-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Latza
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #3102 üzenetére
Szia!
Én eddig egyetlen buggal találkoztam (a fényerőszabályozáson kívül, de az soha nem is volt jó ennél a telónál) a 12-esben. A frissítés óta (FR volt, és kell is neki) 2 alkalommal elment a mobilnet és csak újraindítás után működött megint. És ennyi. Más hibát nem észleltem, elégedett vagyok vele. -
Latza
aktív tag
válasz
Szabolcs2 #3066 üzenetére
+1 a resetelésre, nekem is megoldotta a problémákat.
Én a telefon saját 'biztonsági mentés' menüjéből csináltam egy backupot, amit kimásoltam a PC-re (érdemes előtte frissíteni az appokat), a reset után visszamásoltam és visszaállítottam. Egy-két kivételtől eltekintve minden beállítás és játék szint/pontszám visszaállt. De az egyes appoknak is lehetnek külön fájlba menthető beállításai, amit szintén érdemes megcsinálni.
Viszont ez főleg a külsős programokra vonatkozik, a telefon beállításain úgyis végig kell újra menni, hiszen sok mindennek máshol lesz a helye.
Ja, és voltak olyan appok, amik nem működtek az új rendszer alatt, ezekre kellet más alternatívát keresni. -
Latza
aktív tag
válasz
Flowtation #2920 üzenetére
Szerencsére csináltam a frissítés(ek) előtt egy teljes backupot (PC-re másolva), amiből visszaállított szinte mindent.
Egy-két apróbb kényelmetlenség van csak (idővel talán rátalálok az optimális beállításokra), de amúgy minden rendben működik. -
Latza
aktív tag
Reseteltem, ettől megjavult a wifi, de a mobilnet továbbra sem működött. Wifin keresztül szerencsére már felment a MIUI 12 és onnantól a wifi és a mobilnet is működik. Bódottá!
Azért nyomtam erre is egy resetet, de ez a frissítősdi inkább hétvégére ajánlott, mert holnap a munkába kénytelen vagyok a régi telefonomat vinni, mert ezt hosszadalmas újra beállítgatni.
-
Latza
aktív tag
Régióváltással (Ausztria) feltettem a 11.0.11.0 verziót. Felment gond nélkül, viszont azóta nem megy a mobilnet (2 kártyám van, Voda+Telenor, a Telenorosról ment a net). Apn beállítás nem segít, a wifi nem jó (korábban írtam, hogy megszakítja a routeren a teljes netet - ezek szerint ez a frissítés sem oldotta meg). Szóval elég tanácstalan vagyok...
A VOLTE-t csak a Telenoros kártyán lehet kikapcsolni, a Vodáson nem (kóddal sem, hiába írja ki, hogy disable, a kapcsoló visszakapcsolódik)
-
Latza
aktív tag
válasz
Zoli bácsi #2488 üzenetére
Nálam konkrétan megszakad az internet, és a router készenléti módba vált ha a telón bekapcsolom a wifit. Ftp-n lehet másolni a telefonról a gépre és vissza (pedig a router ekkor is készenlétet jelez), néha sikerül valahogy a netnek is visszajönnie, de ez ritka. Ha kikapcsolom a wifit, pár másodperc múlva "felébred" a router és helyreáll a net.
Korábban nem volt ilyen probléma, csak a 11.0.9.0 óta. -
-
Latza
aktív tag
Nekem eddig nincs bajom az új frissítéssel. Picit mintha pörgősebb lenne a telefon, de egyébként megy rendesen.
A fényerő szabályozására feltettem a Brightness Control & Dimmer appot, ennek a Pro változatában megadhatók egyedi százalékos értékek, amik az értesítési sáv lehúzása után egy kattintással változtathatók. Amíg a Xiaomi nem javítja (márpedig nem fogja), sajnos nekünk kell a (fizetős...) megoldásokat keresni a telefon jobbá tételére. Szomorú, de ez van. -
Latza
aktív tag
válasz
digitalentum #1891 üzenetére
Prof Reminder
Nekem bevált, a hátsó LED-et villogtatom, sötétben is látszik az asztalra téve (a gyári szilikontokban) -
Latza
aktív tag
Egyébként ez érdekes dolog,mert mikor megvettem a telefont, a munkahelyemen a Voda kártyával is lehetett mobilnetezni valamennyire (csarnok + benne iroda), bár jónak azért nem volt mondható az élmény.
Aztán vettem bele egy Telenoros kártyát, mert azzal ment normálisan a net.
Viszont kb. a MIUI 11-es megjelenése óta lényegesen gyengébb a vétel és a Telenoros net is éppen csak megy. Szóval én inkább szoftveres problémának látom a gyenge (gyengített?) jelerősséget, mert korábban egyáltalán nem éreztem rossznak. Kültéren egyébként nincs vele probléma, mindkét kártyával jó a térerő. -
Latza
aktív tag
-
Latza
aktív tag
Szia!
Nekem a 8T előtt Redmi 5A-m volt, ugyanúgy MIUI 11-gyel és annál is össze-vissza ment a fényerőszabályozás. A különbség csak az, hogy az 5A pár manuális utánállítást követően "meg tudta tanulni" a helyes működést (a következő újraindításig), míg a 8T nem képes ilyesmire. Sőt - ahogy te is írod -, közepes napfényben is csúcsra húzza a fényerőt, és hiába veszem lejjebb, mindig visszaállítja max-ra (természetesen automatikus módban). Sötétben, pedig mindig minimumra áll be - ami meg kevés. Valami arany középút lenne az igazi.
Szóval szerintem ez ilyen MIUI fícsör lehet, és mivel az 5A évek óta ilyen, úgy látszik a Xiaomi nem is foglalkozik különösebben a dologgal.
A fényerőt ha minden igaz, az egyes applikációk tudják vezérelni, pl. a Parrot-féle GCam mod mindig max-ra tolja a fényerőt amíg fut. Lehet, hogy a Vibernél is ez a helyzet. -
Latza
aktív tag
"Van a MIUI-ban egy játék teljesítmény szabályozó vagy ilyesmi, az nem oldja ezt meg?"
Á, nem. Szerintem a játék lehet úgy megírva, hogy nem tudja rendesen skálázni a telefon.
Egyébként a moddolt GCam nálatok is csak "Javított HDR+" módban csinál normális képeket? Úgy értem, nélküle ill. HDR+ módban sokkal világosabbak a képek, javítottnál viszont szépek. Csak lassabban készülnek el és több helyet foglalnak.
-
Latza
aktív tag
Sziasztok!
Csütörtök óta én is Note 8T tulajok táborát bővítem.
Eddig Redmi 5A-t használtam, ami ugye a 2 évvel ezelőtti belépőszint, és leginkább ahhoz tudom hasonlítani. Az eddigi tapasztalataim:Pozitívumok:
+ szép
+ nagy
+ jó teljesítmény
+ gyorstöltés
+ ujjlenyomat olvasó (az egyik kedvenc funkcióm)
+ média hangszóró hangminősége (valamivel tisztábban szól, mint az 5A, ha nem is egy hifi)Negatívumok:
- nehéz (nem olyan vészes, de megérezni)
- értesítési LED hiánya (túlélem, de vajon mire gondolhattak, amikor kispórolták belőle?)
- kijelző minősége (eddig ez a legnagyobb csalódás. A Redmi 5A-hoz képest fakóbb, inkább hidegebb árnyalatú és a beállításokkal sem tudom tökéletesre kihozni)
- fényerőszabályozás (2020-ban azért egy ilyen problémát meg lehetne már oldani. A Redmi 5A-n is MIUI 11 van, ott is meg kell tanítani minden bekapcsolás után a fényerőszinteket, de ott tényleg meg is tanulja 2 beállítás után. Itt nem. Össze-vissza (túl)sötétít és világosít ahogy éppen kedve tartja)
- navigációs sor mérete/kinézete nem változtatható (appal próbáltam módosítani amit fölé helyez el, de nem igazán vált be. Szeretném, ha nagyobbacska lenne.)
- kilóg a kamera és billeg (tokban is; vízszintezésre nem annyira használható. Az 5A-nál néha hasznos volt a vízmérték funkció, ill. egyes játékoknál kalibrálni kellene a gyorsulásmérőt, ott kényelmetlen)
- vaku LED fényereje gyenge (ezt nem is értem. Kb. 75% a fényereje az 5A villanójához képest. Bár inkább a zseblámpa funkciót csorbítja mint a fotóst)
- a képaránya miatt egyes játékok torzulva jelennek meg (néhány régebbi játéknál elég bénán néz ki, ahogy el van nyújtva a kép)
- gyári fényképező zajos képeket csinál (legalább a modokkal jó)
- hívásrögzítés hiánya (tudom, GDPR...)Mindent összevetve jó telefon ez, csak kár, hogy a Xiaomi az egyik oldalon fejleszt, a másikon meg visszafog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen autót vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest