- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FefeeX
veterán
válasz
macilaci78 #16718 üzenetére
Annyi, hogy azért a random porthoz nincs sok esélye, hogy valaki pont nálad kezd el portot keresni nyitott FTP-hez... Ha nyitod a 21-est, akkor bizony hamar kaphatsz próbálkozókat, brute force-szal meg egész hamar megy...
-
Tonyk
veterán
válasz
macilaci78 #16714 üzenetére
Nas menüjében az FTP-nél fel kéne venni legalább 2 db passzív portot, pl.: 20001 és 20002.
Ezeket a routerben forwardolni kéne a nas belső ip címére :-> külső portok 20001-20002 , belső portok : 20001-20002.Ezek után a kapcsolódni kéne a FTP-hez és a logban megnézni, hogy ez a sor így néz-e ki.
227 Entering Passive Mode (192,168,0,14,78,33)
vagy
227 Entering Passive Mode (192,168,0,14,78,34)
A 78,34 a lényeg.
78*256 = 19968 + 33 = 20001
78*256 = 19968 + 34 = 20002De valószínű, hogy a MasqueradeAddress hiánya miatt, nem fog menni. Ki kell próbálni.
Ha mindenképpen kell (s)FTP kívülről , akkor irány az FFP. Pontosan le van írva a menete, megtalálod a témaindító cikkben, úgy hogy annak 8. oldalával kezded , majd a 3. oldal "Indítsuk el ismét a PuTTY-t, " részénél folytatod. A 4. oldal már nem kell.
-
Tonyk
veterán
válasz
macilaci78 #16712 üzenetére
Passzív porttartományt állítottál a szerveren? Ezeket forwardoltad a routerben a nas címére?
Ha van FFP-d, akkor állítsd le a gyári szervert, és tedd fel a proftpd-t. Ebben lehet állítani a MasqueradeAddress -t.
Illetve ha van FFP-d, akkor ezzel sem kell foglalkozni, mert használhatsz SFTP-t, kapásból, nem kell hozzá semmi extra, csak a 22-es vagy egy tetszőleges port legyen beforgatva a nas 22-es portjára.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
macilaci78 #16697 üzenetére
UP!
Tipp?
-
Mr Dini
addikt
válasz
macilaci78 #16701 üzenetére
Oké, de mi ez az 192.168.43.77?
Ha belső hálón beírod böngészőbe, mit dob ki?
-
Mr Dini
addikt
válasz
macilaci78 #16699 üzenetére
Az 12345-ös port is jó, csak példa volt a 12321-es.
De nekem a logból (entering passive mode) és a portokból nem az aktív kapcsolat jön le...
-
Mr Dini
addikt
válasz
macilaci78 #16697 üzenetére
Szia!
Fogd a 21-es portot és tedd ki mondjuk a külső 12321-es portra.
Aztán a kliensekkel ne passzív, hanem aktív módban próbálj csatlakozni és mennie kell...
Egyébként itt:
I won't open a connection to 192.168.43.77
Mi ez az IP? Ez a nas belső címe lenne? Vagy a HGW-jé? Mert ha igen, akkor szerintem a routeredre kéne ránézni, nem a nassal lesz gond... Mert ha a belső IP-re akar FTP-zni, akkor nyilván nem fog menni kívülről.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
macilaci78 #16641 üzenetére
2x annyiert le is sz.p6
Ez is tudja amugy, szoval meg mindig nem gyoztel meg
-
Tonyk
veterán
válasz
macilaci78 #16612 üzenetére
A whatismyip.com u.az ip címet adja vissza, mint amit a kábelmodemedben is látsz?
Első körben tedd rendbe, hogy belül működjön. Amíg ez nem nem megy kívülről sem fog.
227 Entering Passive Mode (192,168,0,14,215,244)
Server reports local IP -> Redirect to: 89.***.***.***
PORT 192,168,0,153,196,27A 192.168.0.14-en a 215*256+244, azaz 55284-es porton szeretne passzívan kommunikálni.
A routerben engedélyezd a FTP helper vagy FTP passtrough vagy NET ALG alatt FTP vagy valami hasonló néven szereplő opciót. Esetlegesen a passzív portokat kéne forwardolni a nasra. Ehhez viszont tudni kéne milyen tartományból válogat. Gyári szutyok esetében ötletem sincs hol keresd. (De mintha úgy rémlene, hogy állítható) -
Syl
nagyúr
válasz
macilaci78 #16612 üzenetére
Ha belső hálózatról akarod elérni a NAS-t, ahhoz semmit nem kell beállítani a routerben.
-
FefeeX
veterán
válasz
macilaci78 #16606 üzenetére
Az első az, hogy az FTP belső hálózatról működjön. Ha az már megy, akkor jöhet a külső, akár belső hálóról DNS-en keresztül. Ha az nem megy, akkor lehet, hogy neked is kell majd a passzív FTP-hez porttartományt meghatározni, mint nekem, de ez még a jövő zenéje. Először mennie KELL belső hálón.
-
Tonyk
veterán
válasz
A nas menüjében az FTP-t 21-en hagytad? Ha igen, akkor belülről
192.168.0.14
-en el kell érd ftp klienssel. Böngészőből pedig aftp://192.168.0.14:21
-el.
Kívülről csak amacilaci78.zyxel.me:12345
-el éred el klienssel. Böngészőbőlftp://macilaci78.zyxel.me:12345
-elNem ismerem ez az eszközt (bár ebből nem szokott gond lenni), hogy mivel nem porttartományt adsz meg, hanem csak egyetlen egy portot, nem-e lehet, hogy ebben az esetben ezt nem szereti. Nem próbálnád meg a Nyilvánoshoz csak a 12345-öt megadni, a cél porthoz pedig a 21-et.?
Tegnap még valami 192.168.0.200-as ip-t emlegettél, most meg 192.168.0.14-et. Ezt kézzel adtad meg neki? Vagy a static dhcp a nas mac címe alapján? Böngészőből eléred a 192.168.0.14-en a nas admin felületét?Biztos vagyok benne, hogy valamit elkonfigoltál a upc-s eszközödben. B
Ha nem akarod halálra szopatni magad, még ennél is jobban , akkor addig ne kösd be a TP-Linket! Mivel nagyon nem látod át ezt az egész hálózatos dolgot, ezért azzal csak még több kínlódásnak teszed ki magad, mert ez a művelet nem olyan lesz, hogy bedugod és már megy is minden mint az álom.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Belulrol se? Trivialis kerdes, se hatha: NASban beallitottad az ftp engedest?
-
Tonyk
veterán
válasz
macilaci78 #16600 üzenetére
Külső port a nyilvános, belső port a cél port. Oda irányul a kapcsolat. Tehát a ha a nasban a menüben a 21-es port van beállítva, akkor a cél port 21. Külsőnek jelen esetben a korábbi példáddal élve 12345
És a leglámább kérdés: ha mindent beállítottam, akkor hogy érem el a routert kívülről?
Ftp: macilaci78.zyxel.me
felhasználó név: admin
jelszó: password
És ennyi?Nem, Kérdés, hogy milyen porton megy a router admin felülete. Ha egy böngészőbe a beírsz egy címet az a 80-as porton próbál meg kapcsolódni a kívánt állomáshoz. Amennyiben engedélyezve van a routerben a remote admin hozzáférés és a 80-as porton van, akkor igen, elég a fenti cím, ha másik porton, akkor cim:port a formátum. DE ebben az esetben csak a routert fogod elérni, kívülről. Hiszen a nas is 80-ason figyel az admin felületével, azonban két szolgáltatás nem lehet u.a. porton, ezért vagy ezt vagy ezt el kell tenni az útból , vagy portforward segítségével kívülről (forrás port) másik portról éred el a belső pl. 80-as portot. pl kívülről 1080-as portot hívod meg és a portforward segítségével a nas 80-as portjára küldöd tovább.
"a ez megvan, akkor olyan kérdésem lesz, hogy egyes felhasználókhoz"
Megoldható minden, user jogosultságokat kell kiosztani megfelelően. Akár ftp-ről akár smb-ről van szó.
De ne haragudj meg a felvetésért. Nem lenne jobb keríteni valakit aki ért is hozzá? Mert ez nagyon nyögvenyelős lesz neked. (Synology-t is be kell ám állítani)."Második kérdés, hogyan tudom a nas gyökérkönyvtárát hálózati meghajtóként felcsatolni a Windows-ba?"
Sehogy, nincs is értelme, mivel minden egyes megosztáshoz más-más jogosultság tartozhat, ha az egyikhez hozzáférsz a másikhoz nem biztos, hogy az adott usernek van joga. Lásd fenti igényeid.
Megosztásokat lehet csatolni. Számítógép - Eszközök - Hálózati meghajtó csatolása alatt.\\nas-ip\megosztás_neve
formátumban"de a letöltések pl az admin/downloads-ba futnak be..."
állítsd be hova töltsön. Hogy hol, mér nem tudom megmondani, majd a többiek segítenek. Az első pillanattól kezdve nem használom a gyári szutyok klienst.
helyi hálózaton kívülről tudok-e letöltést indítani? Pl ftp-n keresztül csak egy mappába bemásolok egy torrent fájlt?
igen
Twonky: ez csak PC-ről indítva játssza le a fájlokat?
nem, de használj helyette minidlna-t... milliószor le van írva itt a fórumban a mikéntje.
NAS-sal? Médiafájlok fogyasztása, illetve mobil eszközön lévő állományok (kép, zene, doksik) backupja?
Ez is le van írva sokszor. A napokban volt itt róla szó, akkor írtam is androidra programot.
A szolgáltatós hibrid eszköz van beüzemelve, használva.
Elég ez.
-
FefeeX
veterán
válasz
macilaci78 #16602 üzenetére
"kintről" a 89-es kezdetű IPcím-et ha beírod, akkor elvileg meg kell kapnod a NAS felületét, ha sikeres volt a 80-as átirányítás.
-
FefeeX
veterán
válasz
macilaci78 #16600 üzenetére
DynDNS szolgáltatás: célszerű a routerben használni, ha a router FW-e alkalmas rá, mert a hálózati NATolás miatt, vagy pontosan én sem feltétlen tudom, miért, de a NAS sokszor nem tudja lekérni a külső IP-t, és ezért nem jó IP-re fog mutatni a DynDNS.
Azt, hogy melyik IP cím a jó, úgy tudod megnézni, hogy egy kábellel közvetlen csatlakozol a HGW-re, és nyomsz egy Whatismyip.com-ot. A DuckDNS is ingyenes amúgy, nem kell havonta felnézegetni, és nem is lesz egy csomó behatolási kísérleted egyik napról a másikra, mint a noip esetén.
Gondolom kívülről pedig a NAS-t akarod elérni, nem a routert, ehhez célszerűen a 80-as portot sem árt átirányítani a NAS-ra HGW/routerben fix IPre.
Onnantól ha minden jól ment, akkor úgy éred el, ahogy írtad.Transmission: célszerűen ne az admin mappában legyen a letöltési hely
LG TV: mivel csak DLNA-t támogat, azt fogja látni, amit a DLNA szerver enged neki, tehát a NAS felületén a DLNA (Twonky) résznél lehet beállítani, miket tegyen elérhetővé. Célszerűen a Twonky helyett inkább minidlna telepítés, ha valakinek fontos a DLNA (kevesebb erőforráshasználat, jobb állíthatóság, kevesebb hiba)Letöltés: majd ha a transmissiont ugyanúgy kiengeded, ahogy kiengeded a 80-as portot meg az FTP-t, akkor Transmission remote-tal vagy webfelületen lazán tudsz tölteni fájl hozzáadással, bárhonnan, telefonról is.
-
Tonyk
veterán
válasz
macilaci78 #16591 üzenetére
"A NAS admin felületén a 21-es portot átírtam 12345-re, majd a routerben is megadtam ezt a portot forwardingra."
Felesleges volt, ha kellett volna, mondtam volna. A nas felületén hagyd 21-en. A portforwardben kell a külső 12345-öt a nas 21-es portjára küldeni.
"Rögtön az alapfeltételek első pontjánál elakadtam: belső hálón fix IP címet kell beállítani a NAS-nak Az ide vonatkozó kérdést már a fent linkelt hsz-ben feltettem a szolgáltatói topikban. A router menüpontjait végigkattintgattam, de nem jöttem rá."
Ennek semmi köze a szolgáltatóhoz. Routerben keress olyat, hogy Static DHCP. Itt fel kell venni a nas MAC címét, és rendelni kell hozzá egy címet ami a DHCP-scope-on kívül esik. (Ha a scope lefedi a teljes tartományt, akkor szűkíteni kell első körben a roterben)
De ha nincs meg, akkor sincs gond, akkor a NAS menüjében a TCP/IP résznél kézzel add meg az ip és egyéb adatokat (dhcp scope-on (tartomány ahonnét a router automatikusan címet oszt a hozzá forduló klienseknek) kívül).
Amennyiben a belső hálózatod 192.168.0.x -es tartományban van, úgy nézd meg, hogy mettől meddig oszt a DHCP-d a routerben ip-t. Ha pl 192.168.0.2-től 192.168.0.199-ig, akkor add meg a nasnak a webes felületén a következőket: IP: 192.168.0.200, maszk: 255.255.255.0, gatreway: a routered belső hálós címe (rendszerint) 192.168.0.1 , dns a routered belső hálós címe (rendszerint): 192.168.0.1 (vagy 8.8.8.8 és 8.8.4.4)Látom, hogy kábelmodemről majd routerről beszélsz!
Most akkor van mindkettő vagy csak a szolgáltatós hibrid eszköz (kábelmodem/router kombó) vagy van még egy plusz router. (Ha igen, ugye nem a WAN portba dugtad a kábelmodemből kijövő kábelt?)
-
stroge
csendes tag
válasz
macilaci78 #16597 üzenetére
Szerintem a nyilvános port az 14521, a cél IP a NAS belső IP-je, ami lehetőleg legyen 199-ig, ha addig oszt a router. a cél porttartomány pedig 21, amit a NAS beállításokban is meg kell adni az ftp beállításoknál.
Továbbá ha (ahogy írod) a routerben dinamikus tartomány van beállítva, akkor a Geripapa által leírt módon tudod a fix IP-t elintézni a NAS-nak.
-
Geripapa
aktív tag
válasz
macilaci78 #16593 üzenetére
A nas ip cimét kell fixre állitani elsö körben.
Ezt elvileg a nason is megtudod csinálni:itt megadod neki a kivánt ip-t ill értelemszerüen a többit.
utánna bekapcsolod az ftp-t igy (port marad 21 -en):
utánna belemész a ruteredbe és beállitod hogy pl: az 14521 es porton bejövö kéréseket továbitsa a nas belsö hálozati ipéjére (amit a legelsö pontba megadtál) azon bellül is a 21 es portra.
kb ennyi
-
FefeeX
veterán
válasz
macilaci78 #16593 üzenetére
A NAS-nak a NAS oldalon is adhatsz fix IP-t, nem kell a HGW-n keresni.
NAS menübe belépsz, Vezérlőpult / TCP/IP / Hálózati interfész / amelyik mellett zöld a gombóc, arra ráállsz, felül szerkesztés, és adsz neki egy hálózaton belüli fix IP-t (kézi). -
Syl
nagyúr
válasz
macilaci78 #16591 üzenetére
> Rögtön az alapfeltételek első pontjánál elakadtam: belső hálón fix IP címet kell beállítani a NAS-nak
Ez minden NAS-ra érvényes. Ha ezt nem tudod beállítani, akkor a Synologyval is szopókáznál.
Nekem Telekom cisco-m van, abban a Lan Setup részben van egy "Pre-assigned DHCP IP Addresses" gomb, ami mögött fel lehet vinni a Mac és IP címeket.
-
Tonyk
veterán
válasz
macilaci78 #16573 üzenetére
A noip pl ingyenes. 30 naponta ugyan be kell lépni és megnyomni egy ződ gombot, de ez szerintem nem akkora feladat, hogy ez ne érje meg. Ráadásul előtte pár nappal még szólnak is e-mailben. (egyébként vannak még ezen kívül ingyenes ddns szolgáltatók.)
Írd már le légy szíves pontokba szedve, mit kellene megoldani, mert több postodat is végigfutva csak azt látom, hogy hisztizel, hogy ez nem megy az nem megy, visszaviszed és senki nem akar segíteni. Hidd el így a synology topicban sem fognak érted kapdosni.
Igen táveléréshez publikus ip és portforward kell. FTP-hez pl a TCP 21-et kell beforgatni a nas lan oldali címére. Amennyiben rákeresel itt a fórumban, találsz egy rakat leírást, valamint láthatod, hogy a 21-et nem szoktuk javasolni külső portként, hanem valami mást pl. 15421-et. Ezt kell a portforwardban beállítani és a nas lokális címére beforgatni a 21-es portra. Ekkor kívülről a macilaci78.ddns.net:15421-en éred el kívülről.
Mivel SFTP-t emlegetsz, nem lenne (de!) okosabb egy VPN kiszolgálót belőni (és akkor még ftp-zni sem kellene). + mivel az admin felületet sem célszerű kitenni a netre ezért mindenképpen jobban járnál vele. E mellett még futhat az FTP is. De ha nem akarsz VPN-t, akkor a SSH hozzáférés biztosít (pl ffp-vel) biztonságos fájlátvitelt. Windows alatt pl winscp-vel (igen, sftp kapcsoalt lesz belőle).
-
Mr Dini
addikt
válasz
macilaci78 #16582 üzenetére
FTPS-t a Tweaks csomagban tudsz engedélyezni, vagy Neked kell ftp szervert konfigolni FFp-n.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
macilaci78 #16582 üzenetére
jól megy
mit segítsek? a gyári sz.rt nem ismerem, nem használtam, nem is fogom... meg ha azt mondod be van állítva, és nem megy, akkor jobban jársz a supporttal, mint velem
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
macilaci78 #16578 üzenetére
igen, magyar support van
nekem ez is plug&play volt, nem tudom mi a bibi nálad
nekem azért kellett mókolni, h DLNA legyen, ne a twonky
a távoli elérés is ment egy kis erölködés után, csak a megfelelő hálózati beállítások kellettek (router port forwarding, nas ftp engedélyezés...)
a gyári izét fél perc után hanyagoltam inkább
a nem akciós ára a nasnak 40k körül van... míg a syno 70k
-
hodostamas
addikt
válasz
macilaci78 #16578 üzenetére
Falus mikró nethez általában nem jár publikusan elérhető háló. Nálunk is olyan van otthon, és külön havi x forint ha saját IP-t akarsz. Amúgy router mögött vagy, és upnp(lehet ez már megoldott) se elérhető.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
macilaci78 #16575 üzenetére
nekem hibátlanul teszi a dolgát, mindent beállítottam rajta amit akartam... a syno sokkal drágább cucc, nem véletlenül nyilván...
a support jó ötlet lehet, de a noip-t felejtsd el... ingyen nincs semmi, főleg nem jó és biztonságos ddns!!
-
Mr Dini
addikt
válasz
macilaci78 #16575 üzenetére
Szia!
Írj a ZyXEL supportnak, általában készségesen segítenek.
Egyébként ha dinamikus dns kell, ott a noip teljesen ingyé'.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
macilaci78 #16573 üzenetére
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
macilaci78 #16568 üzenetére
Www.dyndns.org
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
macilaci78 #16427 üzenetére
Van az a penz
Amgy megvagyok, hala a szakiknak!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Milyen videókártyát?
- Linux kezdőknek
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest