- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
megott #125559 üzenetére
Az ilyen mindig csak addig siet amíg le kell zárni a beszélgetést. Egyébként meg nagyon is ráér. Ma is láttam annyi lézengő embert délelőtt a városban, Tescoban stb. Jutott is eszembe Alusky : D
A konkrét helyzetre visszatérve, meg remélem, hogy mosolyogtál, hogy jó legyen rólad a képGondolom a yardok kinevették, ha egyáltalán elment hozzájuk.
"itt tart a magyar nyugdíjas lelki állapota" - ne csodálkozz. Folyamatosan les ránk az ellenség, Soros, Brüsszel ... házmester arcok. Mindenki. A TV is bemondta.
-
-
-
-
-
válasz
megott #116143 üzenetére
anno az m0 budakalászi végén kétsávos körforgalom volt. én se nagyon használtam a belsőt, mert jó esély volt arra, hogy valamelyik büdösbunkó nem enged ki időben. szerintem ezt pont megoldotta volna 1-1 beton terelőelem minden kijárat után a külsőben, de ehelyett inkább egysávossá alakították, szép kövér dugókat kitermelve.
végül lámpás csomópont lett belőle, és el kell ismernem, hogy nem is rossz. -
BiP
nagyúr
válasz
megott #116143 üzenetére
Na, pont ezt a körforgalmat említettem, ami a videóban is van. Én pl. nem szeretek bemenni a belsőbe, mert nem fogok tudni normálisan kisorolni időben a külsőbe, hogy onnan elhagyjam a körforgalmat. Vagy meg kell állnom belül, ami szintén nem szerencsés.
#116144 myckey : Körforgó
Nálunk a tősgyökeres helyiek is így mondják a körforgalmat. Nálam ez tiltólistás. Na jó, elviselem, mosolygok egyet rajta, és kész. -
BiP
nagyúr
válasz
megott #116138 üzenetére
Ez szerintem körforgalomfüggő. Amikor a 2.kijáraton mennék ki (értsd: egyenesen megyek), nem fogok bemenni a belsőbe, hogy kb. azonnal mehessek ki, olyan közel van a 2. kijárat. pl. Budaörs Auchannál. De Győrben van egy bazinagy, ott van értelme bemenni.
Turbó körforgalmaknál meg alapból a külsőben kell menni, ha az első kettőn mész ki. Szinte csak akkor kell bemenni, ha az utolsónál mész ki.De nem indexelésért én is a fejüket venném. Amikor várok, hogy merre megy, a kormánymozdulattal együtt indexel csak (ha egyáltalán), miközben rég mehettem volna, ha tudom, hogy még előttem kimegy.
-
KROK640
nagyúr
válasz
megott #111241 üzenetére
Véleményem szerint teljesen jól használtam az adott kontextusban.
Amibe joggal beleköthetsz, hogy vica-t írtam vice helyett, de mentségemre legyen mondva, hogy nagyon régen tanultam már latint. Mostanság a legközelebb amit ehhez tudok, az az említésre sem méltó spanyol tudásocskám, meg a francia amit már vagy 13 éve nem használtam. (A spanyolt meg még régebben) -
válasz
megott #111241 üzenetére
Engem ennél sokkal jobban zavar hogy az igekötős szavakat 10-ből 9-szer nem képesek helyesen leírni sokan,
el adó, meg vettem, és társai.
Ez valami új divat amúgy, 1-2 éve sokszorozódott meg a dolog, azóta bontok mindig pezsgőt ha találok egymás után 3 helyesen leírt hozzászólást... -
-
-
Alusky
senior tag
válasz
megott #109333 üzenetére
Igaz is, én se sok embert tudok tisztelni a kora miatt, mert nagyon sokszor a korhoz túlzott egoizmus és megbátorodás is társul.
A regisztráció időpontja abból érdekes, hogy a régebbi tag valószínű jobban képben van a helyi szokásokkal és nem áll neki fenyegetőzni moderátorokkal, mert tudja, hogy poszt is van róla. Egy feleannyi reges tag aki itt se volt még akkor az meg felölti magára a nagykabátot, hogy majd rendet rak, miközben fingja sincs róla a hely ahol van hogyan működik mikrobiológiailag.
Természetesen a régi és sok kommentes reg az járhat együt az öreg kor hatásaival, nem kevés 50+ ezres és 10+ éves fiók van (más fórumokon is) ahol betyár módon el vannak szállva maguktól az adott tagok a magas lovon.Van egy faszi egy másik helyen akit fél éve rejtettem már, és háromszor le is írtam neki, de még múlt héten is idézte a kommentemet az idiótája, mert látom a sárga felkiáltójelet, csak ugye szöveg nincs hozzá. Ez mind lelki sérült.
Egyébként meg ezt kéne az EU-nak büntetnie, hogy egy oldal nem biztosít teljes tiltás funkciót oda-vissza, mert ez agyrém én rejtek egy kellemetlen tagot, de ő továbbra is tud írni és szócséplést végezni, csak közben meg még nem is látom. Alapjognak kéne lennie GDPR szinten, hogy a Facebook szintű tiltás kötelezve legyen mindenhol.Ehhez képest meg szerintem a Facebookon kívül sehol nem megy ilyen funkció.
-
szebe
addikt
válasz
megott #107883 üzenetére
Nyuggerek is tudják ám hogy kivel lehet keménykedni...pl velem. Kutya után szedem össze a csomagot, dobom ki a kukába, de nekik az nem tetszik, mert büdös (pár méterre ültek tőle egy padon), de mindezt olyan stílusban, hogy az említett kiscsalád megirigyelné.
Oké, elviszem én az arra kijelölt kukába, de talán ha emberi hangot üt meg. Amikor ezt számonkértem hasonló irodalmi stlusban, akkor meg pöffeszkedve elfordultCsikket is a pad alá dobálják, nekik szabad
-
KROK640
nagyúr
válasz
megott #105214 üzenetére
így van, ne is csodálkozzunk, már csak a gazdasági helyzet miatt is nehéz időket élünk.
Az utóbbi pár évben minden évben hónapokat töltök Németországban, és teljesen más világ. Az emberek egészen másmilyenek, sokkal normálisabbak mint itthon. Messze nem olyan idegbetegek, de az életszínvonalakat elnézve érthető is a külömbség.
Ami a Duna parti kurblit illeti, tetszene az ötlet, csak sajnos sosem lenne használva, hiszen kétharmad most is megvolt... -
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
megott #94871 üzenetére
Nyilván használt. 80 körül.
És 15+ kijelző fullhd (nagyon jó gép esetén hd+).
Sajna hd-ra nem fér ki annyi minden ami kényelmessé tenné a tanulást, gyakorlást.4 genig nézelődtem. Ott már azért találni 4/8-as procikat. Ott még van fém, alu. Azokban majdnem mindent lehet cserélni külön külön baj esetén.
Csak ugye az intel 3000-4000 igp-k arra jók, hogy kép legyen. Másra nem.
Az meg azért nem annyira faszányos. Igazából egy jó dual vga-s kéne. -
KROK640
nagyúr
válasz
megott #94709 üzenetére
ne is mondd, nekem 2db Gravis Ultrasoundom volt, 2009-ben sajnos ki lettek dobva, itt helyben 500ft/db áron sem kellett (akkor) senkinek, most meg nemrég kiderült, hogy akár 50 ezret is érhetett darabja. Szerintem nem nehéz kitalálni, hogy mit éreztem ...
Ezzel a felhozatallal, ha milliomos nem is vagy, de egy teljesen új, jóféle PC-re simán futja belőlük. -
Trailblazer
veterán
válasz
megott #94714 üzenetére
Manapság meg csak erre futja a Turtle Beach-nek...
-
fatpingvin
addikt
válasz
megott #93999 üzenetére
ez a másik... gólyatáborban amikor csapoltam és valaki így próbált rendelni, leraktam elé az üres poharat és megkérdeztem tőle hogy szerinte miből "lesz" és mentem a következőre. viszonylag gyorsan leszoktak róla, harmadik napon már szinte mindenki tudott normálisan kérni.
a tábortűznél meg ha szóba került elmondtam nekik hogy inkább itt szokjanak hozzá ahol még a pult mögött elintézik egy kisebb poénnal mint hogy az első pár hónapban amikor elkezdik látogatni a felsőbbévesek törzshelyeit élőben tapasztalják hogy egy ilyen megszólalásért egyes helyeken simán jár a tasli. -
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
megott #93970 üzenetére
Eltelt egy nap, kettő-három, semmi életjel. Erre négy hét után, akkor ő utalna.
ebből az jött le, hog elvitteCs1csó
iszonyat praktikus dolog lene, ha úgy építették volna meg őket, hogy majd 20-30 év múlva is olyan állapotban legyenek mint eleinte
- ezzel szemben a legtöbbön már rég lemált a vakolat
- az aljuk kirohadt a csapadéktól
- mivel a tetejüket nem nagyon takarták le anno drótkerítéssel, hálóval így madárkák is szeretnek belehalni, amiket a patkányok meg szeretnek megenni : )
- nagyon soknál nehézkes a bejárás, sokszor lakásokból nylik - amit persze elfalaznak 50-100 évvel később a "modern" világban -
ezek jellemzően fürdő külső oldalfalát képezik ahol meleg kellene legyen, szóval hőtechnikai szempontból sem a legjobb
szigeteletlen panelnél egyenesen "áldás" lenne egy lichthof : ) - én csak konyha/előszobára nyló lichthofos panelt láttam -, hidd el nagyon jó az ott az épület közepén ahol körbefűtik
ezt anno a zsúfolt és átgondolatlan házak miatt vezették be, pesti faluban épp elég körfolyosós megoldást látni - az is egy kalap sz@r, anno nem volt vízszigetelés olyan mértékű hogy a folyosók sokáig megmaradjanak, nagyon soknál már gtk fázisban van -
ha átgondoltan megépítenék/építették volna, 100%-osan hozzáférhetően más lenne, de zömében ez nem így történt - egyébként a lichthof nagyon szépen viszi a hangot is, az külön élmény : ) -
ezek jellemzően 3-6nm-es kürtők, ritkábban van esetleg valamivel nagyobb
mai értelmes megoldásoknál a körfolyosót ugyanúgy elkerülik mint a lichthofot - előbbit már csak azért is, mert eléggé putri feelingje van - -
TaaT
nagyúr
válasz
megott #93965 üzenetére
Mondtad hogy meddig rakod neki félre? Mert ha nem, akkor az idők végéig meg kellett volna őrizned.
Komolyra fordítva a szót a félrerakás kérés után első kérdésem az hogy meddig, volt aki benyögte hogy 2-3 hónap. Na mondom ha addig meg lesz viheted, de félre nem rakom annyi ideig az is biztos.
-
-
-
Trailblazer
veterán
válasz
megott #91548 üzenetére
Erre szoktam én mondani, hogy ha a vevő a minden igényt kielégítő, általad megadott pluszinformációk birtokában végül kegyeskedik megvásárolni a terméket, akkor azt házhozviszed neki, legurítod a piros szőnyeget, virágszirmokkal hinted azt meg, majd díszes kispárnán, letérdelve nyújtod át neki. Mert majdhogynem ez az elvárás...
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
megott #90490 üzenetére
"jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint!" - anno ezen a elven kerestem magamat hülyére gépépítésből a faluba. Tudta nagyker áron szerzeni cuccokat, ami miatt olyan ár engedményeket tudtam tenni még a komplett összerakott gépek esetén is, amivel képtelenség volt versenyezni. Lehetett volna egy gépen 30 ezer hasznom is, de akkor akkor minden tizedik üzlet lett volna az enyém. Ha viszont beértem csak 10 ezer ft-al, akkor rögtön az üzletek 90+ %-a az enyém volt. Ez utóbbi havi szinten visszaszámolva (ugyan több munkával de) sokkal eredményesebb volt, mivel sokkal több gépet adtam el. Én meg úgyis kerestem rajta, hogy a bolti ár alatt adtam el, összerakva, telepítve.
-
-
-
-
-
válasz
megott #86684 üzenetére
Nekik meg megmentette a bizniszt
@Trailblazer : Szemetet bárhol tudnak gyártani, de amikor már speciális igányek vannak, akkor sok területen csak a fejlettebb országokban tudod megoldani. Pl. barbecue smokereket hol csinálnak? Texas, Magyarroszág, Ausztrália, Litvánia. Máshol elvétve
@KROK640 : "Konkrétan itthon elég esélytelen elméleti fizikusént elhelyezkedni"
Akkor az én ismerőseim mit csináltak jobban (kutatóbiológusok, fizikusok, stb)?Általában az ilyen területeken azok maradnak, akik tényleg szeretik (nincs benne nagy lóvé). Csak azt nem szoktam érteni, hogy ha nem azért megy oda valaki, mert tényleg ezt akarja, akkor minek?
Meredek, mert pl. tanárnak is a selejt megy azokon kívül, akik tényleg szeretik, de amiben van pénz, oda is gyűlik, minden féltudású, a jó szakemberek meg mindenhonnan hiányoznak."Neki mondjuk imádok kölcsön adni, mert mindig többet ad vissza,"
Még."Egy időben félévente kellett cseréljek tápot, mert egyszerűen döglöttek."
Ott valami más is lehetett, mert magától nem döglött ennyire gagyitáp a 2000-es években...A 400W Corsairt meg már csak azért is érdemes kivenni az ember durva gépéből, mert hiába 400W minőségi, az elektrolit szárad, és egy mai gép azért tud fogyasztani... jó lesz az még sokáig bármi másba.
-
Cs1csó
titán
válasz
megott #81923 üzenetére
Nem is feltétlen a biológiai óra a probléma, hanem sok nő már 16 éves kora óta tolja a fogamzásgátlót, sanyargatja magát diétával, sokat dolgozik, stresszel, elképesztően sok vegyi kemikáliát használ stb.
20 év fogamzásgátló szedését nem lehet megúszni büntetlenül.Plusz volt már olyan nő aki 2-3 éves szünetekkel megszült vagy 5-6 gyereket mondjuk a 20-as évei közepén kezdte és közel 40 volt mikor kipottyant belőle az utolsó és pikk-pakk ment a dolog mert ugye "edzésben" volt a szervezete.
Ami hatalmas probléma ezzel, hogy nagyon kevés 2-ik, 3-ik gyerek lesz és mondjuk nem egy 25 éves ciklusban "reprodukálódik" az ember, tehát 25 évenként jön 2 gyerek akik 25 év múlva gyereket vállalnak fejenként jön 2 gyere és így tovább.
Hanem mondjuk 35-40 éves lett ez a ciklus és 1 gyerekkel, tehát 70-80 év alatt gyakorlatilag 2 gyerek születik ennyi idő alatt korábban kb. 16 ember született most 2. -
válasz
megott #81928 üzenetére
"Ha társadalmat építünk akkor a közös jólét is fontos és ennek is áldozni kell, ma csak elvonás van és felélés, építés nincs."
Van, csak olyan módon, hogy falnak mész, legalábbis itthon"Mindkét fél jól jár, én nem fizetek be ennyit"
Nem jár jól senki. (Nézd majd meg a nyugdíjad.)
A közöst mindenképp kifizeti valaki, csak akkor nem te, hanem a többiek, pl. én. Az egy másik dolog, hogy azt jelenleg eléggé ellopják, de ez nincs szükségszerűen így. (Van, ahol nem lopják el, pl.)"Nekem jár az összes 'kényelmi szolgáltatás"
Na itt kell kezdeni, mert nem "jár". Tényleg kell az a szemléletváltás -
E.Kaufmann
veterán
válasz
megott #81365 üzenetére
Legnagyobb nevezetességek? Kivezető utak...
A Fórumot randihelynek ajánlottam mindig, mikor TK-ztam, mert van sok kávézó, kamerák, biztonsági őrök és több kijárat...
...volt, hogy nekem volt szükségem a legközelebbire
Amúgy egyszer ott randira sietve a DM-ből kifelemenet majdnem lataroltam a Reviczky Gábort, az is mit kóricált arra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest