- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tompie
őstag
válasz
jegenye77 #12894 üzenetére
Formázd le a kártyát SDFormatter-el ha akkor is sz*rakodik akkor én azzal a kártyával nem is biztos, hogy hozzá mernék kezdeni
-
törölt tag
válasz
jegenye77 #10591 üzenetére
Jelentkeztél a bétára? Mert azon kívül lehet (és van is) más B621. Tehát a hiba lehet a Voda FW -vel is, ha onnan jött.
Néha ilyen hiba orvosolható wipe -val. Természetesen custom recovery nélkül, ami ugye kilövi az OTA -t.
espi38:
B621 -et csak az kapja meg, aki jelentkezett (/jelentkezik) a béta tesztre. B621 egy felkészítő ROM a B805 -re, utána ajánlja fel.Vagy XDA -ról leszeded.
vzoli1987:
Kizártnak tartom, hogy általános Xposed menni fog. Az egyedi fork OS miatt nem megy, amit évek alatt sem tudtak megoldani system ui és témázó gyilkolás nélkül. Az EMUI -nak kb. semmi köze nincs már a droidhoz. Nem azért van probléma.Bár még nem próbáltam, következő hétig semmi időm nincs.
zorb:
A Huawei visszaállítja az eredeti állapotra, ha nem tetszik, de rollback még nincs. Hivatalos frissítés, nem jár garancia vesztéssel. Akkor sem, ha béta. A módosított fixáló, ha nem gyári (nem hiszem, hogy az lenne), akkor neccesebb ügy.Az unROOT sem nyom nélküli, bár kutyát nem érdekli szerintem. Észre sem fogják venni. Generál újratelepítéssel lehetne 100% -ban eltüntetni, ami ugye nem létezik bétából.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
jegenye77 #10177 üzenetére
nem véletlen javasoltam
nemrég adták hozzá a hanghívást, tényleg jól megcsinálták.
néha van egy kis késése a hangnak, de alig észrevehető.
1 évig ingyenes, utána 0.99$/év, de annyit simán megér.
(voip topikban többen írták, hogy bőven túl az 1 éven se kellett még fizetniük)vannak más voip lehetőségek is, amik ingyenesek pl egymás között és nem tudja a szolgáltató blokkolni.
voip topik, itt lehet olvasgatni.
(én 4Ft-ért hívok mobilt és 0.6Ft-ért vezetékest, szóval a fizetős voip is megéri) -
törölt tag
válasz
jegenye77 #9474 üzenetére
Nem lesz ilyen. Az egy kamu Xiaomi hírben volt. Olyan butaságok mellett, hogy ősszel már lesz Snapdragon 820, ami esélytelen, és következő év elején lesz.
theBigFace:
Mate 8 is inkább ősszel várható IFA -n. 935 -öt is nehezen hiszem, de 930 meg főleg nem lesz benne. Értelmetlen lenne, de majd kiderül. Ilyen hülyeséget nem szokott a Huawei csinálni.cehaeries:
Wipe után is nézted?Tompie:
Huawei, vagyis a Kirin a 940 -nel fog belépni igazán a felső kategóriába, tehát P9 már kiforrottabb lesz. -
törölt tag
válasz
jegenye77 #8057 üzenetére
Akkor pedig működnie kell.
Felteszed a CWM -et (gondolom 3.0 van fent?), aztán a SuperSu -s zip -et recovery -ből, és utána tudod módosítani. A binárist is frissíteni kell persze.
Bár tényleg egyszerűbb, ha felteszed a mikesa ROM az összefoglaló szerint. Abban már a hívókép is meg van növelve. Nem egér meretű.
"Amennyiben nem műküdne RootGenius -szal a ROOT, 2 lehetőség szerint járhatsz el:
- Egyik lehetőség:
Mivel az EMUI 3.0 alatt már nincs a gyári recovery -ben install zip rész, így elsőként tedd fel adb -ből a CWM recovery -t. Telepítés lejjebb, a CWM telepítése. fejezet alatt. Ezutána a SuperSu -val ROOT -olj:
0. Másold a SuperSU-v2.40.zip -et az SD -re és indítsd el a telefont CWM recovery -ben.
1. choose zip from /storage/sdcard1
2. SuperSU-v2.40.zip
3. Yes
4. Go back
5. reboot system now
6. Yes
- Másik lehetőség:
Telepíted EZT (B609 FW) a mentést, ami már ROOT -olt, mellesleg a set_immutable.list is el van távolítva. Köszönet érte mikesa -nak."Linkek az összefoglalóban.
-
törölt tag
válasz
jegenye77 #8048 üzenetére
Ezt csináld végig az összefoglalóból:
"Bootloader elindításának módja:
0. Töltsd le EZT, csomagold ki a c:/ meghajtó gyökerébe, majd kösd össze a számítógépet a telefonnal. A készüléken legyen bekapcsolva az USB hibakeresés, illetve a kapcsolati módot rakd HiSuite -ba.1. Nyisd meg a számítógépen a Start menüt
2. Beírod: cmd
Ezután megjelenik egy újabb abblak, ebben dolgozz tovább.
3. cd c:/adb
4. adb devices
Kiírja az azonosítót: Pl. 1131221321312 device
5. adb reboot bootloader
Újraindul a telefon bootloader módban, egy fehér képernyő lesz, egy kis robottal, és némi szöveggel.Zárt vagy nyitott a bootloader?:
- Locked (zárt)
- Unlocked (nyitott)Kilépés bootloader módból:
- Hosszan nyomd (kb. 10-12 másodpercig) a bekapcsoló gombot.
vagy
- Írd be a következőt (ajánlott): fastboot reboot
A készülék normál módban indul újra."NagyZL:
Nem tudom, hogy pontosan mit állítottál be?! -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
jegenye77 #7084 üzenetére
P1 szerintem nagyon előremutató volt a maga idejében. Külsőre és minőségben még mindig megállja a helyét. Az a durva, hogy újonnan még mindig 50 körül megy, használtan meg 30-40 -be. P2 viszont nekem nem tetszett.
P6 már nagyon korrekt volt kinézetben, P7 -ről nem is beszélve. Én attól tartok, hogy a P8 egy kicsit a lekerekített formavilág felé fog elmenni, ami nekem annyira nem jön be.
Az lehet, hogy 16nm a SoC, a fogyasztása is kisebb lesz, de az, hogy 100 milivel növekszik ehhez képest az akksi, az nagy butaság volt...
Én jelenleg elégedett vagyok a P7 -tel, megbízható telefon, úgyhogy ezt most kivételesen 2 évig ki fogom tartani (lassan 1 éves lesz). HA lesz D8, akkor én arra várok inkább, vagy marad a P9, esetleg más út.
-
törölt tag
válasz
jegenye77 #5537 üzenetére
A leírás még működik, csak a + dolgok kellenek bele. Meg EMUI 3.0 -nál már ennél komplexebb, másabb a navi gombsor módosítás.
MIUI v5 még megy majd ebbe az összefoglalóba, meg néhány apróság. Aztán csak utána fogok ezzel foglalkozni. Az összefoglaló most fontosabb.
Illetve közben más összefoglalókat is módosítgatok, azok meg teljesen mások, szóval kell az odafigyelés. SoC -ban is.
Szóval előreláthatólag következő hét végén meg lesz.
Mivel erre a szerkesztési módra saját magamtól jöttem rá, tehát 0 -ról épül fel, így más ütemben is tudom frissíteni. Komplexitása miatt meg nem mindegy, hogy mit írok le.
-
törölt tag
válasz
jegenye77 #5533 üzenetére
Nem. Benne van a blogomban. Sima téma szerkesztés. A .hwt téma fájl olyan mint egy .zip (gyakorlatilag az), benne egy csomó fájlal, meg kevéske paranccsal.
EMUI 3.0 rész még nincs lefrissítve, majd ha időm lesz rá, de ebből a szempontból nincs eltérés.
Szerk.:
Közvetlen link - EMUI - Saját téma szerkesztése manuálisanEMUI 3.0 -ban már több dolgot lehet módosítani, majd azokat is leírom pontosan.
-
törölt tag
válasz
jegenye77 #5484 üzenetére
Az a nagyobb verzió, huaweiblog.de -re mutató linkre irányít az is. (nem az OTA -sra) ~1.2 giga a csomagolt fájl, kibontva ~2 giga. Szokásos dload mappás másolgatás, és 3 gombossal felmegy. A nagyobbik az több fájlt tartalmaz, stabilabbnak tekinthető. Illetve pl. ROOT és egyebekhez is ajánlottabb.
-
törölt tag
válasz
jegenye77 #5479 üzenetére
Lehet a letöltésnél sérült a fájl. Ilyenkor érdemes újra leszedni.
Egyébként ajánlott a nagyobb verziót feltenni, ami fent van a huaweiblog.de link gyűjetménye alatt is (meg az összefoglaló folyamatosan frissülő linken). Itt fent van amúgy az OTA és a general verzió is.
Szerk.: Milyen hibát ír ki?
-
törölt tag
válasz
jegenye77 #5474 üzenetére
B609 már végleges, de biztos érkezni fog még rá néhány frissítés, javítás.
B602 -vel nem nagyon érdemes már foglalkozni, csak akkor, ha valaki kipróbálás szinten akarja megnézni. Mármint hogy érdemes -e áttérni 2.3 -ról. Persze ez is csak részben igaz, mert B602 és B609 között is vannak különbségek. Mint a stat bar ikon elrendezés legördítéskor.
B602 -ről mondhatni egy gombnyomással vissza lehet térni, B609 -ről ez már komolyabb művelet. Illetve B609 már javítani is képes (general verzió) az elcs...tt telefont, mint akár a B133 is.
orbit76:
Az már jó jel.Egyelőre érdemesebb a blogomba mutató linket követni, mert mostanában rengeteg a változás, és értelmetlen lenne egyből frissíteni a fejléc többi részét.
Ez kb. 1 héten belül lezárul remélhetőleg.
Szerk.:
A MIUI ROM -mal kapcsolatos infók a héten mindenképp fel fognak kerülni. Illetve néhány apróság is hamarosan. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
jegenye77 #4018 üzenetére
Azt tapasztaltam, hogy ahol van 4G a Telekomnál legalábbis, ott az kap mindent, többszöröse az internetsebesség a 3G-ének, holott elvileg nem kéne ugrásnak lennie. Ugyanazon a ponton mérve a Sony Tablettel mondjuk 3-4 Mbs-ot mértem, a P7-el 30 és 40 között. Kikapcsolt mobilnettel ellenben kijelzi a 4G-t, de beszélgetéskor általában 2G-t használ. Így csak akkor kapcsolok mobilnetet, ha kell. A 2G/3G/4G váltás automatára van állítva. Nálam ez vált be. Sőt, a wifi is aránylag sok energiát használ, amikor bekapcsolva maradt, sokkal rosszabb fogyasztást kaptam, mint mikor nem. (tétlen telefon mellett...)
-
-
törölt tag
válasz
jegenye77 #3234 üzenetére
Én nem értem, hogy egy ilyen volumenű cég (FB) hogy engedhet meg magának ilyen "zs" kategóriás szoftvert. Azt még meg tudom érteni, hogy a webes felületen időnként vannak gondok, aminek a többsége betudható a terheltségnek, de egy app -ot ennyire rosszra megcsinálni... ráadásul a frissítések nem hogy javítanának rajta, néha még rontanak is.
-
eladogeppc
veterán
válasz
jegenye77 #2398 üzenetére
Hát nekem annyira nem fontos, hogy lossless legyen
És elég hangos is ?
Tudom hogy a poweramp jó, de azért az más ha szoftveres az EQ. Hardveresen nem izzad a telefon vele.
Gondolom emiatt gyorsabban merül zene hallgatás közben.Egyébként ez az oldal adatai megfelelnek a valóságnak ? [link]
-
törölt tag
válasz
jegenye77 #2312 üzenetére
Szívesen. Egyébként önállóan talán Ő lehet az, de philoxenia jobban tudja. Én régen használtam és nem volt fent a voice, ezért gondoltam, hogy vélhetően az egyik google csomag része. Ezek szerintem jól gondoltam.
Szerintem nem bénázás, eléggé meg lettek bonyolítva a dolgok és egyre jobban integrálják bele a rendszer egyéb dolgaiba a google kiegészítőket... Arra leszek kíváncsi, hogy amikor jövőre már 20 alap programmal jönnek ki gyárilag, akkor azok mennyire fognak beleszólni más dolgokba is.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz
jegenye77 #2300 üzenetére
Két újjal oldd fel a képernyőt. Ne egyet használj. Amire kattintasz, arra kétszer kell (vagy néha 3x), hogy érzékelje, mert rábökéskor még fel is olvas. Lapozgatni is két újjal kell olyankor. Egyébként az a vakoknak és gyengén látóknak készült.Volt a kezemben ilyen P7, csak a csaj nem tudta megmondani, hogy mit nyomott meg. Szóval nálam egy kicsit tovább tartott.
-
-
szunyi777
őstag
válasz
jegenye77 #2223 üzenetére
Természetesen!
Ha jól értelmeztem xda-n, akkor mindenképpen kell neki a set_immutable.list engedélyezése..Utána működni fog..
Ma hozza a futár, Mentések, root, stb. után már próbálom is..."Jah még annyi, hogy mentést a gyári appal is csinaljak, vagy lehet vagy elég a TWRP? root előtt vagy után?"
köszi -
donjohnson
addikt
-
törölt tag
válasz
jegenye77 #2127 üzenetére
Ebben sajnos én sem tudok segíteni, mert lövésem nincs róla... XDA -n nem kerested? Eddig ahogy láttam ott aktívabb, bár lehet mostanában nem nagyon ér rá. Mert amúgy eddig tök jófej volt és segítőkész.
-----
MIUI -t egyébként már tett fel valaki? Custom ROM -ra gondolok P7 L10 -re.
-
Newlachka
őstag
válasz
jegenye77 #2125 üzenetére
plusz a TPU az hajlékony, a hard case pedig kemény
ergó az egyik hajlik a másik törik.
Személy szerint olyan helyen melózom, ahol hirtelen behatásnak lehet kitéve véletlenül.
Pl a p6 nál volt olyan nekem,hogy kiesett a kezemből egy 300gm-os éles dolog, és igen csak ráesett a kijelzőre olyan 30cm magasról.No hát a kijelzővédő az szinte átlyukadt,de a kijelző nem sérült meg.
Nem szeretem a TPU tokokat, mert akármennyire is típushoz gyártják, alapanyagából fakadóan minimálisan eláll. Viszont rugalmas.
A hard case az passzol teljes mértékben,csak erővel tudnám lefeszegetni a telefonról.
Ugye ez nem rugalmas,így máshogy reagál a behatásokra,de én ezt szeretem, úgy vagyok vele, ha elejtem vagy ráejtek valamit,akkor inkább a tokot cseréljem mint a telefon bármelyik alkatrészét. -
törölt tag
válasz
jegenye77 #2125 üzenetére
Törékenyebb, ridegebb anyag. Ami használat során repedhet. Leeséskor esetleg darabokban végzi, a telefon meg sérül. Nincs eldolgozva rendesen. Nem teljesen átlátszó. Deformálódik az anyag meleg hatására, vagy esetleg anyagában "foltosodik". Mármint ha műanyagról beszélünk.
Egyébként árulnak szilikonnak olyan tokokat is, aminek semmit köze a szilikonhoz.
Átlátszónál általában nem mindegy, hogy miből készül. Ezért jó, ha valakinek van már benne tapasztalata és le is írja, mert akkor más nem fog belemenni felesleges rendelésbe, mert ugye nem néhány nap, vagy 1 hét alatt érkezik meg.
Jó lenne, ha itthon is lenne Huawei Shop, amibe dobhatnának különböző tokokat is. Nem csak hangszórót meg power bankot. Én mondjuk simán rendelek kintről, de a legtöbb ember nem is ismeri (még az ebay -t sem, max. filmekből). Itthon meg alig van tok, ráadásul azok is durván túlárazva, mint ha iPhone 6 lenne.
(csak nagyon kevés helyen van jó áron)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest