az igaz, hogy a MIUI optimizációt teljesen le kellett tiltsam mert bizonyos appokat amik nekem állandóan futniuk kell, mindíg kilőtte, bármit állítottam és lakatoltam le.
Volte-ben csalódtam nekem nem volt jó a hangminőség.[ Szerkesztve ]
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
Latza
aktív tag
Egyébként ez érdekes dolog,mert mikor megvettem a telefont, a munkahelyemen a Voda kártyával is lehetett mobilnetezni valamennyire (csarnok + benne iroda), bár jónak azért nem volt mondható az élmény.
Aztán vettem bele egy Telenoros kártyát, mert azzal ment normálisan a net.
Viszont kb. a MIUI 11-es megjelenése óta lényegesen gyengébb a vétel és a Telenoros net is éppen csak megy. Szóval én inkább szoftveres problémának látom a gyenge (gyengített?) jelerősséget, mert korábban egyáltalán nem éreztem rossznak. Kültéren egyébként nincs vele probléma, mindkét kártyával jó a térerő.Mindenütt jó, de mindig elzavarnak.
-
flash-
veterán
VoLTE
Kedves telenorosok! Asszonynak a minap kiirta hogy VolTe!
Megnézve a telenor oldalon ez az egyetlen xiaomi ami támogatja a Volte-t tehát még egy pirospont👌[ Szerkesztve ]
-
Tökimanó
senior tag
válasz SkyLine3000 #1749 üzenetére
Teljesen igazad van. De pont abból adódóan hogy neki sok problémája van a telefonnal ,viszont más elégedett vele úgy is kellene reagálni rá. Értem én hogy az övé problémás,de ez nem azt jelenti hogy az összes 8T az. Márpedig az ő kommentjeiből az jön le hogy a teljes széria pocsék.
-
SkyLine3000
addikt
-
lac10
csendes tag
válasz viktorhu #1745 üzenetére
nna, megkövetem a telefont, most csináltam egy monstre szeánszot, 3 db telenor kártyám van és 3 db működőképes telefonom, 2 és 4 g -ben is a 8t nyert a lakás sok pontján nézve.
jellemzően, mert volt 1.2 eset amikor a többi adott nagyobb jelet átmenetileg.
ahol panaszkodtam, ott a digi -125-126 dBm-et mutat a 8t-ben , a meizuban egy kicsit erősebb, de ott át kell pakolni a kártyát, mert digi kártyám csak 1 van.
azaz ott a digi jel a gyenge.
ahol egyidejű mérés van, ott a 8t veri a mezőnyt. -
miqlas
őstag
Nekem RN7-em van, nem RN8T, de bejárok ide elolvasni mi van a „kis”tesóval ... Erre sem sokan panaszkodnak, persze néhány ember beletenyerel egy-egy bugos darabba, de nem ez az átlag! Azzal nem értek egyet, hogy miért is ne írhatná le valaki, ha negatív tapasztalatai vannak, persze kultúrált keretek között! Azért az meg a panaszkodó egyedet jellemzi, ha 1-2 hónapig idejár és csak negatív dolgokkal traktálja a közösséget! Ilyenkor jogosan merül fel a kérdés: mi baja a kedves júzernek mazohista vagy troll? ... csak hogy finoman fogalmazzak!
42
-
zzola
titán
Csakhogy meglegyen a mundér becsület!
Munkahelyen kaptam egy Samsung A10-et, de mivel nincsen benne ujjlenyomat olvasó, ezért nem tudom használni a céges levelezést rajta. Amúgy egy vicc kategória a készülék 40k-ért.
Asszony ledobott Honor 8-ával próbálkoztam utána, ennek zárlatos az akkuja, így a fiókban végezte az is.
Na jött az ötlet, hogy ez a készülék mennyire hiper-szuper. Én 56k-ért jutottam hozzá 2 év Wayteq garival. Nos, a 4 éves Honor 8 oda-vissza veri sebességben ezt a készüléket, használhatóságban klasszisokat ver a Note 8T-re.
Viszont én csak munkára használom, semmi szórakozás, így nekem csak szubjektív véleményem van a készülékről...Mondjuk ezért az árért nem rossz. Privátban egy Samsung S10+ van mellette, nyilván ahhoz nem hasonlíthatom....
[ Szerkesztve ]
-
-
lac10
csendes tag
válasz Trooper82 #1739 üzenetére
próbálom megfejteni ennek a telefonnak a varázsát.
a digi hálózata most épül, de ez nem arról szólt, hnem arról hogy ennek a telefonnak a vételi képessége nem a legerősebb.
már találtam egyébként olyan appot amivel a fényerő_túltengése kordában tarthatónak tűnik, szóval egyre jobb a telefon.
épp most keresem az utódját. -
lac10
csendes tag
a telefon antennája sem egy világbajnok: van egy digi kártyám, most épp a vírusság miatt az is benne van a telefonban.
itt budapesten (külváros) éjszakára az ablak mellé kell tennem a telefont hogy azon a kártyán rendben legyen a jel. a meizuban bárhol a lakásban jön a 4g gond nélkül, strapatelefonban a 2g gond nélkül a lakásban bárhol, ez a telefon jobban az ablak mellett szereti venni. és ráadásul a 4g-2g váltás is vagy 1 perc, nem kapkodja el. -
KayD
újonc
A locus pro konkrétan úgy is megfagy, hogy teljesen fel van töltve a telefon, be van kapcsolva a képernyő. Elindulok, egy ideig rajzolja az utat, aztán ottragad egy ponton, az időt számolja tovább. Ha rányomok hogy helyezze a térkép közepére a jelenlegi pozíciómat, egy pillanatra odaugrik, aztán vissza a beragadt pontra. A Strava volt úgy, hogy 10 km után megfagyott, máskor meg 70-et végigcsinált. A lépésszámlálónál is hektikus hogy mikor megy és mikor nem, legalábbis nem láttam arra utaló jelet, hogy egzakt módon függne valamitől. Ezért inkább hardveres hibára gyanakszom. Most megint szervizben van, de nagyon úgy néz ki megint ugyanúgy vissza fogják adni, arra hivatkozva, hogy ez nem garanciális. A gyári google maps-ot nem teszteltem rajta hosszú távon, de van esély hogy az is akadni fog, még ez marad "esélyként". Négy telefonon használtam már gond nélkül ezeket az appokat, még régi négymagoson is gond nélkül mentek, ezernyi elmentett útvonal, stb, elég dühítő hogy ezt meg alig tudom valamire használni.
-
bbpro
tag
Én ezek közül a locus pro-t használom, tökéletesen működik. Szerintem ezeknél a progiknál állítsd be az alkalmazásonkénti akkumulátorkímélőben, hogy ne legyen korlátozás+az alkalmazásváltóban le lehet lakatolni őket. Gyanítom, hogy neked a háttérben szépen kilövöldözi őket. Én használtam egy másik lépésszámláló progit az is csak akkor működött rendesen ha kikapcsoltam az akkumulátorkímélőt.
-
SkyLine3000
addikt
Vagy próbálj másik appokat, vagy vegyél másik telefont. (Ha egyszer semmi sem segít)
Runkeeper?
Asszonynak beüzemeltük. Ő egyenlőre meg van vele elégedve. Ő a fb, messenger, viber triumvirátust részesíti előnybe. Na meg gmail. Semmi extra kívánság. Azok hibátlanul mennek.
Én sportolásra (séta, futás, bringa) a teló saját LG app-ját használom, az LG health-et (G3, G4). Én azzal teljesen megvagyok elégedve. Azt nem tudom, másik telón hogy üzemel?
Navira google maps, vagy wazze. -
KayD
újonc
Három hete rendeltem, amikor megjött le is frissített, a google accountommal szépen át is jöttek rá a régi MI A1-emről az alkalmazások, jelszavak.
Három alkalmazás van amit minden nap használok, Samsung Health, Locus Map Pro, és Strava. Hát ezen egyik se működik. A lépésszámláló csak akkor számol ha meg van nyitva, és a többi program előtt van, ha hátrébb kerül megáll. A Locus pár méter vagy párszáz méter után odafagy, és nem számol tovább, a Strava ugyanígy lefagy, de annál olyankor az időszámláló is megáll, és húz egy egyenes vonalat az ország másik végébe mintha odateleportáltam volna. Meg van hogy nem nyílik meg fél percig egy alkalmazás sem, hiába bökök rá, csak lapozni lehet ide-oda.
Rendszerfrissítés után ugyanez, elküldtem szervizbe, és visszakaptam hogy minden letörölve, de semmi nem változott. Ja hogy nem gyári alkalmazások, akkor nincs rá garancia... Forduljak a kínaiakhoz meg a programok gyártójához. Szóval vettem egy hulladékot, és vihetem mellé a régit is és powerbankot mert kb 1 óráig bírja Mit csináljak? -
SkyLine3000
addikt
válasz spiderpig820 #1727 üzenetére
Köszi!
Még nem néztem. Majd ha sim kerül bele. Ezért is kérdeztem, h ne akkor kelljen keresgélni. -
spiderpig820
aktív tag
válasz SkyLine3000 #1725 üzenetére
Beállítások / megjelenítés/ képernyőkivágás és állapotsor/ a képernyőkivágás elrejtése
4B
-
zzola
titán
válasz SkyLine3000 #1725 üzenetére
El lehet tüntetni...
-
SkyLine3000
addikt
Megjött a feleségem 8T-je. MIUI11 van rajta. Csak le kell cserélni a sim kártyát, mert ugye egy ekkora böszme telóba csak a nano sim fér el... Régen a harmad ekkora telókban elfért a normál sim. Elvileg holnap használatba tudja venni. Kíváncsi vagyok, mit fog mondani.
Mondjuk én megőrülnék, ha ilyet kéne használnom. A halálom a noccs, meg ezek a belógó cseppek/lyukak. Itt is kurvára idegesített, pedig csak kb 1 percig nyomkodtam. El lehet valahogy tüntetni? Elsötétíteni az állapotsávot, vagy hasonló? Persze, ha az asszonyt nem zavarja, engem sem... -
flash-
veterán
2 hét után elmondhatom semmi baj ezzel a telefonnal, fentebb emlitett hivásos bug nincsen, tökéletes minden szempontból.(telekomtól vettem)
esetleg egy kérdés:messenger videótelefonnál úgy látom eléggé simítja az arcképemet a szoftver.(előlapi kamera) ezt gondolom nem lehet kikapcsolni sehogy sem...tehát hogy ne ez a "retusált" sima arc legyen hanem a normális retus nélküli
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
Üdv.
WiFI-n mennyire képes a készülék?
Két sávos AC azaz 867Mbps?
Gyakorlatba mennyi?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
GEPESZ66
veterán
A gyári időjárás app-ban hogyan lehet azt beállítani, hogy ne frissítsen?
Az Időképet szeretném felrakni após telefonjára, s elég, ha az frissít csak. -
törölt tag
Sziasztok!
A telefonon csináltam egy gyári beállítások visszaállítását, de azóta azt írja ki, hogy a SIM kártya nem aktiválható. Egy pici kis kék ikon jelenik meg a telefon jobb felső sarkában. Mit kell beállítani, vagy hogyan kell aktiválni a SIM kártyát, hogy ne írja ezt az üzenetet?
Telefonálni, sms-t írni lehet, tehát működik a SIM, mivel már legalább 8éve ezt használom. -
SkyLine3000
addikt
válasz Trooper82 #1714 üzenetére
Akkor lehet, ezen is 11 lesz... Régen volt Redmi 2 Pro-m. Ott vissza lehetett tenni régebbi miáút.
Asszony leginkább messengert, fészt használ, meg böngetés. Néha viber. Nincsenek nagy igényei, csak már régi az LG G3.
Bár, anyám is nemrég kapott egy Sziamiaut, de azon asszem 9.5-ös, vagy 10-es miaú volt. Majd holnap kiderül.[ Szerkesztve ]
-
Trooper82
senior tag
válasz SkyLine3000 #1713 üzenetére
Kiváncsi lennék más véleményére is , de szerintem addig jó amíg miui 10 van rajta. Eléggé elbántak szoftveresen szegény telefonnal...
Én viszonylag későn vettem, alapból miui 11-el.
[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
-
partymaci
aktív tag
Nekem semmi bajom a készülékkel, de lehet hogy nekem nem voltak még pro telefonjaim, viszont azt nem értem teljesen technikailag, hogy a lassított felvételekhez miért romlik drasztikusan a képminőség? Ez valami szoftveres feldolgozás dolog?
Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
Trooper82
senior tag
válasz SkyLine3000 #1710 üzenetére
Kamerabeállításokban kapcsold ki a készülék vízjelét...
-
SkyLine3000
addikt
Sziasztok! Asszony kap egy ilyen telót. Az a kérdésem, h a telóval készült fotókon sok helyen látom a bal alsó sarokban azt a kis piktogramot, meg mellette redmi 8T, stb felirat. Ez tényleg rajta van fénykékészítéskor, vagy be lehet állítani, h ne legyen ott, mert asszony ki fog akadni tőle...
-
zzola
titán
válasz Fortclay #1706 üzenetére
Mi 9T egész jó készülék, feleségemnek olyat vettem.
A Note 8T sem rossz, ha nincsenek elvárásai az embernek. Én munkára vettem, beszélni, sms-ezni lehet vele. Nekem 56000-be került 2 év Wayteq garival. Ennyit talán megér.
Szerintem 100 alatt nem nagyon kapni épkézláb készüléket....vagy csak 2-3 éves csúcsmobilt....Most érzem, hogy az Samu S10+ mennyire jó készülék ezek mellett....
[ Szerkesztve ]
-
Fortclay
csendes tag
Sziasztok! Nekem eddig tartott a karrierem a Note 8T-vel. A Sony XA1 után ez a második legrövidebb ideig nálam lévő készülék. Imádom a MIUI-t, de ez a telefon egyszerűen össze van csapva szoftverileg és hardverileg is. A kamera nálam szinte használhatatlan volt. Nagyon jó fényviszonyok mellett lehetett talán értékelhetőt produkálni, de a makrónak, meg úgy alapból a négy kamerának semmi értelme, mert használhatatlan. Több 3-4 éves egy kamerás készülék is simán lekörözi. Gcam-el valamelyest lehet javítani, de az meg sose lesz tökéletes, így pl. ha egy virágot akarsz lefotózni délben, akkor oké, de egyébként ha pillanatot akarsz megörökíteni, borzalmas. Ráadásul az utolsó frissítés óta valmiért a gyári kamera minden képet elmosott szinte, nem is értem miért. A szoftverrel nálam állandóan probléma volt, volt hogy hívtak, kinyomtam és csörgött tovább, nem is egyszer. Volt amikor az egész UI "elméreteződött". A kijelző sokszor teljesen elkalibrálta magát és újraindításig sokkal fakóbban, de világosabban jelenítette meg a képet.
Végül tegnapelőtt Mi 9T-re cseréltem Android 10-el és MIUI 12-vel. Sajnálom, hogy alapból nem ezt vettem. Ha a Note 8T-t szoftveresen rendbe rakja a Xiaomi, akkor talán alap dolgokra használható készülék lenne, de nálam ez sem igazán jött össze.
-
TheB
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy a R N 8T készülékem eddig teljesen simán kezelte a Samsung 16gb-os sd kártyám. Egyik napról a másikra " Problémát jelzett " és minden áron formáztatni akarja velem. Mi lehet a baj? A készülékből ki és visszahelyezés nem működött.. Valami furfang? Vagy marad a végső megoldás.. a formázás.
Válaszaitokat előre is köszönöm!! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest