Magyar képviselettel és 108 megapixeles mobillal erősít a Xiaomi

Elérhető lesz itthon a döbbenetes kamerákkal szerelt Mi Note 10, a Redmi Note 8T pedig nemsokára mindhárom nagy szolgáltatónál felbukkan.

A kínai sikerszériával induló, majd szép lassan a nyugati piacokra is betörő Xiaomi magyarországi karrierje új fordulatot vett: az első hazai Mi Store megnyitója után bő egy évvel elindult a hivatalos hazai márkaképviselet, a négyfős csapat élén az IT-s berkekben jól ismert Wagner Tibor country manager vezérletével.

Wagner Tibor, a Xiaomi gyártói képviseletének nyitóseseményén
Wagner Tibor, a Xiaomi gyártói képviseletének nyitóseseményén [+]

Ezzel most már kerek a Xiaomi gyártói részvétele Magyarországon, és a tegnap esti bemutatón, melyből a WayteQ Europe / Xiaomi.hu is kivette a részét, nem csak friss készülékek érkeztek, hanem a kártyafüggetlen ajánlatok mellett a komoly szolgáltatói részvétel is megerősítést nyert.

A Mi Note 10 is hazánkba érkezik
A Mi Note 10 is hazánkba érkezik [+]

Kétségtelenül a Mi Note 10 a gyártó legizgalmasabb új telefonja, és remek hír, hogy 2020 elején a Telekom és a Vodafone is felveszi kínálatába a 6,47"-es, ívelt AMOLED kijelzővel szerelt kvázi csúcskészüléket, míg egy harmadik operátorral tárgyalások folynak. A független piacon korábban, várhatóan már november végétől előrendelhető lesz a Snapdragon 730G SoC-vel szerelt ketyere, 6/128 GB-os kiszerelésben 200 ezer forintért, míg a 8/256 GB-os 20 ezer forinttal drágábban érkezik majd.

Nem elírás: valóban 108 megapixeles a hátlapi főkamera
Nem elírás: valóban 108 megapixeles a hátlapi főkamera [+]

Nem a lapkakészlet, és még csak nem is az eddigi leginkább testreszabható, mindig aktív kijelzőfunkciókat és sötét módot bevető MIUI 11 köntös a lényeg Android 9 alapokon, hanem a hatelemes kamerarendszer. Az előlapon 32 megapixeles szenzor figyel, míg hátul a főegység 108 megapixeles, 1/33"-es lapkamérettel, optikai képstabilizálással és f/1,7-es rekeszértékű lencsével. Bár alapból a rendszer 27 megapixelen rögzít pixel binning feldolgozással, elérhető a teljes, 12032 x 9024 képpontos rögzítés is.

108 megapixeles módban 108 megapixelen lehet rögzíteni
108 megapixeles módban 108 megapixelen lehet rögzíteni [+]

Akad továbbá egy 12 megapixeles 2x-es zoomlencse és egy 5 megapixeles 5x-ös, plusz egy 20 megapixeles ultraszéles, valamint egy 2 megapixeles makrókamera. Nem hiányzik az infra vagy a jack dugó, a Type-C porton tölthető telep pedig nem kevesebb, mint 5260 mAh-s, igaz: ettől az előnyös képernyőaránnyal rendelkező Mi Note 10 157,8 x 74,2 x 9,7 milliméteresre és 208 grammosra hízott.

A Redmi Note 8T
A Redmi Note 8T [+]

A másik hazai újdonság, a Redmi Note 8T több helyen már meg is vásárolható, és a hónap végéig esélyes, hogy mindhárom hazai nagy szolgáltató kínálatában elérhető lesz. Tulajdonképpen a sima Note 8 NFC-vel felszerelt változatáról van szó, ami jól jöhet a mobilfizetéshez, a dobozba pedig 18 wattos gyorstöltő került, a 4000 mAh-s telep mellé. Itt 6,3"-es a FHD+ panel IPS fajtából, 13 megapixeles a kameracsepp és 48 (főkamera) + 8 (ultraszéles) + 2 (mélységérzékelés) + 2 megapixeles a kamerarendszer hátul (makró).

A Note 8T kameraoszlopa se szerénykedik
A Note 8T kameraoszlopa se szerénykedik [+]

A nyolcmagos Snapdragon 665 kellően erősnek ígérkezik a 3D-s játékokhoz is, a 4/64 GB-os kiszerelés pedig bőségesnek, 75 ezer forintos kártyafüggetlen indulóárral, persze ez bolttól és ajánlattól függően mérséklődhet, ahogy más konfigurációk is felbukkanhatnak. A Xiaomi eddig se rendelkezett rossz piaci részesedéssel a régióban, a 16%-os mutató a hazai képviselettel és a növekvő operátori jelenléttel pedig csak tovább növekedhet. Amint hozzájutunk, természetesen az új Mi és Redmi telefont is leteszteljük, minden kamerájukat beleértve.

 


Azóta történt

Előzmények

Hirdetés