Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
nike_
addikt
Ehh, rájöttem, miért nem jó nekem a fülhallgató kimenet a házon...
Egy kábelen van a FireWire-rel, és nekem meg nincs FireWire a lapon...
Vagy rá lehet dugni úgy is, hogy kiválasztom mit akarok? Vagy ha rádugom, akkor FireWire nem lesz, de a fülhallgató kimenet menni fog?
-
Gerisz
addikt
Az jó lenne, csak az a baj, hogy ahhoz benne maradna a lyukakból jó néhány
Csak sima ovális plexi lesz. (bár most s festéssel szarakodok, mert lecsiszoltam a karcolásokat, lefestettem és ugyan úgy látszottak
Akkor lecsiszoltam megint 600-as papírral az egészet és lőn csoda, akkor is csíkos csak apróbb
ez így marad, majd elviszem a fényezőhöz, hogy polírozza fel
-
Neoteric
addikt
ebbe a házba milyen ház ventit ajánlotok, ami viszonylag halk, de jól hűt és nincs neki borsos ára?
led nem létszükséglet, de kiváncsi lennék a ledesnek az árára is és hogy abból is milyet ajánlott vennikéne 12centis meg 8 centis
köszi

-
SOAD19
addikt
Jujj de izgulok!! Már alig várom a képeket!
Én is nagyon filózok, h csináljak plexist belőle. Haverom azt mondta, h meg tudja csinálni szépre, nem tom, h bízzak-e benne, néha hantázik.
Majd leírhatnád a moddingos topicba, h hogy csináltad a moddingot lépésről-lépésre (Jó részletesen
).Köszi!
MOD: Ja és fényképezd már le a csikargatvásos részt.

-
Gerisz
addikt
Vettem plexit
3mm-eset mert kb az fog mindenestől beférni a 212 miatt
Hát nem lesz semmi 50*90cm-t vettem 3200 pézé
1000 volt a 2 oldalú ragasztó
meg pár száz az elvédő gumihát ha ehhez képest megnézem a gyári 20Eur
nem tudom. mondjuk itthon nem lehet kapni ezért maradt ez
Majd dobok képet a munkáról ha kész leszPeace
-
kirusz
csendes tag
a cm 690 nél hogy szol az alap speaker mert nemtaláltam hozzá?
-
SOAD19
addikt
válasz
Menahem
üzenetére
Hello!
Nekem is nagyon hangos volt, mintha rezonált volna az a ház oldala tőle. Engem is érdekelne, h a házban található ventik milyen paraméterekkel bírnak, én nem találtam. A Hyper 212-t nem érzed hangosnak?!(12 V-on szerintem elég hangos) Vagy Te sem 12 V-on használod?! Én levettem 5V-ra(a tavaly vett Noctua ventikhez adott U.L.N.A. bibasszal), de azon meg nem indult be, úgyhogy most 7V-on megy. Én szerintem IlyenNoctua Noctua ventiket fogok venni. Bár nem olcsók(itt 3-3,5k)
-
Menahem
tag
Sziasztok!
Nekem is CM690 házam van, de a gyárilag hozzá adott oldalsó hűtő kegyetlenül búg, ezért le is kapcsolatam róla. A kérdésem az lenne, hogy egy mezei coolermaster házhűtő milyen hangos? Vagy véletlenül kifogtam egy gyári hibás hűtőt, és azért búg? Egy CM hyper 212 cpu hűtőhöz milyen második ventit ajánlotok? A házat milyen ventikkel szereljem fel?
-
kongo
csendes tag
Már biztosan feltették ezt a kérdést jó párszor, de azért ne haragudjatok
Tápom (FSP400-60GLN) 4-tűs kábele kb. 50-53 cm (az előbb mértem meg). Ugye ilyen módon nem lesz gond a bekötéssel a CM 690-be? Az előlapi ventilátorhoz mennyire macerás hozzáférni?
Köszi. -
nike_
addikt
Figyelj:
Van a venti. Kijön belőle 3 kábel. Ezt a 3 kábelt átalakítod egy molexxé (4 tű) egy átalakító segítségével. Rádugod, de előtte megcseréled a kábeleket, hogy 7V-ot kapjon.
Remélem most már érted.
Hm, alsó-felső nekem se mozdul meg, de a középsők igen. Lehet máshogy van lefogatva vagy nem tudom.
-
nike_
addikt
Nekem is süvít.
Vedd lejjebb a feszét 12V-ról mondjuk 7V-ra (3 pin --> molex átalakító ráköt, kábeleket megcserél, ahogy kell).
Persze, ha gyengén nyomom meg, nekem se mozdul.

Csak érdekes, hogy ha leveszem az előlapot, rajta vannak ilyen lefogatók, lefogatom, de miután feltettem az előlapot, mintha ott se lennének.
-
swoody
senior tag
Most kötöttem be az oldalsó ventit.És ilyen bugú vagy süvító hangot ad.Ha oda rakom a kezem kivülröl akkor pedig abba haggya ezzel mit lehetne tenni?
Ahogy beraktam a 4850 5°C kevesebb lett
-
nike_
addikt
Tényleg, amúgy Nektek is olyan gyengék az első rácsok? Láttam, hogy belülről le lehet fogatni, le is fogattam, de gy is olyan gyenge.
Majd nemhogy hozzáérek, és már be is nyomódik. -
Gerisz
addikt
Az audiohoz annyit tudok mondani, hogy nekem a HD Audio van rajta
A Vista alatt mindig fel-le kapcsolt, jelezte, hogy kihúztam bedugtam, leszedtem az új drivert és azóta jó -
-
Gerisz
addikt
ezen ne haragudj meg, de az alaplap leírásban ezek benne vannak
az, hogy melyik audio a frontpanel csatlakozója, és ugyan ez vonatkozik az IEEE 1394-re
FireWire-re
Nekem pl a kamerán van ilyen csati. Gyorsabb mint az USBnike_: hát nincs minden lapon rá lehetőség
minnyá leszed a manualt és megnézem -
SOAD19
addikt
Hello!
Én is beléptem a CM 690-esek táborába.
Az lenne a kérdésem, h a felső panelen található HD audiot és az AC'97 közül melyiket és hova kellene dugni, h működjön is. A HD audio-t én egy F_AUDIO nevezetű helyre dugtam. Kipróbáltam de nem működött a fejhallgató kimenete. Esetleg az AC'97-t kellett volna csatlakoztatni?!Lenne még egy olyan hülye kérdésem, h az IEEE1394 mire használható+ hova kell ezt is csatlakoztatni?!
MOD: Ja egy lényeges dolog kimaradt: az alaplap EP35-DS3.
Köszi!
-
nike_
addikt
Nekem pl. a kék led romlott el (a kicsi) a ház elején.
Apukámmal kicseréltük egy zöldre, most már jó.
-
Quan-Chi
őstag
na ezen a linken lehet látni hogy egy vékony fémrúdra vannak felfogatva a kék leszorítók! na az én CM690-es házamon nem így volt
hanem csak ugy oda voltak b@szva 1másra azok a pöckök és semmi mozgások nem volt, csak az anyagot lehetett hajlítani, amiből 2őt elis törtem mire a 8800GTS-t beraktam! az 590-be már ugyan ilyen fémpántos megoldás van, ami tökéletesen működik... gynaítom valami szar verziót kaptam
de már mind! 
-
intelfan
aktív tag
látom sokaknak okoz fejfájást a sok üres hely a ventiknek és a sok variációs lehetőség...
leírom én hogy raktam össze, hátha ez ad némi segítséget:
összetevők:
CM690 - 3 db 120mm CM venti, kicsit hangosak, de jól csinálják a dolgukat
3 db aerocool kék ledes 140mm es venti
1 db xilencer 80mm venti
3 db fém porszűrő 120mm
1 db fém porszűrő 80mm
1 zalman mfc2 ventiszabályzó hőfok és fogyasztásmérő
1 vantek ventiszabályzó
1 arctic cooling pasztavégeredmény:
elől, hátúl és az oldallap alsó ventihelyére kerültek a 120mm es cm ventik a 80mm es pedig a ház másik oldalán kialakított procimagasságban lévő helyre, rákötöttem őket a vantek szabályzóra...az első és az oldalsók beszívnak, a hátsó kipufog...
a ház tetejére és az oldallap felső részébe kerültek a 140mm es ventik, az oldalsó és a gép eleje felé lévő beszív, míg a felső hátsó kifúj, belűl beintegráltam egy jól rögzített fémlapot a két venti közé ami leér egészen a procihűtőig, így elválasztottam a két venti levegőáramlását egymástól...ezeket a ventiket a zalmanra kötöttemeredmény: a zalman hőfokmérőin mért hőmérsékletek:
táp: 36
chipset: 42
hdd: 30
CPU: 46
GPU: 48
ezek a terhelt hőfokok, a szombámban elég meleg van, szerintem a HDD hőfoka még kevesebb is mint a szobahőmérséklet egy picivel...
(CPU: D930 + CM Hyper TX , GPU: 7600GT + Zalman AlCu, TÁp: corsair 520HX, HDD: samsung 200gb, alaplap: asus p5b deluxe) -
Quan-Chi
őstag
csinálok képet h milyen az 590-en és milyen volt a 690-en... lehet h én valami 0.9-es béta verziót kaptam ami szar volt
... mindenesetre akinek eladtam az nagyon megvan vele elégedve, végülis nem ő szerelte hanem én 
-
nebulo5
senior tag
Helló!
Keresek olyan CM-690 háztulajdonost, aki X-FI Xtreme hangkártyát használ, és már megoldotta a ház tetején lévő audio (mikrofon + füles) kivezetés kábelének csatlakozását a hangkártyához. Esetleg ha leírná, hogyan sikerült, és persze dolgozik-e egyáltalán.
Minden építőjellegű tanácsot-ötletet előre is köszönve!
-
SOAD19
addikt
Csak úgy általánosságban: Mennyivel rontja a légáramlást ha az első ventit alulra a 90 fokkal elfordított 3,5"-os fiókokhoz rakom. Gondolom ez rosszabb megoldás, mint a normál házaknál, ahol egy síkban van az összes fiók és nincs ami megtörje a légáramlatot.
Attól fosok még, h nagyon kiszűrödik, majd a zaj

-
swoody
senior tag
Nah sikerült levenni az elejét

A másik probléma hogy beraktam egy ati 4850-et és egy picit mozog nem tudom hogy elég e neki az a müanyag pöcök ami rápattan.Lehet furcsa kérdés de csak annyi hogy felemelem és rápatintom szoval nem kell a münyag közé rakli ?
Kép. -
Quan-Chi
őstag
remek. CM690 eladva , CM590 megvéve
ég és föld a szerelhetősége! CM590 lényegesen felhasználó barátabb , ám a proszűrőt hiányolom! -
Gerisz
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
ne mán!
Akkor jó, hogy én az első szériából vettem novemberben mert ebben tényleg úgy kell csinálni mindent mint a könyvben
-
Attix82
addikt
Kerdes: CM 690-es hazam van ugyebar, es a kerdesem jobb hutest tudok letrehozni ha a 2 felso 12 mes ventit is belefujatom? most jelenelg kifele toljak a levegot.....van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatba vagy nekem kell kibuheralni onnet a ventiket es forditani...

-
swoody
senior tag
Hogyan lehet levenni a táp elejét?

Az utmutato azt mutatja hogy lekell patintani vagy lekell huzni az elejet de nagyon nem akar sikerülni nagyon erösen meg nem akarom mert félek hogy eltörik.Köszi.
-
kingabo
őstag
Erről mi a véleményetek: a tápban a ventiket megforgatni és így hátulról szívná be a levegőt, jó esetben pont a vga hűtő felé? (így nem a szőnyegről szívná)
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Mit tud egy nagy név? Teszten az Acer Predator Orion 5000 PC
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Corsair Hydro Series, H115i RGB PLATINUM, 280mm Radiator, Dual 140mm PWM fans, Liquid CPU Cooler
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
- NJOY Titan+ 600 (80 Plus Bronze 600W ATX tápegység
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Én is nagyon filózok, h csináljak plexist belőle. Haverom azt mondta, h meg tudja csinálni szépre, nem tom, h bízzak-e benne, néha hantázik.
Majd leírhatnád a moddingos topicba, h hogy csináltad a moddingot lépésről-lépésre (Jó részletesen

de már mind!