- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Szombat óta van nekem is egy 8t, egy note 4x-et váltott. Remélem ezzel is barátok leszünk. A kérdésem a gcam-ra vonatkozna. Az összefoglalóban egy mgc.6.1(wyroczen) apk van, viszont itt volt már több ajánlás mgc(parrot43) 7.x verziókra is. Na most a zárójelben levő nevek azok az adott gcam verzió fejlesztői?
Amit én letöltöttem abban viszont nem találom azokat a beállításokat, amik az összefoglalóban vannak. Olyat se, amit Makoj24 fórumtárs írt, hogy hogyan lehet váltogatni a kamerák között.
Szóval, akkor most melyik verzió (vagy fejlesztő) ajánlott?
Előre is köszönöm a segítséget! -
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #1395 üzenetére
Vajon az EEA mikor fogja megkapni?
-
Trooper82
senior tag
válasz
aprokaroka87 #1395 üzenetére
Teljes csomag letöltésével nálam is meglépte a feladatot...
-
Trooper82
senior tag
Tükrözi a remek global rom színvonalát, hogy a mai ota frissitest képtelen feltelepiteni. Hibauzenettel elszall.
-
nzozz
aktív tag
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy a 3/32 -es Note 8T mindenképp kerülendő vagy azért az is egy simán vállalható megoldás? Kicsit ellentmondásos infókat találtam ezzel kapcsolatban, ezért érdekelne. Teljesen hétköznapi használatra lenne a telefon: böngészés, youtube, néha fényképezés (meg persze telefonálás), tehát szerintem semmi kiemelten hardverigényes alkalmazás.Köszönöm!
-
paolinho
őstag
Egy pillanatig se habozz, vágj bele nyugodtan. Ha egy jó romot akarsz, és sokat nem akarsz később bajlódni heti frissítésekkel, akkor használd a Xiaomi.eu Stabil rom-ját. Ez tudja rögzíteni a beszélgetéseket.
A feleségem telóján (igaz ez csak Note 7) a MAGISK segítségével simán "át lehet verni" mind a Telekom, mind a banki akasztókat. Szóval ez ne tartson vissza, működni fog. -
nfer
tag
Indítsd el a bootloader nyitási procedúrát. 168 órád lesz gondolkozni, úgy is ez a legrosszabb, várakozni. És ha úgy döntesz szabad a pálya.
-
Fortclay
csendes tag
válasz
#07282432 #1382 üzenetére
Én nem feltétlen mondanám azt, hogy ez az utolsó Xiaomi telefonom. A készülék hozza azt amit vártam, sőt. Csupán a szoftverrel van gond. Nehogy azt hidd, hogy más gyártónál(ami nem Apple) jobb a helyzet. A Huaweinél mindenki tudja mi van, a Samsungnál meg semmivel nem jobb a helyzet. Pont azért váltottam egy elviekben jobb készülékről(A70), mert elegem lett a szoftveres hibákból. Csak ott még bonyolítja a dolgot a knox meg a Samsung egyedi hülyeségei(pl. az életben nem tudtam volna custom romon Volte-zni).
Én inkább azt mondanám, hogy android vonalon innentől kezdve nem érdekel a gyári OS és a márka, hanem a hardver, valamint a custom romok kínálata és frissítési sebessége alapján fogok választani.
Hozzáteszem, a mostani problémáimat lehet megoldaná egy hard reset, de pontosan azért használok/használnék gyártó szoftvert, hogy ezeket elkerüljem. Hát nem jött össze.
-
törölt tag
válasz
Fortclay #1381 üzenetére
Mondom hogy nem csak nálam vacak a MIUI. 3/32 telefonom van. Sajnos ez az utolsó Xiaomi telefonom,aki Custom ROM rakna fel annak ajánlom a Crdroid,Pixel Experience,Havoc OS-t. Mérföldekkel jobb mint a gyári ROM. Titkon remélem hogy a MIUI 12 majd valamit javít,de lehet az kezd a baj kenni hogy a gyártó ontja a telefonjait magából.....
-
Fortclay
csendes tag
Nos hát, az volt a tervem, hogy megvárom a 10-es droidot és addig nem custom romozok és eddig nem is volt probléma. Viszont egyrészt azért ez már elég gáz, hogy még mindig nem voltak képesek felfrissíteni. Személy szerint én kizárólag az új gesztusvezérlés miatt várom, amit Mi A2-n már több mint 2 hónapja megszerettem.
Eddig nálam nem voltak problémák, de a legújabb frissítés óta egy bughalmaz lett. Hívás közben van, hogy feketén világít a kijelző és lerakni sem tudom, egyre sűrűbben akad a multitasking, ráadásul az éjszaka teljesen kiverte a biztosítékot, amikor is hajnal 3-kor próbáltam volna megnézni az időt, de nem sikerült, mert a töltőn lévő telefon feketén világított és a megszokottnál jóval melegebb volt. Nem reagált semmire, egyedül fastboot módba tudtam rakni, majd onnan kilépve újraindítani.
Szóval nálam itt telt be a pohár. A telefon maga jó, szeretem, tetszik, de a MIUI egy kalap szar lett már elnézést. 2014-ben ismertem meg a rendszert és akkor a pure androidos szaros kis tescos op3ndott telefonokra azért pakolgattuk fel a MIUI-t, mert gyorsabb volt, mint a gyári google android. Most meg... Nagy reményekkel tértem vissza, de sajnos csalódnom kellett. Az értesítéskezelés borzasztó, ahogyan a ramkezelés és funkcionalitás is. Pl. tök jó, hogy van olyan funkció, mint Samsungon, hogy tudod görgetni a screenshotot, csak (nálam legalábbis) használhatatlan. Ráadásul anno azért a MIUI alap alkalmazás kínálata verte mindegyik gyártóét és a Googleét is, most meg mérföldekkel le van maradva. Az UI nagyon szép, imádom, de ennél tud többet is ez a készülék.
Tehát elindítottam a bootloader nyitást én is és jövőhéten felkerül valamelyik stock-közeli custom rom. -
nfer
tag
-
zeon.hu
nagyúr
Van Magisk topik, kérdezz rá, használja-e valaki sikeresen ezen a telefonon.
-
AKs
tag
Köszönöm szépen válaszodat
! A mentés már megtörtént. A Telekom-os app.-ot ép lesz..om, de ha a banki app. nem működne, az kb. katasztrófa lenne, ez teljesen elbizonytalanított. Mindenesetre várom, hogy más topic-társak esetleg építő jellegű hozzászólással abba az irányba rúgják a seggemet
, hogy mégis belevágjak a dologba.
-
handrash
őstag
Fáradjátok át legyetek szivesek a haladó fóumba!
-
jFox
addikt
Persze, hogy használható közben. Annyi történik, hogy bejelentkezel bootloader nyitására. Innentől megy a 168 óra (1 hét). Gondolom ez azért van, hogy csak olyan kezdjen bele, aki komolyan gondolja.
Viszont a custom ROM-ot gondold át jól. Elképzelhető, hogy bizonyos app-ok nem fognak működni. Pl. banki applikációk, a Telekom-os app, stb. Van hogy már a bootloader nyitás sem tetszik nekik. Vagy egyszerűen úgy érzi az app, hogy root-olt a telefon, pedig nem. Most majd jönnek többen, hogy a Magisk-kal meg lehet oldani, de nekem eddig nem sikerült. Bár úgy rémlik, hogy régen (Redmi 2, Note 4) megölt ilyen gond az Xiaomi.eu, MIUI.hu ROM-okkal, de nem is a ROM-ok változtak, hanem az appok írói...
Ja és ne feledd: a bootloader nyitás/zárás teljes törlést von maga után. Tehát előtte menteni!!! -
ivopapus
tag
Használ valaki RevOs-t?
Kíváncsi lennék véleményekre. -
AKs
tag
Olvasgattam szorgalmasan, annyit szeretnék még jozzáfűzni, hogy a készülék keresést sikeresen kikapcsoltam, mert olvastam, hogy ez gondot okozhat.
-
AKs
tag
Hálás köszönet minden válaszért!
Most megpróbálok elmélyedni a "mélyvízben"
Nem vagyok műszaki analfabéta (villamosmérnök, 2x év gyakorlattal),
de a telefonok okosítása eddig kimaradt számomra.A telefon Telekom-függő.
MI Fiók létrehozva, Google accounttal összekapcsolva.
miflash_unlock-en-3.3.525.23.zip letöltve.
xiaomi.eu_multi_HMNote8T_V11.0.5.0.PCXEUXM_v11-9.zip letöltve.
A gépem Win 10, i7 4790k, sok RAM, olvastam, hogy AMD Ryzen platformon gondok lehetnek.
Ez 168 óra várakozás elég rémisztően hangzik.
Itt kérdezném meg, hogy a telo használható-e normálisan közben?
Nem foglalkoznék ilyesmivel, de sajnos van egy olyan főnököm,
hogy muszáj bizonyos okok miatt (a részleteket itt nem taglalnám...)
Ha a fentiekkel kapcsolatban van valakinek észrevétele,
azt szintén nagyon köszönöm, most megyek tovább uszkálni a mélyvízbe -
AKs
tag
Sziasztok!
Tudnátok olyan Dialer-t javasolni, ami képes a hívásokat rögzíteni?
A régiót átállítottam Svájcra.
MIUI-verzió: MIUI Global 11.0.5.0 (PCXEUXM)
Android verzió: 9 PKQ1.190616.001
Android biztonsági hibajavító csomag szintje: 2020-01-01
Minden érdemi választ előre is köszönök szépen! -
ivopapus
tag
válasz
vitezlejszlo #1364 üzenetére
A global és az EU rom nem ugyanaz. Egyébként igen, nyugodtan vedd meg!
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
8T-t tervezek vásárolni, az Euronics-ot néztem ki, 2 év garival adja, de nem írja a B20-as frekit. A leírása szerint Global stable rommal van, ezek szerint ez EU-s, és Digit is tud?
Meg megjem venni, max visszaküldöm, ha mégse stimmel valami?
Köszi
-
@tco@
aktív tag
Én továbbra se tudom megszokni a 4 kamerát
, hogy nem fekszik fel simán az asztalra, és hogy aránylag nagy a telefon (bár már inkább közepes méret), de szerintem továbbra sincs jobb ebben az árkategóriában. Néha ki lehet fogni 45k körül a 4/64-es verziót külföldről, de 60 körül itthon vehetsz 1-2 év garival is. Nem fogod megbánni szerintem, én se bánom így 4 hónap után sem.
-
xpeg94
csendes tag
Sziasztok!
Több év után telefon vásárlásra adom a fejem, de bőven van lemaradásom tudásba a mai trendekhez.
Több tesztet olvastam és az én árkategóriámban(50-60ezer) a xiaomik nagyon jól teljesítenek. Ezekből nekem az jön le, hogy ár/érték arányba talán az első számú választás jelenleg a piacon. Rengetek a komment a cikkek alatt, a korábbi hozzászólások között sok a dicsérek, de a frissebbek között olvasni zavaró rendszer hibákról, amiket root-okkal próbálnak orvosolni, amihez én egyáltalán nem értek.
Hosszabb távra keresek mindennapi használatra készüléket.
Mik a tapasztalatok, meg éri az árát ez a modell? Esetleg összehasonlítva a redmi 8-cal vagy a redmi note 7-el, ti melyiket javasolnátok? Köszönöm -
handrash
őstag
-
Pityesz78
tag
Picit kivagyok, mert a hely ahol most karantenizalodunk baromi nagy, kb 5 wifi van, emeletenkent szarnyankent mas. A telefon mindegyiket ismeri, megsem valt. Manualisan kell keresni vagy neha mar az is eleg ha hosszan ranyomok a wifi ikonra a legordulobe es akkor neha atvalt. Baromi gaaz. A wifi asszisztens be van kapcsolva, a wifik markans jelet adnak, az internet gyors. Van erre megoldas esetleg?
Maasik de mar kisebb problema, hogy a bluetooth mar parositott eszkozokhoz nem kapcsolodik automatikusan volt olyan is, hogy JBL-hez nem parosult. Ez jellemzo masnal is vagy egyedileg copok vele?
-
Trooper82
senior tag
válasz
enduser333 #1352 üzenetére
Jah jó lenne. Ha nem égetné szét az akksit az eu-s rom feltenném. Lehet a régebbi eu rom jó de én már nem tesztelnék. Elég volt egyszer majdnem eldobni a telefont olyan forró volt 56 fokos akksival 5 perc játék után. Globalban fél óra után ha felmegy 35-6 fokra.
Ja és az alap üzemi hőmérséklete volt 35-6 fok körüli -
Zoli bácsi
őstag
-
pixta78
senior tag
válasz
Zoli bácsi #1349 üzenetére
Gondolom kipróbáltad a réginél is manuálisan maxra tolni, meg ennél is?
-
Zoli bácsi
őstag
Azt vettem észre kint az udvaron, hogy verőfényes napsütésben nagyon jól látszik a kijelző, sokkal jobban mint az előd Note 5-nél. Ennyivel jobb kijelzőt pakolhattak bele, vagy a fényerőt állítja nagyobbra a szenzor..?
-
rep3at
őstag
válasz
spiderpig820 #1344 üzenetére
Erre én sem jöttem volna rá, köszi!
-
Johnie
tag
válasz
spiderpig820 #1344 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
-
Johnie
tag
Üdv! Két napja van birtokomban egy Redmi Note 8 , 4/64 , Miui global 11.0.6 rendszerrel. Két dolgot nem találok rajta: hogy lehet villogásra bírni a vakut ha hívás vagy üzenetem érkezik, illetve az ujjlenyomat olvasót szeretném beállítani hogy böngészés közben a "vissza" gomb funkcióját töltse be. Ha tudnátok segíteni, megköszönném.
-
Laurh
aktív tag
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy adott egy 8T és az utóbbi időben azt csinálja a készülék, hogy hívás közben a kijelző elsötétül és fel sem tudom oldani csak a kikapcsolás segít.
Valaki találkozott már ilyennel vagy van valamilyen ötlete?
Köszi előre is. -
handrash
őstag
válasz
tobias88888 #1339 üzenetére
Igen, be kell kapcsolni a "jelenitse meg a felugro ablakokat" engedélyt, ha jól emlékszem.
-
tobias88888
őstag
Redmi 8as széria van szülőknek, 8 és 8t. Nova Launcherrel valamiért némelyik widgetek nem kattinthatóak, de sima launcherrel igen. Ugyan azok az appok nálam P30 Pro-n müködnek Novával, szóval tippre nem a novával lesz gond. Más is belefutott már ebbe esetleg?
-
Csatsa
tag
válasz
sanyie70 #1334 üzenetére
Szia! Nálam is sajnos, próbálgattam több korábbi változatát is de mindnél ugyan ez volt. Azt is próbáltam hogy telepítés után újraindítottam akkor működött de az alap google tárcsázót használta hívásnál, névjegyekből meg nem lehetett hívást indítani. Egyenlőre nem jó úgyhogy töröltem, később ha lesz egy működő akkor fogom jelezni.
-
Sziasztok!
A szóban forgó Xiaomi Redmi Note 8T telefon NFC képességeivel kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni. Vásárlás előtt állok és kíváncsi lennék az NFC tapasztalatokra: sikerült-e itt valakinek az Erste Mobilbank alkalmazással összehegedülni az NFC-t?
Előre is köszönöm!
-
Csatsa
tag
Sziasztok! Olvasgattam az xda-n a telefonunk forumát és létezik globál rom-hoz miui tárcsázó & névjegy!
Nem kell hozzá nyitott bootloader, root se semmi, simán csak telepíteni kell és működik. Én is nemrég telepítettem úgyhogy épp ismerkedek vele, a témázás működik azt már észrevettem. -
Trooper82
senior tag
válasz
Zoli bácsi #1324 üzenetére
A global az a hivatalos rom. Arra nem lehet miui tárcsázót telepíteni tudomásom szerint. A xiaomi.eu az nem hivatalos custom rom, abban van miui tárcsázó.
Olvasgattam a pro fórumát is, őszintén szólva nem jött meg a kedvem. Van ott is gond bőven. Hátha kapunk majd valamikor egy értelmes frissítést. Ebben bízom.
-
miqlas
őstag
válasz
Kisbocs06 #1316 üzenetére
... nem egyértelmû, hogy jobb-e! Csak nézd meg a Redmi 7 vs Redmi 8 szitut ...
Amúgy a RN8T-nél [ + ] a frissebb proci, az NFC, a frissebb main kamera szenzor (asszem GM2 van benne). A többi kamera egy zacskó szemét
Természetesen ez az én véleményem, és tapasztalatból mondom, két jóbarátomnak is RN8-a van, az egyiké egy T-modell
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Trooper82 #1318 üzenetére
Köszi. Nem értek ezekhez a dolgokhoz, ha jól látom az enyémen globál miui van. Euronicsban vettem, bontatlan készülék.
Nem lehet külön feltelepíteni ezt a Miui tárcsázót?
Ja, én is ránéztem a Pro-ra, 18 ezerrel lett volna drágább a 8T-nél, Euronicsban. Nem a pénzt sajnáltam, de elolvastam a teszteket, én úgy láttam a proci ami erősebb, és én 50 évesen tuti hogy játszani nem fogok telefonnal, max facebookozom, fotózom és telefonálok. Ehhez ez is bőven elég. -
freeself12
csendes tag
válasz
freeself12 #1320 üzenetére
Pontosítok, tök mindegy, hogy milyen net kapcsolat van, a gmail egyszerűen nem dob fel értesítéseket...
-
Kisbocs06
tag
válasz
Köszönöm a válaszod , pont az nfc ami számomra nem lényeges .Annyit tudok róla hogy érintés nélkül lehet vezérelni vele dolgokat de ez nem vonz egyaltan .A redmi 8t van infra ? A redmi 7 esen van és néha ha nem találom a távirányítót akkor használom is .A 7 esen is csak alul van egy pici értesítő LED amit pont a felhelyezett védő üveg el is takar pont úgy hogy semmit se ér .
-
freeself12
csendes tag
Sziasztok!
Valaki segítsen, mert megörülök: egyszerűen nem tudom rávenni a telót, hogy a gmail küldjön értesítéseket akkor is, ha nem vagyok wifin. Már mindennel próbálkoztam, amit csak találtam:
- értesítések kezelése
- akkumulátor kímélő beállításai
- szinkronizálás beállításaiHa jön egy sms, viber, bármi, az szépen megjelenik mindenhol úgy, ahogy kell, de a gmail-re érkező új levelek csak akkor futnak be, ha megnyitom az appot (mintha csak akkor szinkronizálna.) Valaki találkozott már ezzel?
Help, pls...
-
Trooper82
senior tag
válasz
Zoli bácsi #1317 üzenetére
Én gondolmozom, hogy ezt eladom és inkább benevezek egy pro-ra. Picit többet vártam a telefontól. Elolvasom a fórumát, hogy ott milyen nyűgök vannak aztán elgondolkozom.
-
Trooper82
senior tag
válasz
Zoli bácsi #1310 üzenetére
Pedig pont az eu-s romban van miui tárcsázó. Ajánlanám de nálam valamiért főztem az akksit. Melegedett nagyon.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Én Note 5-ről váltottam, egy hajszálnyival gyorsabbnak tűnik, de ez lehet hogy a plusz 1gb memória miatt van. Az értesítési led hiánya igényelt nekem megszokást, meg hiányzik a Miui tárcsázó.
Az egyetlen újdonság igazából az NFC, ezt egyenlőre nem használom, de ki tudja, hátha szükség lesz rá.
Úgy gondolom, hogy olyan őrületes fejlesztésbe kezdtek, hogy apróbb különbségek vannak az egymást követő modellek közt, szóval kell 2-3 generáció (Ami kb 1 év) ami már érzékelhető előrelépést jelent.
Kérdésedre válaszolva szerintem az NFC lenne előrelépés, igazából érdemesebb az újabb modellt venni, talán tovább lesz támogatott... -
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Mi a telefonról a véleményetek ? Redmi note 7 est váltaná ,kikonyorogte egy család tag én meg szolgáltatótól csak nagyon kevés modell közül tudok választani.Tudom nincs nagy különbség a két teló közt de azért gondolom jobb a note 8t ?
-
handrash
őstag
válasz
Zoli bácsi #1312 üzenetére
Bocsi, akkor rosszúl emlékeztem.
-
handrash
őstag
válasz
Zoli bácsi #1310 üzenetére
Szívesen!
[Én ezt a] tárcsázót használom, és tud fehér/fekete lista alapján hívást szűrni is. -
Zoli bácsi
őstag
Köszönöm a múltkori segítségeteket, azóta olvasgattam (Miui fórum), és rájöttem hogy ez a Miui tárcsázó már egyik EU-s Xiaomiban sincsen benne..... Szomorú..
Ma reggel jött meg a Miui 11-es frissítése (kb 2 napja wifin van, eddig nem jött), és most végre megjavult az a probléma, hogy eddig a zárolási képernyőn nem jelenítette meg az eseményeket (nem fogadott hívás, SMS). Már ez is megjavult, egy fokkal kevésbé hiányzik az értesítő led. Megnyomom a kioldógombot, ha nincs semmi megint megnyomom, kb 2mp-re villan fel a kijelző, nem szívja az akkut.
Annyit szeretnék még megkérdezni, tudtok olyan hívásszűrő appot, ami fehér lista alapján dolgozik, tehát pár megadott számot enged be, többit elutasítja, szűri a rejtett számokat, nem foglal sok erőforrást, és tud magyarul.....Köszi!
-
azoltan88
tag
Írtam egy blogbejegyzést a telefon kamerájáról, akik érdekel itt elolvashatja. Köszönöm annak aki elolvassa!
-
lac10
csendes tag
beszéltem ma valakivel akinek ugyanilyen telefonja van. mondom nem túl jó a beszédhangszóró hangja. azt mondja, ja, Sokol rádió kb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged