- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Namelesske
addikt
Sajnos köztetek is vannak akiket átvert a BoltX. Létre hoztam egy topikot, mert kezdenek eltűnni. [link]
-
flash-
veterán
üdv
melyik google camera az ajánlott jelenleg? -
cidalain
veterán
válasz
#01993216 #1994 üzenetére
Nem lehet hogy a VoLTE be van neked kapcsolva?
Ha ez be van, akkor a híváskor az LTE hálózatot használja, és nem a GSM-et. Nyilván ha az LTE átvált 3G-re akkor el tudom képzelni, hogy megszakad. Kapcsold ki a francba hogy híváskor csak a GSM hálózat menjen. (Beállítások, Sim kártyák és mobilhálózatok, Sim kártyák beállításainál válaszd ki a kártyád, majd itt lesz legalul egy VoLTE használat menüpont) -
lac10
csendes tag
válasz
#01993216 #1994 üzenetére
nálam a digi gyenge, az a második kártyám, és én azt vettem észre hogy baromi lassan vált a g-k között. a diginél a 2g és a 4g van csak, de több másodperc amíg áteszi a fene. nem telefonálok rajta, csak látom.
ugyancsak mai érdekesség: rajta feküdtem konkrétan a telefonon a heverőn amikor jött egy hívás. kibányásztam a telót, rajta hogy ne takarjam el vagy valami ilyesmi figyelmeztető felirat. és bármit próbáltam, el nem ment volna, úgyhogy a kikapcsológombbal el kellett utasítanom a hívást, (erre eltűnt végre), majd visszahívnom az illetőt.
mintha bizonyos dolgoknak túl kicsi prioritást adnának. -
törölt tag
Nekem továbbra is az a gondom, ami eddig. A frissítések sem oldották meg. Sokat vagyok olyan helyen, ahol a 3G és a 4G között váltogat a telefon. A Global ROM-nál arra panaszkodnak, hogy elhalkulok, szakadozik, megakad, alig értik mit mondok. A Xiaomi-s ROM-nál meg 4G-3G váltáskor egyszerűen megszakad a hívás. Kb mozdulatlanul kell állnom, ha telefonálni szeretnék. Amit meg sokat kell. Ez egy vicc már! Telekomos vagyok, már vagy 12 éve, lassan 20 éve dolgozok ugyanott. Jó néhány telefonom volt már, mindenféle, de eddig ilyet még soha egyik sem produkált.
Már-már azon gondolkodom, hogy megpróbálom a Pixel Experience ROM-ot, az már android 10 alapú, de már tudom előre, hogy abban meg az fog idegesíteni, hogy az egész egy nagy Google, mivel azok szoftvere.
-
-
aRm1n
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült már valakinek megnyugtató (és működő) megoldást találni az értesítési LED pótlására? A jelenlegi Note 4-emben van, és azért hiányozna, ha semmilyen formában nem tudnám pótolni... Custom ROM-okban van AOD, de az eszi az akksit is rendesen. -
zzz03
őstag
Névjegyekhez hogyan tudok különböző csengőhangokat hozzá rendelni?
-
lac10
csendes tag
rájöttem hogy a gyári tok miatt poros örökké a telefon, az a tok mint egy kanál, összegyűjti a zsebben lévő port.
tok nélkül ez nincs, úgy normális állapotú a por szempontjából, csak úgy meg eléggé csúszik.
más: számtalanszor előfordult a napokban hogy mire kibányászom a telefont a zsebemből a hívás megszakad. ÉS nem jelzi az a bizonyos 1-es szám a telefon jelen hogy egyáltalán az enyém csengett-e.
ha belemegyek a híváslistába, ott a nem fogadott hívás. a partner meg kérdezi hogy miért nyomtam le? pedig én nem. valaki más készüléke is viselkedik így? -
petya2012
őstag
válasz
#22743424 #1970 üzenetére
szia
sajnos úgyse megy,szerintem feladom-majd hordom az OP-t ha venni akarok valamit
más kérdés:az egyik kollégám is ilyen telót vett,a régi(Honor)telóján csináltunk bizt mentést sd kártyára-ezt beletettük a 8 T-be.hogy lehetne visszacsalni a mentésbe szereplő üzeneteket az új telójára,sajnos én nem találtam olyan opciót-köszi mindenkinek aki segít
-
szabolcs77
tag
Sziasztok!
A névjegyeknél ha egy adott névjegyben vagyok, hogy lehet beállítani, hogy a híváslista ott megjelenjen? (RN4 volt előtte ott automatikus volt)
Azért lenne fontos, hogy ahol több telefonszám is rögzítve van, akkor tudjam melyiket hívtam utoljára és melyik simről.
Összefoglalóban nem találtam és a kereső sem adott választ. Köszönöm.
-
viktorhu
veterán
válasz
Bélabácsi #1974 üzenetére
Szerintem jobb akkor ékezet nélkül írni, nagyon zavaró a fordított ékezet olvasás közben. A helyesírási szabályzatban is mintha lett volna egy ilyen, persze csak az idegen ékezetekre, mert arra nem voltak felkészülve, hogy a magyar sincs a betűkészletben, szóval hogy ha nem tudjuk leírni az egyik ékezetet, akkor inkább írjuk ékezet nélkül, és ne helyettesítsük valami mással
Szerencsére már ritkán van szükség sms-re, mert majdnem mindenki használ valami üzenetküldő programot.
-
SkyLine3000
addikt
válasz
Bélabácsi #1974 üzenetére
Van pár ékezetes mássalhangzó, aminél levesz egy rakat karaktert, de nem mindnél. É-nél nem, de pl ú, ő-nél igen. Lehet, a fordított ékezetre nem érzékeny. Mivel én 1 évben ha elküldök 2 db sms-t (azt is csak azért, mert máshogy nem lehet), akkor sokat mondok. Nekem is rémlik vmi, h régebben, a butafón korszakban ki lehetett valahogy kerülni, de már nem emlékszem rá. De lehet, itt is van vmi mód. Most látom, írtak rá tippet.
-
kaosz86
aktív tag
Frissült ugye a gyári launcher 4.14.....-ről 4.15...-re és lett benne app drawer... kipróbáltam...kb jó minden, de folyton magától raki ki ikonokat ez a nyomorult, ha egy appot telepìtek a google playben, se a google playben, se a kezdőképernyő menüpontban nem találtam erre vonatkozó beállítást. . Néztem a neten...ott viszont a kezdőképernyő menübe írja az automatikus ikonkihelyezés tiltását... felraktam egy legfrissebb release verziót a launcherből az apkmirrorròl és valóban ott van ez a beállítás...
Kíváncsiságból eltávolítottam minden launcher frissítést, majd bemenetem a rendszer-alkalmazások frissítése menüpontba....és nem találja azt a 4.15....frissitest, amit korábban felajánlott telepitésre (az apkmirroros frissités előtti verzió)...
Lenulláztam a rendszeralkalmazasok frissítése appot is, de akkor se ajánl fel frissítést...
ilyenkor mi a jó fene zajlik le a miui lelkivilágában?
4.15.2.1499-06021848- most a legfrissebb gyári launcher? -
válasz
SkyLine3000 #1973 üzenetére
Igen, tudtam a kódolással kapcsolatos megkötésről, csak a korábbi telefonomon ha "à" betűt írtam ("fordított" ékezettel), akkor az szépen átment, nem volt gond a kódolással. Amióta tudom mi az az SMS, azóta ékezettel írok és mindig találtam rá valami trükköt, itt viszont nem működik a barba trükk...
-
Sziasztok!
Egy apró segítséget szeretnék kérni: SMS üzeneteknél ha valamelyik szó magyar ékezetet tartalmaz, akkor csak 60 karaktert enged SMS üzenetenként. Erre esetleg van valami beállítás? Azért nem mindegy, hogy 160 vagy csak 60
Előre is nagyon köszönöm! -
viktorhu
veterán
válasz
petya2012 #1966 üzenetére
Az gond, igen, a telefonét kell. Ezek az nfc-s sim kártyák bezavarnak.
Szerk: host card emulation rövidítése, a telefon emulálja a bankkártyát. A simen akkor működne, ha a simre lenne telepítve a kártya, talán a Telenornál van még ilyen szolgáltatás, régebben a többieknek is volt.
-
viktorhu
veterán
válasz
petya2012 #1963 üzenetére
Az is lehet, hogy a terminállal volt valami. Tegnap egy kávéautomatánál nem tudtam telefonnal fizetni, a kártyát elfogadta érintéssel. Viszont máshol meg működött tegnap is a mobilfizetés.
Ha azt jelzi a telefon, hogy a HCE pénztárcát használod, és a simple alkalmazásban is aktív a kártyára az nfc fizetés, akkor működnie kell.
-
Kaisi
csendes tag
válasz
SkyLine3000 #1952 üzenetére
🙂
-
Kaisi
csendes tag
válasz
gagyilovag #1951 üzenetére
Az maga nem akorra baj h nem jön a 300mbit (csak az internet minőségét szoktam néha tesztelni speedtest-en ha gyanús hogy valami van a hálózattal) de az hogy összeakad a BT és a Wifi az igen. Kocsiban (is) használom ott általában onlinre rádiót hallgatok wifi hotspottal az androidos fejegységgel összelőve meg persze BT a kihangosítás miatt. Ha jön egy hívás felveszem beszélek ugye BT-os kapcsolaton majd ha leszem a hotspot megszűnik és van hogy csak telefon újraindítás után lehet a wifi hotspotot újra bekapcsolni.
Ez mondjuk tényleg zavaró. -
Szólista
senior tag
Most a Telekomnál
-
rushty
őstag
Melyik szolgáltató kínálatában, mikor volt ez a teló benne?
-
viktorhu
veterán
válasz
Trooper82 #1954 üzenetére
De ez inkább ilyen pszichológiai dolog, nem? Mert most én is kipróbáltam, és nálam is így van, de eddig nem tűnt fel, mert pont zéró lehetőség van egy ilyen kategóriájú mobilon kihasználni ennél nagyobb sávszélességet. Netflixen, youtube-on nem tudod, 50 gigás játékot sem erre a telefonra érdemes letölteni stb... Szóval ha az ember nem méri, hanem használja, akkor a 300 megabites és a 25 megabites letöltés az egészen pontosan egyenlő lesz.
-
Trooper82
senior tag
válasz
Most őszintén.. Szerintem jogos elvárása, hogy tudja a wifi a sebességet hozni. Nekem is van Bt eszköz ami folyamat szinkronizal, de az csak a 2.4 ghz es csatornán zavar be. Bár ott sem kéne. 5 ghz en stabilan hozza a 300 mbitet egy hagyományos még fehér upc routerrel. Nekem külön van beállítva egy 2.4 es wifi hálózat, és egy 5 ghz es. Igy az 5 ghz es wifin nincs probléma a sebességgel.
-
Ferike81
senior tag
Sziasztok!
Anyósomnak vettem egy ilyen telefont. Már kb egy hete használja, de a mai napon jelentkezett először, hogy hívásoknál hol van hang, hol semmi. Kimenő hívásnál a kicsöngést sem hallani, néma mint a sír. Ha újrahívom minden okés. 10 hívásból 5-6 esetben semmit nem hallani. Találkozott már valaki ilyesmivel? -
SkyLine3000
addikt
válasz
Torrenthez, h hamar lejöjjön az 50gigás játék.
-
Kaisi
csendes tag
Nekem rámegy az 5Ghz-re viszont a 300Mbit-ből jó ha olyan 20-25 csordogál. Kicsit utánaolvastam. Elvileg az a baj hogy közös antennája van a bluetoothnak és a wifinek. Ajánlották hogy kapcsoljam ki a BT-ot és akkor jó lesz de nekem a BT is kell. Egyébként BT kikapcsolva majdnem ok. Néha el is éri a maxot de a 200Mbit az simán meg van. Nem értem. Elbaxták a hardwert? Az Note 5-öm full jó volt ilyen téren.
-
petya2012
őstag
sziasztok
ma szerettem volna nfc-vel fizetni,de nem sikerűlt
az nfc-nek kellene valami az értesítési sávban lennie?hogy be van kapcsolva,a lehúzósba jelezte hogy be van kapcsolva.
a kártyám simplével van digitalizálva
az OP 7 Prómmal simán sikerűlt ugyanazokkal a beállításokkal,adatokkal...valakinek volna valami ötlete vajon miért nem sikerűlt a note 8 t-vel?
köszi
-
Nozy82
tag
Feltettem a xiaomi EU tomot. Nem találom benne, hogy régiót hol lehet váltani... Vagy ebbe külön nem lehet?
-
kaosz86
aktív tag
Ahányszor telepítek valamit a google playből, az app letöltésekor rezeg egyet a telefon.
Hogy lehet ezt a felesleges funkciót kikapcsolni? -
WOT-H-A-C
veterán
Nos nálam úgy néz ki , hogy hardveres a probléma Megcsináltam a downgrade et miui10 re és ugyanúgy rossz a proxy szenzor. upgrade 11 re , dettó. Majd feltettem az EU ROM ot, szintén nem működik. Itt viszont ki lehet kapcsolni.
-
lac10
csendes tag
válasz
aprokaroka87 #1940 üzenetére
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ascendik.eyeshield
nekem ez jött be. van kékszűrője, és van sima sötétítő szűrő. nem állítható, de nekem pont megfelel a szintje amennyit sötétít. még verőfénynél nem próbáltam mondjuk, de normál viszonyok között jó. verőfényben meg max ki kell kapcsolni, a redmi már közepesen világos helyen is full fényerőre kapcsol, kisüti a szemet.
-
aprokaroka87
nagyúr
Amúgy mi az a sötétítő réteg?
Valamiféle Kékfény szűrő app? -
Csatsa
tag
Állítsd át a színsémát automatikusról a másik két lehetőség közül valamelyikre és akkor nem fogja állítani a fényerő függvényében a kontrasztot, ugyanis ezt látod mikor a fény felé fordítod. Sokan összekeverik az automatikus fényerő szabályozással.
Mondjuk a fényerő szenzor vagy a szoftveres működése nem sikerült túl jól, inkább az utóbbi. Ezt a szenzort használja a színséma változtatásnál is. -
lac10
csendes tag
válasz
aprokaroka87 #1932 üzenetére
azért ezzel a sötétítő appal már a kettes alá megvan simán. haladunk.
-
lac10
csendes tag
rátettem egy képernyőelsötétítőt, mert kiveri a szemem.
most már jobb a fényerő, de a fény felé fordítva és alaposan megfigyelve a képernyőt a fénye folyamatosan erősödik-gyengül. miközben egy adott kép van rajta. pár százaléknyit, azaz nem sötétig vagy tök világosig, csak a munkapont körül játszik.
kifejezetten érdekes ez a fényerőszabályzás így, mekk elek jobbat csinálna ennél. -
aeroroka
újonc
Nálam a True Phone Dialer & Contacts & Call Recorder működik a gyári tárcsázó helyett egy napja. Eddig jobbnak tűnik.
-
gagyilovag
aktív tag
Nekem global rom van,de nincs különösebb gondom vele!Minden működik szépen!!!
-
cidalain
veterán
Nekem eddig a gyárival sem volt bajom
Leszámítva hogy Google tárcsázó van rajta, és nem MIUI, de ez nem bug. Igaz nem is feature -
Latza
aktív tag
Nekem eddig nincs bajom az új frissítéssel. Picit mintha pörgősebb lenne a telefon, de egyébként megy rendesen.
A fényerő szabályozására feltettem a Brightness Control & Dimmer appot, ennek a Pro változatában megadhatók egyedi százalékos értékek, amik az értesítési sáv lehúzása után egy kattintással változtathatók. Amíg a Xiaomi nem javítja (márpedig nem fogja), sajnos nekünk kell a (fizetős...) megoldásokat keresni a telefon jobbá tételére. Szomorú, de ez van. -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Trooper82 #1920 üzenetére
Én is azért vettem ezt, mert az Android one fapados szer volt. MI A1 et használtam ez előtt. A korábbi telefonjaimat állandóan ROM-olgattam, de ma már nem vonz ez. Csak egyszerűen használni szeretném a készülékem. Erre tessék...Most vissza állok MIUI 10 -re és addig maradok is azon, amíg nem olvasok egy jó 12 ről. Sajnos én sem tudom mire váltanék. Talán hüvej, de az is indoklotlanul drágább a Xiaomihoz képest. A Xiaomi besokallt a telefonokkal és ez a használhatóság rovására megy, sajnos.
-
Trooper82
senior tag
válasz
WOT-H-A-C #1911 üzenetére
Nem javitanak ezek semmit, küldheti az ember a bug reportokat.
A bosszantó, hogy más jóval drágább xiaomik is ilyen hibáktól szenvednek. Ha 10-essel sem valtozik, meg lehet amúgy is búcsút veszek a márkától, pedig redmi note 3 óta kitartottam. Mondjuk nem túl bő a választék markákban ami szóba jöhetne. Lehet cserélni kéne egy a51 es samura tudom kb ugyanezt tudja , csak stabil a rendszer és sajna drágább.
-
cidalain
veterán
válasz
MrWhite #1915 üzenetére
Attól tartok ez sehogy nem jön össze normálisan a telefonról direktben. Mondtam volna, hogy tedd pendrivera, de a tv-n nincs usb. Nincs hálózat sem.
Hdmi van, de nem tudom teló tud e a Type-C csatin videojelet kiadni: type-c ro Hdmi átalakító kábel létezik.
Legdrágább megoodás egy androidos TV okosító, aztán akkor wifin összekötöd azt a telóval, az meg hdmi-n csatlakozik a tévéhez. -
WOT-H-A-C
veterán
Igen, sajnos közbe rájöttem. Megpróbáltam most egy local update-et gyári reeco-val. A downgrade et nem engedi sajnos. Utána ugyanígy local update- el felraktam a teljes 11.09 es ROM-ot , nem csak az ota patch-et. A hiba megmaradt. Úgyhogy én is oda jutottam, hogy ha pc közelbe leszek, akkor fastboot ROM megy fel.
Köszönöm, hogy válaszoltál!
-
MrWhite
tag
Van egy nagymama (nyugi, nem a Piroska és a farkas jön) és van neki egy lapos, de nem okos TV-je (LG 32LT75) ami azért SCART/HDMI bemenettel rendelkezik. Szeretném az unokái fotóit, videóit megmutatni neki a telefonomról (RN8T) a képernyőre. Milyen megoldások jöhetnek szóba, és mit javasoltok?! (Kábel, adapter, WiFi, Bluetooth... - minden megoldás érdekel, kezdve a legegyszerűbb/legolcsóbb megoldással.)
-
bj13
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem a készülékem.
Hogyan tudom beállítani, hogy a SIM kártyán lévő nevek ne jelenjenek meg a tárcsázóban? -
mb702
tag
válasz
WOT-H-A-C #1912 üzenetére
Szia!
Leírást nem tudok sajnos.
De mivel tudtommal nincs "rollback protection", ezért szerintem egy MiFlash progi és egy "fastboot rom" elég az Általad kívánt művelet végrehajtásához.
A BL-t nem kell visszazárni és mégse lesz tégla (MiFlash-ban a "clean all"-t választod). -
WOT-H-A-C
veterán
Urak, tud valaki linkelni egy leírást gyári ROM downgrade -hez? Vissza akarok állni MIUI10 re. Bootloader nyitva, recovery gyári.
-
WOT-H-A-C
veterán
Global 11.09 ...a hajam még mindíg tart...és proxy szenzor bug is meg maradt.
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Kijelző cserét csinált már vki? Összetört, gondoltam vmi hasonlót rendelek és kicserélem.
Ha van tapasztalat vagy bevált beszerzési hely, szívesen veszem. -
Tibry11
újonc
válasz
gagyilovag #1905 üzenetére
Pedig így van! Sőt nem is kézbesití az enyémet ha nincs net!
-
lac10
csendes tag
az is érdekes, mostanában tapasztalom, hogy itt ahol a digi gyenge (és csak az a kártya van a telefonban), ha wifit kapcsolok a telefon vétel megszűnik. wifi kikapcs, telefon visszajön.
1-2 csík van csak a térerő, és a jelenség független attól hogy 4g vagy 2 g hálózatra kapcsolom. -
Kaisi
csendes tag
Sziasztok,
Nagyon örülök h megtaláltam ezt a fórumot! Végigolvastam az összefoglalót de nem találtam megoldást a problémámra. T-s Redmi Note 8T-m van és 5G-s wifi routerrel nem hozza a 300mbites sebességet. Sőt néha még 10-20 is probléma neki. Ez általános vagy hibás a készülékem? Fura mert az előző telefonom ami Redmi Note 5 volt teljesen jól közel 300mbittel teljesített...
Megköszönöm ha valakinek van valami jó ötlete vagy tanácsa. -
lac10
csendes tag
ez valóban jó ez a reminder.
a sok problémám egyikét ez oldotta meg, én csipogtatom.
a telefon túl fényes képernyőjére találtam egy normális sötétítőt, a Night Shift vált be.
(ugyanitt krdés, hol érzékeli ez a környezeti fényerőt, mert pontszerű helyet nem találtam erre. valahol a képernyő felső részén, de hogy pontszerűen?).
ugyancsak aranyos hogy mostanában a "rezeg, majd cseng" az nem lehetőség a telefonoknál, erre is kellett ügyeskedni hogy az éjjel 11:20-kor érkező rettent fontos moldáv meg azeri hívások ne keltsenek már fel.
szinte mindent meg lehet oldani, de 3 alprogram fut csak azért hogy hozza azt a komfort szintet a teló ami 5 éve alap volt -
Tibry11
újonc
Sziasztok! Tegnap frissitettem a rn8t készülékemet miui 11.0.9 re és azóta csak úgy kapom meg az sms-t ha van internet! Eddig ilyet nem csinált! Net nélkül is megkaptam minfen smst! Mit csinálhatnék hogyan álitsam be? Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest