Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
tt124307
tag
Sziasztok!
Végül a Slukkica által megosztott módszert használva telepítettem a Dirty Unicorns 6.0.1 alapú, módosított kernelű rendszert. Majdnem minden remekül működik, de van egy furcsa, bosszantó, egyértelműen reprodukálható jelenség. Hátha valaki szintén találkozott vele, tudja rá a megoldást:
Minden boot után a tablet belső hagszóróján nincs hang (hangerőt lehet tekerni fel / le, vissza is jelzi a változást). Ha bedugok egy fülhallgatót, akkor azon már van hang és ha kihúzom, akkor a következő bootig a belső hangszóró is szépen szól.
Ötlet, javaslat? Találkoztatok hasonló jelenséggel? -
tt124307
tag
válasz
TomPack #14144 üzenetére
Bocs hogy ilyet mondok, de mázlista vagy, ha eddig nem tetted tönkre. A T-Home-os Dir600-as router nagyon nagy valószínűséggel B5-ös verziójú, amiben Ralink RT5350-as chipset van és sem a gargoyle oldaláról, sem máshonnan nem igazán lehet hozzá alternatív firmware-t tölteni. Ez szerintem elég gáz, én is reménykedtem még kezdetben, hogy esetleg lesz rá openwrt, de aztán beláttam, hogy ez egy nagyon régi vas ahhoz, hogy manapság érdemben foglalkozzanak vele. Nem véletlenül van tele ezzel a routerrel minden apróhirdetés, gyakorlatilag fillérekért hozzá lehet jutni, mert a gyári szoftveren kívül mást nem tölthetsz rá, ergo meg kell elégedned a szűkös gyári funkciókkal.
-
tt124307
tag
válasz
forintuser #14090 üzenetére
Felraktam a faux kernelt, de amikor parancssorból próbálok egy mount -cifs ... -t kiadni invalid argument-et ad. A mount szintaxisával nincs probléma. Próbáltam alkalmazásból is (cifs manager illetve mount manager), mindkettő elvileg hibamentesen fut, de a mount pont alatt üres könyvtárat látok.
-
tt124307
tag
válasz
forintuser #14086 üzenetére
samba / cifs share-t szeretnék natív módon kezelni, de a stock 4.2.2-es kernelben nincs cifs támogatás, a modulok amiket találok és próbálok betölteni hibát dobnak (alapvetően a cifs.ko, az md4.ko és az nls_utf8.ko modulok kellenének).
pl. insmod: init_module 'cifs.ko' failed (Exec format error)A lényeg, hogy keresnék valami olyan kipróbált 4.2.2-es kernelt, amiben alapból van cifs támogatás vagy valami tapasztalatot, ötletet, hogy honnan / hogyan lehetne belehegeszteni a cifs támogatást.
-
tt124307
tag
válasz
belavagyokbp #13929 üzenetére
Próbáld meg ezt: PVSTAR+
-
tt124307
tag
Az általad is linkelt szürke nillkin tokom van. Fotón valóban textil hatású, de valójában, kézbe fogva kicsit "viaszos", műanyagos érzés, ami egyébként nem rossz. Minőségre szerintem az egyik legjobb tok, koszolódni sem igazán koszolódik (4 hónapja van meg és úgy néz ki, mint újkorában, pedig nem kímélem).
-
tt124307
tag
válasz
fpatrik17 #13666 üzenetére
Szerintem ebook olvasásra e-inkes ebook reader való, de ennek ellenére én is olvasok ebookot a nexus-on.
Pár dolog, amire érdemes odafigyelni:
1. A legtöbb e-inkes ebook olvasón (kindle, nook, wayteq xbook stb.) az ebook formátumokat illetve az azokban konvertált könyveket szépen fogod tudni olvasni, de a pdf olvasás tapasztalataim szerint nem egy nagy élmény, arra még a meglévő kompromisszumok mellett is alkalmasabb a tablet
2. Igen, a pdf-et érdemes valami szabványos formátumba konvertálni (pl. epub), hiszen ebben az esetben még tableten is rugalmasabban tudod olvasni az eredeti könyvet, habár ebben az esetben lesznek inkompatibilitási problémák is (pl. képeket is tartalmazó pdf állományok megjelenítése nem lesz tökéletes)
3. Ha tabletben gondolkodsz, akkor a 7" méretre nekem bejött, a 9-10" méretű tabletet már kényelmetlen fogni ahhoz hogy könyvet olvassak, habár a nexus-on a teljes oldalas pdf-ek esetén igen apró tud lenni a betű (ezen text reflow-t támogató pdf olvasók, pl. az ezpdf reader tud segíteni, de ekkor visszajutunk a konverziós kérdéskörbe).
4. Azt is vedd figyelembe, hogy tableten könyvolvasás mellett is viszonylag limitált az üzemidő, ha nem folyamatos töltés mellett használod, akkor inkább csak rövidebb könyvek, max. pár óra olvasás az, amivel kalkulálj
5. Amikor és ahol az ember szívesen olvas (persze ez nagyon egyénfüggő), vagyis sötétben, este, ágyban fekve vagy éppen szabadban, napsütésben (strandon) nem a tablet terepe, vagy kiég a szemed még alacsony fényerő mellett is, vagy nem látsz semmit a napsütésben még csutka fényerő sem.
6. Számos ingyenes és nagyon jól használható ebook reader app. létezik, ezek marketből tölthetől (pl. fbreader, cool reader, aldiko, moon+ reader stb.), ugyancsak érvényes a dolog a pdf olvasókra (én esküszöm az ezpdf readerre). Ha meg kell venni bármelyiknek a professional verzióját az sem vészes (én megtettem), egyébként sem bűn támogatni a fejlesztőket. Konvertálásra a multiplatformos és ingyenes calibre tökéletesen alkalmas, ráadásul saját könyvtárat is tudsz vele építeni, amit akár ki tudsz ajánlani az ebook olvasó alkalmazásod számára.
A lényeg: ha sokat tervezel olvasni, akkor inkább vegyél a tablet mellé egy e-inkes ebook olvasót is, lassan szinte ingyen vágják hozzád ezeket a cuccokat.
-
tt124307
tag
válasz
Stauffenberg #11731 üzenetére
-
tt124307
tag
válasz
brumi1024 #10132 üzenetére
Nálam is megvan ez a wifi-eldobásos történet. Szerintem biztos nem hardveres, illetve hátlap leszedése / visszarakása nem fogja megoldani. A tablet újraindítása eddig megoldotta, ilyenkor 1-2 nap után jelentkezik újra (vagy elképzelhető, hogy tovább is bírja). Először azt hittem, hogy az otthoni routerrel (tplink tl-1043nd + openwrt) nem szeretik egymást, de tegnapelőtt melóhelyen is előadta, pedig itt teljesen más környezet van. Fórumokon nagyon sokan panaszkodnak, de semmi használható ötlet nem volt eddig. Recovery-ből wipe-ot még nem próbáltam, az az igazság, hogy vártam arra, talán 4.2.2 alatt megoldódik, de nem (nálam a 4.1.2 kb. 10 percig volt fent és utána egyből 4.1.2-vel használtam). Jobb híján megpróbálok majd esetleg valami custom ROM-ot, ha CM alatt is csinálja, akkor passzolok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.
- Fotók, videók mobillal
- Nintendo Switch 2
- Megújult a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- FEJHALLGATÓ / FÜLHALLGATÓ / DAC beárazás
- Le Mans Ultimate
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- iPad Pro 7 M4 13" 256GB Cellular Hibátlan/2025.11.29.Apple Gar./p4219
- Apple Ipad Pro 11 M4 256GB Wifi+cellular/Apple pencil pro/Apple folio cover/Gari 2027.05.21
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- iPad Air 6 13" M2 256GB Wifi Megkímélt/2025.11.18.Apple Gar./e200
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest