- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kenwood #61988 üzenetére
nem ilyen célból, de úgy alakult, hogy húgommal együtt mienk nagyszüleim lakása, nekik viszont haszonélvezetük van rajta. ez annyiból praktikus, hogy nem tudnak olyan hülyeséget csinálni, amivel esetleg elveszítik a lakást, de én se tudok olyat, amivel kihúznám a lábuk alól.
mondjuk szerencsére nem kavarog körülöttük semmi ilyen arc, de 90 felett bármi lehet... -
koby11h
őstag
válasz
kenwood #61953 üzenetére
Abból már húsz éve is balhé lett volna... csak semmi atrocitás.
Lehetett fenyegetőnek érezni, de nagyon figyeltem, hogy sem szóban, sem tettben ez ne tükröződjön és legyen rá tanú - szomszéd nénike ott sasolt.Én a nagyon lelakottat megúsztam, a 4 év alatt 3 bérbeadással 43000-et buktam a rendőr által keresett családon rezsiben, mondjuk az akkor nekem majdnem egy havi fizu volt, de kibírtam.
-
koby11h
őstag
-
BiP
nagyúr
válasz
kenwood #61885 üzenetére
Csak csomóan azzal dobálóznak, hogy de jó nektek, tök sokat ér a ház, mennyit nőtt az értéke. De mivel nem akarjuk eladni, nem akarunk költözni, mert szeretünk itt lakni, tök mindegy, mennyit ér.
Amúgy igen, ha másikat vennénk, az is dupla lenne, szóval megint tök mindegyIgaz, a csirkemell valóban 1000felett volt már jóideje, kb. csontosat lehetett 900ért kapni jó helyen, nem filét.
(#61888) Erdei88: jaja. Nem baj az, ha tudatos a bérlő, de azért irreális se legyen már. A tudatosság nem azt jelenti, hogy megfosztom a főbérlőt a biztosítékaitól. (kaució, vész esetén bemehessen, stb). Én is azon vagyok, hogy a bérlő fizet, ezért megilletik bizonyos jogok (pl. a tulaj nem mászkál ott a tudta nélkül), de a tulajnak is joga van egyeztetett időpontban megbizonyosodni arról, hogy a tulajdonával továbbra is minden rendben.
"De gondolom, ilyen esetben vállalod, ezeknek a költségek a megtérítését, hiszen az ötletgazda Te vagy..."
Na, többek között pont az ilyen esetekre lenne jó a kaució.(#61890) kenwood: na igen, de ez közös megegyezéssel történik, nem önkényesen, hogy kizárjam a kíváncsi(nak vélt) tulajt.
De a legtutibb ezt előre tisztázni, és a szerződésben rögzíteni is. -
-
KROK640
nagyúr
-
BiP
nagyúr
válasz
kenwood #61755 üzenetére
Nem mondta, meg a feltett képeken sem látszik semmi ilyen, én sem gondolnék ez alapján arra, hogy már szét volt forrasztgatva. Ha meg a vevő ért is hozzá, (pl. ez a szakmája), jogos a felháborodása.
Mondjuk nem derült ki, hogy mekkora összegről van szó. Pl. 5e Ft, vagy 20e, esetleg több. -
BiP
nagyúr
válasz
kenwood #61735 üzenetére
Persze, senki sem kalkulált világjárvánnyal és ilyen következményekkel, ez tiszta sor.
De pl. a munkánk elvesztése miatt is érdemes tartalékot képezni, vagy hogy valaki tartós beteg lesz,stb.
Vész esetére. És bármennyire váratlan volt a járvány, a(z eredetileg más vészesetekre) félretett vésztartalék most is hasznos. -
-
Chaser
legenda
válasz
kenwood #61712 üzenetére
nekem valahogy sikerült "nagyokkal" is megértetnem, h nagyon nem érdekel mit nyomnak le a vevők 99%-ának a torkán, szerencsétlenségükre én az 1% közé tartozom, nem is volt ezzel gondom soha
Tikakukac
érdekes boltok ezek, anno vidéki kiskernél tizenéve is sikerült _mindenről_ állapotfelmérő/hibajelenség jegyzőkönyvet felvennünk ami visszajött garba, nos, nem halt bele senki, a kedves tulaj sem abba a pár percbe amíg ez elkészült és aláírta
nem véletlen vásárlok csak őstermelőtől és nagy helyi forgalommal rendelkező bolttól, az én motyómat nem pakolgatják hetekig a polcon, ők tudnak törekedni, én pedig ismerem a sikertelen törekedés ellenszerét ( :
persze mindenki csinálja ahogy akarja -
Chaser
legenda
válasz
kenwood #61675 üzenetére
nem jobb a drága hús, mert akinek nincs rá pénze nem lesz előrébb vele
van itthon bőven élelmiszer, sokkal nagyob része ment exportra mint ami itt maradt, mink' a környező országokból importáljuk a "szemetet", a jófajta' magyar termékek meg mentek ki
itt most nem piaci viszonyokról beszélgetünk, hanem egy szükségállapotról és válsághelyzetről, normál körülmények közt a banki hiteleket sem függesztik fel egy évre, most megtették
nagy eséllyel ezt is meglépik, kivételesen kellemesen csalódtam kicsiny kormányunkban, a dolgok zömét korrekten reagálták le, és ilyen döntéseknél én is erősen vakarnám a fejem
akinek van pofája ilyen helyzetből hasznot húzni, az nem ember, max genetikailag -
Chaser
legenda
válasz
kenwood #61642 üzenetére
meg is válaszoltad, mért nem jó párhuzam a csodafon és ótó' ( :
attól h én nem teszek rá fóliát semmivel nem igénytelenebb mint egy fóliás, és a 2,5 éves tok sem rosszabb semmivel egy drágábbnál, takarítani a kijelzőt és a tokot is szoktam - békeidőkben' is, nemhogy most - -
Chaser
legenda
válasz
kenwood #61632 üzenetére
tokot itt vettem valakitől pár száz ft-ért, azóta is az van
esett ez már mindenhonnan mindenhova, de újszerű az egész
előzőnél vettem tg-t, pár hét után az ágyon vagy asztalon berobbant rajta a fólia ( : na azóta semmilyen fóliát nem rakok a csodafonokra, arra 3 év után ráültem - autóba beszálláskor farzsebben volt -, kijelző betört, de egyébként nem volt karcos - előtte :d -
sáomi' note 1 és note 4 a jelenlegi
akartam most alzás kuponozáskor mi 9t-re váltani, felnéztem itt apróra, kb mind törött/repedt volt, személyesen is elég hímes tojásnak tűnt, gyorsan el is tűnt a váltási kedvem ( : -
DJGABI
addikt
válasz
kenwood #61613 üzenetére
Gorilla glasst hiába reklámozzák, anno Milestone/Defy vonalon kb jobban karcolódott mint a hagyományos kijelzők... Azóta aztán nem tudom mennyire fejlődött. Én maradtam a fóliázásnál. Kínai üvegfólia 1-2 dollár, sok vizet nem zavar. Meg mindegyik készülékre tokot is rakok. Nyilván mikor kiveszem belőle ráeszmélek hogy jé milyen vékony, meg milyen szép a hátlap meg stb... Nélküle 1 hét után tiszta karc lenne abban is biztos vagyok. Nem másnak csinálod, neked is nyilván igényed hogy normálisan nézzen ki a telefon.
Aki meg buborékosan rakja fel, meg törötten is tovább használja az szimplán igénytelen... Nem mellesleg 90%-ban azt látom: telik ifóni iksz-re, aztán ha törik a kijelző, úgy használja...
-
Tikakukac
titán
válasz
kenwood #61613 üzenetére
Ha raraksz egy foliat,akkor mar par honap utan ugy nez ki,mint a hanyas.
Mutogassak képeket a 2-3 éves "hányás" telefonjaimról?Rákívánnál azokra a hányásokra szerintem.
Más kérdés, hogy milyen helyen ebédelnék meg a felárából, mikor eladom őket, megint egy újabb kérdés, hogy amíg szenvednek a srácok az eladással, jellemzően ezeket eladom pár nap alatt, ha nem 1 nap alatt.Mindenki a magából indul ki. Igénytelen munkát mindenki tud végezni. De sohasem kötelező
-
KROK640
nagyúr
válasz
kenwood #61530 üzenetére
"Egyetlen "hibája", hogy bár még garanciális, viszont elkevertem a papírokat, ezért garancia nélkül hirdetem, viszont ha meglesznek a papírok, azt kvázi ajándékként küldöm a kártya után."
Na, ez tipikusan olyan mint amikor valahová megyek gépet telepíteni és az alaplapi ilyen-olyan driver CD/DVD, egyebek "elkallódtak". Az ilyennek a jogosítványa is elkallódik meg a személyije is???
170 ezerért egy ilyen kártyának, nem a garanciális papír az ajándék, hanem az 1 hónapos próbagarancia 100%-os visszavásárlással, minimum...Na ennek mondanám azt, hogy OK, ha működik, akkor 100K a kártyáért, és ha megvannak a garanciális papírok, akkor "ajándékba" elküldöm a maradék 70-et. (akkor legalább van rá esély h nekilát megkeresni a papírokat).
-
törölt tag
-
megott
aktív tag
válasz
kenwood #61508 üzenetére
"Hogy a te eladod hogyan reagalta volna le,az mar soha nem fog kiderulni, mert kuldtel neki egy negativ ertekelest anelkul, hogy megkerested volna a problemaddal."
Természetesen mivel én b@sztam el így visszafizettem volna a teljes postázási díjat és ezt kéretik nem mosakodásnak venni, legyen bizonyíték az összes többi értékelő!
-
BiP
nagyúr
válasz
kenwood #61379 üzenetére
Ez tök esetfüggő. Kerülhet valaki úgy kórházba, hogy pl. 40fokos láz vagy mellett vagy amikor autóbaleset után varrnak össze, nem a PH lesz az első gondolatod.
Szólt, hogy "légyszi légy türelemmel, kórház", majd lerendeződik.
Persze én is szeretem a részletes kommunikációt, a másik oldalról ugyanúgy elvárom, de közben belátó is próbálok lenni.Nyilván itt az a probléma, hogy egy csaló tök ugyanezt csinálná, tehát nincs egyértelmű jele, hogy nem kamu.
De egy normális ember is kerülhet hirtelen, váratlanul olyan helyzetbe, hogy ennyi kommunikációra futja első körben. (utólag kiderül, mi volt)
2 nap nem a világ.
Nyilván én is tűkön ülnék, de már nagyon elkényelmesedtünk, hogy 2 nap miatt farkast kiáltunk. -
Tikakukac
titán
válasz
kenwood #61379 üzenetére
Hát amikor altatásban tartanak vagy éppen minden másodpercben akarsz megdögleni, valóban a fórum meg a koszlott 5k-s vacak járna az eszemben
Mikor bent feküdtem és magamhoz tértem, azt sem tudtam mi történt az elmúlt évben, pedig ez egy 12 órás session volt csak. Szóval ennek fussunk neki megint
-
Tim82
félisten
válasz
kenwood #61328 üzenetére
Procinal pl jellemzo,hogy az elso generacios 1155-os lapok nem kaptak rendes bios frissitest,es nem viszik a 3rd gen core i procikat.
Vagy inkább elég gyakran Intel Q67 chipsetre épülő alaplapok kerültek bele ezekbe és az Intel volt szíves nem támogatni ezen chipset esetén az Ivy Bridge generáció procijait. -
-
DJGABI
addikt
válasz
kenwood #61297 üzenetére
Munkatárs tesója Pesten valami külföldi multinál dolgozik, szintén gépcsere, selejtezés volt. Valami 25k-ért olyan gépet hozott, csak néztem: 7. gen i5, 8 giga ram, 240es ssd, nyilván Win matrica rajt. De korábban hasonló speckójú laptopok is voltak, csak arról már lemaradt, magának tudott egyet venni, annyi volt a baja hogy angol kiosztású... Azt mondta bánja nem több darabot hozatott el, ment volna apróra
-
koby11h
őstag
válasz
kenwood #61304 üzenetére
Bocs ha félreérthető volt! Eltüzelni az irodai papírt, megsemmisíteni az adathordozókat - eltörni és kuka. Mindezt elolvasás nélkül. Méhbe céges papír nem mehet.
Vidéken ha csak papírral és fával tüzelsz a vegyes tüzelésű kazánban akkor hamar megbélyegeznek mint elvakult környezetvédőt!
Télen messze koszosabb este a falvak levegője a sok szeméttel tüzelő marha miatt. Kilépni alig lehet. -
KROK640
nagyúr
válasz
kenwood #61297 üzenetére
"Milliokba kerult a berendezese, de nem az a kerdes,hogy mennyiert lesz eladva,hanem, hogyan lehetne ugy megszabadulni tole,hogy ne keruljon sokba (penzben,munkaoraban)"
Na, ezt oldotta meg haverom főnöke jól : mikor bezárt a cégea főnöknek (2010), akkor közölte haverral, hogy nem is igazán tudja kifizetni, azaz a bérének csak egy részét. Erre köözölte haver h semmi gond akkor viszi az irodaberendezést, meg a számítógépet stb. A főnök belement. Az irodai Compaq V720-as monitor egyébként hozzám került és mai napig itt van a szobámban mint a ház egyetlen működő CRT monitorja, és a tartalék tartalékja. Nincs is szívem kidobni, mivel nagyon szép képe van és hibátlanul működik. A monitort azért kaptam mert segítettem havernak kipakolni az irodát, meg elvinni a berendezést.
így utólag meggondolva a főnök duplán nyert ezzel... -
KROK640
nagyúr
válasz
kenwood #61289 üzenetére
A brand PC-ben engem leginkább az zavar, hogy egyesíti a laptop/noti és az asztali gép hátrányait, azok előnye nélkül.
A legtöbb Brand PC-ben igencsak korlátozottak a VGA cserélési lehetőségei, nagyon-nagyon válogatós memóriában, általában passzív hűtésük miatt a CPU csere sem nagyon opció, maximum nagyon körültekintően, a bios válogatós, tuning kilőve. Emellett azért a legtöbbe spec táp kell, nem megy bele semmi rendes (pl volt olyan amiben L alakú tápot láttam nem is egy). Újonnan aránytalanul drágák tudásukhoz képest, és általában viszonylag erős proci, gyenge vagy integrált VGA, kevés RAM és kevés HDD kiépítésben kaphatóak. Legalábbis régebben így volt.
Egyéni szívás lehet, de pl volt olyan brand gép, amiben 2GB DDR2 volt, megkértek h bővítsem, és amikor szétszedtem akkor láttam h nem lesz elég még egy 2-est mellépattintani, mert persze hogy 4×512MB kombóba volt a 2GB. És valahogy mindnél ezt tapasztaltam h az összes memória slot tele. Az meg h némelyik milyen válogatós memória terén külön történet ...
Épp emiatt brand és nem brand gép közül, ha egyforma jók, csak akkor venném a brandot ha - árfekvéstől függően - 20-30%-al olcsóbb, normál társánál.Na van rendes asztali elemekből összerakott Athlon XP-m (ASUS A7N8X-E DLX, Athlon 1700+ @ 2200MHZ most épp de tud 2669-en is menni, 2GB RAM, GeForce 3 Ti200 128MB, 120GB HDD és ez 2003-ban lett összerakva, de mai napig pöccre indul! (2014ig napi használatban most retro "játszós" gép) Mi ez ha nem örökélet + 1 nap?
És semmi brand nincs benne. -
koby11h
őstag
válasz
kenwood #61297 üzenetére
Nevess ki, nekem hasonló felszámolás utáni munkát ajánlottak kb. 1 éve.
Hoznak gépeket, nyomtatókat, monitorokat, tv-ket, perifériákat, adathordozókat, pénztárgépet, telefonokat, faxokat - teli teherautóval. Lepakolják nálam, és szóljak ha a használhatóak rendbe vannak rakva, külön vannak válogatva, letározva és elvihetőek. Lesz ami megsemmisítendő és kazánban tüzeljem el vagy daraboljam fel és kuka. Minden le lesz írva mit hogyan várnak el, kapok hozzá kitöltendő formanyomtatványokat minden eszközhöz...
Rákérdeztem azért, hogy minden teljesen papírozva jön-e, full legális-e vagy ki tudja honnan vannak.
Mivel erre nem kaptam választ csak hümmögést, meg hogy megfizetnek, de nem kell kérdezősködni így ugrott is a dolog.
Pedig jó pénz lett volna belőle meg mondjuk sok meló vele, de alapjában megérte volna. Csak hát ugye ülni nem akar az ember fia ha arra kerül a sor. -
-
quailstorm
félisten
válasz
kenwood #61289 üzenetére
Refurbish inkább jogi, mint fizikai. Először is jelenti azt, hogy kipróbálták, hogy működik, másrészt ha van hozzá licensz, azt cserélték refurb keyre.
USA-ban biztos hogy ellenőrzik, papírozzák, van onnan gépem. Monitorcenteres gépen meg volt két W7 matrica, és az eredeti kódot tényleg deaktiválták, a refurbos meg megy a géppel.Aztán van, amikor alkatrészt is cserélnek refurbnál, de szerintem az nem a desktop PC kategória.
Többit Tika leírta. Nyilván az a jó, amelyik 2 órát ment, nekem az USA-ból való Dell-em olyan volt.
A monitorcenteres, na az sokat ment. A vásárlás óta is. -
törölt tag
válasz
kenwood #61289 üzenetére
Szerintem is bb a brand gépes témakör, az említett gépeket nettó 11400 forintért vettem kb 5 évvel ezelőtt (2gb ddr3, 250gb hdd, win7pro coa), értelemszerűen többe került a ram bővítés és az ssd bele, de nagyon megérte. Akkor még bőven a win 10-es váltás előtt voltunk, így elvileg legális win 10 pro van a gépeken, ami nekem fontos szempont volt melós gép lévén. Szoftverjog terén nem állok a helyzet magaslatán, pl most próbáltam utánajárni, hogy a 4. gen intel coa matrica nélküli gépekkel mi van ("bios-ba égetett licenc"), de fórumon nem kaptam rá választ. A bérszámfejtős gépeket is cseréltem volna, arra bőven jók lettek volna a legmagasabb órajelű 2 magos processzorral, mert alapvetően 1 szálat használ a program.
-
Tikakukac
titán
válasz
kenwood #61283 üzenetére
Most ebbe nem tudom mennyire kéne belemenni. A sztori marha bonyolult, 2 órában lehetne ecsetelni.
Veszem az alap esetet: x mennyiségű gép kijön a cégtől. Ebben van raktárban állt, konkrétan 2 óra lemezidejű, zsír új gép meg olyan is, ami terepen ment napi 12 órát a mocsokban. Ebből a kupacból lesz A, B, C, D és ezek közötti állapotúak. Te ezekből tudsz válogatni.
Ez a felújított dolog, igen, ez a neve. Vannak renew meg refurb programok, te ezekkel megint ritkán találkozol, a legtöbb gép az a fentebbi körből potyog ki az apróra és boltokba. Mivel ha eleve baja van egy gépnek, mármint elektronikai gondja, azt javítani szaktudás, pénz és idő, így a szó szoros értelmében felújított gépek nem nagyon vannak, max az aprós srácok vesznek ilyet és csinálják meg némi haszonkulcsért.
Veszel egy szép gépet, az meg is lesz kímélve. Kb. ennyi. Egyszerűen itt cserélgetni dolgokat, javítgatni meg tákolni nem éri meg. Egy bizonyos árszint felett igen... áh, de na. Mondom, ide százezer karakter is kevés. Jó gép, jó helyről, garis lesz és jó is lesz. Pont.
-
koby11h
őstag
válasz
kenwood #61283 üzenetére
Esetleg paszta, jobb esetben minden funkció tesztelése és ami nem megy csere (pl. ventik, ram, hdd), némi garancia.
Illetve régebben általában op.rendszer COA matrica, aminek a kódja használható is.
Nagyinak, vagy gyereknek nem játszós gépnek, pár fős cégnek aki nem akar sokat költeni csak irodai dolgokra használathoz... simán, de ennyi. -
törölt tag
válasz
kenwood #61283 üzenetére
Szerintem kompresszoros tisztítás és maximum pasztázás lehet az a "felújítás". Esetleg átnézik a lapot púpos kondi terén, és cserélik szükség esetén.
~5 éve vettem pegazustól 10 db fujitsu 2. gen intel gépet, egy lapon volt púpos kondi összesen (ezt a gépet cserélte), és az összes gép a mai napig hibátlanul működik. Egyet cseréltem le a közelmúltban (vásárlástól 24/7 ment "szerver"), mert 3 fázisú tápellátás miatt nem mertem 65 wattosnál nagyobb processzort belerakni (i5, 95W), így vettem egy szinte ugyanolyan 3. gen gépet apróról (4 fázisú cpu tápellátás) és raktam bele 77 wattos i5-3570-et. -
tatabike
őstag
válasz
kenwood #61248 üzenetére
Minden nap írt, hogy aznap vagy másnap utal. Én alapból bizalommal vagyok az emberek felé. A második/harmadik/sokadik érdeklödőnek meg szerintem semmi köze ahhoz, hogy én mit egyezkedek az elsővel. Lehet, hogy ezzel magamat hozom a fentiekhez hasonló helyzetbe, de én sem szeretném, hogy ha megegyezek valakivel, az meg egy harmadik féllel azt tárgyalja, hogy én most utalok-e, vagy mi van. Ha lejárt a határidő, oké, de itt nem volt határidő, állandóan az aznapról, másnapról volt szó. Annyi támpont volt, hogy bankfiókból indított utalásnál figyelembe lehet venni a banki nyitvatartást, de sima utalásnál már azt sem, mert március 2-től azonnali utalás van.
-
törölt tag
válasz
kenwood #61222 üzenetére
Valóban nem tudok folyékonyan angolul, nem is akarok tudni. Amennyit kell annyit tudok belőle, annál többhöz meg lusta vagyok. Tudom, hogy nagy érték lenne, de lusta paraszt vagyok és inkább földet kapálok. Legalábbis nyelvet illetően lusta vagyok, mert mást szívesen tanulok, de nyelvet egyáltalán nem akarok. De ha tudnék is anyanyelvi szinten, akkor is magyarul nézném a filmeket legnagyobb valószínűséggel.
Ellenben a játékok. PC-s játékot csak angolul. Nem tudom miért, de az sokkal jobban agyra áll, mint a magyar. Nem mintha sok magyar PC játék lenne, de utólagos magyarítás elég sok van, viszont angolul sokkal jobbak.
-
BiP
nagyúr
válasz
kenwood #61205 üzenetére
"Persze,ha lehuztal 20 evet angol nyelvterulten, vagy reg megvan a felsofokud, es folyamatosan hasznalod az angolt, akkor en kerek elnezest."
Itt szeretném megjegyezni, hogy a fordításhoz _magyarul_ kell kurvajól tudni. Az angol részéhez elég, ha az elég jólnál picit jobban tudsz. (itt olyanokat értek, hogy nem csak a szavakat ismered, hanem szófordulatokat, szlenget, adott szubkultúrát, utalásokat vagy pl. filmes áthallásokat, tehát megvan az a kultúrális háttered, háttérismereted, hogy elkapd a rejtett poénokat is). Tehát nyelvileg egy kb. felsőfokú szint + a háttér.
De hogy igazán jó fordítást csináljon az ember, a magyarnak kell jónak lenni, anélkül esélytelen jól átültetni, nem lesz jobb egy nyers fordításnál. -
-
Papooo
senior tag
válasz
kenwood #60771 üzenetére
Most készülök beosztást váltani.
Ugyanaz a munkahely, de más cég és beosztás (maszek lopásgátlóból állami céges irodista).
Amikor a bérről volt szó, közöltem hogy most mennyi a nettó átlagom, és onnantól egy kicsit arcukra fagyott a mosoly.
Konkrét összeget nem mondtak, de vannak sejtéseim... -
válasz
kenwood #60743 üzenetére
lehet, nem vagyok képben a mekis fizetésekkel, de abban pl biztos vagyok, hogy ott sokkal kisebb a felelősség, nem a te hátadon lesz egy komplett büfé működése.
az tiszta, hogy 600 forintos burgerből nem lehet üzletet fenntartani (vagy amiből igen, olyan burgert nem kérek), de nem hiszem hogy okos dolog üzletet arra alapozni, hátha lesz olyan hülye, aki ezres órabérért csinál mindent.
a hely egyébként egy jégcsarnok mellett van, ahol időnként rendezvény van, jönnek-mennek edzésre emberek, ilyesmi, de nem hiszem, hogy a helyinél nagyobb forgalmat vonz, szóval vagy kicsi a haszonkulcs, de akkor nem nyugis a hely, vagy nagy a haszonkulcs, de akkor összedől az egész, vagy pengeélen táncol. esetleg a metroban kapható legolcsóbb buciba teszik a legolcsóbb fagyasztott "hús"pogácsát... de majd jól letesztelem a helyet.egyébként eleve nonszensz helyzet: aki helyben lakik, az szerencsés, ha havi 120-ért tud bérelni egyszobás lakást, messzebbről meg minek járnának ide dolgozni, ha mondjuk a belvárosba is lehet több pénzért?
-
válasz
kenwood #60730 üzenetére
nagyon csodálkoznék, ha a többségük ezt így végig tudná/akarná gondolni.
és akkor egy kedves kísérlet helyi érdekű csoportban:
felhívták a figyelmét, hogy a mekiben is másfélszer ennyi a kezdő órabér, meg hogy akkor miért nem ugrik be ő ennyiért? mire közölte, hogy ő is ennyiért dolgozik, és igenis létezik a munka világában olyan, hogy alázat, majd lezárta a kommentelést. én meg mod vagyok és visszanyitottam, hogy ne unatkozzon
-
envagyok
veterán
válasz
kenwood #59183 üzenetére
Nem gúnyoskodtam, csak nem szeretem, amikor valaki tényként állít általa nem ellenőrzött dolgokat. Ha elmentél volna megnézni 50 db s5-s6-ot, és mind hibátlan lenne tesztképekkel, akkor azt mondom, igazad lehet.
A vevőre meg már nem csak én szóltam rá, hanem a modik is, hogy ezért ez nem akkora probléma amiért le kell csalózni az eladót, egyszeri jelentés helyett teleszemeteli a topikot, provokálja az eladót. Ha nem kért és kapott volna képet, akkor lenne probléma, de akkor is az övé, mivel miért nem kért. De azt is leírtam, hogy az eladónak is van sara, ha nem ért profin valamihez, arra nem helyes olyan választ adni, ami nem 100%-osan biztos (nincs beégve a kijelző--nincs)
De sajnos az átlag userek mind ilyenek. Valaki árul egy alaplapot, megkérdezem hibátlanul működik, válasz igen. Ha mondjuk az általa sosem használt 4db pcie *1 (amit az emberek többsége nem használ) foglalat közül nem megy az egyik, attól még nem csaló, mert a csalásnak bizonyítottan szándékosnak, megtévesztőnek kell lennie. De tévedett, és igen azért ahogy leírtam már, ilyen esetben én is visszavenném a telefont.
Minden esetben egy adásvétel az Eladó ÉS a Vevő felelőssége is. Mindkettő érdeke elkerülni a problémákat, és mindkettőnek tudásához mérten mindent el kell követnie, hogy azt adja/kapja, amit ígért/várt.
Ingatlan adásvételnél, is ügyvéd van, ki kell kérni a nyilvántartást, bármit állít az eladó, meg kell győződni arról, hogy tényleg az övé, és nem terheli semmi. Beraknak záradékot is fizetés előtt, nehogy más vegye meg közben, a szerkezeti átvizsgálás, szakértői vizsgálat viszont nem kötelező, de az a vevő sara. Ha megtekintett vagy meg nem tekintett állapotban átveszi, és kiderül hogy nemsokára kiborul a fal, az az ő hibája, kivéve, ha BIZONYÍTHATÓ, hogy az eladó szántszándékkal eltakarta, vagy megtévesztette TUDATOSAN a vevőt, neadjisten, még konzultált is építészeti céggel, ami utólag kiderül mondjuk, és azért hirdette meg.
Ugyanez van gépkocsiknál. Millió kereskedés beírja a hirdetésbe, hogy tévedés, elírás jogát fenntartják, innentől ha nem vagy szemfüles, rábasztál. 3 évvel öregebb, kiesik a kereke, bocs, ez van. -
envagyok
veterán
válasz
kenwood #59181 üzenetére
Visszavétel garancia nem szerepelt a hirdetésben. Nem cégtől vette, nincs elállás, visszaküldés.
A vevő kért és kapott képet a kijelzőről.
Ezután kérte a terméket, amit az eladó el is postázott neki.
Innentől jóindulat kérdése a dolog.
Persze lehet gusztustalanul zsarolni , jelenteni, de ez viszont a vevőt minősíti.
Legközelebb ha ilyen maximalista, személyesen menjen el megnézni, ne otthon üldögélve az eladóval csomagoltassa, postáztassa.
Szerintem ezt még garis cserére se fogadja el gari esetén még a gyár se.
Egy igazi beégéstől messze van, a kijelző homogenitására nincs garancia sehol, főleg mivel újan sem homogén egyik se, és főleg a kék alapszín nagyon gyorsan degradálódik az oled kijelző, ha valaki használja a telefonját, és mi másért vette volna, ez egy 2 éves készüléknél még teljesen elfogadható mérték.
Utolsó mondat:
[link] -
envagyok
veterán
válasz
kenwood #59178 üzenetére
"Tele van hibatlan,nem beegett s5-s6 teloval minden piacter"
Ááá, itt egy mindentudó vérprofi....
Gondolom mindet személyesen áttesztelted a szervizmenüvel rendesen, műszeresen is átmérve.
Megsúgom nincs (még olednél se) minden szempontból homogén hibátlan kijelző.
Ha szemre nem is látszik, műszerrel kimutatható. Tehát létezik a hiba, ha nem is látod. Erre nem megoldás az új vétele se, mert az is olyan.
Nézd a tájat a szemeddel, ha hibátlant skarsz látni, bár az se megoldás, mert a szemed is torzít, és az se 0.0000 dioptria mindenkinek, sőt a receptorok se egyformák.
Persze értem mindenki "hibátlan" telefont szeretne, de akkor boltban vásároljon újat.
A telefon eleve kényes téma. Ütik verik leejtik viszik hozzák használják hidegben melegben. Ismerős is úgy járt, hogy vett egy hibátlan telefont, utóbb kiderült, hogy az ő és az eladó gyermekei egy suliba járnak, és mielőtt a srác megvette volna, mesélték a suliban, hogy az anyjuk farzsebéből belepottyant a dolga után a budi vizébe, de gyorsan kikapták kiszárították.
Hát fúj...
A használt telefon vásárlás rizikós.
Ráadásul pont emiatt béka segge alatt vannak a használt telefon árak. A megvételkor 250000-es de még kifutóként is 150000-es telefon 60000-ért vihető szép állapotban.
Pc hardverek is hatalmasat esnek a többi használati eszközhöz képest, de szerintem a telefon abszolút listavezető.
Én ezért bár mindenki a tökéletesre vágyik, nem hiszem hogy morognék egy olyan 'beégés' esetén, ami napi használat közben nem látszik. -
quailstorm
félisten
válasz
kenwood #59175 üzenetére
Azért a kirablás, meg a teljesen működő, de enyhe esztétikai hibás készülék nem egy büntetőjogi kategória... Annyit én se adtam volna érte mint a vevő, még hibátlan kijelzővel se. De az se igaz, hogy 15k-t érne ezzel a beégéssel.
Nem hiszem hogy van infó a beégések arányáról, de kellő mennyiségű használattal statikus tartalom mellett szerintem bármelyiket be lehet égetni véglegesen.
S7-ed miért vette meg? Mert használni akarja és más baja nincs, amúgy meg olcsó volt. Esetek 99%-ban meg úgyse látja hogy be van égve. Nekem legalábbis hasonló volt.
-
quailstorm
félisten
válasz
kenwood #59171 üzenetére
Hát én nemtom, vettem már kb. annyira beégett telefont mint amin ment a hiszti csalósban, és 5 évvel később se lett sokkal rosszabb.
Mondom még a szó szerint ronggyáhasznált többtulajos i9000-em is bármikor használható, és nem az tűnik fel használat közben, hogy beégett.
-
hhenry
őstag
válasz
kenwood #59168 üzenetére
Nálunk két S8 volt az első 10 hónap után beéget,a második 2 hét múlva lesz 2 éves.
Volt olyan telefon is amit vittem eladni (ismerősé) azt mondta,hogy hibátlan eladásnál a vevő észre vett egy kezdetleges beégést mondtam,hogy így sztornó az egész és kifizetem az útiköltséget mondta,hogy engedjek el 5 ezret és kész -
koko52
nagyúr
-
Migráns
tag
válasz
kenwood #51783 üzenetére
Nem kis büszkeséggel látom azt a hirdetést! Kb.egy hete ez a gépösszerakó-brigád vett tőlem vagy 10 db vinyót,amit le is vittem nekik kocsival vidékre.Olyan nagyvonalúnak bizonyultak,hogy odaadtam nekik grátisz egy frontpanel-kijelzőt,ami hetek óta hányódott a kocsimban.....És nini: be is építették a cuccost.és most a "hülyétkapok"-ban meg is emlékeznek a gépről!
Azt írják a hirdetésben,hogy mindent visz! Örülök,hogy egy ilyen erőmű megszületéséhez hozzájárulhattam!
-
Ciccuka
veterán
válasz
kenwood #51695 üzenetére
Arctic Cooling MX-2 paszta már 10 éves itt az AMD processzoron és eddig semmi probléma vele (nyáron se).
-
koby11h
őstag
válasz
kenwood #51676 üzenetére
Aha, hajlamosak elfelejteni, hogy teszteletlen cucc pl. eladásra: tesztel, takarít, kiegészítők, hirdet, telefonál, alkudozik, segít bepakolni, magyaráz hogy de benne volt a hirdetésben hogy Win7-ig van támogatva, nem tetszett elolvasni, odafigyelni amikor háromszor elmondtam ... az mind idő és az idő pénz.
Én sem szívesen nyúlok már 4 mag 4 GB alatt semmihez, katódos monitort is kerülöm mint a leprást. -
-
-
Chaser
legenda
válasz
kenwood #50260 üzenetére
Elmaradott letezik, leginkabb a fejletlen szinonimaja, pl egy elmaradott falu, kicsit nepies, de hasznaljuk, a megvigyazott az ujkeletu tortenet sztem
Szerk:
Gyuri27
Tegnap zen 2600-ot lattam fenn 48e ft-ert, ar fix jeligere, raadasul regi motoros hirdetese, komolyan nem tudom mi jar ilyenkor a fejukben, tobb nagy boltban meg lehet venni 48e ft-ert, meg ha a szamlatol el is tekintunk az elv, es nem kell talalgatni hova szol a gar, meg azt se irta ki a hirdetesbe -
törölt tag
válasz
kenwood #50212 üzenetére
Szerintem minden felhasznált kód nyomon követhető, legyen az akár az amdrewards-os kód, akár már a tényleges játék a Uplayben (Division 2), vagy az Epic Game Launcherben (World War Z). Hiába mondja azt valaki, hogy nem volt jó a kód, ha egyszer látják az illetékesek, hogy fel van használva.
Vásárlás esetén meg ha valaki mindkét játékot kéri, akkor megkaphatja az amdrewards-os kódot, és ő maga tudja majd beváltani.
Ha meg csak az egyik játékot kéri, akkor pedig az ő Uplay-es fiókjába lesz beaktiválva (vagy az Epic Game Launcherbe World War Z esetén).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Metal topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Linux kezdőknek
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest