- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Meglepetés az iPhone Air hajlítópróbáján
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 FE – fenséges méret
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acus
tag
Nem hinném, hogy ebbe a házba bármilyen gondod lenne vele. 5 műanyag winchester tartó van, így túl is teljesítettük kettővel az általad említett létszámot
A gumi teljes mértékben elnyeli a rezgéseket. Igaz nekem csak 2db winyó van benne, de nem hiszem hogy az a harmadik olyan nagy csodát okozna.
Nem érdemes gondolkozni rajta, szvsz jelenleg a legjobb ár/teljesítményű ház. Az első venti is hűti a winyókat, és nagyon jó kis huzatot lehet benne csinálni. Rosszat nem tudok mondani. A gumitalpa nekem külön egy élmény volt -
WiZARD
veterán
a vinyó beszerelő cucc mennyire gumis, mennyire némítja/tompítja a vinyót?
nagyon gondolkozok egy ilyen házon, de most is a vinyókkal van a fő gondom. (3 db) -
proci985
MODERÁTOR
na tökjó
ha nem lett volna az inkompatibilitási problémám az IFX14el (pontosabban az IFX10 volt inkább a bajos), és emiatt a felső két ventihely nem csak dísznek lett volna, azt hiszem megtartottam volna. szerettem azt a házat, és ezt leszámítva tényleg jó darab.
Cosmos:
+ felül +4-5 centi hely, ami nálam létfontosságú volt.
+ halkabb ventik
+ egyel több vinyóhely
+ van fogó a tetején, ami nagyon-nagyon-nagyon-nagyon praktikus
+ gumirozott oldalfaltartó
+ gyári porszűrés hátul
+ gyári porszűrés alul, ami könnyen mozgatható, és jutott a táp alá is
+ gyári hangszigetelés
+ egyszerűbb és msszívabb 5.25ös rögzítés
+ nagyobb
+ 8pines hosszabbító
+ nem fix kötegelők
+ táp gumibakon
+ halkabb
+ űrhajó
+ jobb kidolgozási minőség
+ ventikkel megrakva is van hely pakolni a tetejére
+ extrém méretű hardvereket könnyebb beszerelzni
+ oldalra döntve kiváló kávézó/teázóasztal
+ könnyen szerelhető
+- ajtó
+- vinyók nem teljesen csavarmentesen szerelhetők, de cserébe a gmírozás és hangszigetelés jobb
+ thumbscrewes kártyarögzítő megoldás, nehezebb kártyáknál jobb
- vidkártya mellett nincs venti, ez üresben 3 fokot számít
- cpuhűtő fölött nincs venti oldalfalon, ez pl gyári hűtőkkel nem annyira jó
- nehezebb
- asus lapokkal inkompatibilis power led
- csavarok külön zacskóban690:
+ több venti
+ oldalfalon ventik
+ könnyebb
+ jobb hűtés (vidkarinál sokkal)
+ táp gumibakon
+ gumilábak
+ (amíg nem állsz neki ventiket cserélgetni és extrém procihűtőket alkalmazni addig) könnyen szerelhető
+ konvencionális kinézet
+ csavarmentes bővitőkártyák (de lehet csavarozni is)
+ csavarok az oldalsó merevítőn
+- csavarmentes rezgéscsillapított vinyók
+- csavarmentes 5.25
- felül nagyon kevés a hely, nagyob hűtőkkel probléma lehet/rémálom lehet a szerelés
- asus lapokkal inkompatiblis power led
- egyes tápokkal hosszabbító kellhet
- táp alatt nincs porszűrő
- nehezen emelhetőösszességében a 690 olcsóbb, jobban hűt, de hangosabb, a Cosmos pedig halkabb, nagyobb, de egy picit melegebb. előbbi jobb túlhajtásra és CF / SLIre, utóbbi meg kirakatgépebb és nagy/hálószobabarátabb. mindenesetre mindkettő szerethető és nagyon jó ház. elvileg a Cosmos S ötvözi mindkettő jó tulajdonságait. ár/értékben a CM690 verhetetlen, bár az én Cosmosom a maga 37es árával már egész jól közelíti (kb a behalkítás/porszűrő-/venticsere is ennyibe fájt volna, és az a helyproblémám még nem oldta volna meg).
szóval kb úgy viszonyulnak egymáshoz, mint a Lamborghini Gallardo Superleggera és a Murcielago lp640
.
-
proci985
MODERÁTOR
na részemről megoldva a porszűrő/szigetelés/alaplapi csatlakozó probléma, meg még az IFX miatti helyhiány és kompatibilitási probléma. avagy nemsokára költözök át egy CM Cosmosba
és van egy eladó garis makulátlan cm690em
-
Gerisz
addikt
Lehet már hozzá plexis oldallapot szerezni itthon?
engusz: ha ráérsz csinálhatnál képet a hangszigetelésről!
Mennyi pézbe fáj? -
grunge
addikt
használ valaki 14cm-es ventit az oldalapon? ha igen milyet és hol elhet szerezni?
-
snoopy
aktív tag
olvasom hogy gigás lapoknál vagy amelyiknek fent van a csatija, egyes tápoknál gond lehet.
mekkora az a táv? 45 cm elég hogy felérjen? -
proci985
MODERÁTOR
és porszűrésre van valami ötleted/ötletetek?
hangszigetelésnél van olyan kit, ami elég lenne némi vagdosással? hozzáláttam a gép behalkításához (vidkarinál kicsit ideges lettem, szóval holnapra jön egy zalman mfc1plus), szóval ha úgy néz ki, h nem lesz retail, akkor van itthon olló^^
-
engusz
veterán
válasz
DeadMeat #679 üzenetére
Sajnos még nincs, pedig már igazán jöhetne.
Amúgy, a tegnapi szerelgetés után jöttem rá, hogy igazából sokkal fontosabb lenne porvédeni a házat. Sajnos a Coole Master saját megoldása neem ér túl sokat, legalábbis nem annyit, mint a külön megoldások. Iszonyat mennyiségű por került a gépbe.
-
nagyamte
tag
helló.
Most vettem egy ilyen házat (ma kapom meg) és azt szeretném kérdezni, hogy hány venit van benne?
vagy van benne egyáltalán?
üdv Máté -
engusz
veterán
Jött megint pár darab 8 pines ATX12V hosszabbító.
-
adman
tag
hi!
az oldalventire mindenképp szükségem lenne, mivel passzív hűtésű a videókari, viszont nálam is eléggé nagyon zúg. tudtok mondani olyan 14-es ventit (+ lehetőleg boltot bp-n), amivel nem zúg? esetleg lehet kapni valami távtartót, amivel beljebb lehet rakni a ventit hogy ne zúgjon?
köszi: a
-
tempx
tag
Sziasztok,
A kék világítást az elején ki lehet kapcsolni?
thx
-
proci985
MODERÁTOR
hm, valaki már nézegette, hogy a ház tetejére esetleg valamilyen ventit be lehet e rakni (nem feltétlenül csak 12esben gondolkodom, alacsony szellőzésű low profile ventik is számbajöhetnek, a memek felől és a hűtő oldaláról gondolkodok némi légmozgatásban)? gondolkozom a felső hűtő beszerelésén, de az IFX 14 miatt nem marad semmi hely a tető alá rögzíteni. megoldás lehetne az IFX elforgatása, de akkor valszeg rálógna a memóriákra/ az IFX10et tovább kéne hajtogatnom a hőcsöveivel, és nem valszínű, hogy így egyáltalán beférne. a 4pines csatlakozó bedugásának problémájára meg gondolni sem merek, a felfogatással együtt
-
az oldallapon a kis pöcköket, ami belekapaszkodik a házba hajlítsd kijjebb egy kicsit, és könnyen fel fog menni. Nekem az élekkel még nem volt gondom.. régen rendszergazda voltam, sok gépet szereltem, és szinte minden héten elvágta a kezem. Ebbe a házba már rengeteg mindent cseréltem, és még sosem sikerült sérülést szereznem a háztól
-
Gerisz
addikt
Nem tom de búgatja a házat.
Nekem van lent venti. Kiveszed a porszűrőt, rászereled és visszacsavarozod a porszűrőt
Az oldallap biztos bajáratódik, nekem kezdetben is könnyen lejött.
Nekem a vidkarit nem tartja rendesen a csavarmentes technika ezért hát lecsavaroztam.(a gyári hűtővel simán megtartotta)(Nekem ez az első drágább házam)
-
7600GT
senior tag
Nah gyerekek mostmár egy CM690-ben hűsöl a gépem. Előtte egy Chieftec nagytorony volt, az most egy másik gép otthonául szolgál.
Húha... Jobbra számítottam.
Kezdjük az elején: a festés hólyagos... Az oldallap nyeklik-csuklik, nincsen benne anyag. Az élek nincsenek rendesen eldolgozva. Az alsó ventillátor helybe nem lehet ventit rakni, mert túl rövidek hozzá a csavarok. Az tápnál nincsen porszűrő és nyeli a port. Jah, és az oldallapot le és fel rakni elég nehéz...
Viszont: zseniális szellőzés és kábel elvezethetőség, relatíve könnyű szerelhetőség ( a chieftec házak ebben elég csúnyán elverik).
A Chieftec háznak rosszabb a felépítése de sokkal jobb a kivitelezése.
Összességében 16k-ért egy remek kis házikó, aki a fent felsorolt kellemetlenségektől el tud tekinteni és nem szereli percenként a gépét, annak egy remek alternatíva lehet.Gerisz: Mi az a gyagyázás?
-
Gerisz
addikt
Tegnap elkezdte a táp a gyagyázást és bebúgatja az egész gépet. Kutya idegesítő
Már kikapcsoltam minden ventilátort uh mást nem tudok ami lehetne -
fanofmanu
tag
am 6db 120mm van a gépbe és szinte semmi hangja igaz vissza vannak fogva egy kicsit a vezérlővel
-
fanofmanu
tag
-
fanofmanu
tag
am már megoldottam a ventit felcsavaroztam az egyik olyan takarólemezre vagy miaz tudjátok amit így kilehet törni... azt meg belehet csavarozni. namost ahoz képest hogy csak alul van rögzítve(mert felül már úgy vannak a lyukak hogy nem passzol a ventibe) semmi rezonanciát nem tapasztalok
jha és sikerűlt a ház alja és a táp közé berakni egy fémhálós porszűrőt
-
G4ng3r
tag
Nem a tetejébe akartad tenni? Az a radiátor amit te írtál az 3 ventis
Fent csak 2db 12cm-s venti férne el alapból,ha még egy 12 cm-s ventit oda akarsz tenni akkor bizony vágni kellene,és akkor "ugranak" onnét a kivezetések is.Egyszerűbb lenne akkor egy 2ventis radiátor.Vagy te ventik nélkül gondoltad?Vagy alacsonyabb ventitvel kellene,vagy kicsit megemelni a burkolaton a rácsot,mert alapból tényleg szűk kicsit ott is.
-
G4ng3r
tag
Ha végig mered/tudod csinálni ezt ami a képeken van akkor biztosan.Ha nem szeretnél vágni,akkor nem...
-
sihu
tag
a fent említett ház tetejébe elfér egy nexxxos extreme III???
-
G4ng3r
tag
Jaja,azt én is láttam,elvileg az a Japán verzió.Lehet jobb lett volna Európában is valami hasonló,bár nekem így is jó mert a lent van a gép a padlón.Akit eddig zavart,hogy fent vannak a kivezetések,annak meg már lassan ott a CM590.Abban meg lehet előre is pakolni ventiket.
-
G4ng3r
tag
válasz
fanofmanu #635 üzenetére
Esetleg úgy,hogy ha veszel egy CM HDD keretet és kicseréled a sima ventit kékre.Szerintem a képen is olyasmi lehet.
De akkor már megint nem elsősorban a házat hűtenéd,hanem a vinyókeretet...
-
fanofmanu
tag
én is úgyterveztem hogy rakok oda egyet mert már korábban láttam ezt a képet de amikor meglett a ház akkor láttam hogy gyárilag én sehogy nemfogom azt oda tenni...
-
fanofmanu
tag
-
engusz
veterán
Félreértettél. Én gyári (sajtó) fotón láttam már olyan CM690-est, amiben fent is is volt egy LED-es kék ventilátor, az 5.25"-os helyeknél.
Valamelyik fórumban láttam házi-barkács megoldást, ahol a srác csinált egy-két pántot és beszerelt egy ventit, de az nem éppen gyári megoldás.
-
nebulo5
senior tag
válasz
fanofmanu #627 üzenetére
Mivel 5 ODD hely van, és csak kettőt használok, így az alsóból kioperáltam a floppy meghajtó konzolt, és a 12-es venti 4 sarkába behajtottam 1-1 csavart, ami 1-1 centire kilóg a ventikeretből. Ezekre alul, és felül rá lehet hurkolni 1-1 szilikon gumi végét, amit befűztem az ODD keret-vázba.
Megbízható, mert a szilikon gumi elég vastag, és tökéletes rezgés csillapító. Évente (ha másért nem is, de portalanítás céljából), úgyis szét szoktam szedni a gépet. Ha úgy látnám, hogy a vázzal való érintkezési pontokon "kopna" a gumi, símán kicserélhetem.
Egyébként ez a venti az, ami a kegtökéletesebben hűti az alaplapot. Mégha a kábelkötegek lassítják is a légáramlatot valamelyest, akkor is ez adja a legtöbb hűs levegőt. És a ram-okat is tök jól hűti.
Jelenleg 6 venti dolgozik 5 V.-ra redukálva a gépemben, és piszok csendben vannak.
Proci idle-ben: 24/37-37 fok (héj/mag-mag)
Alaplap: 34 fok.
Vinyo: 31 fok.
Orthos-al:
Proci: 38/57-57
Alaplap: 36
Vinyo: 34.
Azt gondolom, így nyáron sem lesz kánikula a gépházban. -
nebulo5
senior tag
-
progabe
csendes tag
közben keresgéltem ez ügyben,külföldi fórumról:
"Another CM690 with the standard CM 460W PSU included,P35DS3P that I had built for someone.... back to the store for extender 4pin 12V ATX."
vicces,mondhatni elcsúszott a CM egy banánhéjon
az mondjuk igaz,hogy azon a lapon a 4 tűs csati nem pontosan a lap tetején,hanem beljebb (lejjebb) található,én pedig P nélküli,"sima" ds3-at veszek majd,aminek teljesen a szélén van.
a legbiztosabb megoldás,ha rendelek egy hosszabbítót,nehogy azon a 700HUF-on múljon a dolog
-
progabe
csendes tag
sziasztok!
ilyen házat készülök venni,és tápnak egy CM eXtreme Power Plus 460W-t néztem ki hozzá.a kérdésem annyi lenne,hogy elég lesz-e a kábel hossza,vagy rendeljem majd hozzá az engusz által linkelt hosszabbítókat!?
-
Gerisz
addikt
szépen én is felrakosgattam a kábeleket az oldalfalra. (szigszalaggal
)
Így nem feszül.Olyan kérdésem lenne, hogy van egy 8cm-s hely az oldallapon a proci alatt.
Nekem ott dől a meleg. Szeretnék egy ventit rakni oda de nemmegy be a rendes 8cm-s
túl vastag. Tudtok valahol olyat ami befér?
engusz tudsz ilyet? 15-ös szerintem ami befér lehet még a 20-as se. Meg tudod nézni?
Kösz -
G4ng3r
tag
Végre rászántam magam,hogy "elcsúfítsam" a házikót,igaz még csak ötleteket gyűjtök,de párat már találtam ami tetszik:greenwater,custom
Ha esetleg láttok/csináltatok valami hasonlót,akkor linkeljétek be légyszi. -
Gerisz
addikt
6 ventilátor!
Az már tornádót csinál.
Én most szereltem szét és kivettem 2-őt. Már csak 3 van. Az oldallapról levettem mert idegesítőén elkezdett megint búgni pedig már 7V-on volt.
Te milyen ventit ajánlasz bele? Te milyet raktál?(gondolom hogy a legjobbat mert azé bótosnak fussa)
Most levettem 7V-ra az összeset de búgó hangja van a gyári matyiknak igaz sokkal csendesebb mint eddig meg az öcsém gépe. Csak eddig volt szélzaj, most búgás.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Chieftech BD-25B 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF F15 FX506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 32GB - 1TB - RTX 3050 Ti - Win11 - MAGYAR
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3281, 100% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest