- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pixelmester.
aktív tag
zene:
a gyári lejátszó, és a google zenelejátszója nem ismeri fel az ékezetes betűket. a VLC playernek ez nem okoz problémát.
de mivel a fentről lehúzható status bar (vagy, hogy hívják) világos, és a vlc és google zenelejátszók itt megejelnő widgetében a gombok szintén világosak, így némitúlzással fogalmazva, használhatatlan ez a funkció
(illetve továbbra sem értem, hogy a gyári lejátszó miért abc sorrendben listázza az egy albumon belüli számokat)
ki mit tanuácsol? -
pixelmester.
aktív tag
válasz
KKrisz751 #4078 üzenetére
köszi a részletes leírást, de mivel én csak átlagfelhasználó vagyok, ennek a fele kínai
na mindegy, már úgyis megszoktam, hogy újrarakom az app-eket, stb.én azt hittem, hogy a gyári visszaállítás is olyan, mintha legyalulnánk a jelenlegi rendszert, és újraraknánk az OS-t. legalábbis nekem nagyon így tűnt, hogy ez történik, és előző telefonomnál gyorsulás és "energiatakarékosság" volt tapasztalható. (utóbbi alatt azt értem, hogy egy összeomlott os-nél a rengeteg felesleges művelet miatt jobban merül az akksi.)
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
pixelmester. #4076 üzenetére
amúgy az emui 3.0 még hivatalosan nem is jelent meg, csak a béta verziója.
és az összefoglaló szerint 2015 elején lesz elérhető. tehát magyarul csak várnom kell, semmi wipe-ra és hasonlókra nincs szükség. ha meg összeomlik a rendszer, arra ott a gyári visszaállításbár mint írtátok, nem ugyanaz a kettő. de akkor ezt valaki fejtse ki nekem, kérném szépen tisztelettel!
egyébként továbbra sem értem, hogy mi a baj a GSM boltokban vásárolt készülékekkel. miért jobb az, amit az edigitalban, vagy a mediamarktban árulnak 40ezerrel drágábban?
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
bubus66 #4075 üzenetére
de nekem most is 2.3 van.
oké, tök jó, hogy ti kívülről fújjátok az androidot, deképzeljétek, vannak sima parasztok, az átlagfelhasználók, mint pl én. nem vagyok programozó...
és oké, hogy tök türelmesen, szájbarágósan leírtatok mindent... csak a lényeget nem, hogy ez az egész mire jó. egy 2 napos telefont miért kéne újrarakni? elég durva lenne, ha egy oprendszer 2 nap alatt összeomlana. egyébként 3-4 havonta szoktam csinálni (előző androidos telefonomnál) gyári viszaállítást, hogy zökkenőmentesen működjön.
szóval tök jó, hogy most is megcsináltam, de ugyanúgy nem történt semmi.egyébként most mindenféle programozást meg verziószámokat félretéve írtam három tök alapvető problémát, amire nem kaptam választ...
- zenelejátszó nem ismeri fel az ékezeteket... (kínai karaktere)
- zenelejátszóban nem ismeri fel ID3 alapjána számok sorrendjét
- -fb messenger visszamenőleg is magától elkezdi letölteni a képeket. -
pixelmester.
aktív tag
válasz
#86973952 #4071 üzenetére
most már mindegy.
újracsinálom az egész rendszert, csak szerintem ennek a wipe-nak semmi értelme nem volt egy 2 napos telefon esetében...amúgy a zenéknél az ékezeteket most sem tudja kezelni.
és továbbra sem értem, hogy az egy albumon bleüli számokat miért abc sorendben játsza le, miért nem epdig ID3 szerint... -
pixelmester.
aktív tag
válasz
#86973952 #4063 üzenetére
na, megcsináltam a wipe-ot úgy, ahogy kétem. ami amúgy még mindig nem tudom miben különbözik a "gyári visszaállítástól"...
csináltam előtte biztonsági mentést, szintén úgy, ahogy le volt írva az összefoglalóban. de nem engedi visszaállítani.
úgyhogy sok értelme volt ennek az egésznek -
pixelmester.
aktív tag
válasz
#86973952 #4060 üzenetére
köszi a részletes leírást... és ez milyen problémát fog megoldani?
és ez miben különbözik a beállításoknál levő "gyári visszaállítástól"?
gondolom, ha nem csinálok biztonsági mentést, akkor minden app-et tölthetek le újból, és a kezdőképernyőt is állíthatom be újból?
biztonsági mentést, hogy lehet csinálni? ami alapból benne vana beállításoknál? -
pixelmester.
aktív tag
válasz
#86973952 #4031 üzenetére
hujuj, ezt mikor kérdezted? nem láttam...
na, de most megcsináltam:
operator name: hw
country name: eu(ezt a szervízmenüt, hogy lehet amúgy egyszerűbben elérni?)
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!van amúgy még egy érdekes jelenség: a facebook messenger elkezdte visszamenőleg is letölteni a képeket, magától... (ugyebár régen csak "manuálisan" kellett lementeni a képeket, ha az ember akarta.)
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
#86973952 #4003 üzenetére
frissíteni még nem sikerült a telót, gondolom azért, mert a legfrisebb szoftver van rajta.
build-szám: P7-L10V100R001C00B133SP01(én a telefonszámokat amúgy a google-fiókban tárolom, illetve azzal szinkronizál a telefon.)
ileltve a HTC-t is 2-3 havonta teljesen újraraktam, és nem használtam semmiféle recovery-t back-upot, mindig full előlröül felépítettem a saját kis rendszeremet, szerintem, ez a legbiztosabb. -
pixelmester.
aktív tag
látom, itt többen is rá vagytok pörögve erre a Nillkin bumperra... ez mennyire van merev anyagból? néztem szilikontokos, és ugye a telefonnak van az a része, ahol a két kártyát be lehet tenni, és itt sajnos tökre lötyög a tok. a bumper ezügyben mit tud?
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
#86973952 #3988 üzenetére
Kedves porterocka és GSPLR és minden jószívű ember!
első körben szeretném mégegyszer tisztázni, hogy senkit nem szeretnék emgbántani!!!!
nem tudom mi az a B133, de úgy vettem, hogy 4.4.2 android volt rajta, és 2.3-as emui volt rajta, de ahogy a spec-eket olvasom, ez a gyári szoftver.
legelső válaszodra reagálva: teljesen bontatlan dobozban volt a készülék, a gyári fóliákkal, és minden gyári tartozékával. az előző telefonomat is "ilyen" gsm boltban vettem, és semmi gondom nem volt. A huawei-nek sincs szerintem semmi hardveres problémája.
Tudom, hogy a gyári böngésző optimalizálása nem sikerült jól, ezért a chrome-ot és a dolphine-t is letöltöttem, de azzal sem akadásmentes.Igen, ezzel a ténnyel valóban nem számoltam, hogy az akksinak kell opár hét, míg "bejáratódik". csak megijedtem, hogy a gyári hálózati töltőre dugva wifi+youtube mellett nem tölt... te power bankról igen
de ezt sem a telefon hibájának róttam fel, sejtettem, hogy arról van szó, hogy a combosabb hardver miatt nagyobb a fogyasztás, mint amennyit a töltő tölt.
és az is tény, hogy nekem irreális elvárásaim vannak egy telefon akksijával szemben, hisz 24 órában megy vagy a wifi vagy a mobilnet, és sokszor a bluetooth is be van kapcsolva a headset miatt, illetve sokat használoma waze-t, sopkat telefonálok, sokat netezek/csevegek. (játszani nem játszom) szóval valószínűleg olyan 8-10ezer mAh-s akksi lenne nekem elég egy napraaz autós töltős problémámat nem a telefonnak róttam fel, sejtettem, hogy a töltő nem elég erős ehhez a telefonhoz.
az egy évet arra értettem, hogy az előző telefonomat pont egy éve vettem, igaz a két modell között csak bő fél év van, de még sem érzem, hogy fejlődött volna valamit a technika, a számokat leszámítva...
mindent szevetve jó kis telefon, tényleg nem akartam leszólni, bocsánat, ha friss tulajként indulatos voltam
csak csalódtam, hogy nem tökéletes
de pár hibája ellenére azért szeretem. és nem véletlenül esett erre a választás, azért körbejártama témát vásárlás előtt, az már más dolog, hogy ez nem látszik rajtamhahaha
de valószínűleg egy másik telefont már kidobtam volna...viszont, amiben segíthetnétek:
a gyári zene-lejátszóban nem lehet beállítani, hogy egy albumon belül a számok sorrendje ne ABC, hanem ID3 alapján legyen? -
pixelmester.
aktív tag
Semmi gonoszsag nincs a tortenetben, csupan annyirol van szo, h ej nem vagyok ilyen nagy mokolos meater, h fozott ram, meg ilyenek...
Nekem emui 2.3 van rajta, ennyit tudok. Ez az fw133 nekem mar kinaihehe. Najo, annyit tudok, h a fw az minek a roviditese...
De amugy felreertes ne essek, tetszik a telo, szeretem. Csak picit tobbet vartam volna, igy egy ev elteltevel... -
pixelmester.
aktív tag
válasz
sanyee75 #3960 üzenetére
Ezekkel tisztaban vagyok. Csak azt nem ertem, h akkor minek eroltetik a fullHD kijelzot (ugy az egesz mobiliparban), ha amiatt megerosebb hardware kell, viszont az aramellatasr nem igen tudjak fejleszteni...
Amugy a htc sem birt ki egy napot, en nagyon intenziven hasznalom a telefonokat. Nem is ertem, amikor ilyen 2-3 napos hasznalati idoket olvasok... Ott mit jelent a hasznalat? Adattarolas?az tenyleg energiatakarekos.
De amugy ezert talaltak fel a szivargyujtos toltot meg a powerbankot. Es az is tiszta, h a fHD-nek ez az ara. Csak ugy orulnek (es szerintem sokan masok is), ha ez az akksis dolog is fejlodne. Vagy jobb lenne az optimalizalas, lasd iphone6, amiben joval kisebb akksi van. -
pixelmester.
aktív tag
az a lényeg, hogy a fullHD kijelző+wifi+youtube együtt többet fogyaszt, mint amennyit az 1 amperes gyári hálózati töltő tölt.
ugyanez kocsiban is, a jelenlegi szivargyújtós USB-s megoldás is lassabban tölt, mint amennyit mondjuk a kijelző+mobilnet+WAZE fogyaszt. de powerbank-ról már az előbb leírt navis használat mellett is tölt. Szóval majd kell vennie egy 2A-s szivargyújtós töltőt, azt csá -
pixelmester.
aktív tag
tudom, itt is említették a tesztvideóban, hogy picit szaggat a böngésző... na de, hogy ennyire?
meg picit furcsa, hogy az előző telefonom egy egy évvel korábbi termék, mégis jobb volt felhasználói élménybenpedig a Huawei szám ügyileg kétszer jobb
na de mindegy, azért látok fantáziát a P7-ben, mert cuki, elegáns, jónak tűnik a kamerája is. és ár-érték arányban is tök jó lenne, ha ezt a pár apróságot nem baszták volna el. de ez csak ilyen személyes vélemény.
szóval próbálom megszeretni, meglátjuk mennyire fogunk kijönni.
(amúgy powerbank nélkül szerintem kb használhatatlan...) -
pixelmester.
aktív tag
nagyon szép és elegáns ez a telefon, de borzalmasan lassú...
a böngészés az valami katasztrófa...
(az 1.4 GHz-es kétmagos HTC-m sokkal gyorsabb volt)
illetve ez az üveg hátlap is annyira csúszik. úgy megszoktam a matt felületű hátlapot, szerintem az tök praktikus.
De kétségtelen, gyönyörű ez a készülék. csak azt a rohadt vissza gombot miért nem tudták dedikált gombként rárakni -
pixelmester.
aktív tag
Nos, igy elso nap utan:
Gyari halozati toltore dugva is merul az akksi!!! Minimal fenyero, wifi, youtube. (Minden mas app kilove)
Azert ez gaz szerintem... -
pixelmester.
aktív tag
válasz
pixelmester. #3863 üzenetére
egyébként a térerőnéll vettem, itt tök olcsó voltó: 75.523 ft
nem akarom őket reklámozni, csak olvastam picivel feljebb, hogy van, aki edigital-nál vette. -
pixelmester.
aktív tag
válasz
pixelmester. #3863 üzenetére
Ebben a telefonban frankón nincs wifi-hotspot, vagy csak én vagyok fogyatékos???
-
pixelmester.
aktív tag
Üdv!
Pár napja a HTC-met be kellett adni szervízbe, így rendeltem egy P7-es Huawei-t. most jött meg
hát, ez a virtuális gombsor az agyamra megy...
De külsőre nagyon tetszik a telefon.
Viszont azt tapasztaltam, hogy az autós töltőre dugva is merül... (persze futott a Waze, ami azért nem egy energiatakarékos app.) Ugyanez a töltő a HTC-t simán töltötte. Valakinek van valami ötlete ezzel kapcsolatban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Konzol Screenshot
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest