- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Apple Watch
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyepi
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
A telefonom kb. 2-3 hónapja kezdte el csinálni, hogy nem tölt. Eleinte kb. minden második alkalommal, most már soha nem kezd el tölteni, csak akkor, ha újraindítom.
Ez lehet szoftveres hiba szerintetek?
Előre is köszi a segítséget! -
Norby86
őstag
válasz
xabolcs #4151 üzenetére
Tudom hogy nem bonyolult, sokáig nekem is xiaomi telefonom volt és sosem volt gondom a romolással. Aztán anyámé meghasalt úgy hogy elvileg normális twrp-t tettem rá, de valószínűleg mégsem. Szóval nem tudom itt a csoportban kinek van bevált tutira működő twrp verziója, de akkor azzal megpróbálnám neki feltenni a crDroidot pl.
-
xabolcs
őstag
válasz
Norby86 #4150 üzenetére
Nem erdekes az a CalyxOS! El is felejtheted, hogy megemlitettem!
Valassz kedvedre fozott romot! A fenti leirassal barmelyik meggyogyithato.
Most epp crDroid van rajta, de AlphaDroid-dal is rendben mukodott a 4G adat es a VoLTE!Nem bonyolult a rom-olas, de persze konnyu teglazni is. Bele kell tanulni, hogy mit szabad es mit nem.
-
Norby86
őstag
válasz
xabolcs #4148 üzenetére
Köszi a linket meg a Yetteles APN leírást! Kérdés hogy ez a linkelt rom mennyire megbízható, teljesen ismeretlen nevű számomra. Másik hogy ez melyik androidot tartalmazza? 13 vagy 14? Megmondom őszintén félve állok neki, mert anno anyukám telefonjára már próbáltam főzött romot tenni, még a xiaomi.eu nightly romot. Aztán feltettem a twrp-t, majd a romot, és onnantól be sem kapcsolt a telefon. A Komáromi Attilához kellett elvigyem hogy életet leheljen bele. Nem akarok úgy járni megint. Szóval egy lépésről lépésre kipróbált how-to telepítő leírás kellene nekem meg pontos twrp link nehogy rosszat tegyek fel neki.
-
xabolcs
őstag
válasz
Norby86 #4144 üzenetére
Annyit kell csinalni, hogy az elavult Pannon-os es Telenor-os beallitasokat ki kell torolni, s felvenni az uj, Yettel APN-eket: online, mms es ims az alabbi adatokkal:
<apn carrier="Yettel MMS"
mcc="216"
mnc="01"
apn="mms"
mmsc="http://mmsc.yettel.hu/"
mmsport="8080"
mmsproxy="84.225.255.1"
type="mms"
protocol="IP"
roaming_protocol="IP"
/>
<apn carrier="Yettel Online"
mcc="216"
mnc="01"
apn="online"
type="default,supl"
protocol="IPV6"
roaming_protocol="IP"
/>
<apn carrier="IMS"
mcc="216"
mnc="01"
apn="ims"
type="ims"
protocol="IPV6"
roaming_protocol="IPV6"
/>
Ha megvan mindharom, akkor egy repulogep-mod be-ki kapcsolas megteszi!
-
xabolcs
őstag
válasz
Norby86 #4144 üzenetére
Egyelore csak egyetlen egy fozott romot talaltam, ami Yettel-el is ugy mukodik ahogy kell: calyx_ginkgo-ota-retrofit-20241010.zip (telegram, pixeldrain)
Egyelore nem tudom, hogy mitol mukodik ez es mitol nem mukodik a tobbi (Lineage OS, crDroid, AlphaDroid, Pixelage). -
szs85
aktív tag
válasz
Potyka03 #4146 üzenetére
A beállítások menüben a megjelenés vagy kezdőképernyő alpontjában a "-1 képernyő" vagy "App vault" vagy hasonló menüpontban lehet (kéne) szerepelnie egy listának.
De lehet, hogy nincs, a Xiaomi.eu romba betették, én az alapján írtam a fentieket. Ha nem találod, azt is jelentheti hogy global verzióban nincs is.
Egy reddit postban ajánlanak egy miui launchert, amiben benne van Google Discover. Óvatosan a telepítéssel, csak saját felelősségre ajánlom.
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok. Beszereztem egy 8T-t másodlagosnak
Miui 12.5.5 fut rajta,s olyan kérdésem lenne hogy ezen még nem lehetett a google discovery-t bekapcsolni? Csak mert az istenért nem találom rajta. A Xiaomi gyári ****-rát hozza csak elő,ami tele van szemét hírrel,meg infókkal. Köszönöm a segítségeteket.
-
szs85
aktív tag
válasz
Norby86 #4140 üzenetére
Crdroid-ot javaslom, van hozzá hivatalos oldal és leírás is:
- Note 8T a crdroid oldalán, itt pedig romok
- dowload older version alatt van a recovery isVolt ilyenem cégesbe, amit titokba szét romolgattam, mert emlékeim szerint a miui 12 alatt belassult, és akkor volt BlissRom sokáig android 10 alapokon, és elégedett voltam vele, de pár másikat is kipróbáltam.
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Anyukám használja még ezt a típusú telefont, de a rajta lévő gyári rom már nagyon lassú és gondoltam raknék rá neki valami frissebb, pörgősebb buildet.
Főzött romok közül melyiket tudnátok ajánlani ami stabilan működik?
Továbbá keresnék egy megbízható, stabil recovery-t is hozzá, mert anno sikerült régebben tégláznom egy rossz recovery miatt a telefont. -
hhgygy
senior tag
Lassan érik az akkucsere, semmi más baja nincs a készüléknek.
Tudtok ajánlani szervizt, ahol azonnal (órákon belül) vállalják az akkucserét?
Köszönöm. -
akey
tag
Sziasztok,
Tudtok ajánlani egy jól működő Gcam-et crDroid alá?
Előre is köszönöm szépen! -
-
Felraktam az a MIUI 11-es xiaomi.eu romot, eddig minden frankó volt, de 38%-nál most jelenleg nem tölt tovább.
Lehet csak a kijelzés rossz?
-
ogi88
tag
Sziasztok!Miért merül hirtelen jó pár % ot az akku kapacitása nem fokozatosan csökken?Piros nál látszik is mitől lehet ez a hirtelen csökkenés elég gyorsan is merül n8t. [link]
Valami van a háttérben vagy az akku? -
-
xabolcs
őstag
válasz
Graphics #4128 üzenetére
Ahogy cidalain is irta, ott reszleteket is talalsz.
En nagyon meg vagyok elegedve a hivatalos crDroid-dal (ginkgo -val kompatibilis a Note 8T)!
A 14-es Android alapu crDroid 10-et meg nem probaltam ki, anno az korai crDroid 9-ekkel is volt bajom Note 8T-n.Google Apps-nak en a NikGapps basic-et hasznalom. Egy ideje van "hivatalos crDroid NikGapps is: crdroid-official Elite Builds, kiprobalhatod ezt is.
A fozott romok / nyitott bootloaderek / custom kernelek nagy hasfajasa, hogy a Google par honapja elkezdte kigolyozni oket es emiatt a GPay, Kreta meg mas hasonlo alkalmazas (ami a Play Integrity-t hasznalja) gyakran el-elromik, hogy nem eleg biztonsagos a keszulek.
Tovabbi reszletek a Magisk topikban.Ha nem hasznal ilyen programokat a parod, akkor nem lesz baja a custom romokkal!
Ha pedig hasznalna, akkor iratkozz fel a mar emlitett Magisk topikra es tartsd naprakeszen a telefonjat! -
cidalain
veterán
válasz
Graphics #4128 üzenetére
itt a mélyvíz topic
benne leírások hogyan kéne, meg az is hogy ki-milyen romot próbált, milyen tapasztalatokkal, stb -
Halihó, nem tudom mennyire aktív még a topic.
Párom Note 8T-jét lecseréltük , mert már a tárcsázó is tetűlassú volt...
Keresnék rá másik romot, amivel még egy darabig használható lenne, akár valami stock-szerű is, amire még esetleg egy kis időre támogatás, vagy legalább egy Android 12...
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Muter telefonjában eltűnt a 2,4 és 5GHz-es wifi kapcsoló, nem lehet választani hogy melyik sáv legyen aktív. Most csak az 5GHz-es megy, és nincs meg a lehetőség hogy átkapcsoljam. Elvileg a beállítások/wifi részt teljesen áttúrtam, de nincs. Mi történhetett? Már többször újraindítottam, de semmi -
derkobals
csendes újonc
Sziasztok!
Jó minőségű töltő vezetéket keresek magában, ha van ilyen. A gyári is, a vett is, filléres 1800 forintos két hónapot bírtak. Köszi.
-
Petrónius
aktív tag
válasz
lomposfarkas #4118 üzenetére
Éppen ilyesmit kerestem.
Én is köszönöm. -
steyer9094
tag
válasz
lomposfarkas #4118 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
-
lomposfarkas
tag
válasz
steyer9094 #4117 üzenetére
Ez az:
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-urnyx05/f/dl0/
A settings > advanced > aux. camera menüben kell bekapcsolni a széleslátószögű kamerát, videózni viszont nem lehet vele. Lehet hogy van tökéletes verzió, nem merültem el annyira bennük. -
steyer9094
tag
válasz
lomposfarkas #4116 üzenetére
Szia, melyik verziót használod?
-
lomposfarkas
tag
Hasba akasztó ez a Gcam. A kép közepén pompázik a tűző Nap, de a tájat használhatóan exponálja. Nem tudom, miféle őrült hozta létre ezt a feldolgozó megoldást, de a digitális képalkotási ipar térdre eshet előtte. A digi fényképezőkkel meg már 20 éve szopkodunk, hogy azt nyomorult pár fényértéknyi átfogást hogy lehet beosztani...
[kép] -
esde
tag
64gb-ból 55,8gb foglalt. 8,2gb szabad.
-
esde
tag
Sziasztok!
Valamiért iszonyat belassult a telefon, hiába a tisztítás, gyorsítótár törlés, sebességgyorsítás opció, nem használ semmi, talán újraindítás után egy rövid ideig normálisan működik. Van valami ötletetek mihez nyúljak ezzel kapcsolatban? Ha esetleg valami elindul a háttérben ami eszi a telefont, hol keressem? Vagy bármi tanács.
Köszönöm! -
draco31
veterán
Hello!
Van egy ilyen telefon. El volt felejtve a feloldó minta, ezért volt egy reset rajta. Ez kb 3 hónapja. Azóta random eldobálja a WiFi-t. Előtte nem csinálta ezt. Vagy ha meg is tartja a kapcsolatot, azt jelzi, hogy nincs net.
Van még 2 másik ilyen a családban, azokkal semmi gond nincs. Illetve ezzel sem volt a resi előtt.
Mi lehet vele? -
SkyLine3000
addikt
Üdv!
Gcam-ból melyik verziót érdemes most feltenni?
12.5.5 miaú van a telón. Végignyálaztam a fórumot ezügyben, de hátha azóta van újabb/jobb.
Lényeg, hogy minden működjön benne lehetőség szerint. -
xabolcs
őstag
válasz
Gézengúz #4100 üzenetére
Intruder2k5 most cserelt akksit a sajatjaban: [a szomszed topikban] olvashatod.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Remek készülék folytatja a Redmik sikerszériáját, aminek egy tulajdonsága sem eredeti, az ára mégis emlékezetessé teszi.
- World of Warships
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Megújult a PROHARDVER!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Leila teszt
- További aktív témák...
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest