-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Degeczi #8617 üzenetére
megvoltak ott is a huszonpárezres, majd 15e körüli lépcsők decemberben: vagyis nem magyar specialitásról, hanem globális döntésekről volt szó.
Persze, de ez természetes is, hiszen az aki ezt a projektet pénzelte, abban volt érdekelt, hogy a pénzét viszontlássa, az teljesen mindegy volt neki, hogy a Magyar, a Szlovák vagy a Cseh, Lengyel kontingensből.
Ezért is lehet reménykedni abban, hátha a szoftveres megoldást is komolyan veszik a sok érintett terület miatt (és fejlesztetniük csak egyszer kell mindenhová).
Ez nem tudom miért következik számodra az alantiakból? Én éppen ellenkező eredményre jutok. Semmi, a világon semmi nem kötelezi a céget arra, hogy módosítson. Se jogszabály, se betyárbecsület. Sőt, még ellenérdekelt is a módosításban, azon túl, hogy azzal költségei lennének. A szoftverfejlesztői hátterérnek köszönheti, hogy a saját applikációit downgrade-elni kellet a patchekkel, mert annyira silányak voltak. A remélt haszna egy részének elvesztését is nekik, a silány fejlesztőiknek köszönheti, pedig itt csak .apk fileokról van szó, nem egyébről, a reparticionálás pedig ennél többet, rendszerprogramozói ismereteket igényel. Ott a mérnök-óradíj könnyen lehet 50 000 HUF is. De ha meg is finanszírozná ezt, mit érne vele? Azt, hogy a tableteket, sokkal nagyobb számban hordanák vissza a szervizekbe, ami megint csak a költségeit növelné.
A két patch egyike már hozzájárult ahhoz, hogy a szükségesnél lényegesen több tab kerüljön szervizbe. Mi lenne itt? Ezért költsön, ezért áldozzon? Kevéssé hiszem. -
RoundRobin
aktív tag
válasz
Degeczi #8612 üzenetére
Ennyit tudok még hozzátenni, bár ez Cseh, nem szlovák:
Nový lowendový tablet, který prodává Tesco:
Stručná specifikace:
CPU: Intel Atom Z2520 (2 jádra, 4 vlákna - 1,2 GHz)
RAM: 1 GB
ROM: 8 GB + microSD
Displej: 7,85 " IPS, 1024x768
Kamera: 5 + 2 Mpix (přední, zadní)
Cena: 2490,- Kč -
RoundRobin
aktív tag
válasz
Degeczi #8610 üzenetére
Bocsáss, meg, de azt te honnan tudod, hogy a 16 GB-os ugyanannyiba került, mint a 8-as? De ha úgy is:
Azt továbbá honnan tudod, hogy a Szlovák, Cseh és Lengyel tesco áruházakban nem volt kitéve a belső tárhely nagyságára vonatkozó információ a magyar tesco áruházakhoz hasonlóan?Ha pedig ki volt téve, amit én feltételezek, akkor miért is kellene a cégnek arra törekednie, hogy a, talán éppen ez okból csökkentett áron eladott tabletek tárhelyét megnövelje?
Nem mintha nem tehetné meg, megtehetné, de szerintem ez esze ágában sem lesz.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Degeczi #8369 üzenetére
Az amit csináltak korrekt volt,de nem biztos,hogy ha húsz ember viszi vissza ugyan így nekik is megcsinálják. Lehet hogy hosszú vita után csinálták ezt,de a bevett szokás az,hogy visszaadják a pénzed,hogy ne károsítsanak meg, ezzel mossák kezeiket,de aztán mivel ez a termék ennyiért nincsen(főleg akciós termékekre szokták ezt ráhúzni,nincsen cserelehetőség pl) néz körül mi van és válassz. Azt,hogy ezt vki saját pénzből finanszírozza(lásd osan) az az ő egyéni hozzáálása. Max szoktak vmi kedvezményt adni,de ennyi.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Degeczi #8367 üzenetére
A vevő részéről jó az elv,mert ugye te annyiért kapod az újat végül is,mint a régit,de nem találkoztam még ilyen boltal,ahol ezt csinálták volna. A bolt bukik,mert nem 15e fogja eladni amit te kihozol másodszorra és pluszban még ad neked különbözetet is.Eut magyarázd el egy könyvelőnek(eladtam vmit 5e és most többér adom,de mikor nekem visszahozta odaadtam egy 15e darabot plussz még lóvét is)..a korrekt az lenne,ha tök mind1 mikor mennyi,ha te cserét kérsz,akkor cseréli 1 az 1-ben.
-
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Degeczi #8020 üzenetére
Az alkalmazásának minősítése...jé,akkor én vagyok bolond, hogy nekem jó...miért a samu gear fit sem tud többet(59e !),sőt az összes sem tud többet igazából,de akinek kell/tetszik ilyen, annak jó ennyiért...a telefonos alkalmazások is xarok,1 volt olyan,aminél úgy éreztem jól számol,(39mb ramot zabált és első volt az aksifogyasztásban)a többi fars,hidd el kipróbáltam többet is
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Degeczi #8010 üzenetére
1. Nem csak lépésszámláló,olvass utána!(óra,kalória, megtett távolság,alvás figyelés) páromnak most vettünk egy beurer márkájut 25e-ért és csak az ébresztés funkcióval tud többet!
2. Ha vmi nem tetszik neked az nem vacak,csak nem tetszik....
3. Igen van telefonra is lépésszámláló,DE vagy sok ramot zabál(40 mb=< ), vagy az aksit zabálja,vagy mind2,vagy lefagy tőle a teló....kb vagy tizet kipróbáltam + a teló nem mindég van a zsebembe.Amúgy a tabbal én sem tudtam összehozni(azt hittem a tab xar,de a telómat egyből látta,vicc) viszont a telefonommal pillanatok alatt sikerült párosítani és az adatletöltés is rendben megy.
-
agy73p
senior tag
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
Degeczi #7937 üzenetére
Én speciel azért raktam rá fóliát, mert a tab kijelzője rettentően gyűjtötte az ujjnyomokat, és nem volt szép látvány, meg még rontott is a láthatóságon.
A másik, attól, hogy nem hordja az ember a zsebében, mint egy telefont, nem árt neki egy kis + védelem. Szvsz.De minden ember más és más.
-
tupuk
aktív tag
válasz
Degeczi #7701 üzenetére
Meg ez is oda van írva: "Attention: Not suitable for Iphone series"
Tekintve hogy pont te írtad, képpel együtt illusztrálva, hogy kétféle kiosztása van ezeknek a 4 pines csatlakozóknak, és az egyik az Iphone-os, a másik a Nokiás, ezért logikusnak tűnt, hogy ha ez nem Iphon-os, akkor Nokiás.De ha tudsz nekem mutatni az ebay-en ehhez a tabhoz alkalmas átalakítót, akkor azt megköszönöm.
(Amúgy 4 tételt rendeltem ehhez a tabhoz az ebay-ről, rendelés előtt ide is belinkeltem mindet egy kommentemben, hogy tuti jók-e, senki nem írta hogy ez nem lesz jó, sőt bátorítottak, csak az USB-elosztóról beszéltek le)
-
mazsi
senior tag
válasz
Degeczi #7492 üzenetére
Tényleg játszom ebben az esetben az értetlent, de ennek töredékét sem éri a téma részemről.
A reakcióm pedig annak szólt, hogy oldalon keresztül az ár volt a téma, ami fontos, de relatív. Újabb fél oldalt generált a hozzászólásom, ami már másféllel több az ideálisnál
Én elengedem ezt a dolgot lelkesen.
-
mazsi
senior tag
válasz
Degeczi #7449 üzenetére
Szerintem felesleges szemantikai vitába mennünk. Amíg minden kismajom a színes vagy áthúzott árcédulára bukik banán helyett, addig lesznek ilyen trükkök. És igen, 10 forint kedvezmény is lehet akció - mégha ezért te nem is hajolsz le.
Kurvára nem erről kéne szólnia ennek a topicnak, erre tökéletes a retek klub bármelyik fóruma. Én eddig azt hittem, hogy mobil portál szakmai fórumába regisztráltam. Pszichológiát kapok eleget a kollégáktól az egyetemi karon. -
mazsi
senior tag
válasz
Degeczi #7445 üzenetére
Skacok!
Tényleg ilyen apróságok miatt kell az arcotokon pörögnötök?
A szemét multi valamit olcsóbban is adott, ma meg már nem teszi? Ki érti ezt a világot! Szerintem igenis akciós ajánlat 30k-ért egy ilyen cucli a mezőnyt végignézve. Miért marja sav a szívetek, ha valaki piaci ár alatt ad valamit, majd még ezt is megfelezi egy hónapra? Vásároljatok nepperektől, ha ennyire bántja az egotok az olcsó vétel!Vettetek egy remek árértékű eszközt, majd az itteni szakik jobbá tették nektek, hogy még több idióta gáma kerülhessen rá. Hogy lehet még szivárványosabb a napotok? Mi az elvárásotok?
Vagy az a probléma, hogy kétszer esett az ára a cuccnak, ti pedig arra vártatok, hogy lassan a cég fizet azoknak, akik elviszik az ajtóból a tablethalmot? Ehelyett most a többiek a gecik, mert jókor voltak jó helyen? Vagy a cég nem alkalmazkodik a zseppénzáramlási szokásaitokhoz eléggé?
Most 30 ezer sok egy ilyen tabletért, vagy a füles drága 10 ezerért? Vagy mindegy, csak az angebot méter kiakadjon a kedvezménytől?
Komolyan érdekel hol lettetek félre drótozva.
-
RVR400
veterán
válasz
Degeczi #6712 üzenetére
1. Ennek a tabnak nokiás a koisztása.
2. Nem jó hozzá az a füles, ami a HTC, Samsung, stb telókhoz és Iphone-hoz is jó.
2. A fent linkelt kábel jó HTC, Samsung, stb telókhoz, de Iphone-hoz nem.Tehát, akkor vagy a többihez sem jó és az Iphone-hoz sem, csak a Nokiához, vagy az Iphone-hoz is jó és a többihez is, csak a Nokiához nem.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Degeczi #4156 üzenetére
Számomra az a furcsa, hogy a teclast p89 mini (mert ugye erről a gépről van szó) gyártója elég jó nevet vívott ki magának a tabletek piacán. A p89 mini például már egy öregebb gépük, de azt sehol nem veszed meg 15-ért, de még 30-ért sem. Ugyanakkor az op3n dott gépek gyártójának már valami egészen más cég van megnevezve.
Ha a teclast gyártója ennyire 'ott van', akor nem tudom mi okból húzná le a TESCO-t, hiszen az volna az érdeke, hogy hosszabb távon együttműködjön vele, mert azért egy-egy TESCO rendelés nem kispálya. -
-
tupuk
aktív tag
válasz
Degeczi #2856 üzenetére
Köszönöm Degeczi, világosságot hoztál sötét elmémbe!
Ha én ezt tudtam volna akkor az elmúlt napokat nem reménytelen próbálkozások sorával töltöttem volna... ilyenkor éli át igazán az ember, hogy a tudás micsoda értékEzeket sose találtam volna ki magamtól, csak káromkodtam hogy nem megy a mikrofon...
Na de akkor most már értem. Ezek szerint, ha Nokiás headsetet veszek hozzá, akkor - átalakító nélkül is - működni fog jól. Oké, alakul ez. Remélem ha megveszem, a hangminőség is lesz olyan, hogy lehessen vele telefonálni.
A tecsó meg mondjon le, amiért elnémítja a mikrofont, ha bedugom a fülest. Ha nem némítaná el, simán használni tudnám. Ezt amúgy ilyen rootos okossággal nem lehet valahogy meghekkelni?
-
-
b0bcat
addikt
válasz
Degeczi #2576 üzenetére
...mint ahogyan a 15-20 ezer forintos kategóriába tartozó táblagépektől - amelyek között szép számmal vannak egymagos, fél gigás, 800x480-as versenyzők
- az ember nem vár csodát.
Komolyan mondom, szerintem akkor is lennének panaszos hangok, ha 9990-ért adnák.
@Vermillion:
Akkor vedd meg azt a példányt, amit Legendd hirdet!
-
Vermilion69
aktív tag
válasz
Degeczi #2576 üzenetére
A jól particionált széria egy darabja
Én úgy látom, hogy nagyon is lehet vele játszani, hidd el, amikkel én játszom bőven elvinné, de nem akarok azon válogatni, hogy melyiket is tegyem fel, mert a másik játéknak nem lenne hely.
-
Vermilion69
aktív tag
válasz
Degeczi #2547 üzenetére
Akkor erre rosszul emlékeztem, és a tesztesek nagyobbak voltak, de az első széria jól volt még particionálva.
Mert hiába az sd kártya, ha nem tudsz róla játékot vagy appokat indítani, nekem a telefonomra már jó ideje nincs frissítés, szarul van optimalizálva is, játékoknál sokszor kilép, mert elfogy a ram, ezen szerettem volna játszogatni, nem nagy igényű játékokkal, de többel, és szobadísznek meg nem veszem 15ért sem, akkor inkább megvárom 21ért a nagy tárhelyűt, amit lehet szintén le fognak akciózni.. élni meg tudok nélküle, mert nem létfontosságú. Szóval szerintem teljesen érthető, hogy valaki miért nem ad ki rá 15-öt sem, ha az pénzkidobás lenne részéről.. -
shuttlex27d
tag
válasz
Degeczi #2516 üzenetére
Érdekes üzlet politika az is,h lekciozzuk mert vagy jo vagy szar,de ez más tészta.A hibák úgyis idővel jönnek ki,de mint Írtam garancia van ez pozitívum(javítani úgysem fogjak).Elferne a csaladban,van 2okos telo,a kislánynak gondoltam sokszor ellopja anyu Samu telojat és olyankor hozza sem lehet szólni,na még az hiányzik h ő is csak nyomkodja nyomkodja.
-
válasz
Degeczi #2141 üzenetére
Csubuka, syler123: én is mondtam a teclast-ot, de azt mondta, most volt továbbképzésen.
kérdeztem az utódról is, azt mondta, hogy 5+ inches telefon lesz, sokkal jobb, mint a jelenlegi - igények alapján inkább a telefon vonalat erősítik.
Végül nem vettem, de sokáig nyomogattam, feltételezem a tesco wifi volt lassú a böngészéskor. Csábító volt nagyon, de végül (a feleségem) khm, lebeszéltem magam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged