- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BiP
nagyúr
válasz
weiss #121686 üzenetére
Pont ezen gondolkodtam. Egy ügyvédi iroda alkalmazottjaként simán el tudom képzelni, hogy csak ennyit kap.
De ha saját praxisa van, látva, hogy egy szaros adás-vételiért vagy tanácsadásért is mennyit elkérnek az ügyvédek/jogászok, csodálkoznék, ha nem tartja elképzelhetőnek az 1m-t. -
koby11h
őstag
válasz
weiss #118972 üzenetére
Üdülőövezet, és rengeteg quad. Hajnali kettőkor JBL bömböl a hátul ülő kezében, az elől ülőnek pedig épp görcsöt kap a keze a gázon, mert össze vissza rángatja, bőgeti.
Ezek hárman voltak, három quad és fél órán át mászkáltak a környéken.
Legalább 4 nyelven hangzott el "Menj a jó...." kezdetű mondat és repült egy sörösüveg is az egyik ablakból. És ez minden este program volt ott más-más quadokkal, motorokkal.
Nagyon szívesen vinnék ilyen helyekre paintball puskát vagy airsoftot. -
válasz
weiss #118972 üzenetére
ON : Ez meg a WTF
@weiss : Van szabvány, annak megfelelnek, hiszen kaptak típusbizonyítványt...
-
válasz
weiss #118030 üzenetére
Én 15 éves koromtól dolgozok. Ösztöndíj?
Ilyen pár száz Ft-okat adtak az ezredforduló körül. Nem vetett fel a pénz, még így sem. És az első lakásomnak kb. az önereje se lett volna meg, ha az amúgy nem rossz fizumból kell megoldani.
@tsiga18 : Pár hónapot voltam soron, pont elég volt
@Alusky : És majd csodálkozik, amikor kimegy a madár megnézni, és kifogásolja, hogy nem ott van, ahol mondta
-
opr
nagyúr
válasz
weiss #118034 üzenetére
Igen, sokszor van ilyen, hogy nem is tudja az ember, mennyire szerencses.
Nekem ez akkor jott szembe, amikor Kinaba mentem uzleti utra. Azota sok dolog van, amit nagyon tudok ertekelni, ami addig trivialisnak tunt.Nem (csak) az volt benne a nagy lehetoseg, hogy mennyit kaptal erte. De amugy az is. Egy havi fizubol C55? Lehetetlen volt ez mifelenk. Ket havi fizubol talan, maradekot meg kipotoltak a szulok.
De akkor se a penz a legfontosabb lenyeg, hanem: az volt benne az igazan nagy lehetoseg, hogy 11 evesen:
a) volt a kezdben tobb penz egyben, mint amennyibe egy fagyi kerul
b) megtanultad a munka es a penz lenyeget, erteket es ertelmet
c) elkezdett kialakulni a penzugyi kulturadAz meg, hogy 30 fokban aszalodtal... Hat, jah. Le se szartuk volna. Bejottel volna a kis falunkba egy ilyen ajanlattal, hogy 11 eves kortol lehet menni minden nyaron, nyari szunetben vegig melozni, es megkapod erte rendesen a minimalbert, szerintem konkretan tomegverekedes lett volna belole, hogy ki menjen. Olyan, amibe jo esellyel a szulok is beszallnak. Olyan siman tarthattal volna egy kis mini ehezok viadalat, hogy ihaj.
Illetve, szerinted a tuzepen meg az epitkezesen legkondi alatt dolgoztunk, kenyelemben?
Kihagytam, volt meg masik nyari melom: Helyi peksegnek kellett meggyet magozni... Ahol vegul a beigert penz (minimalber fele oradij) kb felet kaptuk meg, mert nem volt meg a szerintuk elvarhato mennyiseg. A szerintuk elvarhato mennyiseg az az volt, hogy a fele a magozogepnek... Siman, kezzel. Persze ezt elore nem mondtak el, nyilvan mert kulonben a kutya nem ment volna. Meg jo, hogy az volt a megallapodas, hogy heti 3 nap es utana fizu, igy idoben kiderult, hogy szo szerint a semmiert rohadunk meg ott is a nap alatt. Yapp, meg az arnyekba se ulhettunk, mert ugy "nem latod jol a meggyet, hogy szep-e".
-
opr
nagyúr
válasz
weiss #118030 üzenetére
"11-12 éves korom óta végigdolgoztam a nyarakat nagyapám/nagybátyám földjein annyiért, amit másnak is fizetett."
Hallod, egy 70 eves kivenhedt perverz merokanallal lemutott petyhedt farkaval csapkodva is olni tudtam volna egy ilyen lehetosegert... Meg korulottem MINDENKI, akit csak ismerek.Ez valami akkora elony, te jo eg, hogy azt el se tudom mondani. Ha mas nem, azert, mert ennyi idosen mar kapasbol megtanulsz csomo olyan lecket, amit mas 25 korul kezd el. Plusz 11 eves korodtol minden nyaron normalis fizuert dolgozni. Aztakurva. En meg 16 evesen tudtam a 2 honapbol egyet dolgozni, tuzepen, kacsintos bejelentessel, minimalber alatt, es ennek is ugy orulhettem, hogy a seggem a foldhoz verem, masnak ennyi se volt, ehhez is olyan kapcsolatok kellettek, hogy a haver faterjanak a haverja tudta, kinek kell venni egy micsodat a sarki kocsmaban, hogy utana "hatarozott kezfogassal" mondjad mit akarsz, es ha mazlid van es jo kedve van, par hetre mehetsz. Ezen felul epitkezesen segedmunkaztunk, egy hetet sikerult intezni, szinten kacsintos bejelentessel, minimalber feleert kb. Es ez nem 11, hanem 16-17 evesen.
Arra eleg volt, hogy tudjunk venni buszjegyet es belogni a szobozloi strandra (haver ott dolgozott - mert a faterja is ott melozott, szoval meg tudta oldani - es kinyitotta az egyik oldalso ajtot), aztan bent egyunk egy fagyit (1 gomb araert ket nagy gomb, mert ismertuk a fagyis lanyt is
), de ennyi, nyar vegere el is ment. Es mindegy, hogy szenvedtunk, nem volt mas melo, eselytelen volt a dolog. Aztan egyetem mellett meloztunk, ki mit tudott mikor, de az is pont arra volt eleg, hogy ki tudjuk egesziteni a szuloi hozzajarulast annyira, a kolit, berletet, kajat, piat (soha nem barpultbol ittunk, az egy elerhetetlen alom kategoriaja volt anyagilag kb mindenkinek) ki tudjuk fizetni. Felrerakni eselytelen volt. Meg persze egyetemistakent egymas utan ket nyarra sikerult melot talalni, az mar jobb volt. Igaz, az egyiket elbasztam arra, hogy eletemben egyszer es sajnos utoljara elmenjunk 7-en, barati korrel olaszba. Lehet mondani, hogy "na latod, erre ment el a penz", csak ez nem feltetlen igaz, rohadtul nem ezen mult, hogy legyen haz vagy ne legyen.
Ha nem lett volna semmi elet, nem jarok el sehova, mindent felrerakok, amit csak felre tudok, akkor talan, talan osszejott volna annyi, hogy 30 eves koromra egy kezdo panel kezdoreszletet lerakjam. De igazabol nem hiszem, nem jon ki a matek meg ugy sem. -
BiP
nagyúr
válasz
weiss #118030 üzenetére
+ 11-12 éves korom óta végigdolgoztam a nyarakat nagyapám/nagybátyám földjein annyiért, amit másnak is fizetett. ... Nem tudom ez mennyire kiemelkedő bevétel...
Szerintem az. 11-12 évesen rendes fizut kapni a munkádért nagyon nem rossz. Szerencsés voltál, hogy volt ilyen lehetőséged. (nyilván, ezzel élni is kellett, és bele is kellett tenni az energiát, bandázhattál is volna a téren a haverokkal)#118031 KROK640 : Akkor is, ha csak az egy Debreceni panel.
"CSAK".
Azért k nagy előny, ha kapsz egy pecót, (akár egy panel), és nem kell aggódnod a lakhatás miatt. Nem kell kiadni havi súlyos pénzeket a lakhatás miatt, hitel miatt, minden, amit keresel, felélheted/félrerakhatod, gyűjthetsz ezerrel.
És egy saját lakás -főleg pályakezdőként- kurva nagy stresszt levesz a válladról. Hogy nem azért dolgozol, hogy lakhass valahol. Meg ha bármi történik, haza tudsz menni. (pl. ha megszűnik a munkahelyed, akkor nem mindegy, hogy holnaptól kell új meló, mert drága az albi/hitel vagy van pár hónapod találni valamit, mert addig is van egy biztos hely lakni).
Sőt, ha meg azt nézem, ma már egy debreceni panel is tuti megvan 30-40milla. -
-
-
opr
nagyúr
válasz
weiss #117999 üzenetére
Így nézve? Abszolút. Ment volna ugyan ez 20-25 éves korodra? Merthogy onnan indult a vita, hogy az volt a normális, és a mai fiataloknak biztos azért nem az, mert sokat buliznak meg büdös nekik a munka.
35 évesen persze. Az a mostani ha nem is átlag, de elérhető teljesítmény, ha valaki ésszel csinálja. És pont erről van szó, hogy ez egy kurva nagy gond.
-
KROK640
nagyúr
válasz
weiss #117985 üzenetére
Mikor ilyeneket olvasok, akkor (saját tehermentes kertesházzal, és hatszámjegyű tartalékkal írom) rájövök, hogy van egy másik Magyarország is. Nem csak az, ahol én élek, és a barátaim, hanem egy másik, sokkal jobb Magyarország is. Jó lenne egyszer elköltözni oda, és onnan beszámolni arról, hogy az élet messze nem olyan nehéz mint sokan hiszik
-
válasz
weiss #117989 üzenetére
Én is ezt mondtam
@frescho : "Az igényszinted legalább annyit, ha nem többet emelkedett, mint a reáljövedelem."
Meg a lehetőségek, meg hogy az ember már tudja, hogy nem az orbitális szívás az egyetlen út."Akkor ugyanez a banda más fajta támogatást ígérgetett és lökte meg az árakat. Nem igaz, hogy nem tanultak (tanultunk) belőle."
Itthon a szívás politikafüggetlen kbValami úgyis akadályozza az embert.
" Annyira megszüntették a szabályozást és ellenőrzést, hogy bárki összelapátolhat egy házat. "
Viszont építkezésen meg drákói szigor dokumentálásra, stb. Hogy családilag építsen valaki, az nekem úgy tűnik, hogy kizárt. Meg ha dolgoznak, akkor azért nem nagyon fog menni. -
opr
nagyúr
válasz
weiss #117985 üzenetére
Amúgy, kicsit jobban belegondolva... Azt amúgy érzed, hogy az, hogy 35 évesen sikerült venned egy picike kezdő lakást, és erre még (amúgy joggal) büszke is vagy és követendő példának tekinted, illetve egy olyan eredménynek, ami nem triviális, konkrétan pontosan azt támasztja alá, amit itt hcl-el meg krok-al mondunk?
Szóval így jobban belegondolva, köszi szépen, hogy saját példáddal segítettél megerősíteni azt, amit mondunk.
-
szebe
addikt
válasz
weiss #117981 üzenetére
Biztos kacsalábon forgó palotát szeretnék, de 40 m2-be inkább nem szülnék (mármint nem én, hanem az asszony, na).
A lépcsőházban hirdetnek egy lakást, 40 millió a felújított 50 m2 két szoba, és a lakótelep hasonló hirdetésekkel van tele. Semmi extra, a vasútállomás 5-10 perc laza sétára. Lakható méretű újépítésű 60-65 milliótól. Fényes kilátások. -
BiP
nagyúr
válasz
weiss #117988 üzenetére
ha tudod előre, mekkora fog kelleni.
Azért 30-35 évesen, főleg, ha már párja/felesége van az embernek, akkor azért addigra csak megvannak a hosszútávú tervek...
Persze, nem mindenki szerencsés hogy addigra feleség, közös terv is van, tehát más úgy tervezni/venni, mint egyedül.
Egyedül nem gyakran vesz magának 2szintes családi házat az ember, hogy majd csek lesz bele egy asszony meg gyerekek -
-
BiP
nagyúr
válasz
weiss #117981 üzenetére
Ha kicsi lesz, el kell adni, venni nagyobbat
Na ez az, amit sose csinálnék. Milliókat lehet bukni egy-egy váltáson. (Én legalábbis sose voltam ebben jó).
Meg ahogy szaladnak az ingatlanárak, jobban megéri a jövőbeni tervek szerint venni, mert egyre drágább a nagyobba költözés.
Úgy értem, most veszel kis lakást, mert a nagyobb 10millával több.
5 év múlva költöznél, na, akkor meg már plusz 15be kerül átköltözni.Nem beszélve a vétel eladás miatti huza-vona, stressz, lutri, macera a kóltözéssel,stb.
-
-
opr
nagyúr
válasz
weiss #117979 üzenetére
35 milláért olyan lakást, ami jó helyen van és van is értelme szülni bele, biztos nem kapsz. 50 minimum, inkább 60 az a 30.
Bulikázós legénylakást lehet 35 milláért kapni, aztán lehet is azonnali jelleggel még minimum 5 millát ráborítani. De most rohadtul nem erről a kategóriáról van szó, hanem arról, amibe lehet családot alapítani. Merthogy ezek a cúnya fiatalok nem is szülnek valamiért, de ki tudja miért, ugye. Biztos nem akarnak... Faszt nem, minden haverom akart gyereket. Külön vicc, hogy én voltam az egyetlen, aki eredetileg nem akart, aztán végül nekem lett a leghamarabb. -
F.E.K..
senior tag
válasz
weiss #117826 üzenetére
Nem egészen... Megvédeni magad bárhol jogod van... (Viszont ez csak egy ideje van így... Bármilyen fura is).
"Mindenkinek joga van törvényben meghatározottak szerint a személye, illetve a tulajdona ellen intézett, vagy az ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához."
De erről alapvetően ezek a paragrafusok rendelkeznek ezekről, ha valaki beleásná magát
:
Megelőző jogos védelem - Btk. 21. §.
Jogos védelem Btk. 22. §.(A kettő NEM ugyanaz!)
Persze hipp-hopp bele lehet csúszni mondjuk egy "Kölcsönös és egyidejű a támadás"-ba, esetleg egy jó kis megtorlásba, stb...
-
KROK640
nagyúr
válasz
weiss #111866 üzenetére
és #111862 hcl :
A bank utólag értesített ki, mint írtam is, 8-án vették le a pénzt, és 12-én már értesítettek is róla. Utánajártam, elméletileg törvényes, még ha nem is etikus ami történt. A pénzem visszaszerzésére egyébként nulla esélyem van.
A "poén" egyébként az, hogy pont 12-én vettem észre, hogy mi történt, addig se a banki appomba nem léptem be, se a kártyát nem használtam. (mivel egy másikat használtam, totál másik banktól, másik számlához). A Fene se gondolta, hogy csak úgy ilyen megtörténhet. Igen drága tanulópénz volt, de még mindig jobban jártam mint após. -
BiP
nagyúr
válasz
weiss #110102 üzenetére
Arra akartam rávilágítani: Ha egy valaki (kolléga, bárki) szavakkal fel tudja cseszni az agyadat, akkor egy szakértő pszichológus, pszichiáter stb. szavakkal, beszélgetéssekkel ugyanúgy rá tud világítani dolgokra, változtatni a szemléleteden, stb. amivel tudsz változtatni a hozzáállásodon. Új életszemléletet, megközelítést tud adni.
Ha racionalitásnál maradunk: (beszélgetéseken keresztül) Megtanít arra, hogyan kezeld a hülyéket.
Néha meg az is elég, ha van valaki, akinek elpanaszolhatod magad, kiöntsd a frusztrációdat, levezesd a dühödet.
Ne felejtsd el: neki ez a szakmája, ért hozzá. És olyan dolgokat, módszereket tudhat, amiről mi kívülállóként, laikusként nem is gondolnánk, hogy működhet. (mi meg máshoz értünk).
-
-
Cs1csó
titán
válasz
weiss #110068 üzenetére
2 módon:
1. BESZÉLGETÉS, kibeszélheted a feszültséged, meghallgat már ez sokszor segít (főleg ha nincs kinek elmondani és csak gyűlik) hiszen "kibeszéled" magadból (a különböző szituációkra megpróbál valamilyen tanácsot adni, hogy kezeld)
2. gyógyszert is írhat fel: szorongásoldó, nyugtatóRengeteg mentális zavar simán kémiai folyamatok módosításával orvosolható. (nem úgy értem, hogy egy adag extasy és már vidám vagy, hanem lehet nem működik a szervezeted megfelelően pár kémiai folyamat nem megfelelő pl. kevesebb szerotonin termelődik (tehát "rosszul" működik a szervezeted) és segít az optimális szint elérésében
Ezek a kémiai folyamatok átlag embernél is simán tetten érhetőek: amikor nagyon éhes vagyok ingerlékenyebb leszek, feszültebb -------> eszek ------> megnyugszom.
Nem ördögtől valóak ezek a szerek, csak ellenőrzött körülmények között, rendszeres kontroll mellett kell alkalmazni.
Megjegyzem életmódváltás is segíthet pl. a testedzés vagy módosított étrend. Vagy esetleg drasztikusabb: másik munkahely, munkakör (kisebb stressz, kevesebb idióta emberrel legyen interakció stb.) -
-
Alusky
senior tag
válasz
weiss #109731 üzenetére
Valószínű nem is érzékeli. Be kéne vezetni minden oldalon kötelezőre amit pár USA fórumnál láttam, hogy helyi mese mondókáját elkezdi és be kell fejezned, majd visszafele leírnod helyesen. Fürge róka lábak, surranó kis árnyak, hipp-hopp jön:
kuv
Cifrábbaknál a szereplő családtagjának nevét kellett vagy annak a névnek minden betűjénél egy ABC sorrendel odébb lévő betűt leírni. Az ugye WÚL lenne nálunk vagy LÚW. Vagy, hát a Karak nem, mert az visszafele is ugyanaz.
Aki nem tudta az bukó, mehet aszfaltozni. Hátránya, hogy van mikor két napig nem érkezik új komment. -
BiP
nagyúr
Nyilván gyanúsnak tűnne normál esetben, pár hónapja nekem is villogott volna a piros villogó, de jelen helyzetben szerintem van rá teljesen normális, elfogadható indok.
(de mondjuk az sincs jobb helyzetben, aki egy 1000fős zsákfaluban lakik. Mondjuk ott Foxpost sincs)
Nekem speciel pont az van a legközelebb, és kb. az a legolcsóbb, így én is azt választanám/fogom választani. (MPL szerintem jobb, de drágább) -
-
KROK640
nagyúr
Errefelé keleten, vidéken, kétféle meber van alapvetően :
1. A soher gazdag / felső középosztály, akinek van fizetés előtti napon is ennek a többszöröse is. Az nem fog adni, mert olyan ...
2. AZ átlag ember, akinek bizony 25-én már nincs 8500ft-ja, sokszor nemhoigy RAMra, de semmire se nagyon ...Emellé ez az illető ráadásul közmunkásként dolgozik (54000ft a havi fizetésük) amit amúgy nem értek, mert átlagos intelligenciájú fiatal, jófizikumú srácról van szó, aki szerintem lazán találna bármelyik gyárban / raktárban ilyesmi helyen melót. Szóval neki simán elhiszem, hogy nincs 8500ft-ja (RAMra meg főleg) 25-én.
Pláne, hogy ilyen már velem is fordult elő vállalkozóként is. -
kenwood
veterán
Ha nincs meg a havi 4 kilo,akkor erdemes lenne elgondolkodni.
Bar azert mas heti 40 ora az irodaban,mint 50-60 a terepen.Ocsem ilyen cegnel masodik ember. Kisebb tarsashazak epitese,lakas felujitas stb ...
Nyilvan vannak elvarasok,aki el tud tolni egy talicskat, amig ki nem megy belole reggeli tuske, az meg nem szakmunkas.
Mondjuk aki tud festeni,gipszkartonozni,vagy barmit, az joval tobber keres.
Egy hetvege alatt 150-200-at meg tud csinalni.A barmokat meg akik valami igenytelen sufnicegnel dolgoznak, ahol meg mindig mekis berert robotolsz napi 10-12 orat a minusz 20ban, vagy a neten olvastak, hogy nem lehet napi 20kt megkeresni szakmunkaskent,egyszeruen igonralni kell.
-
Cs1csó
titán
Egy kis oktató videó a zacskós tej használatáról: főzőcske
Chaser
Kb. ugyanaz mint a sima tej - olyan már nem is nagyon van helyette ESL van és persze maradt az UHT hűtést nem igénylő dobozos -
ESL tej
Az ESL (Extend Shelf Life) technológia gyakorlatilag a pasztőrözés és az ultrapasztőrözés között van. Olyan hőkezelés, amelynek során a tejet néhány pillanatig 100-135 °C közötti hőmérsékletre melegítik, majd gyorsan lehűtik. Ennek következtében a tej élvezeti értéke nem csökken, azonban az eltarthatósága 21-28 napra nő. Az ESL tejek hűtést igényelnek.
Ezek alapvetően hőkezelésben különböznek.
-
-
mpo
veterán
Ez írtam én is.
Ezt meg régebben a "süteményekről":
[link]--------------
Ez nem tejföl, nem is nevezhető annak.
Aki vegán létére annak hívja, az magát csapja be, amúgy meg sajnálom őket.Dr.Oetker Creme Vega
A Creme VEGA friss, krémes jegyet ad - állati összetevők nélkül. A vegán szójalapú krém ideális főzéshez, finomításhoz és sütéshez. A krém VEGA csodálatosan kiegészíti a vegán ételeket. Krémes konzisztenciájával hőálló és ellenálló.
Összetevők:
Ivóvíz, 30% kókuszolaj, 2,6% szójafehérje, dextróz, természetes aroma, szárított élesztő , tengeri só, savanyúságot szabályozó anyag (Nátrium-citrátok ), baktériumkultúra -
madgie
titán
600-700 ezer körül lehettek csak a kártyák? És akkor egy év alatt talán visszajön az ára, ha nem fuccsol be közben az adott kriptovaluta (és/vagy nem ért/béna hozzá az illető).
És akkor még mindig nem az van, hogy 4-5 hónap múlva havonta 100-120 ezer marad tisztán a zsebben. Ha ez ilyen laza lenne, dolgozna a fene
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- X1 Carbon 10th 14" 4K UHD+ IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Asus - TUF Gaming A15 - FA506NC-HN039
- Intel Laminar RM1 PWM Intel CPU Hűtő (Socket 1700) - Új, bontatlan - Eladó!
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest