- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
intelfan
aktív tag
látom sokaknak okoz fejfájást a sok üres hely a ventiknek és a sok variációs lehetőség...
leírom én hogy raktam össze, hátha ez ad némi segítséget:
összetevők:
CM690 - 3 db 120mm CM venti, kicsit hangosak, de jól csinálják a dolgukat
3 db aerocool kék ledes 140mm es venti
1 db xilencer 80mm venti
3 db fém porszűrő 120mm
1 db fém porszűrő 80mm
1 zalman mfc2 ventiszabályzó hőfok és fogyasztásmérő
1 vantek ventiszabályzó
1 arctic cooling pasztavégeredmény:
elől, hátúl és az oldallap alsó ventihelyére kerültek a 120mm es cm ventik a 80mm es pedig a ház másik oldalán kialakított procimagasságban lévő helyre, rákötöttem őket a vantek szabályzóra...az első és az oldalsók beszívnak, a hátsó kipufog...
a ház tetejére és az oldallap felső részébe kerültek a 140mm es ventik, az oldalsó és a gép eleje felé lévő beszív, míg a felső hátsó kifúj, belűl beintegráltam egy jól rögzített fémlapot a két venti közé ami leér egészen a procihűtőig, így elválasztottam a két venti levegőáramlását egymástól...ezeket a ventiket a zalmanra kötöttemeredmény: a zalman hőfokmérőin mért hőmérsékletek:
táp: 36
chipset: 42
hdd: 30
CPU: 46
GPU: 48
ezek a terhelt hőfokok, a szombámban elég meleg van, szerintem a HDD hőfoka még kevesebb is mint a szobahőmérséklet egy picivel...
(CPU: D930 + CM Hyper TX , GPU: 7600GT + Zalman AlCu, TÁp: corsair 520HX, HDD: samsung 200gb, alaplap: asus p5b deluxe) -
intelfan
aktív tag
én a biztonság kedvéért egy 520 corsairt ajánlanék, modulárist ;) nekem ez van, halk a ventije, erős, és elfogadható árban van...
amúgy a helyedben a videókarival még várnék kb 2-3 hetet...erős változás várható az árakban...főleg a 9800GTX lehet érdekes vétel...engusz ez a csomag csak nem akar megjönni
...reggel meglestem a trackert...a siófoki központban van a cucc....8:08 óta
lehet már össze is rakták ? -
intelfan
aktív tag
én engusztól (pcgear.hu) rendeltem egy 80*80*15öst...azthiszem kereken egy ezres az ára....majd a héten jönnek meg a cuccok remélem, akkor tudom megmondani mennyire hatékony és halk a venti, amúgy sztem nem fogom lefesteni, egyre bizonytalanabb vagyok ebben a témában...sok pénz lenne, meg nem is biztos hogy jól csinálnám...
a porfestésen még rajta vagyok, ha minden jól jön ki, holnap bemegyek az egyik porfestőhöz árajánlatot kérni... -
intelfan
aktív tag
picit be lett nézve a rendelésem, össze lettem keverve mással, így a cuccok tényleges érkezése, jövő hét második fele...addig gyüjtöm az infót a festésről...
bár most voltam egy festékboltba...
alapozó 2500
festék spray fekete 700/db *4
lakk (nincs kétkomponensű spray) tehát sima spray 700 /db *2
ez dúrván 7000az egyik haverom a fülembe ültette a bogarat: mi lenne ha porfestenéd?
meg fogom kérdezni hogy "maszekban" ez mennyi lenne mert 7000 a festésért kicsit borsos ár... -
intelfan
aktív tag
hát amennyire én kétbalkezes vagyok nem biztos hogy szép lesz a végeredmény
de megteszem amit tudok a cél érdekében ;)
igen, pontosan "nvidia edition"még egy szép nvidia matrica esetleg az oldallapra is felfér ;) bár ez nekem most nem fér bele a költségvetésbe, így is 40 fölött tejelek engusz kollegának a cuccokért, illetve még a festék...szóval...jah....
-
intelfan
aktív tag
hát ha rájösz a módjára oszd meg velünk, mert én viszont zöldre álmodnám meg,
közben beszéltem PH n egy paintbrush os sráccal:
dörzspapírral felület tisztítás
alapozás 1 réteg
ismét tisztítás dörzspapírral, de csak finoman
festés 2 réteg
lakk (kétkomponensű) 1 rétegmeglátjuk mi sül ki belőle
már várom a csomagot mint egy kisgyerek
-
intelfan
aktív tag
na, megrendeltem a nyaralót a vasnak ;)
CM 690
3 Sharkoon System fan (silent) 140mm
1 80x80x20 venti
MX-2 paszta
zalman mfc-2 vezérlő
porszűrők (fém)
ha megjön és összerakom csinálok pár képet ;)illetve találtam egy külföldi cm690 fórumot...ott láttam hogy sokan lefújják feketére a belsejét, sokkal dúrvábban néz ki, lehet megjátszom én is ;)
-
intelfan
aktív tag
köszönöm ;)
végre egy hely ahol megvan a 690, a 140es ventik meg a 80as is egy helyen ;)
igaz lehetne egy csöppet olcsóbbamúgy légáramlás terén amiről beszéltetek feljebb, nekem az az ötletem hogy a hátsó mindenféleképp kifelé fújjon, ha álló procihűtő van akkor én a fent lévő 14 cm es ventikből a hátsót kifelé fujatnám, az elsőt pedig szívóra állítanám, ily módon egy konkrét áramlás alakúlna ki a proci körül....
-
intelfan
aktív tag
no hát látom van itt forgalom, szóval kérdezek
jövendőbeli CM690 tulaj lennék, ezért érdeklődök itt...
elsőnek, milyenek a stock 12 cm ventik benne?
milyen 14 cm ventiket raknátok bele (halk+3pines csati)?
hol kapok akkora 8 cm es ventit ami az alaplap mögé befér...pontosabban mekkora fér be, mert pár cikkben azt írják hogy a 25ös az nem...előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest