- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbig25
őstag
Jónak néz ki a Milestone 3, de a Motorola ugyanazt a hibát követi el, mint a Milestone 1-el.
Amikor az első Milestone megjelent már akkor kevés volt a 256mb ram. Erre most jön a Milestone 3 hiper-szuper hardverrel, kétmagos procival meg 512mb rammal...oké, hogy ez már elegendő, de miért nem lehet 768mb vagy 1gb?
GabN73:
Az érdekes...nálam jelenleg 567óra az uptime, ami több, mint 3hét.
És volt bőven navigáció, zene, film, játék, egyszóval minden és semmi gond vele.
Használom a régebben kitárgyalt SuperCharger scriptet...lehet, hogy ennek a hatása. -
mrbig25
őstag
Shadowmod-ról nincs vélemény -egyelőre-, de ha időm engedni ki lesz próbálva.
Nagyon nem olvastam utána, de a durva auto-kill-el is át lehet esni a ló túloldalára...Szerintem egy jól belőtt FroyoMOD vagy CM6 bőven megfelel, persze ahhoz képest, amit a 256MB Ram megenged.
(#6978) GabN73
FroyoMOD -al mi volt a gondod? -
mrbig25
őstag
Ha már CM7-ed van, akkor igen -jól mondod- csak egy zipet kell flashelni.
Jó ideje FroyoMOD-ot használok teljes megelégedéssel, talán egy hajszállal gyorsabb a CyanogenMOD-nál, de hozzá kell tennem, hogy a frissített CyanogenMOD 6-ot még nem próbáltam.
Ha időd engedi mindkettőnek adj 1-2napot és végül azt "lakd be", amelyik jobban bejön.
-
mrbig25
őstag
A leírás elején szereplő OpenRecovery-t leszedted és kitömörítve a memóriakártya gyökerébe másoltad? (openrecovery mappa és update.zip fájl)
(#6903) vasn
Just In Time Compiler -> Google
A lényeg, hogy a játékok és a nagy erőforrás igényű alkalmazások jobban mennek majd a telón, ha be van kapcsolva, cserébe egy kicsivel több memória lesz foglalt.(#6904) tjokai
Kérdezd meg a topikjában.
A hardver jó, tehát egy jó lejátszóval (RockPlayer vagy MoboPlayer például), szerintem le tudja játszani. -
mrbig25
őstag
válasz
Steelheart2 #6850 üzenetére
Bekapcs-hangerő-kamera gombokon lehet festékkopás.
A billentyűzetet is próbáld ki, hogy milyen állapotban van. Ha teheted, akkor vigyél magaddal egy fülhallgatót és próbáld ki a fülhallgató csatlakozót, mert egy páran panaszkodtak, hogy rossz a kontakt (ez tisztítással orvosolható). Hirtelen ennyi jut eszembe az alapvető külső vizslatás mellett -
mrbig25
őstag
válasz
solanthugor #6841 üzenetére
Nem tudom pontosan, meg kell próbálni. Én arra tippelek, hogy nem fog menni.
Ennek ellenére, ha van kedved, akkor kipróbálhatod. A telefont nem szúrja el, maximum újratelepíted a ROM-ot
(#6846) YikeSS
Skype-ról nem tudok véleményt mondani, mert nem használom, viszont a múlt héten több órán keresztül használtam a navigációt (MotoNAV) és egyetlen fagyás/újraindulás sem volt FroyoMOD 2.8-al.
A kevés RAM miatt le kell nyelni azt a békát, hogy egy sima ROM telepítéssel nem lesz tökéletes a teló, ezért aki teheti használja a régebben kitárgyalt SuperCharger-t. Ettől sem lesz tökéletes, de javít a helyzeten. Sajnos a kevés RAM miatt a telepítés után még rá kell szánni egy kis időt, hogy jól be legyen állítva.Viszont a híreket olvasva a Motorola tartja magát a rossz szokásaihoz, mert a Milestone3/Droid3 a brutál hardver mellé 512MB RAM-ot kap...2011-ben...taps.
-
mrbig25
őstag
válasz
solanthugor #6836 üzenetére
Gyári Froyo billentyűzet - ugyanúgy kell telepíteni az OpenRecovery-ből, mint a romokat.
Egyébként az XDA-s fórumon, ha lentebb görgetsz a FroyoMOD topikjában, akkor magad is megtalálod a különböző telepíthető tartalmakat. -
mrbig25
őstag
válasz
solanthugor #6831 üzenetére
Az update.zip mellett az openrecovery mappa is az SD gyökerében van, ugye?
Nem a legjobb kép, de így néz ki az OpenRecovery főmenüje. Ha ezt látod, akkor ez már az OpenRecoveryEgyébként a blogomban le van írva részletesen a dolog...
-
mrbig25
őstag
válasz
solanthugor #6829 üzenetére
Elméletben jól hangzik és valószínűleg a gyakorlatban is jó lesz, mert a topikban azt írják, hogy az EXT partíciót automatikusan észleli és csatlakoztatja. Tehát nem kéne gondnak lennie.
-
mrbig25
őstag
válasz
solanthugor #6827 üzenetére
XDA-s topik, második hozzászólás vége.
Itt egy közvetlen link, ha nincs kedved görgetni -
mrbig25
őstag
Motonav?!
Gyárilag jár a Milestone-hoz. A legfrissebb változata az iGO 8.4-re épül. Van benne magyar nyelv, tökéletesen működik és kompatibilis a legújabb iGO-hoz való térképekkel, poikkal.
Emellett tökéletesen kitölti a 854x480 felbontású kijelzőt, ami az iGO-nál csak némi mókolással érhető el...
A kérdés: minek ide iGO? -
mrbig25
őstag
válasz
Shrike7973 #6758 üzenetére
A szerk már lejárt...sry
Harmadik indításra már eljutottam a menüig, de egy másodperc után már ki is lépett. Ez a játék sajnos nem Milestone-hoz van tervezve. A játék leírásában is szerepel, hogy a Milestone nem támogatott.
Az az idegesítő, hogy egy ilyen jó telefont és -relatíve- erős hardvert, elk@rtak 256mb RAM-al -
mrbig25
őstag
válasz
Shrike7973 #6758 üzenetére
Még nem néztem, de mindjárt kipróbálom Neked.
szerk: ránézésre lehet, hogy így se lesz jó, mert azt írja, hogy érdemes 200mb szabad RAM-al rendelkezni...ez pedig a Milestone-nál kizárt
Na de mindjárt kiderül... -
mrbig25
őstag
válasz
nagypistaba #6756 üzenetére
Szia!
Én a nemrég kitárgyalt SuperCharger /keress rá itt a fórumban és mindent megtalálsz/ Aggressive 2-es beállítását használom a FroyoMOD-al. Így alapesetben nálam 70-80mb szabad memória van. Ez pedig bőven elég
(auto-sync, backgroud-sync és társai csak akkor mennek, amikor szükséges...) -
mrbig25
őstag
válasz
solanthugor #6752 üzenetére
Szia!
Minden igényedre megfelel:
FroyoMOD 2.8b - lentebb görgetve sok flashelhető kiegészítő is van hozzá. -
mrbig25
őstag
Frissült az első hozzászólás.
Jelenleg még eléggé kezdetleges állapotban van, ezért bármilyen ötlet, kérdés, észrevétel jöhet nekem privátban.
A blogom folyamatosan bővülni, frissülni fog, rengeteg leírás le lesz majd fordítva magyarra. -
mrbig25
őstag
Én még nem próbáltam, de azt szokták mondani, hogy minden proci más és más. Ebbe beletartozik a telefoné is.
Felrakod és ha a telefon stabil, akkor örülsz. Ha újraindulgat vagy fagyogat, akkor felrakod a normál feszültséges változatot.
Én a normál feszes 800Mhz-es csomagot használom. Mérsékelt használat mellett (pár telefonálás+néhány SMS, esténként egy kis netezés, szinkronizálás kikapcsolva) 2-3 napig is elmegy.
Viszont, ha használod rendesen, akkor szerintem mindegy, hogy normál,-vagy alacsony feszültséges tuning van, mert esténként ígyis-úgyis rá kell dugni a töltőre. -
-
mrbig25
őstag
Rádugod a gépre és a notification bar-t lehúzva beállítod, hogy háttértár legyen...
Vagy a Settings -> System -> PC/Sync settings menüben beállítod, hogy alapértelmezetten háttértár legyen.
(ha így se megy, akkor próbáld meg kikapcsolni a Settings -> Programs -> Development Settings -ben az USB Debugging -ot ... nekem ez az otthoni, régi gépen szükséges)
Egyébként tegnap óta használom a fentebb linkelt eybee1970-féle MIUI-t és szerintem teljesen jó. Eddig minden oké, jól beállítva a tempóval sincs gond.
-
mrbig25
őstag
válasz
addamka #6600 üzenetére
Tudom, hogy a Milestone nem támogatott hivatalosan, egyszerűen csak kipróbáltam, hogy mit kezd a Droid rommal...hát semmit.
Djuree:
MIUI-ból ezt a változatot próbáld ki, ne pedig a gyárit. -
mrbig25
őstag
FroyoMOD -ot raktál fel?
Ha igen, akkor az alapból 1000MHz-re skálázza a procit. Ha ezt sokallod vagy éppen keveselled, akkor innen tölthetsz le különböző órajel "csomagokat". (ezeket ugyanúgy
telepítheted, mint a romot, az openrecovery -> update menüpontból)
Az aktuális órajel-profilokat pedig legegyszerűbben a CPUstats nevű programmal ellenőrizheted."Lockolódás" alatt nem a Display -> Screen Timeout-ot érted?!
-
mrbig25
őstag
Igen, a nandroid backup-al teljesen ugyanazt az állapotot fogod visszakapni, mint amikor csináltad.
Wipe-olni telepítés előtt kell és ha először telepítesz főzött romot, akkor mind a három wipe funkciót érdemes használni, hogy később nehogy instabilitáshoz vezessen ennek kihagyása. (wipe dalvik-cache / wipe data-factory reset / wipe cache)
Későbbi telepítésnél elég lehet az első és a harmadik, de ha instabil a rendszer, akkor érdemes teljes wipe után újratelepíteni a romot. -
-
mrbig25
őstag
válasz
rena224 #6549 üzenetére
Én még mindig a Froyo alapú romokra esküszöm, a kevés memória miatt.
Nekem a CyanogenMOD 6.1.2 is bejött, mert a régebbi telóimon is ezt használtam...
Igaz márciusban abbahagyták a fejlesztést, de a Froyo alapú MIUI is egész jónak mondható. Szép, jól testre szabható és a Supercharger -el karöltve a tempóval sincs gond.Nálam az abszolút csúcs viszont a FroyoMOD. Tegnap este jelent meg az új 2.8-as verzió, amit még nem volt szerencsém kipróbálni, de az előző 2.7-es verzióból kiindulva rossz nem lehet.
Rengeteg flashelhető extra van hozzá (különböző cpu-órajel csomagok, témák, billentyűzetek, stb...), alapból is rendkívül gyors -supercharger-el meg végképp-, tehát én ezt ajánlanám.De ha van időd, akkor próbáld ki mind hármat egy pár nap használat erejéig, aztán dönts amellett, amelyik a legjobban bejön.
-
mrbig25
őstag
Tudomásom szerint a legtöbb (vagy az összes) Androidos telefon rendelkezik recovery menüvel, ami a fentebb írt négy funkciót tartalmazza.
Viszont ez a négy funkció elég vérszegény, ezért csinálnak az ügyes emberek úgynevezett Custom Recovery menüket, ami kiegészíti a gyári fapados változatot.
A Milestone esetében ezt Openrecovery-nek hívják.
Más készülékek esetén a ClockWorkMod,-vagy AmonRa Recovery a legelterjedtebb...de ez számunkra -Milestone felhasználóknak- irreleváns. -
mrbig25
őstag
A Vulnerable recovery arra szolgál, hogy el tud érni a gyári recovery menüt.
A gyári recovery menü elég fapados, mindössze négy funkció van benne: újraindítás, update.zip telepítés, wipe data/factory reset, wipe cache.
Ezért van szükség az OpenRecovery-re, mert a gyáriból még a biztonsági mentés/visszaállítás is hiányzik...
A gyári recovery menü lényegében csak azért kell, hogy innen be lehessen lépni az Openrecovery-be. -
mrbig25
őstag
válasz
GodHeart #6535 üzenetére
Ha hetente telepítesz ROM-okat, akkor szerintem ezt be kell vállalni, mert factory reset nélkül gubanc lehet. Nem emlékszem olyan lehetőségre az OpenRecovery-ben, hogy csak a programokat backupolod...
Esetleg próbáld meg a Titanium backup nevű programot. Azzal talán át tudod vinni egyik ROM-ról a másikra a programjaidat.
Esetleg itt kérdezz utána, hátha ott jobban ismerik. -
mrbig25
őstag
Az OpenRecovery-vel elég sok mindent lehet csinálni. A legfontosabbak: rootolás, teljes ROM backup/restore lehetőség, főzött ROM telepítés, tuning, stb...
Ahhoz, hogy az openrecovery működjön egy pár dolgot még csinálni kell...
Ha teljesen gyári állapotban van a telefon, akkor:
■ 100%-ra feltöltöd az aksit
■ letöltöd ezeket: vulnerable recovery - RSDLite - Motorola driver és az OpenRecovery 3.3, de ez már megvan Neked
■ felrakod a drivert
■ telefont kikapcsolod -> D-pad fel nyomvatartása közben bekapcsolod a telót
■ elindítod a gépen az RSDlite programot
■ rádugod a telót a gépre, hagyod, hogy a gép felismerje
■ RSDLite-ban kiválasztod a Vulnerable recovery.zip-ben található *.sbf kiterjesztésű fájlt és flasheled. Közben a teló újraindul...csak akkor van kész, ha az RDSLite kiírja, hogy succes.
■ az SD kártya gyökerébe mehet az openrecovery mappa és az update.zip fájl
■ telefont kikapcsolod -> X + power gombbal bekapcs (2-3 másodpercig nyomni kell a kettőt együtt)
■ megjelenik egy háromszög -> hangerő fel nyomvatartása közben megnyomod a kamera gombot -> így jutsz a gyári recovery menübe
■ itt kiválasztod az apply update.zip -et
■ töltöget egy kicsit és már az Openrecovery-be is vagyHát röviden ennyi
-
mrbig25
őstag
VM Heap: meghatározhatjuk, hogy egy éppen futó alkalmazás maximum mennyi memóriát foglalhat el.
Minél nagyobb értékre állítod, annál kevesebb lesz az alapesetben szabad memóriád - javítsatok ki ha tévedek.
Véleményem szerint a 48mb felesleges, mert ettől nem lesz gyorsabb...48mb vagy efölötti érték, akkor lenne jó, ha legalább 384mb ram lenne a készülékben (de inkább 512mb).
ROM verziótól függően 36-42Mb közötti érték az ideális. (esetleg 44mb) -
mrbig25
őstag
válasz
petipetya #6510 üzenetére
SuperCharger: a memóriakezelő scriptek, amit egy hete felraktál
-
mrbig25
őstag
De ha a MIUI rom downloader nem tetszik, akkor YikeSS fórumtárs linkjeiről is le tudod tölteni... 7hsz-el visszább
Más:
Ugyan még csak tegnap óta használom, de elégedett vagyok a Froyo alapú MIUI-val.
750MHz-en megy a proci, VM Heap: 40mb + a nemrég kitárgyalt SuperCharger script is fent van és szárnyal a gép.
Eddig nagyon tetszik. AOSP után egy kicsit furcsa a MIUI, de könnyen megszokható. -
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Akinek megvan az alábbi fájl az feltöltené nekem valahova egy link kíséretében?!
Erről lenne szó: milestone miui 1.3.25 english pack #1
pontos név: miuidev-1.3.25_milestone-EN-PACK1_2.2.zipNéztem a hivatalos miui fórumot, de az ottani link sajnos már halott...
szerk: esetleg az 1.3.25-ös romhoz való link is jöhet
-
mrbig25
őstag
Egy "gyári" firmware, amiben már benne van a vulnerable recovery, ezért az openrecovery használatához nem kell külön firmwaret + recoveryt frissíteni, hanem elég csak az általad írt G.O.T Shols-t.
VM Heap: (google első találat...) Meghatározhatjuk, hogy egy éppen futó alkalmazás maximum mennyi memóriát foglalhat el.
VM Heap Tool <- ezzel tudod állítani a méretét
-
mrbig25
őstag
válasz
viktorhmv #6417 üzenetére
Szia!
A "gyorsbótba" jelenleg 60k, újonnan, függetlenül, 2év garival. Ennyiért nem igazán tudok jobb -új, garanciás és független- telefont ajánlani, aminek 3,7"-es kijelzője van, ilyen frankó felbontással. (+GorillaGlass, fizikai qwerty és erős CPU + GPU)
Az 550MHz elsőre kevésnek tűnhet, de nem az. Emellett kiválóan skálázódik a processzora és nyugodtan lehet akár 1000MHz környékén is használni.
Pár hete használom csupán, de eddig nagyon elégedett vagyok vele, szóval részemről ajánlott.petipetya: jelenleg nálam is tesztfázis van és én úgy veszem észre, hogy gyorsabb valamivel, illetve nincsenek apró késések...bár lehet, hogy csak placebo hatás
-
mrbig25
őstag
válasz
petipetya #6414 üzenetére
Nem, ez minden ROM-hoz jó, legyen az gyári vagy főzött.
Én az OpenRecovery-hez készült megoldást preferálom, mert így nem szükséges a GScript-el és a többi programmal szerencsétlenkedni...
(androidiani openrecovery 3.3 ajánlott, bár gondolom a többség ezt használja...)Rengeted rizsa van az írásban, de maga a telepítés roppant egyszerű:
■ ezt letöltöd
■ kicsomagolod és a memóriakártyán található OpenRecovery mappába bemásolod (kitömörítés után látni fogod a könyvtárstruktúrát, szóval egyértelmű, hogy mit-hova)
■ indítod az OpenRecovery-t és a főmenüben megtalálod a V6 SuperCharger menüpontot -> kiválasztod
■ ráböksz a számodra ideális beállításra (Balanced 3-at ajánlom, később kipróbálhatod nyugodtan az Agressive beállítást is vagy az Unsupercharge menüponttal visszaállíthatod az alap állapotot)
■ vársz amíg elkészül
■ reboot -> örülsz (remélhetőleg)
-
mrbig25
őstag
válasz
rena224 #6411 üzenetére
+ petipetya -nak is; (vágom az angolt, de az még nekem is kaotikus volt
)
Röviden és tömören: a memóriakezelést pofozza ki. Ugyebár többen tapasztaltátok, hogy a 256mb ram néha elfogy és a programok egyszerűen kilépnek. Na ez az okosság ezt próbálja kiküszöbölni.
A Balanced 1-2-3 beállítás átlag felhasználásra van kitalálva.
Az Agressive 1-2-3 pedig azoknak, akik sokszor használnak nagy memóriaigényű alkalmazásokat (komolyabb játékok, navigáció vagy ezek együtt...)
Mindegyik esetben érdemes a VM Heap méretét legalább 40mb -ra állítani.
Emellett a Launcher állandó újrarajzolását is megakadályozza. (ehhez a gyári "Lock home in memory" funkciót ki kell kapcsolni) -
mrbig25
őstag
válasz
Washwillah #6405 üzenetére
Mert rosszul csináltad.
Ha az első hsz alján lévő V6_SuperCharger-AOR.zip -et letöltöd, akkor azt nem az updates mappába kell rakni...
Ha kicsomagolod, akkor az openrecovery/amenu és openrecovery/scripts mappába kell egy-egy fájlt bemásolni. De a kitömörítés után ezt látni fogod, mert a könyvtárstruktúra így van elkészítve a csomagolt fájlban.
Ezután az OperRecovery-be belépve, ott lesz a főmenüben a SuperCharger V6 menüpont. -
mrbig25
őstag
válasz
petipetya #6392 üzenetére
Nem lehet, hogy a 3D-s appdraver miatt reagál lassabban a kelleténél?!
Egyébként én jelenleg próbálom a ZeppelinRox féle Supercharger nevű okosságot és azonos CPU órajel (nálam jelenleg 700MHz - VM Heap: 42mb) mellett érezhetően gyorsabb, zökkenőmentesebb lett a telefon. Emellett a mikrokésések,-és akadások is eltűntek szinte teljes mértékben.
-
mrbig25
őstag
Szia!
Én személy szerint az Android 2.2 alapú CyanogenMOD 6.1.2 -őt vagy a FroyoMOD v2.7 -et ajánlanám.
Mind a kettő gyors, jól testre szabható.
Én jelenleg a FroyoMOD -ot használom. Sok-sok flashelhető *.zip van hozzá (procituning, szoftveres billentyűzetek, témák, egyebek...), gyors és nálam eddig hibamentes.(Gingerbread-et hanyagolom a memóriaigénye és a Milestone mindössze 256MB ramja miatt...de egyszer talán majd kipróbálom)
-
mrbig25
őstag
Valószínűleg a Gingerbread nagyobb memóriaigénye és a Milestone 256MB ramja között kell keresni az összefüggést. A 2.3-as Androidot leginkább 512mb (vagy több) rammal rendelkező készülékhez ajánlják.
Külföldi fórumokat böngészve inkább egy jó Froyo alapú romot ajánlanék. Pl.: CM 6.1.2 vagy FroyoMOD v2.7 (vagy egy saját kezűleg kigyomlált Android 2.3 alapú romot)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest