- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A napon sütkérezik a OnePlus 15
- Megérkezett végre a várva-várt órafrissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee3000
tag
-
-
TeChNoRby
tag
Akkor jó
Azon gondolkozok,hogy mivel 4k. a különbség a sima és a plexis között,és láttam hogy lehet rá venni plexis oldallapot,ezért árba kb egyformán jönne ki.Lehet buta felfogás,de ha ugyanazért az árért kapok+1plexis oldalt,szerintem igy jobban megéri.Jövőhét elején ha mennék hozzátok,az jó?
-
TeChNoRby
tag
Akkor olyan házam nem lesz 1 ideig,pedig mostanába akarok házat cserélni,most raidmax sagitta házam van,és nagyon szemezek a cm690-essel,azt hittem az atcs megáll max 30ba! 690-nél mennyire "érdemes"plexis változatot venni?Lényeg lenne nekem a csendesség+jó hűtés,remélem jó választás lenne a cm
-
törölt tag
Szerintem alul is jól jön egy venti, besegítene a videokari hűtésének, és alul nem rekedne meg a levegő. Szerintem nézd meg azt, hogy oda befér-e egy 140mm-es venti (A Scythe Kaze Marura gondolok), és akkor oda is tehetsz egyet.
Nem hinném, hogy a lyukacsos helyeken dőlne a por befelé, de hát puding próbája az evés. Nem viccelek: Kicsit csodálom is a kitartásod, hogy ilyen alaposan tervezed meg a géped hűtését-porszűrését, több napokat is bírsz várni, hogy megnézd beválik-e. -
tomta
tag
Ami nekem nem tetszik vagy éppen nem minőségi megoldás
<ul>
<li>lemezvastagsága vékonyra sikeredett</li>
<li>deformálódik-hajlik 2v. akár csak egy 12cm-es cooler felszerelésekor</li>
<li>a felület festése a belső oldalon IGÉNYTELEN</li>
<li>az illeszkedése a házhoz nem tökéletes</li><li>A ház felső és elülső borítása nem illeszkedik tökéletesen egymáshoz</li>
<li>A ház elülső borításának rögzítése a müanyag csonkokkal (drága a csavar)</li>
<li>A ház tetején elhelyezett periféria csatlakozók kábeleitől a felső 5.25-s helyre mobilracket tenni macerás</li></ul>
A többi szuper benne
EZ a kód beszúrása valahogy nem megy nekem, hm miért. -
engusz
veterán
Feltettem az új képeket, összeállt a rendszer. Eddig jónak tűnik, csendes a rendszer. A CPU magok 37, illetve 42 fokosak, attól függően, hogy a Real Temp-nek vagy a Core Temp-nek hiszünk. A GPU hőmérséklete 36 és 28, a PCB-é pedig 33,5 fokos. Ezek idle értékek, majd megnézem terhelés alatt is.
Azon, hogy alul legyen-e ventilátor, illetve a lyukacsos helyek porszűrésén még gondolkodok. (Pontosabban kivárok: megnézem két hét múlva mennyire porosodik.)
-
zolee3000
tag
Biztos nagyon hülye vagyok, de még mindig nem tom, melyik CM keretről is beszélünk pontosan. A pcgear-n meg nem találtam mást csak a scythe-t. Linkelnél egy konkrét helyet, ahol CM keret kapható, plíz? Aztán már tényleg nem értetlenkedem többet.
Jah, egyébként a porszűrős írásod fórumában (most már annak folytatását is végigolvastam) Yany kollega úgy oldotta meg ezt az ötnegyedes helyekre plusz hűtőt dolgot, hogy berakott egy Spire 14 cm-es ventit, ami - mint írta - pont kitölti a helyet. Ezt nem egészen értem, csak simán vett egy ventit és odacsavarozta, minden extra keret nélkül?
-
zolee3000
tag
Nem a ventihelyek számával van bajom, hanem az elhelyezésükkel. Tudom sokan filóztak már ezen, van akit ez el is tántorított a ház megvételétől. Nekem nagyon bejön a CM690 (már meg is rendeltem), de ami tény, az tény. Az első venti a HDD-ket hűti és passz. A ház belsejébe egyedül a VGA magasságában tudok hideg levegőt befújatni (egy efölötti venti csak a hátsónak meg a CPU-hűtőnek kavarna be, a szemközti meg a tető alá szerelt légkavarók pedig a meleget szívják ki), és ez kicsit kevés szvsz és a CM-nél is így gondolhatták, máskülönben nem alakítottak volna ki lent is egy foglalatot. Ha itt elegendő levegő jutna be a házba, nem hasogatnám a szőrt, de – és ezt már már azok is leírták, akik a gyakorlatban ki is próbálták – nem így van. Én nem szoktam moddolni, de gondoltam, ha már úgysem használok ki az 5 előlapi bővítőhelyből csak egyet, oda kényelmesen elférne egy venti, ami érdemileg is hozzájárul a házbelső hűtéséhez. Lehet, hogy csak én vagyok maximalista, bocsi a túlbuzgóságomért.
Valszeg a gyári megoldással sem lesz hőségriadó a házban.
-
zolee3000
tag
Köszi a választ!
Egyébként nagyon tetszett a porszűrős írásod. Lenne is hozzád egy kérdésem. Én az alsó helyre nem fogok ventit tenni, ezért az ahhoz adott gyári porszűrőt beraknám a táp alá. Meg lehet úgy oldani? Érdekelne még, hogy szerinted lehetséges-e komolyabb barkácsolás vagy a fedőlemez szétvágása nélkül valahogy egy 12-es ventilátort applikálni előre a gyári venti fölé, mondjuk egy műanyag porszűrős keretben? Én csak egy DVD írót pakolnék a legfelső helyre és alatta szerintem éppen elférne egy légkavaró, ami igen hasznos lenne. -
Gerisz
addikt
-
SOAD19
addikt
Szivatsz mi?!
Tényleg várok pár napot, mer megrendeltem egy helyen már egy házat ()Tt M9), de még nem szólt vissza a srác és most lapítok, mint s*ar a gazban, hátha elfelejtette.
Különben tudnál egy kis infot mondani arról, h valóságban mennyire nagy/kicsi az a plexi?!
Már néztem videót a youtube-on, ott nem tűnik olyan kicsinek, mint a képeken. Kár h nem lehet megnézni, sehol se élőben.
Köszi! -
Daert
őstag
A 140-esek tetszenek,de valóban ez működik:
a táp előtti fekete keretet kiszedve ventivel együtt be lehet pattintani az 5.25-ös helyekre.
?Más
Én sem gondolnám hogy a ház,vagy a házban való elhelyezkedése miatt döglenek a tápok.Eddig is a meleg ház levegőjét nyomták ki,arról nem is beszélve hogy a meleg felfele száll(bár házhűtés is van sok gépben) -
joshua7
veterán
Igen, ezt már leírták páran.
Van konkrét összevetésed, h más házakban mik az eredmények?
De azért gondolom, nem véletlenül van a CM házakhoz az a keret, amit teszteltél. Bár ott Elite házba raktad, de ott is alapból ~45 fokosak voltak.szerk: azt írja szikrázott meg fölforrósodott
-
Daert
őstag
Nekem is kellett már néhányszor a Reset gomb.Tudom hogy láma kérdés,de akkor mit csinálok ha szükség van rá de nincs ez a gomb
A nyíltabb mobilisabb szellőzése miatt még mindíg jobban tetszik az 590-es.Viszont a 690 nagyobb(nem biztos hogy a tápkábelek elég hosszúak),kicsit extrább,de az a fránya elfordított vinyókeret
.Nem tudom....olyan bizonytalan vagyok.Kék vagy piros pirula?
Kár hogy itt Veszprémben sehol nincs élőben ezekből a házikókból.Megnyugtató lehet ha vásárlás előtt az ember meg tudja tapizni,simogatni -
proci985
MODERÁTOR
"látod kisfiam, így néz ki a fajtanemesítés: fogod a CM690et, AntecP182őt, Aerocool Aeroengine2őt és a Cosmos 1100at, hozzáadsz egy kis Silverstonet és a végén ezt kapod."
uramatyám.
cba001: kapd le az elejét, és nézd meg, hogy a power gomb pöcke jól áll e. én speciel nagylábujjal be tudtam kapcsolni (hajolni lusta volam
). oldallap tényleg picit nehezen mozog.
-
-
WiZARD
veterán
a 40 fok azért nem forró. legalábbis kézrátétellel kicsit meleg csak.
viszont ami kívül 40 az belül gondolom több.2 hét után elég porosnak tűnt az első venti előtti szűrő, meg eléggé vissza is fogja. inkább kivettem. így most szép lassan kezdenek hülni a vinyók. most 35-37 fokosak.
-
-
proci985
MODERÁTOR
azért vidkari túlhajtásnál tesztelésnél bőven be lehet állóra fagyasztani a vistát is (jó, abban némi driverpara és feszinstabilitás is bennevolt részemről). nekem legalábbis rendszeresen összejött, és ott azért a reset kényelmesebb.
mondjuk erre annyi megoldás van, hogy fogod, alaplapon beállítod a bootolás billről/egérről opciót, leállítani úgyis windowsból fogod, a powert pedig rákötöd a resetre. kicsit teszkós, de ha mindenképpen kell
-
nike_
addikt
Kár, hogy az 590-nél nem lehet levenni az alaplapi tálcát..
Na sebaj, nagyon király ház ez is, és az 590 is.
A végén az árazást nem értem..
Európában ennyivel drágább lenne? 1 EUR-t 250-nek számoltam, így jön ki 17.500 Ft. Dollárnál 170-nek számoltam, és 11.900 Ft-ra jön ki.
Nálatok nem lesz véletlen?
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- New World - az új Amazon MMORPG
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Battlefield 6
- Borderlands 4
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung UE46F5005AK 46" (116cm) FULL HD LED TV
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest