- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
engusz
veterán
Igen, három darabbal szerelik, nekem is úgy rémlik. Az első kék LED-es. Mindegyik 120mm-es. Elöl, alul és hátul legfeljebb 120mm-es, míg az oldallapon lévő két, illetve a tetejében lévő két helyre 140mm-es ventilátorokat tudsz szerelni. A legkisebb, 80x80x15mm-es az alaplapi tálca mögé illik.
-
engusz
veterán
Ott valami más probléma lesz. Ne a házban keresd a hibát. Többünknek üzemel - mindenféle misztikus - gond nélkül a konfigurációja az 590-es és 690-es házakban. És vagyunk egy páran, akik a tápegységre szűrőt is szereltek (ha minimálisan is, de lefog némi levegőt), és biztosíthatlak, hogy ilyen esetben sem volt még probléma.
-
engusz
veterán
válasz
zolee3000 #1897 üzenetére
A CM keret tényleg úgy fogyott, mint a cukor.
Hétfőn kapunk belőle újra, emléletileg marad raktárra is. (Nagyon sok előrendelés gyűlt össze.) Jól értettem, hogy egy CM690-esbe kellene szerelni, majd azt lefotózni?
MOD: Két kép segítségként itt és itt. Igaz, nem 690-esek, de segíthetnek beindítani a fantáziád.
-
engusz
veterán
Most, hogy lecseréltem a Seagate-Maxtor-okat Samsung-okra, így valami nekem is rezonál a ház elejében. Megnéztem, nem kábel, nem lógó alkatrész (mondjuk HDD rögzítő keret, mert azokat pl. ki is szedtem), hanem tényleg az előlap. Még nem volt időm szétszedni, megnézni komolyabban, hogy mi a harci helyzet.
-
engusz
veterán
Nu, akkor érdekel valakit plexis oldallap? Gerisz? Összesen három van. Mielőtt kitenném az oldalra, inkább megkérdezlek benneteket.
-
engusz
veterán
válasz
TeChNoRby #1800 üzenetére
A plexis 690-esben egyel kevesebb ventilátor van az oldallapon. De az amúgy nem is annyira vészes, mert a CPU hűtő fölöttit bukod el, ahol méretes hűtőn esetén amúgy sem férne el ott semmilyen ventilátor. Tehát jó választás a plexis is. Egyedibb, mint a sima, mert sokkal kevesebb darab van belőle.
-
engusz
veterán
Ütt a cuccos, az nem kérdés. Csak az ára lett valamivel több, mint amire számítottam. Egyelőre a RAID tömböm megújításán gondolkodom (egyelőre csak a sebesség miatt, a tárkapacitás nem izgat annyira), szóval van, ami elvigye a zsetont.
Ja, és tegnap néztem, hogy az ATCS nem férne be az asztal alá. Illetve de, ha nem lenne útban egy kereszt-merevítő elem. Az alá éppen befér a 690-es.
-
engusz
veterán
Én is elgondolkodtam egy új oldallapon, de inkább az új ATC-re újítok majd.
Csavar ügyben nem tudok semmi jót írni. Talán próbálj meg valami speciális boltot, ahol ilyenekkel foglalkoznak. Annak idején találtam egy nagyon jó helyet, ahol ezer és egy féle csavar volt, de már nem emlékszem, hogy pontosan hol. Google-ben akadtam rá.
-
engusz
veterán
A ház árához képest kicsit borsosan, de már tudok rendelni plexis oldallapot az 590-eshez, illetve 690-eshez is. 120-as légforgató van mellékelve hozzá. A végfelhasználói ára valahol 4-4500 Ft körül fog alakulni.
-
engusz
veterán
válasz
zsolt1129 #1763 üzenetére
A ház tetejében eleve van hely két 140mm-es (!!!) ventilátornak. Ide olyan Scythe légkavarókat tettem, amik méretileg 140mm-esek, de rögzítésileg elég nekik a 120mm-es hely. Természetesen használhattam volna "teljes értékű" 140-eseket is, de azokból csak a Sharkoon-ét ismerem, ami 900 RPM-et forog.
-
engusz
veterán
Feltettem az új képeket, összeállt a rendszer. Eddig jónak tűnik, csendes a rendszer. A CPU magok 37, illetve 42 fokosak, attól függően, hogy a Real Temp-nek vagy a Core Temp-nek hiszünk. A GPU hőmérséklete 36 és 28, a PCB-é pedig 33,5 fokos. Ezek idle értékek, majd megnézem terhelés alatt is.
Azon, hogy alul legyen-e ventilátor, illetve a lyukacsos helyek porszűrésén még gondolkodok. (Pontosabban kivárok: megnézem két hét múlva mennyire porosodik.)
-
engusz
veterán
Nem bírtam magammal, ezért átdolgoztam a ház, a videokártya és a CPU hűtését is. Nem nagyon, csak egy picit. Eddig jól szerepel. Este tudok fellőni képeket. Elöljáróban írnék a felhasznált alkatrészekről:
- Enermax Cluster 120mm ventilátor, PWM, 500-tól 1200 RPM-ig (1 db),
- Scythe Kaze Maru 140mm ventiátor, 3 pin, 500 RPM (3 db),
- Auras Fridge videokártya hűtő.A néma HTPC mellett már nagy hangja volt a 6 db Nexus ventilátornak, illetve az Achilles gyáriénak. Hiába jártak 6-700 RPM-en. Ez a verzió most lényegesen halkabb, az oldalapokkal meg néma.
-
engusz
veterán
válasz
zolee3000 #1744 üzenetére
"Én az alsó helyre nem fogok ventit tenni, ezért az ahhoz adott gyári porszűrőt beraknám a táp alá. Meg lehet úgy oldani?"
Emlékeim szerint nem fogod tudni beszerelni a gyári szűrőt a táp alá. Jobban jársz a cikkben is látott alumínium szűrővel!
"Érdekelne még, hogy szerinted lehetséges-e komolyabb barkácsolás vagy a fedőlemez szétvágása nélkül valahogy egy 12-es ventilátort applikálni előre a gyári venti fölé, mondjuk egy műanyag porszűrős keretben?"
Nem tudom milyen perverzió vezérel benneteket, hogy egy hét ventilátor helyes házban (ahol akár négy 140mm-est is lehet használni), még barkácsoljatok egy nyolcadikat.
-
engusz
veterán
Kezd tele lenni a kicsike. Kapott a gép egy új CPU hűtőt, egy Wifi kártyát és egy hátsó USB kivezetést is.
Hirtelen iszonyat mennyiségű por gyűlt össze a tápnál lévő szűrőn. (MOD: Miután lekerült a földra az asztalról.) Szerencsére egy porszívó segítségével, szétszerelés nélkül sikerült megtisztítani.
-
engusz
veterán
Ott az alsó is, aminek elégségesnek kellene lennie. De sajnos iszonyat fordulatszám kell ahhoz, hogy a VGA tudjon abból a légáramból profitálni. Talán, ha lenne rá valami cső vagy terelő, akkor szerencsésebb lenne. Gondolkodom rajta, hogy kikötöm, mert csak zajforrás. Egyik komponens hőmérsékletébe sincs változás, próbáltam.
-
engusz
veterán
válasz
Quan-Chi #1336 üzenetére
Húha.
1.: Hát ki kell szedni a pöcköket, ha nem fér be a lap. Amúgy meg befér, csak ügyesség kérdése. Más háznál nincs ilyen kábelrendező. Nézőpont kérdése.
2.: Még nem találkoztam olyan táppal, amit ne lehetett volna könnyedén a CM 590/690-be szerelni. Az szomorú tény, ha a te tápodon nem szabványosak a csavar lyukak. De így más háznál is gondban lettél volna.
3.: Nem lehetetlen, de mint minden más háznál, kell egy kütyü, keret, doboz, amibe bele tudod szerelni a merevlemezeket.
4.: Puhák, mert így kevesebb rezgést keletkezik.
5.: Nem kell kibontani a ház másik oldalát. Ha csak nem hátul szeretnéd bekábelezni a meghajtókat. De erre is van trükk. Előbb a kábeleket helyezd el, dugd rá a meghajtóra, majd úgy csúsztad be a helyükre.
6.: Szubjektív, hogy jó helyen van-e. Szerintem igen, de tényleg furcsán mozog. Az, hogy hamar elromlik-e, azt majd az idő eldönti. Szerintem nem egy bóvli darab. Ha leszeded az előlapot, akkor magad is láthatod.
7.: Nem is az. Leszeded az előlapot, onnan már csak kézügyesség kérdése.
8.: Használhatók, de nem kötelező azzal rögzíteni a kártyákat. Én szoktam, mert egyszerűbb szerelni, és bitang jól tart.
9.: Erre már nagyon sok példa volt. Mind a két házban (590/690) gyönyörűen el lehet rendezni a kábeleket. Úgy, hogy alig látszódjanak.
10.: Ez bullshit. Iszonyat szellős a ház.
11. GX2 is befér. A G92-es kártyák pedig bőven.
12. A GeminII eleve nagy darab. De még nem találkoztam olyan CPU hűtvel, ami nem fért volna be. -
engusz
veterán
-
engusz
veterán
válasz
joshua7 #1318 üzenetére
Az a keret azért van a CM házakhoz, hogy az olyanokba, amik pl. végig vannak pakolva 5.25 helyekkel, azokba is gond nélkül tudják HDD-ket szerelni. És ha már szerelsz, ha már van keret, akkor legyen hűtve. Létezik a CM-nek egy ennél szerényebb kerete is, amit a gyári előlap mögé tudsz szerelni. Talán van is olyan háza, amiben egy gyárilag megtalálható. Némileg olcsóbb, mint az általam tesztelt darab.
Ebben az árkategóriában a CM 590/690 házat messze a legszellősebb darabok. El sem tudom képzelni, hogy mivel lehetne őket még hatékonyabbá tenni. Azt pedig egyenesen hülyeségnek tartom, hogy azért lenne rossz ház, mert a HDD keret sok levegőt lefog az elülső ventilátoréból.
-
engusz
veterán
válasz
joshua7 #1307 üzenetére
Mi tart vissza?!
Azt, hogy nem szellőzik jól a 690-es az elforgatott HDD keret miatt? Ugyan már. Oda alapból egy lassan forgó venti dukál. Az ott csak a merevlemezek hűtésével foglalkozik. Tanácsos tényleg alacsony fordulaton járatni, mivel ez lesz a legközelebb a füledhez, tehát nagyban befolyásolja a gép hangját. A többi komponensnek pedig számos, akár 140mm-es, ventilátor hely van. Ne vicceljetek már...
-
engusz
veterán
válasz
Randall1017 #1256 üzenetére
Akkor először told hátra. Vagy flexeld le a pöcköt.
-
engusz
veterán
válasz
Randall1017 #1254 üzenetére
A hátuljánál fogva nyisd magad felé. Mintha ajtó lenne.
-
engusz
veterán
válasz
Randall1017 #1252 üzenetére
Van hátul két csavar, azokat ki kell csavarni, mielőtt levennéd a ház oldalát.
-
engusz
veterán
Nem vészes a 40 fok sem. Persze azért nem árt átnézni a gyártó doksijait, mert valamelyikben le van írva, hogy milyen intervallumban mozoghat a lemez hőmérséklete. Általában van egy maximum (nagyon magas) érték is, ami felett károsodhat a szerkezet. Szerintem ettől messze vagy, ezért nem kell aggódni.
Ha poros a szűrő, akkor az tényleg sokat vissza tud fogni. Ráadásul, ebben a házban, az első cseréje/tisztítása a ház előlapjának a leszedésével jár. Amit biztosan nem tűrnek sokáig a műanyag tartó-elemek. Nálam alig-alig porosodik ez az elülső szűrő, mivel egy nagyon lassan forgó (~600 RPM) ventilátort véd. Inkább a ház külső burkolatán szokott megülni a por.
-
engusz
veterán
Ez érdekes. Nálam is RAID tömb van, két 80 Gb-os, két tányéros Seagate-Maxtor merevlemezzel. Egy 7V-ra kötött, eredetileg ~1000RPM-et forgó ventilátor szellőzteti őket. Igaz, nem infrás hőmérővel, hanem kézrátétellel, de nem mondanám őket forrónak, se melegnek. Inkább csak langyosnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic V2 - Purple - Használt, szép állapot
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest