- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
lac10
csendes tag
a készülékem legnagyobb baja a volte. ugyanis nem lehet kikapcsolni, kocsiban leginkább beszaggat. ha meg 2g-n hagyom akkor telefonálásra alkalmas, de a net használatakor vissza kell vennem 4g-re. valaki megoldotta ezt?
-
lac10
csendes tag
akkor meg is válaszolnám: kb 1-2 hete nem ebben a telóban van a netet is tudó simem, csak egy tartalék kártya, és wifi-vel tabletként üzemel.
ennyi idő alatt elmászott az idő ennyit. most hogy mobilnetet kapcsoltam, beállt a normál jó időre.
erre vigyázni kell, mert a netbank tokenem elköszönt (nem tolerálta ezt a pontatlanságot szerintem). -
lac10
csendes tag
a telefonom ideje el van csúszva 45 másodpercet per pillanat.
ez mitől lehet? -
lac10
csendes tag
válasz
Blamazs #2965 üzenetére
pilótavizsga kell ezt a készüléket VALAHOGY beállítani
(kaptam egy másik márkájú , hasonló tudású készüléket a munkahelyemen: más liga. bepippantom amit kell és működik...).
no persze semmi sem tökéletes, azt sem lehet igazán jól beállítani.
a macro droiddal be tudtam a nem túl sok igényemet állítani, az meg zabálja az akkut.
ennyi, sohase lesz teljesen jó semmi, ezt kell tudomásul venni. -
lac10
csendes tag
ezt IS próbáltam.
az a bajom, hogy 10 helyen lehet mindenféle dolgot beállítani, valameylik helyen valami nekem nem jól áll.
érdemes lenne megkérdezni hogy miért lehet az energiatakarékosság vagy a jelzés rendszer dolgait 3x olyan bonyolultan beállítani mint más telefonoknál
ott van mondtam előbb a "lakat", ami nem engedi törölni az alkalmazást, ott van az "mindig fusson", ott van az automatikus indítás, ott van hogy a képernyőt kinyissa-e ha jön értesítés, ez utóbbi több helyen is.
maga a proof reminder szuper, ez a teló kicsit bonyolultabb mint aminek értelme van szerintem. -
lac10
csendes tag
a proof reminder, vagy éntőlem akár bármelyik másik nemfogadott hívás esetén pittyegő appnak valaki idetenné a teljes beállítását. mármint hogy hol és mit állított be (akku gazdálkodás, értesítések, lezáró lakat a törlésnél, automatikus indítás stb)
merthogy bármelyiket is próbálom, nem tudom stabilan működővé tenni.
el lehet veszni a rengeteg beállításban, ezer helyen ezeregy dolgot lehet állítani, de nekem nem jön össze.
egyszer-egyszer működik, de soha sem stabil semelyik sem.
kösz -
lac10
csendes tag
válasz
Lacopapi #2091 üzenetére
a munkámban megszoktam hogyha valaki ilyent ad ki a kezéből akkor azt minimum lelövik
amúgy igazából nem zavar már semmi, rájöttem hogy ezt a telefont erősen más felfogású ember csinálta mint az S-t, de nem csak az S-t, más telefonomhoz képest is eléggé vadkeleti.
ez van, már tényleg csak mosolygok rajta. használni lehet, de leginkább tablet szeret otthon lenni, meg mobiltoken. olyan mintha félkész lenne ez a gép sajnos. nekem úgy tűnik hogy a finom részletek már nem fértek bele ebbe az időbe vagy ebbe a pénzbe.
felváltva használok 3 okostelefont, és van előnye ennek is, a többihez képest erős, meg a képe fényesebb, a csengőhang szebb, az akku jól bírja stb. de zavaró hibái is vannak szép számmal. a következő nyilván nem ez a márka lesz. -
lac10
csendes tag
annyi, hogy megnéztem most egy S betűs telefonon, és az a különbség a kettő között, hogy az S betűs szoftverírója járt logika órára :-)
merthogy a Redmi két külön dologként kezeli a kézi "ne zavarj" módot és az időzítettet.
ami szerintem elvi hiba.
az S betűs bárhogy is került "ne zavarj" módba, ha a timere oda ér hogy "ne zavarj mód vége idő", akkor visszaállítja "zavarhatsz" módra.
és ez a helyes eljárás szerintem.
a Redmi automata módja nem hat a kézzel történt beállításra a "zavarhatsz" mód irányába.
azaz ha nem automata módon került a "ne zavarj módba", akkor az automata "zavarj mód" ideje hiába jött el, nem írja felül a kézzel történt "ne zavarjba" állítást -
lac10
csendes tag
-
lac10
csendes tag
válasz
Trooper82 #2084 üzenetére
komolyan nem értem ezt a cuccot. a rom az amit írsz, a ne zavarjban a timer1 így van beállítva és nem, nem veszi vissza reggel 6-kor. sok dolog amit írtam az mondható szubjektívnek, ezer helyen lehet mindent állítani, már sok próbálkozás után a dolgok jó része használható szinten van, a hangja továbbra is tré, de kb elvagyok azért vele. ez viszont objektív dolog. nem értem. -
lac10
csendes tag
még egy bug: ha a "ne zavarj mód" automata be-ki kapcsolásra van állítva, a kikapcsolás nem történik meg.
-
lac10
csendes tag
ez mi lehet szerintetek? van egy régi motorola (T307) kihangosítóm, a telefonnal most használtam VOLNA, de nem tökéletes. beszélni lehet vele gond nélkül, de mintegy 5 perccel a bekapcsolása után elkezd pittyegni a motorola.
a telefonon sem lehet semmit állítani, azt hogy kér-e telefonkönyv szinkront azt ki-be kapcsoltam és ennyi, más paraméter nincs. bt fülessel, másik 2 kihangosítóval rendben működik. és hogy 5 percig jó, aztán kezd valami nem tetszeni, de attól még funkcionál? -
lac10
csendes tag
válasz
#01993216 #1994 üzenetére
nálam a digi gyenge, az a második kártyám, és én azt vettem észre hogy baromi lassan vált a g-k között. a diginél a 2g és a 4g van csak, de több másodperc amíg áteszi a fene. nem telefonálok rajta, csak látom.
ugyancsak mai érdekesség: rajta feküdtem konkrétan a telefonon a heverőn amikor jött egy hívás. kibányásztam a telót, rajta hogy ne takarjam el vagy valami ilyesmi figyelmeztető felirat. és bármit próbáltam, el nem ment volna, úgyhogy a kikapcsológombbal el kellett utasítanom a hívást, (erre eltűnt végre), majd visszahívnom az illetőt.
mintha bizonyos dolgoknak túl kicsi prioritást adnának. -
lac10
csendes tag
rájöttem hogy a gyári tok miatt poros örökké a telefon, az a tok mint egy kanál, összegyűjti a zsebben lévő port.
tok nélkül ez nincs, úgy normális állapotú a por szempontjából, csak úgy meg eléggé csúszik.
más: számtalanszor előfordult a napokban hogy mire kibányászom a telefont a zsebemből a hívás megszakad. ÉS nem jelzi az a bizonyos 1-es szám a telefon jelen hogy egyáltalán az enyém csengett-e.
ha belemegyek a híváslistába, ott a nem fogadott hívás. a partner meg kérdezi hogy miért nyomtam le? pedig én nem. valaki más készüléke is viselkedik így? -
lac10
csendes tag
válasz
aprokaroka87 #1940 üzenetére
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ascendik.eyeshield
nekem ez jött be. van kékszűrője, és van sima sötétítő szűrő. nem állítható, de nekem pont megfelel a szintje amennyit sötétít. még verőfénynél nem próbáltam mondjuk, de normál viszonyok között jó. verőfényben meg max ki kell kapcsolni, a redmi már közepesen világos helyen is full fényerőre kapcsol, kisüti a szemet.
-
lac10
csendes tag
válasz
aprokaroka87 #1932 üzenetére
azért ezzel a sötétítő appal már a kettes alá megvan simán. haladunk.
-
lac10
csendes tag
rátettem egy képernyőelsötétítőt, mert kiveri a szemem.
most már jobb a fényerő, de a fény felé fordítva és alaposan megfigyelve a képernyőt a fénye folyamatosan erősödik-gyengül. miközben egy adott kép van rajta. pár százaléknyit, azaz nem sötétig vagy tök világosig, csak a munkapont körül játszik.
kifejezetten érdekes ez a fényerőszabályzás így, mekk elek jobbat csinálna ennél. -
lac10
csendes tag
az is érdekes, mostanában tapasztalom, hogy itt ahol a digi gyenge (és csak az a kártya van a telefonban), ha wifit kapcsolok a telefon vétel megszűnik. wifi kikapcs, telefon visszajön.
1-2 csík van csak a térerő, és a jelenség független attól hogy 4g vagy 2 g hálózatra kapcsolom. -
lac10
csendes tag
ez valóban jó ez a reminder.
a sok problémám egyikét ez oldotta meg, én csipogtatom.
a telefon túl fényes képernyőjére találtam egy normális sötétítőt, a Night Shift vált be.
(ugyanitt krdés, hol érzékeli ez a környezeti fényerőt, mert pontszerű helyet nem találtam erre. valahol a képernyő felső részén, de hogy pontszerűen?).
ugyancsak aranyos hogy mostanában a "rezeg, majd cseng" az nem lehetőség a telefonoknál, erre is kellett ügyeskedni hogy az éjjel 11:20-kor érkező rettent fontos moldáv meg azeri hívások ne keltsenek már fel.
szinte mindent meg lehet oldani, de 3 alprogram fut csak azért hogy hozza azt a komfort szintet a teló ami 5 éve alap volt -
lac10
csendes tag
válasz
viktorhu #1745 üzenetére
nna, megkövetem a telefont, most csináltam egy monstre szeánszot, 3 db telenor kártyám van és 3 db működőképes telefonom, 2 és 4 g -ben is a 8t nyert a lakás sok pontján nézve.
jellemzően, mert volt 1.2 eset amikor a többi adott nagyobb jelet átmenetileg.
ahol panaszkodtam, ott a digi -125-126 dBm-et mutat a 8t-ben , a meizuban egy kicsit erősebb, de ott át kell pakolni a kártyát, mert digi kártyám csak 1 van.
azaz ott a digi jel a gyenge.
ahol egyidejű mérés van, ott a 8t veri a mezőnyt. -
-
lac10
csendes tag
válasz
Trooper82 #1739 üzenetére
próbálom megfejteni ennek a telefonnak a varázsát.
a digi hálózata most épül, de ez nem arról szólt, hnem arról hogy ennek a telefonnak a vételi képessége nem a legerősebb.
már találtam egyébként olyan appot amivel a fényerő_túltengése kordában tarthatónak tűnik, szóval egyre jobb a telefon.
épp most keresem az utódját. -
lac10
csendes tag
a telefon antennája sem egy világbajnok: van egy digi kártyám, most épp a vírusság miatt az is benne van a telefonban.
itt budapesten (külváros) éjszakára az ablak mellé kell tennem a telefont hogy azon a kártyán rendben legyen a jel. a meizuban bárhol a lakásban jön a 4g gond nélkül, strapatelefonban a 2g gond nélkül a lakásban bárhol, ez a telefon jobban az ablak mellett szereti venni. és ráadásul a 4g-2g váltás is vagy 1 perc, nem kapkodja el. -
lac10
csendes tag
válasz
Tökimanó #1682 üzenetére
én jövök megyek kint is bent is vagyok sokat, nem a legjobb ha nem a telefon állítja a fényerőt.
az előbb összeadtam, ez a 7. okostelefonom.
soha egyikkel se volt ilyen fényerő gond. eleinte volt hogy napfénynél nem volt jól látható-nyilván akkor még nem voltak jó fényerejű dolgok, vagyis én nem olyant vettem, de ami fixen kisüti a szemem az csak ez. mindegyik másik beállítja. (mind a mai napig megvan még 2, járnak is, beállítják). a hang is ennél a legrosszabb sajnos. -
lac10
csendes tag
válasz
Trooper82 #1678 üzenetére
engem nagyon bosszant. merthogy nem én mondtam meg az árát, de valahol 10-20 kHuf felett illik bele tenni hangszórót, az egyszerűen jár.
a fényerő az szoftver, azt "ingyen" lehet javítani.
nem hiszem el hogy csak nekem túl fényes.
10 évvel ezelőtti készüléken volt egy fényerőszabályzó az automata fényerő mellett, amivel azt tudtad hogy oké automata, de mennyire legyen alapból fényes. ha alapból bazi fényesre szeretnék állítani a szabályzót, mert a boltban akkor örül a sok ember és majd megveszik ezért, tőlem csinálják. de a használhatóságot azért ne dobjuk ki, mert ha megvette akkor használni szeretné majd.
ez 2 olyan szintű hiba, hogy az általános normális minősége ellenére sem merek majd ilyen telót venni. ez alap hogy ennek jónak kellene lennie. egyetemi nyelven ez a "beugró". ha egy telefon torzít, akkor hogy telefonáljak már vele? 3 perc után a földhöz verni lenne kedvem, ez így nem pálya.
a fényerő csak bosszúság, azt kapcsolgatom, de a hanggal nincs mit csinálni. az diszkvalifikálja a versenyzőt egyből. -
lac10
csendes tag
válasz
Trooper82 #1673 üzenetére
telivan netbankoktól kezdve email , szóval be van lakva stb, valamint nem annyira jó most személyesen mozogni sem.
a hangszóró rossz, de elvinni leürítve valahová, ott bizonygatni hogy milyen, ahol jól megfogdossa mindenki, majd elviszik a szervízbe, majd érte menni, na ez sem egy örömteli kör most a vírus miatt. de végül ez lesz úgyis, vagy marad itthon mint token, meg tablet.
volt már, meg van is egy jópár telefonom, mostanában nem volt ilyen csapnivaló túlvezérelt, torzító közöttük. -
lac10
csendes tag
válasz
Trooper82 #1675 üzenetére
mondanám hogy csak nálam, de kollégám is ezt jelezte vissza, mármint a szintén xar, torzító hangszórót a saját készülékén.
a fényerő meg objektíve durván fényesebb mint bármi ami a közelemben volt mióta ezt az ipari hulladékotbirtoklom.
már az összes fényerőszabályzó programot kipróbáltam a play-ről, most épp ott tartok hogy manuálisan változtatom a fényerőt, ha kimegyek szabadba akkor elengedem automatába, bent meg leveszem mondjuk 1/3-ra. nem tetszik. -
lac10
csendes tag
ez így van, ilyen vacak, torzító hangszóró nem volt még a földön mint amit ebbe beletettek. egyszerűen botrány.
ugyanilyen xar tulajdonsága a túl nagy fényerejű képernyő.
ezek súlyos hibák, majdnem használhatatlan így a telefon. 15 éve tudják hogy hova kell beállítani az automata fényerőt, ez a telefon nem tudja. egyszerűen érthetetlen ez a slendriánság.
soha többé tőlük semmit se. -
lac10
csendes tag
a fényerővel tudtok valamit kezdeni? túl fényesre állítja szerintem.
-
lac10
csendes tag
beszéltem ma valakivel akinek ugyanilyen telefonja van. mondom nem túl jó a beszédhangszóró hangja. azt mondja, ja, Sokol rádió kb
-
lac10
csendes tag
kipróbáltam a gyári böngészőt. NEM szaggat!
a chrome kezeléssel van ezek szerint baja.
úgyhogy pápá chrome. -
-
lac10
csendes tag
válasz
junior11 #1227 üzenetére
akadozik. bosszantó. gyári rendszer.
akadoznak lapok, de néha még az is van hogy a térerő jel pár másodpercig megszűnik. ha az alapból kikapcsolt netet felkapcsolom akkor keresgél hogy mi lenne az optimális megoldás (ahol lakom ott nem túl erős a szolgáltató 4g-je). mindegyik telefonom szenvedett ezzel, de itt néha vagy 5-10 sec-ig eltűnik a térerő jel. aztán megjön. -
lac10
csendes tag
a hang mégsem drámaian xar, most már azért sokat használtam, az első pár napban valószínű a hívók telefonja volt a problémás. vagy a fene tudja. most már közepesnek mondanám a beszédhangot. azaz elviselhető. szerencsére. úgyhogy maradhat a féltégla
a lap az szaggat továbbra is, meg a fényerő valóban furcsa, de szummában elfogadható a cucc. -
lac10
csendes tag
válasz
dave987 #1113 üzenetére
ez jogos, ezt fogom tenni. tényleg nem volt még ilyen vacak hangú telefonom és ez valóban kirívó hiba, a teló általános minőségén mélyen alul.
az megint más kérdés hogyha ez beigazolódna akkor mit szól ehhez a garancia, de előbb próba lesz. ugyancsak kipróbáljuk ezt a bizonyos weblapot ami nekem szaggat, más meg azt mondta hogy nem. ez is furcsa. az előző meizum is szaggatott, az több lapon is megtette, de jött egy frissítés és azóta nem szaggat. a redmi is a legfrisebb szoftverrel fut, de nekem (egy kicsit) szaggat. -
lac10
csendes tag
átirányítottam a telefont. át is megy a hívás.
apró érdekesség hogy NINCS jelzés a telón hogy át van irányítva. nincs az a pici görbe nyíl.
a lezárt képernyőn van felirat HA kérek feliratot. ha nem kérek értesítést a lezárt képernyőre akkor nem mutatja semmi se hogy át van irányítva. éérdekes. -
-
lac10
csendes tag
ja, meg van még egy nem_tökéletes funkció: van a home lapon egy telefonszám amit sokszor hívok. a régi telónál megnyomtam-hívta. ez a gép meg ha megnyomom akkor kinyit egy ablakot hogy akkor mi lesz a feladat? szerkesztés vagy sms vagy hívás esetleg?
azaz: nem tud egy gombos hívást a gyári direkt tárcsázása. nyilván lehet mást feltenni, de gyárilag nem tudja. -
lac10
csendes tag
-
lac10
csendes tag
feltettem a frissítést, a hangja xar a telefonnak.
éés: https://www.portfolio.hu/tozsde_arfolyamok/bet_befektetesi_alap_arfolyamok.html
ez a lap nagyítgatva néha 2-3 másodpercig fagy.
ami ott érdekes hogy 1,5 G ram-os , 40000-es Antutus előző telefon nem lassul be tőle.
alapvetően a redmi jó, de ezek nagyon fájó dolgok.
ugyancsak nem tetszik az, hogyha a kijelzőn megjelenik egy csíkban egy sms avgy nem_fogadott hívás úgy, hogy engedélyezem a tartalom mutatását, akkor az véletlenül "kisöpörhető" és akkor az huss, eltűnt, a telefont feloldva nincs 1-es jel a telefon vagy az sms ikonon. védekezni úgy lehet, hogy a tartalmat nem engedem megjeleníteni az értesítésen, akkor nem lehet "kisöpörni".
úgyhogy van miért morogni sajnos.
a régi teló beszédhangban rommá veri. nem kicsit jobb, sokkal. pedig az egy samsung a3 2016, nem épp csúcskészülék. lassú is visszarakva belé a simet, ezer baja van, nade ezzel az újjal meg szétmegy a fülem a xar hangjától. majdnemhogy használhatatlan. a tesztben ahogy írják hogy kicsit géphang. mostanában nem volt ilyen rossz hangszórós telefonom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Apple MacBook
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Anime filmek és sorozatok
- Windows 11
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Mesterséges intelligencia topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest