- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
melan
senior tag
válasz
gahor72 #13071 üzenetére
Javaslom neked a PI2-t. Az én Samsung TV-m is lejátsza hálózaton keresztül a filmeket, de néha-néha elfelejtett 1-2 beállítást, és bosszantott. Aztán Plex, ami jó volt, de kissé darabos. Na, most vettem egy PI2-t és régi álmom vált valóra: mindent visz, gyors, okos és még szép is, igazi házi médiaközpont lett. Így nem kell aggódnom, hogy a következő TV hogyan viszonyul a NASról valóhálózaton keresztüli filmnézéshez, mivel a PI2 megoldja.
Más: egy kérdésem van. A nyomtatómat, ha rákötöm a nasra, néha nyomtat, néha nem. SZeretném a hálózat bármely gépéről elérni a nyomtatót. Már a firmet is lecseréltem, de nem akar megbízhatóan működni. Van valakinek ötlete?
-
krealon
veterán
válasz
gahor72 #13071 üzenetére
"A kérdésem a következő:létezi-e olyan megoldás hogy,eme NAS-t rákössem a tv usb portjára?
Mert azon keresztül mindent lejátszana.Illetve,mennyire életképes megoldás egy olyan külső vinyó hozzákapcsolása aminek több kimenete is van(usb,e-sata),és annak az usb portját rádugni a tvre?"
Nem letezik ilyen NAS.
Esetedben inkabb halozatos medialejatszora, MiniPC-re, vagy HTPC-re lesz szukseg. Nepszeru meg a Raspberry Pi 2 is, az ara miatt. -
Tonyk
veterán
válasz
gahor72 #3988 üzenetére
II.Ha kattintani KELL akkor nem atumatikus......
I. kattintás nélkül hogy nyitod meg? ...
II. Ha úgy írom, hogy egy fel nem csatolt meghajtóra ráböksz (gy.k.: sajátgépben, bárhol piros x-es meghajatóként látszik ), akkor meg KELL nyíljon, úgy megérted? Tehát a "felcsatolás" automatikusan megtörténik. De még egy parancssoros hozzáférés előtt is lefut egy check, hogy él-e az adott útvonal. És ha él ....
na pá.
-
Tonyk
veterán
válasz
gahor72 #3980 üzenetére
Windows alól nem mindig sikerül ip-vel hálózati meghajtót csatlakoztatni,ill.ha sikerül nem mindig lehet elérni a tartalmat róla-saját tapasztalat.
Ha megy a nas, akkor a csatolásnak is jónak kell(ene) lenni.
"A szépséghibája az egésznek,hogy a win7 hamarabb akarja a hálózati meghajtókat csatlakoztatni,mint a Nas-on feláll a rendszer."
Nyilván, ha a windows hamarabb jut el addig a pontig, (amikor létrehozná a hálózati meghajtókat), mint a samba service feláll a nas-on és tudna kiszolgálni, hogy akkor nem tud csatolni a win.
Nálam soha nem fordult elő olyan, hogy ha megy nas, akkor a win vagy bármi más ne tudott volna hálózati csatlakozást létrehozni.
(Próbaképp nézzétek, meg hogy nem lehet -e az, hogy akkor nem csatlakozik, amikor sleepben vannak a winyók a nason.)
-
kmarci25
veterán
válasz
gahor72 #3784 üzenetére
T-től kapott router, valami Cisco, a pontos száma most nincs előttem. Viszont láttam a router beállítások között olyat, hogy static ip (asszem). Az jó lenne már?
Vagy a többiek által említett noip a NAS admin felületén. Ha addig eljutok, hogy a WOL működik, akkor már csak azt nem tudom, hogy hogyan adok hozzá torrentet más hálózatról. A remote transmission fenn van a telón adok is hozzá torrentet, de csak az otthoni hálózatról megy.
Köszönöm az eddigi segítséget is! -
dawe666
tag
válasz
gahor72 #3771 üzenetére
Nekem 4-5 fokot jelent az új venti, igazából eddig sem volt meleg, a hangja zavart talán inkább a réginek. Sajnos mindig megszegem a szabályt, hogy ami nem rossz, azt nem kell megjavítani
Még a raspberry pi-re is heatsinkeket tettem, úgy néz ki kényszeresen hűteni akarom a dolgaimat
-
dawe666
tag
válasz
gahor72 #3752 üzenetére
Én egy ilyen noctua ventit választottam. Méretre rendben volt, csatlakozó terén kevésbé. Így sajnos forrasztanom kellett egy adaptert, a gyári venti csatlakozóját el kellett vágjam. Ha gariztatnom kell, akkor ezzel bajban leszek
Érdekes amúgy, hogy a csatlakozó pin kiosztása még véletlenül sem szabványos, a tápot középen szokás tartani, itt helyette a visszamért fordulatszám van középen, a táp pedig az egyik szélére került. Szerintem barkácsolás nélkül egy ventinek sem ilyen a kiosztása, de lehet, hogy tévedek...
-
Tonyk
veterán
válasz
gahor72 #3694 üzenetére
"Évek óta használom a no-ip-t,eddig nem kaptam semmilyen levelet."
Évek óta használom és kapok levelet pár hónapja.
Minden 7. napban változik az ip-m (hacsak közben valami miatt nem volt reconnecet (mert akkor is) , lévén diginél ennyi a lease time (folymatos 7/24-es kapcsolat a már említett szolgáltatások miatt). A router frissíti az ip-t (még szép) DDNS-ben beállítottak szerint. Historyban látom az előző ip-ket is, tehát változik ). -
Tonyk
veterán
válasz
gahor72 #3651 üzenetére
"DD-WRT DNS része nem jól volt beállítva és nem kérdezte le a külső ip-t"
Namost a routernek nem kell lekérdeznie a külső ip-t, mert azt tudnia kell, benne van a Zagyában!
Hiszen connectáláskor, renew-kor kapja meg a szolgáltatótól (ezért dinamic az ip). És amikor ez változik ezt intelligencses módon lejelenti az adott esetünkben dyndns felé (adott felhasználóhoz tartozó adott címhez ez az ip, nesze ). Az meg rögzíti.A probléma ebből fakadólag nem ott van, hogy a routered nem frissíti az ip-t, mert azt leszarja a dydns, hanem az, hogy BE KELL jelentkezz a webes felületükön 1 hónapban legalább 1x.
Így egyszer hátha megunod a loginolást és veszel egy fizetős acc-ot, vagy olvasgass közben reklámot, ami megint termel nekik (ezt nem tudom, hogy van-e reklám, mert adblock kidob minden ilyen szart). -
kenyerr
tag
válasz
gahor72 #3182 üzenetére
Nekem szerencsére van lehetőségem 60*60*20 méretig elmenni, és az alábbi hsz-ben van egy nagyon jó ár/érték arányú ventilátor, hosszabb keresgélés után végülis e mellett döntöttem (thx jkutya). A sünit a procira módszeren én is gondolkoztam, lehet hogy majd ki fogom próbálni. Illetve a szoftveres megoldásra is kerestem már, azon rajta vagyok most is, viszont a gyári ventin az sem segít sokat az biztos
-
kenyerr
tag
válasz
gahor72 #3162 üzenetére
Ezt néztem ki legutóbb. Igaz, hogy 27dB, de az 3900as fordulaton, és ott már 29m³/h -t mozgat, viszont ide bőven elég lenne töredéke is, tehát egy szabályozóval mehetne akár 2000en igen halkan.
Ahogy néztem ugyan ez, csak más kivezetéssel 16dB, 2650 fordulat, 19m3/h val megadva.
Igaz, hogy halk az az XM1R, de szerintem 60mm-jobb lenne nsa320-ra. Mivel félek, hogy az a 4,9m3/h nem lenne elég illetve a beszereléssel is csak a baj lenne. A "nagytestvére" meg már 60*60*25ös ami túl széles.
#3159 : Igen kösz, erre én is figyeltem, de fontos tényező az biztos, mert 25-ösből könnyű lenne jót találni.
-
shteer
titán
-
tigrici
tag
válasz
gahor72 #2862 üzenetére
valahogy igy azaz hasonloan javitva az általad telepitettekkel.
/ffp/start/minidlna.sh stop
funpkg -r minidlna-1.1.0-cvs-arm-1.txz
funpkg -r libjpeg-8c-arm-1.txz
funpkg -r libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
funpkg -r sqlite-3.7.9-arm-1.txz
funpkg -r libexif-0.6.20-arm-1.txz
rm /ffp/etc/minidlna.conf
rm /ffp/start/minidlna.sh
rm -rf /ffp/tmp/minidlna/ -
tigrici
tag
válasz
gahor72 #2858 üzenetére
A függöségeket feltelepitetted?
* libjpeg
* libexif
* libsqlite3
* zlib
* libiconv
* gettext
* libid3tagA libid3tag -on kívül minden megtalálható a http://inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/
A libid3tag és maga a minidlna a http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/
Amugy én Lg tévén simán használom a Twonkit ,feliratosokhoz pedig serviiot "nem ismeri a fájl nevekben az ékezetet" vagy ha tudja a tv a plexet. -
_Petya_
őstag
válasz
gahor72 #2826 üzenetére
Wordpad...
Na jó, szóval konfigfájlt szövegszerkesztővel szerkesztünk. Mármint plaintext, ASCII szöveg szerkesztővel, ha már mindenképp windowsos beépítettel akarod, akkor Notepad (Jegyzettömb. Azért ha lehet akkor töltsd le a Notepad++ nevű programot, ingyenes, és sokkal többet tud, valamint nem barmolja el a sorvégjeleket.
Amúgy meg, ha komolyan akarsz linuxozni, akkor ssh-t lépj be, és szerkessz ott, tanuld meg a vi-t, elsőre kínszenvedés lesz, de hamar bele lehet jönni. Vagy, ha már mindenképpen valami egyszerű kell, akkor nano, vagy az mc szövegszerkesztője (mc-ből F4, vagy akár külön is: mcedit. Azt hiszem fent van valamelyik csomag repoban az mc, a slacker is ismeri.
Petya
-
csocsika1700
csendes tag
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest