- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tompie
őstag
válasz
pixelmester. #4119 üzenetére
Nekem is van ékezet, még hosszú ő is
-
tomtombat
tag
válasz
Nekem előző telefonom volt úgy hogy bármilyen zenelejátszóban az ékezetes karaktereknél kínai ákom-bákom figurákat jelenített meg.
Kaptam ötleteket, hogy az ID3 tag kódolással, meg a bánat tudja mivel van baj nálam.
Egy ideg erőlködtem átírogattam, szerkezgettem, átkódoltam, de nem változott semmi.Majd hagytam úgy ahogy van és kész.
Most ugyan az az SD került ebbe a telóba, majd ugyan azok a zenék is.
Itt hála istennek nincs ez a probléma, nincs kínai karakter. -
tsabeekaa
aktív tag
válasz
-
Zsoltg4s
tag
válasz
És még majd most fogsz belefutni a gyári video lejátszóba, hogy nem viszi a DivX-et.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
pixelmester. #4068 üzenetére
Hát igen...
Én pl. nem használok SD kártyát, csak belsőt. Ilyenkor mielőtt wipe van, le kell menteni az összes Backup fileokat, amik kellenek, plusz zene, kép, csengőhangok, értesítés hangok nönytárat és csak az után mehet wipe.
Viszont mindent visszamásolva a HuaweiBackup kivételével, működik minden.A trükk csak az, ami informatikából már ismerős, (lehet csak nekem mert én dos 5.5el kezdtem 80as évek végén), hogy a rendszer, nem csak könmytvárat jegyez meg, hanem regisztráklja is a bejegyzett könyvtárat.
Így egy alap backupot szoktam csinálni, és nem vissza másolni a könyvtárat, lényegéebn sms, névjegyzék stb. de programok, képek nélkül. Így ő maga hozza létre a HuaweiBackup könyvtárat. Ez után bele másolva a régi tartalmát, már látja is, és vissza is állítható minden.
Mellesleg vetekszik a Titan Backuppal a vissza állítási része. Igaz olyan mélységeket nem tud, mint a jegelés, vagy beillesztés romba, stb, mert ugye ahhoz kell root, de csontra vissza állította a programokat.
A szép benne, hogy első alkalommal beparáztam, mert visszaállítás után nem láttam a beállításoknál, azokat a fiókokat, lásd facebook, dropbox stb. amik előtte ott voltak, de a programok első indításakor, vissza rakta azokat is, anélkül, hogy kérdezett volna bármit is. Ez mellett még a programok belső beállításai is megmaradtak.
Amit nekem kellett vissza állítani azok a hátterek, mivel azokat én magam teszem be külön dropboxról, és nem tárhelyről és nem a téma hátterét használom. Azt nem találja meg, mert fizikailag nincs ott ahol keresi, csak ez az oka.
És hogy kicsit közelebb kerülj a wipe és a gyári visszaállítás közti különbséghez.
A wipe = pl windovs teljes újratelepítés formázással
A visszaállítás = mintha csak kitörölgetnél minden windows programot a vezérlőpult - programok telepítés/törlés menü alatt(Bár ez sem teljesen igaz, de mondhatni a sallang ott marad a gyári vosszaállításnál, a wipe szűz rendszert csinál)
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
pixelmester. #4076 üzenetére
amúgy az emui 3.0 még hivatalosan nem is jelent meg, csak a béta verziója.
és az összefoglaló szerint 2015 elején lesz elérhető. tehát magyarul csak várnom kell, semmi wipe-ra és hasonlókra nincs szükség. ha meg összeomlik a rendszer, arra ott a gyári visszaállításbár mint írtátok, nem ugyanaz a kettő. de akkor ezt valaki fejtse ki nekem, kérném szépen tisztelettel!
egyébként továbbra sem értem, hogy mi a baj a GSM boltokban vásárolt készülékekkel. miért jobb az, amit az edigitalban, vagy a mediamarktban árulnak 40ezerrel drágábban?
-
törölt tag
válasz
pixelmester. #4072 üzenetére
Erre,
"újracsinálom az egész rendszert, csak szerintem ennek a wipe-nak semmi értelme nem volt egy 2 napos telefon esetében...",
meg úgy általában az egész kommunikációra, ami eddig itt ment:
Szerintem nagyon türelmes voltam, de részemről itt zártam. Ez pedig nem hozzáértés, hanem hozzáállás kérdése.Én elég szájbarágósan szoktam mindent leírni, hogy a kevésbé hozzáértők is tudják értelmezni, az összefoglaló is így lett összeállítva.
bubus66:
Szerintem nem rakott fel B602 -t. -
bubus66
nagyúr
válasz
pixelmester. #4072 üzenetére
Már hogyne lett volna értelme, ha a 602-öt tetted fel
-
törölt tag
válasz
pixelmester. #4070 üzenetére
Az SD kártyát formáztad, mielőtt elkezdted ebben a telefonban használni? Nem írt ki hibaüzenetet mentéskor? Volt elég hely rajta a mentésre?
Ments le minden cuccot az SD kártyáról a gépre, aztán formázd le az SD -t. Utána csak a HuaweiBackup mappát tedd rá vissza és próbáld meg úgy.
-
törölt tag
válasz
pixelmester. #4062 üzenetére
Minden le fog törlődni.
Biztonsági mentés benne van az összefoglalóban. Azzal mindent lehet menteni: apk -t frissítéssel, ébresztést, telefonszám, sms, föképernyő, mappák...stb...stb.Csak ha megcsináltad a mentést, utána érdemes lementeni a számítógépre is. Bármi lenne az SD kártyával később, vagy bármikor, hogy legyen egy fix mentésed. Meg hogy ne arra terheld az esetenként nem kevés adatot, ami 1 giga felett is lehet attól függően, hogy mi van letöltve, mit mentesz.
Szerk.:
Nekem már 2 márkás kártyám is ment már tönkre rövid időn belül. Rendes helyről, boltból vásárolt. Tehát semmire sincs garancia. -
törölt tag
válasz
pixelmester. #4059 üzenetére
Kikapcsolod a telefont, aztán recovery módban indítod el.
Hangerő gomb + és a power gomb egyszerre nyomva, amíg szürke nem lesz a képernyő. Ezután már a recovery menüben leszel. Hangerő gombokkal fel-le tudsz navigálni, power gomb rövid megnyomása pedig az enter.
Ott van egy olyan rész, hogy wipe, miután rányomtál, kiválasztod a Yes -szel kezdődő sort, megvárod amíg lefut, aztán Reboot megnyomásával újraindítasz.
Ez minden beállítási, felhasználói adatot törölni fog. A rendszert vagy az SD kártya tartalmát nem. Tehát ha fontos, akkor előtte érdemes egy biztonsági mentést csinálni.
-
törölt tag
válasz
pixelmester. #4056 üzenetére
Az jól hangzik, de wipe -ot azért csinálj neki. Egyszerűbben nem lehet elérni.
FB -re én biztos nem fogok tudni válaszolni, mert nem használom. Annál katasztrófálisabb, rosszabb alkalmazást nem nagyon tudok mondani. Minősíthetetlen a működése.
Tompie:
Azt tudom, de én nem keresgéltem, mert ha app -ban vagyok benne, akkor máshogy nem jelzi nekem az időt. Főképernyő is ugye csak akkor, ha mindegyik oldalon van kint órás widget. Én meg szeretem látni.Én csak más rendszeren moddoltam ezt, MIUI -n, Xposed -del.
-
törölt tag
válasz
pixelmester. #4030 üzenetére
B133 alatt nem kellene ilyennek lennie.
Kérdeztem korábban ezt:
"HA belépsz a szervízmenübe (*#*#2846579#*#* kód beírva a tárcsázóba), akkor a ProjektMenü, Network setting, Operator and country info alatt mit ír?" -
törölt tag
válasz
pixelmester. #4007 üzenetére
Érdemes lenne akkor recovery -ből egy jó nagy wipe -ot csinálni. EMUI -nál talán azért hasznosabb a backup, mert ott nincs menü, így pedig a főképernyős elrendezést, meg ehhez tartozó dolgokat is mentesz. Nem kell újra összerakni/csinálgatni mindent.
Szerk.:
Igen, 2.3 -as EMUI alatt az a legújabb FW. -
törölt tag
válasz
pixelmester. #3999 üzenetére
ITT találsz 3 fajta tokról egy összegző leírást. A 3. a Nillkin szilikon keret.
-
törölt tag
válasz
pixelmester. #3997 üzenetére
Szerintem elég annyit mondani, hogy az én felhasználásomra a THL 5000 sem elég. Bár annál azért még lehetne jobban optimalizálni. Egyébként jó telefon, de ez most itt mindegy.
DE vegyük sorra a dolgokat:
Telefon ára
Olyan nincs P7 esetében, hogy hivatalos, magyar disztribútortól vett készüléket egy cég 70x ezer HUF -ért el tudja adni. Mindegy, hogy mennyire tűnik bontatlannak vagy mennyire nem, ez az igazság.Hol tudod megnézni, hogy milyen szoftver van a készüléken
Bemész a Beállítások -ba, a lista legalján lesz egy olyan menüpont, hogy A telefonról, oda lépj be. Azon belül látsz egy olyan sort, hogy Build-szám. Amit annál látsz, azt írd le ide. Úgy kell kezdődnie, hogy P7-L10 ...stb.Gyári böngésző:
Szinte minden készüléken rossz, akad. Tördeléskor, gyors görgetéskor, nagyításkor. Pl. index.hu -n.Biztonsági mentés & Recovery -ből wipe:
Biztonsági mentéssel le tudsz mindent menteni. Telefonszámok, mail fiókok, programok, de még a föképernyő vagy a mappa elrendezéseket, vagy az ébresztőt is ...stb. stb. stb.Recovery az kb. olyan (persze csak túlozva), mint ha a számítógépen a BIOS -ba lépnél be. Innen lehet csinálni wipe -ot, ahol minden felhasználói és beállítási adat törlődik. Ez elég hasznos dolog, mert rendbe tudja tenni a telefonokat, ha valami nem oké vele.
Ez előtt ajánlott a biztonsági mentés készítése.
-----
Erre a részre viszont majd akkor térjünk vissza, ha tudjuk már, hogy:
- Mi a pontos bulid-szám, ami a készülékeden van.
- Frissítetted -e már a telefont.-----
Rendszer frissítés ellenőrzése:
Belépsz a Rendszer frissítés nevű programban, és rányomsz a Frissítés keresése (vagy valami ilyesmi gomb lesz ott) gombra. Természetesen internetes csatlakozás mellett. Amennyiben nem talál újat, akkor a legfissebb van fent. -
bubus66
nagyúr
válasz
pixelmester. #3999 üzenetére
amit mostanában telefonoknál ROM-nak szoktak nevezni, oda menti le a képeket, SMSeket, oda lehet telepiteni a programokat. 2 része van gyakorlatilag: egyik felét elfoglalja az oprendszer, másik részét a felhasználó töltheti meg. A RAM tartalma kikapcsoláskor elveszik, nem ott tárolja képeket (persze ha nézegeted a képeket, akkro beolvassa a ROMból a RAM-ba). Igy van ez a szamitogepnel is, a RAM tartalma elveszik kikapcsolás után. A winchester, pendrive, vagy SSD drive felel meg a ROM-nak.
A telefonokban EEPROM van, tehát újra írható akárhányszor. Sőt frissíthető az oprendszer rajtuk. Egyes esetekben még alternative, custom megoldások is léteznek. És igen általában ott tartózkodnak az sms, kontaktok is. Normális telefonba már lehet a mentést csinálni a memória kártyára is. Egy okos telefon meg már akár online szinkronizál (pl.: Android). RAM pedig kizárólag az oprendszernek, környezetének és rajta futtatott programoknak kellhet. Tárolni maximum ideiglenesen vagy puffernek használjuk.
-
törölt tag
válasz
pixelmester. #3995 üzenetére
-
JDMKid
tag
válasz
pixelmester. #3956 üzenetére
ha ez így van, akkor a te telóddal valami gond van.
-
bubus66
nagyúr
válasz
pixelmester. #3987 üzenetére
(#3987) pixelmester.
Semmi gonoszsag nincs a tortenetben, csupan annyirol van szo, h ej nem vagyok ilyen nagy mokolos meater, h fozott ram, meg ilyenek.Nekem emui 2.3 van rajta, ennyit tudok. Ez az fw133 nekem mar kinai
hehe
Ha kínai akkor miért kritizálod, mikor sok dologról halvány kicsi fingod nincs..
Főzött RAM-ot mi sem szoktunk mokolni (azt hogyan kell leírnád?) Max a ROM-ot, kettő nem egy és ugyan az, amiket írogatsz itt össze vissza, legalább az alapvető dolgokat ne keverd össze. (szezonta fazonnal)
-
törölt tag
válasz
pixelmester. #3987 üzenetére
Már úgy vetted, hogy B133 volt rajta? Csináltál gyári visszaállítást? Tudod hogy mi az a wipe? Mert ha nem akkor segítek. Olvass vissza légyszives, hogy miket kérdeztem és nézd meg, hogy tudjak segíteni.
Utoljára kérdezem ezeket meg, mert már megtettem párszor. ÉS eddig még nem kaptam választ.
Akksival kapcsolatos dolgokat utoljára írom le:
Átlagos használat mellett 2-3 nap. Nem asztalon csücsülve, nem 8 órás folyamatos kijelző idő mellett, nem 6 órás folyamatos 4G telefonálással, nem 10 órás folyamatos 3G mobilnetezéssel, hanem átlagos használattal. Néhány nap, esetenként max. 1-2 hét kell, hogy beálljon a fogyasztása.Ezt sem az ujjamból szoptam ki, hanem saját tapasztalatból írtam le, illetve többször is kérdeztem ezzel kapcsolatban mások véleményét. 1-2, vagy 4-5 hónap után is.
Valaki aktívan játszik vagy fotózgat a telefonnal, akkor nyilván zabál ezerrel. DE ez csak egy példa, néhány nagyfogyasztású tevékenység közül. FB -t már külön ki sem emelem...
Akinél 0-3% -nál jobban merül egy éjszaka alatt a telefon, ott valami gond van a háttérben. Valami fogyaszt, esetleg nincs becsukva néhány app. Úgy írom ezt, hogy sosem használok energiatakarékos, meg egyéb hasonló hülyeségeket (ami egyébként inkább parasztvakítás, mint hasznos dolog az EMUI -ban IS). Kb. annyit számít a fogyasztás szempontjából, mint az automata fényerő, kontra csutkára felnyomott fény.
"De amugy felreertes ne essek, tetszik a telo, szeretem. Csak picit tobbet vartam volna, igy egy ev elteltevel..."
Ezt nem értem, hogy mire vonatkozik az egy év?! -
Newlachka
őstag
válasz
pixelmester. #3983 üzenetére
ne vedd sértésnek,de nem te vagy az első aki csak morogni tud.. és a többiek után te is el fogsz tűnni innen...
-
GSPLR
senior tag
válasz
pixelmester. #3984 üzenetére
Jajjjjjj de izgatott vagyok! Csapasd neki, ne kímélj, jöhet a cucc...addig bontok egy Stellat-t, kemény menetre számítok.
-
GSPLR
senior tag
válasz
pixelmester. #3975 üzenetére
Én nem tudok neked így segíteni. Vegyél másik márkát, így rövidre zártuk a témát
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
pixelmester. #3952 üzenetére
aki fórumot olvas, azok közül kb senki nem használ gyári böngészőt semmilyen eszközön.
chrome, chrome beta, dolphin, stb szépen teszi a dolgát.
hátlapra tehetsz tokot, fóliát, tempered glasst, bumpert a keretre, stb. -
sanyee75
tag
válasz
pixelmester. #3955 üzenetére
Az enyémen (Trémobilos) 133-as FW van és nem szaggat a böngésző.
Hogy powerbank nélkül használhatatlan az meg felhasználó kérdése. Ez a telefon szerintem kifejezetten energiatakarékos. A régi HTC-d amit linkeltél fele felbontású, kissebb procival és kijelzővel rendelkezik majdnem ekkora (2100 mAh) akkuval így annak legalább 4 napig menni kellene ha ennyire energiatakarékos lenne, amit kizártnak tartok. De a nagy felbontásnak és nagy kijelzőnek az "alacsony" üzemidő az ára. -
GSPLR
senior tag
válasz
pixelmester. #3956 üzenetére
Èn próbálnèk segíteni neked, de úgy nehèz hogy leredukálod az egèszet annyira hogy lassú. Kène egy kis infó pl fw verzió, használati szokás, stb. Ami a böngèszèst illeti valóban a gyárija hibás volt kissè, de ezt javították az újabb verziókban. Ettől függetlenül a Chrome gyorsabb. Felhasználói èlmèny alatt mit èrtesz? Telefont hol vetted?
-
Deeday
senior tag
válasz
pixelmester. #3955 üzenetére
Chrome ot tedd fel böngészőnek és meg fogsz lepődbi nem szaggat. Nemrudom milyen szoftvered van a régebbinél nekem is szaggatott de az újnál használható lenne a gyári is de nekem a chrome maradt...
-
GSPLR
senior tag
válasz
pixelmester. #3952 üzenetére
te vagy az eladogeppc? Viccet fèlretève, összefoglaló, olvas, èrtelmez, használ. User error solved.
-
JDMKid
tag
válasz
pixelmester. #3910 üzenetére
Akkor ott a telefonnak hardveresen van baja.
Ezt a vásárlás helyén lenne érdemes megreklamálni.Tehát a telót csak kikapcsolt állapotban tudod tölteni?
-
bubus66
nagyúr
válasz
Gyari halozati toltore dugva is merul az akksi!!!
Na ez a hét vicce, ilyet még nem halottam.. Na látod, ha elolvastad volna a "Téma Összefoglalót" akkor az is benne van, hogy az akkumulátor mennyi idő után áll be.
(#3911) zeon.huÉn is eloszton töltöttem de a hét viccét(Gyari halozati toltore dugva is merul az akksi!!) még soha nem tapasztaltam pedig jó pár telefon megfordult a kezeim között..
-
Newlachka
őstag
válasz
az ilyen kommenteket úúúgy bírom
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
ha elosztóba dugtad, amiről sok minden más is megy, akkor előfordulhat, akár az elosztó hibája is lehet.
mindenképp próbáld szóló aljzatba tenni.
egyébként 1-2 hét kell minden telónak, hogy beálljon az akksi.
ha mindent kilőttél, akkor is ébresztgetheti valami, nézd meg, hogy mi lehet az (pl gps,fb).
másik töltőt se árthat kipróbálni. -
bubus66
nagyúr
válasz
pixelmester. #3883 üzenetére
A hozzászólásodat amit nem tettél meg Remélem tudod mi az??
(#3863) pixelmester. 2014-12-19 16:40:22
2014-12-19 16:43:14 Ez pl belefért volna egy hsz-be bocs...(#3871)2014-12-19 16:56:30 (#3873) 2014-12-19 16:59:39 Ez a kettő is belefért volna
-
bubus66
nagyúr
válasz
pixelmester. #3865 üzenetére
Egyébként minden van bent amit írtál.
Legközelebb a hozzászólásaidban használd a "Szerkesztés" gombot légyszíves (van rá 5 perced) köszi
A Virtuális gombokat a 602 FW-ben el lehet tüntetni csak olvasni kellene egy kicsit.
Nehogy elfáradjon a kezed a görgön ezért itt van neked itt gyönyörűen porterocka mester összefoglalta, illő lenne elolvasni...
-
Solad
addikt
válasz
pixelmester. #3871 üzenetére
Ki tudod tenni widgetbe a hotspotot
-
Zotya21
senior tag
válasz
pixelmester. #3873 üzenetére
nem tudom a töltőre 1 amper van írva lehet a töltőd nem ad le annyit megkell nézni
ami mnodjuk nekem is érdekes mert a lumia 800 nál 1.2 amperes volt pedig majd fele ekkora akksija van
de van egy haverom az is panaszkodott az autós töltőre de samu s4 el annak is az volt a baja hogy rádugta de csak lasabban merült
-
törölt tag
válasz
pixelmester. #3863 üzenetére
Én mezei autós csatlakozót használok és GPS mellett is tölt a telefon.
2.3 -nál talán még nem (már nem emlékszem), de EMUI 3 -nál már kint van a legördíthető menüben a hotspot.
2.3 -tól már legördíthető a navi gombsor, 3.0 -ban pedig már variálható is. Illetve egyes 2.3 -as FW alatt is. Tehát nem veszi el a helyet. Videónál meg játéknál meg FHD -be megy ki a kép, tehát ott nem látszik. Ahogy normálisabb app -oknál.
-
Zotya21
senior tag
válasz
pixelmester. #3871 üzenetére
jah az igaz hogy elveszi a helyet de hát ez van xd
-
Zotya21
senior tag
válasz
hát talán mert ennek nagyobb az akksija és a töltőd meg nem elég erős ?
nem mindegy hány amperrel tolja neki
amúgy miért rossz a virtuál gomb ? HTC ben más ? (nem ismerem)
-
sanyee75
tag
válasz
pixelmester. #3864 üzenetére
A virtuális gomboktól én is kész voltam, lassan szokok hozzá.
Hotspot
Beállítások/Továbbiak/Megosztás és hordozható csatlakozás -
válasz
pixelmester. #3864 üzenetére
Ezen kérdésben inkább nem foglalnék állást.
Amúgy van benne, hogy pontosan hol, azt nem tudom, mert asszonypajti elvitte.
Ha jól emlékszem akkor a Beállítások/további/Internet megosztás és hotspot. -
pixelmester.
aktív tag
válasz
egyébként a térerőnéll vettem, itt tök olcsó voltó: 75.523 ft
nem akarom őket reklámozni, csak olvastam picivel feljebb, hogy van, aki edigital-nál vette. -
pixelmester.
aktív tag
válasz
Ebben a telefonban frankón nincs wifi-hotspot, vagy csak én vagyok fogyatékos???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest