Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- 1 VII Japán
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Egy titkos - eSIM-es - favorit, Moto G34 5G ( ~ 100 EUR)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Honor 500-ak részletesen, minden színben
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
További 2Háj katasztrófaturizmus itt nézhető.
Van itt minden, gyerekbántalmazás (apa, éhes a hasam), nőbántalmazás, incelkedés, warez hegyek illegálisan árusítva, személyes adatok nem megfelelő tárolása, hülye nevekkel és színes animációkkal felhabosított semmi és végtelen mennyiségű Comic Sans meg ízléstelenség.
Mondjuk a házi akkutelep se semmi amit összegányolt. -
quailstorm
félisten
válasz
koby11h
üzenetére
Integrált telepítő nagy segítség, de most nem tudok jót Win 7-hez, nem vagyok képben. A Mantis.es telepítők jók voltak de azt nem frissítették az utolsó pár évben.
Szerencsére itt a telepítési nyelv mindegy, mert utólag is tudod telepíteni pár kattintással ami szükséges.archive.org-on van fenn pár, akár 2024-ig frissített is
-
quailstorm
félisten
válasz
Alusky
üzenetére
Busáknak Golfja volt és nincs gyereke.
-
quailstorm
félisten
Hát igen, már a harmadik munkahelyemen vagyok ezen jelenség miatt. Előző projecten is volt olyan, hogy nettó baromságot kért az ügyfél. Mi helyette az igazi okot, a tech debtet és elbaszást akartuk megoldani ami már amúgy is ott volt a backlogban évek óta. Drágább de végleges megoldás.
Írtam spike-ot, hogy felderítsük a darázsfészket, mielőtt belenyúlunk.
Arra nincs idő! Csak kezdjétek el és csináljátok. Kb. olyan nyomást rakott ránk mint ha release hajrá lenne. Lett is belőle 2 felmondás, pár zsákutca, egy elcseszett release és utána még 1 hónapig fixeltem azt a fost.
Aztán megint sikerült összekapni azon, hogy ami az én szakterületem, azon én másképp képzeltem el a research sorrendjét meg az implementációt (illeszkedjen már a korábban kiadott dolgokhoz az API ha már public) és sikerült megint összekapni a PO-val. Eredmény: csinálhattam meg egyedül a PO munkáját is majd felmondtam én is.
Én voltam a 17-ik ember aki ezen ügyes manager miatt mondott fel, mert egy régi motoros vezeti listán.Ész, pénz, gazdaságosság nem számít, csak a lojalitás meg a kussolás. Meg a felelősség kenegetése, hárítása.
Persze a mostani helyen se jobb egy centivel sem a helyzet, de egyelőre nem rajtam csattan.
Úgyhogy annyi a tanulság, hogy lelkiismeretesen dolgozni csak akkor szabad, ha a tiéd a project/vállalkozás. Multiban csak egy csavar vagy és ha túl jól dolgozol még szálka is lehetsz a menedzsment szemében.
-
quailstorm
félisten
válasz
frescho
üzenetére
Sajnos ez az iparban pont fordítva működik. Hiába akar a fejlesztő jól dolgozni, általában a menedzsment szabotálja. Vagy hozzá nem értésből, vagy mert a pénz az "időben leszállításon" múlik, aminek érdekében vágnak mindenen, tesztelésen, optimalizáltságon, jövőbeli bővíthetőségen. Hazugságokra épül az egész szoftveripar.
-
quailstorm
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Van fél órás videó hogy miként kell telepíteni.
Ez nem a droiddal szemben megy, mert telefonként nem használható sajnos. Ez egyrészt játék, a fejlesztők játéka, másrészt egy darabig a legolcsóbb és a legelérhetőbb Windows on ARM eszköz volt, ha ARM64-re akartál fejleszteni és kellett valamin tesztelni. Most már nem nagyon van értelme, végleg elavult.SD845-ön ezerszer jobban fut a Windows 11. Lásd a OnePlus 6T-t.
-
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
"Egy 10 éves ARM procira már milyen OS-t tudsz feltenni?"
Ez elsősorban bootloader és driver kérdés. Zárt bootloader és blob-ként terjesztett driverek mellett szopó van.
De ha van rendes Linux support, akkor sok lehetőség van. Nézd meg a OnePlus 6T-t. Win11, LineageOS, amit akarsz.
De ha már 10 éves ARM proci, még a Lumia 950 XL is elfuttatja a Windows 11 22H2-t. Most már olyan GPU drivert is kapott amivel a 32-bites x86 appokban is megy a DirectX. Sokkal több volt azokban a készülékekben mint ahol kidobták őket."de erre sajnos a világ fejlesztői kapacitása is kevés"
Nem a fejlesztői kapacitás a kevés. Zárt bootloader és nincs driver. Nem tudsz belenyúlni a legtöbb telefonba ma már és nem olyan egyszerű meghackelni sem őket. (azért a romolós korszakban is sok bootloaderzáras telefon volt, csak sokat nem ért a védelem)Hogyha neked a Qualcomm azt mondja, hogy itt egy a 4.14-es kernel Bionic-re fordítva meg ez a pakk bináris driver, akkor a fejeden is pöröghetsz akkor se lesz belőle GNU C kompatibilis Linuxod, mainline meg főleg. A libhybris nevű kínlódás megy, de ahhoz is újra kell fordítani mindent. Márpedig manapság a legtöbb beágyazott rendszert egy kész Android kernellel* kapod és csoki. Ha nem tetszik így jártál. (*ahol a standard C library nem GNU C vagy musl, hanem bionic, azt nevezzük Android kernelnek)
-
quailstorm
félisten
válasz
Pikari
üzenetére
Lakásfelújítós gépem egy Fujitsu E780, i5 M 520, 8GB RAM, SSD, Win10 x64. Határeset már az is. Windows update sokáig tart. Netezés elmegy. YouTube 1080p megy meglepő módon. Facebook nagyon lassú, de megy. Mondjuk az min nem lassú.
Összességében szükségmegoldásnak jó. Tudtam róla koszos kézzel discordon válaszolni, festéket választani, tutorialt nézni, megnézni és szerkeszteni a OneNote-om a méretekkel, beszerzési listákkal, meg hallgatni az M4 sportot.
Alapvetően döbbenet hogy egy 14 éves gép még ennyire használható volt egyáltalán. -
quailstorm
félisten
válasz
koko52
üzenetére
1-2 régebbi laptoppal még át lehet élni ilyesmit. Pl. nemrég tettem Win 11-et HP 250 G4-re (i5-5200u + Radeon M330). Ez még annyira nem is volt extra.
Viszont a Fujitsu E780 gépre a Win 10 az rázósabb volt. Évek óta jól megy viszont, úgyhogy megérte.
Még a VXL Itona vékonykliensre felhenkölni az XP SP3-at volt élmény, a két SATA vezérlővel amiből az egyikre nincs semmi kötve, de ha telepíted a drivert akkor instant kék halál. Meg az S3 Chrome integrált csodával is elbíbelődtem, de az viszonylag hamar meglett, csak két külön pakkból kellett összerakni a grafikus drivert meg a HDMI hang drivert... -
quailstorm
félisten
válasz
sh4d0w
üzenetére
Mi szoftverfejlesztők is űztük a szívatást. Egyik munkatársam kiment kávéért és nem zárta le a gépet így rögtön görény lett a háttérképe. Aztán mikor visszajött, bebeszéltük neki hogy jól figyeljen mert mindenfélét átállítottunk a gépén meg majd másnap reggel 9:30-kor (daily standup) történni fog valami, stb. stb. stb. Természetesen nem nyúltunk semmihez.
Viszont másnap mielőtt bejött volna, bekerült egy USB vevő a dokkolójába és elkezdett random arrébb menni a kurzor a szövegszerkesztőben. Félregépelni a kódolás közben. Standup helyett meg bejött a záróképernyő. Kb. 1,5 órán át tartott a szívatás mire rájött
Átnézte a feladatütemezőtől kezdve a mindent és de nem talált semmit
-
-
quailstorm
félisten
Pontosabban a MacOS hozta be a foldert, amelyet Bedő Árpád fordított magyarra és ezt a magyar fordítást vette át a Windows.
-
quailstorm
félisten
válasz
morcosharcos
üzenetére
450 G1-es a másik laptopom, az tényleg egy jól sikerült kasztni. Zbook esetén az összeszerelés jó, de iszonyat bugos. Hűtés, billentyűzet, display out, dock, USB after wake up, rengeteg display driver crash. Egy frusztráló bughalom az egész és nem csak egy embernek az irodában.
Ehhez képest a 650 G8 az hibátlan, csak nyilván gyengébb. -
quailstorm
félisten
válasz
morcosharcos
üzenetére
Siemens és leányainál van sok Lifebook, abból elég sok túl szokta élni az aktív időszakot és egy darabban megy selejtre/eladásra. HP-nál is van szórás, a Zbookok elég problémásak a milliós ár ellenére. Ahol én vagyok ott most nincs Lifebook már, leginkább HP minden, kevesebb részt Lenovo.
Horro minőség az mit jelent? Szétesik? Bugos? -
quailstorm
félisten
válasz
morcosharcos
üzenetére
Ja, a scroll, a hangszórók, tuti Lifebook. Én még nyúzom az E780-at, de nem nagy élmény már az i5 M 520, 8GB RAM és SSD mellett sem. A képen lévő meg max az LPT meg COM port miatt lehet érdekes, amúgy szemét.
-
quailstorm
félisten
Consumer HDD-k iránti kereslet is jelentősen visszaesett. Manapság már alap az SSD, nem is a 120GB. Akinek korábban az 1-2TB HDD kellett, most megoldja 512GB SSD-vel vagy 1-2TB SSD-vel és clouddal.
-
quailstorm
félisten
válasz
Alusky
üzenetére
A Samara nagyon ronda és igénytelen. Nem hátsókerekes. Nincs tuning múltja úgy, mint a kocka Ladának. Ráadásul rendszerváltás környékén jött, így mindig is egy lenézett olcsó vacak volt. 4 ütemű Wartburgot se tudom elképzelni drága nosztalgia autónak, de itthon a Dacia 1310 sem lesz az.
-
quailstorm
félisten
válasz
Trailblazer
üzenetére
Igen a Sony Trinitron tévés.
-
quailstorm
félisten
A kép valódi, fél éve volt asszem Szegeden hirdetve marketplacen, de a szöveg troll.
-
quailstorm
félisten
válasz
KROK640
üzenetére
Bőven 2014 után láttam olyan állami egészségügyben, hogy pulmonológián két fújás között próbálták lefoglalni szerencsétlen gyereket, de a gép (Sulinet P4 + XP), képtelen volt 360p-ben lejátszani egy mesevideót szaggatás nélkül.
Ami meglepőbb volt, magánklinikán recepción XP-s gép 2020 után, ahol kisasszony faszbukkozott ha ráért. A figyelmeztetőcsíkos Chrome böngésző nem zavarta különösebben. Úgyhogy nem csak pénzkérdés.
-
quailstorm
félisten
válasz
Alusky
üzenetére
Ha valakinek 1 magos Netburst kell, amiben van CMPXCHG16B meg NX bit, akkor ezt kell venni, nincs mese. De ez pár retros (külföldi) YouTuberen meg néhány elvadult gyűjtőn kívül senkit sem érdekel.
Amúgy igen, a lap+proci kombón kívül a többi az nagyon budget kategória.
-
quailstorm
félisten
válasz
Trailblazer
üzenetére
Pláne, hogy ez csak egy hamis kínai szemét: [link].
2-3 ezer Forintot ér kb. -
-
quailstorm
félisten
Azaz, ezt a spirálzsinórosat adtam kölcsön haveromnak. Annyiban lehet hibridnek nevezni, hogy mecha capek vannak egy sima gumidómoson, de attól még gagyi marad.
Egy KPT-102-t már elvittek volna 10k-ért. De az tényleg mecha.
-
quailstorm
félisten
Van ilyen billentyűm, de neten is lehet róla olvasni: [link]
Monterey gumidómos Alps kompatibilis kupakokkal. Jelen állapotában kb. nem ér semmit.Ami retro gumidómosért láttam pénzt adni embereket (de az is 5k környéke), az a 2kg-os fém hátlapos CompaQ volt. Olyanom is van (RT235), na az tényleg mindenálló és jó használni mai napig. Szüleim Skylake gépébe van dugva jelenleg. Meg az nem öregszik annyira csúnyán mint a Monterey, még akkor sem ha sok napot kap.
-
quailstorm
félisten
Most vett ilyen telót munkatársam, igen a zsanérról van szó. Ha elkoszolódik, akkor nem nyílik ki teljesen. De ez a munkatársam esetében ilyen max 2 fokot jelent a teljes nyitáshoz képest. Ami a képen van, az eléggé romos állapotban van. A VLC alatt a fekete folt gyanúsan be is van törve.
180-200 körül már lehet kapni használtat, ami nem borzalmas, szóval ez 150k-ért nagyon sok.
-
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
válasz
üzenetére
M185 a legrosszabb egér, amit valaha használtam (meg az M180), eszedbe ne legyen kipróbálni. Pontatlan, halál idegesítő, nekem a formája is fájdalmat okozott.
Most lett 5 éves a G102IC-m, annyi baja van, hogy elkoszoltam a scrollt így nem mindig találja elsőre a lefele irányt. Pedig én aztán elég sokat használom szintén.
-
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
S6 akkuja sem volt már cserélhető, sőt, egyenesen rémálom. Ha levetted a hátlapot, ami még könnyű, akkor már látod az akkut. Akkor jön az, hogy 13 csavar ki, négy saroknál ragasztó ki, kijelző ki, és akkor már ki is tudod cserélni az akkut.
Ahhoz képest a sokat szidott J3 2017 akkucseréje faék egyszerű. Kijelző le, akku cserél, kijelző fel, szevasz.
-
-
quailstorm
félisten
Levélnek a tartalmára könnyebb utólag hivatkozni, mint a telefonbeszélgetésre, amit nem szabad fölvenni.
-
quailstorm
félisten
De ez nem Samsung.
Hamasos-ra nekem sincs ötletem, de valami a kijelző épségével lesz. -
quailstorm
félisten
Van róla fideó a jutun.
Szerintem is külső DAC lesz, mert 1xxx szériában már nincs analóg DAC. Utoljára a Maxwell 2.0-ban volt (9xx).
-
quailstorm
félisten
válasz
Chaser
üzenetére
Majd átnevezem a GTA III és a FIFA 2006 parancsikonját
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Valószerűtlen, hogy abban a házban 12k-ért ennél frissebb játék futtatására alkalmas bármit találjál.
#85869 koby11h : hát ha nincs szerencséd, akkor Intel Extreme Graphics 2 vagy S3 Chrome. Ha van szerencséd, akkor Radeon 9600SE.
Itt az enyém amúgy. Abit GeForce 3 Ti200 van benne.
-
quailstorm
félisten
válasz
Armagedown
üzenetére
Yoooo, ilyen GABA házban van a Prescott P4-em. Ez olyan merev, hogy ránézel és elhajlik. Ha véletlen arrébb mered tenni, akkor hosszában megcsavarodik elég látványosan.
-
quailstorm
félisten
Valószínűleg úgy, hogy covidos a műszakija. Azaz nincs neki.
-
quailstorm
félisten
válasz
fatpingvin
üzenetére
Hidd el, hogy nem. Ha a 9 gombos buta, vagy nem buta telefon egy SE G502, W810, vagy Nokia N95 8GB, akkor nem jobb, a gumis semmiképp, a másik talán.
Gumis mini BT billentyű, N900, N95 8GB, F(x)tec Pro1 tulajként talán már fogtam ilyeneket eleget az elmúlt évtizedben, hogy el tudjam dönteni.
Azon a gumison kb. másodpercenként egyet ha tudsz nyomni, annyira szar. -
quailstorm
félisten
válasz
fatpingvin
üzenetére
Mindkét linkeltet próbáltam, a Wireless meg is van, kábelest 10" tablettel próbáltam (nagyobb tokban volt).
Használhatatlan katasztrófa mindkettő, 3 szónál többet nem akarnál rajta legépelni. Nem egy Nokia N900 szint.
Egyébként az a Bluetoothos annyira régi, hogy még anno a Nokia N95 8GB-tal kezdtem el használni, és rajta van a dobozán meg a CD-jén az S60v3 támogatás is. De a legnagyobb gond a nyomáspont nélküli gumi gombok. Lassabban haladsz rajta, mint az N95-ön pötyögni. NES emulátorhoz még elment éppen.
-
quailstorm
félisten
válasz
fatpingvin
üzenetére
Ezért fáj kicsit az f(x)tec Pro1-re kidobott pénz, mert az sajnos Android, ami nem nagyon tud még fektetett módot sem.
-
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
Pistike ROM is lehet jobb, mint a gyári, még CM időkben is rengeteg telefonra csak olyan volt.
nyilván biztonsági frissítést nem lehet elvárni, de már annak is örültünk ha pár API verzióval újabb, mint az utolsó gyári, és stabil meg elég gyors.Főleg az elején volt nagyon gáz. Egy HTC Desire lazán futtatta a KitKatet Pistike edition, de gyárilag megrekedt 2.2-n. De voltak 2.1-en rekedt készülékek is.
SGS1-re is akár 6 is van Pistike edition, de szerintem 4.4 fölé nem érdemes menni, mert lassú lesz. A gyárinál meg kb. bármi jobb
RFS epic fail volt. -
quailstorm
félisten
Jaja, nekem is azért lett AUX-os véve anno. Ilyen.
Kazetta szétment benne, CD szerencsére nem tálcás, nincs ékszíj.Azokat a színes villogó kijelzős műanyag szörnyűségeket én sem tartom sokra. A Sony amit linkeltél, vagy az én Phillipsem, az még így 2021-ben sem szekunder szégyen.
Viszont a VFD kijelzős színes szagos műanyag ufók nem öregedtek szépen. -
quailstorm
félisten
Igen, ezek az utolsó AGP-s kártyák, bár ez így nem teljesen igaz.
A 7800GS tényleg AGP-s nVidia videokártya, kb. az lehet az utolsó.ATi oldaláról lövésem sincs mi az utolsó, talán az X850 az.
7950GT AGP az PCI-E fordítóchipes. De már a 6600GT is az volt.
ATi meg már az X800 idején is fordítóchipezett, újabbaknál meg pláne. De a HD3850, meg HD4670 AGP is inkább a HIS meg a Sapphire érdeme, mintsem az ATi-é.
Bár tény, hogy a hozzájuk való AGP hotfix driver az AMD oldaláról tölthető le. -
quailstorm
félisten
Teljes mértékben megrendezett, volt olyan játékos, aki a maradj talponban jól szerepelt, itt meg nem. (most idézni nem tudok melyik, én is kommentek között olvastam)
Annak a célja bont ez a megbotránkoztatás, akinek nem esik le, hogy kamu.Amúgy ott az igazi játékos az nem az, aki bután válaszol, hanem akinek ki kell találni mi lesz a rossz válasz.
-
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
válasz
KROK640
üzenetére
Bányászozol itt nagyon, de közben globális chiphiány van.
Nem RTX3xxx-ből. Nem Ryzen-ből. STM32-ből is*. A bányászat csak egy plusz faktor, chiphiány nélkül lehet még ki is bírta volna a piac.
*Megjelent ipari automatizációs terméket kell áttervezni másik chipszériára, mert nincs.
-
quailstorm
félisten
válasz
qnadam
üzenetére
Van egy olyan passzus a felhasználói licencszerződésben, hogy ha nem tudnak belőled bevételt csinálni, akkor ki leszel bannolva. "YouTube may terminate your access. Or your Google account’s access to all or part of the Service if YouTube believes, in its sole discretion, that provision of the Service to you is no longer commercially viable."
De ez nincs megerősítve, hogy azt jelenti, hogy YT adblock = bannnn. Elég nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy nem ezt jelenti.
-
quailstorm
félisten
Lófogás: Hibás DDR3 Samsung 1x 8GB DDR3-1333 Rdimm memória ram
Kihasználatlanság miatt eladó a képeken látható memória.
A memória sajnos nem ad képet, ezért én nem tudom használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Assetto Corsa Rally
- LEGO klub
- sziku69: Szólánc.
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Linux Mint
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Prémium minőségi Érintős Laptop Ultrabook 13,5" -65% i5-7300 8/256 Tűéles Retina
- Garmin Fenix 6X Pro
- AMD Ryzen 7 5800X3D + ASUS ROG STRIX B550-A + Corsair DOMINATOR PLATINUM 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz
- Bluetti AC70 1000W Power Station
- Erős gamer PC Ryzen 7 5800X / RX 6900 XT / Asus Prime B450-Plus / Jonsbo MOD 3 550 000 Ft
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 512GB 5500M macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT OC 8GB CHIEFTEC Libra 600W
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. HP EliteBook 840 G11 üzleti prémium laptop számlával és garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3441, 92% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Átnézte a feladatütemezőtől kezdve a mindent és de nem talált semmit

![[kép] [kép]](http://cdn.rios.hu/dl/upc/2023-11/05/346181_ul7oeo2t9hyngjmo_focus_1.jpg/800)
![[kép] [kép]](http://cdn.rios.hu/dl/upc/2023-11/05/346181_vu3j0fdscpqjhltb_focus_2.jpg/800)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)