- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Symbio
senior tag
válasz
Picturemaker #3343 üzenetére
Nem annyira a ventikkel van a gond, hanem az oldallapra rögzítéssel, attól hangos. A házakhoz adott ventilátorok nem szoktak ennél minőségibbek lenni.
(én is lecseréltem a gyáriakat 3db S-Flex 800-asra) -
Symbio
senior tag
válasz
palbence #3214 üzenetére
Ha kiszívod a meleget felül, akkor ezzel az alsó és első ventilátorok hatásfokát is növeled (egy erősebb húzat lesz a házban), ergo jobb lesz a hűtés.
12V->5V: egy molex csatiban felcseréled a sárga (12V) és piros (5V) vezetékeket és arra dugod a ventilátor csatlakozót. -
Symbio
senior tag
Hát én is az S-Flex-re szavaznék, pl. S-FLEX SFF21E (1200rpm). Teljes fordulaton sem hangos, leszabályozva pedig kimondottan halk és a levegő szállítása is jó (de elég drága
). Nálam alul, elől és hátul van 1-1 800-as S-FLEX SFF21D, de azok közül is 2 leszabályozva 500-ra (a WD640 Green nem az a forrófejű HDD és a Mugen2-nek se kell akkora rásegítés
)
-
Symbio
senior tag
Pl. alaplap kiszerelése nélkül lehet hátlapmerevítős CPU hűtőt szerelni (de jól jött volna a Mugen2-nél
), mobil alaplapi tálca, Front : 230 x 30mm venti, Top: 230 x 30mm 2X, Rear: 120 x 25mm venti, HDD Module: 120mm fan x 2 (optional), felül komplett radiátor hely, egyszerűbben tisztítható alsó porszűrő. Persze, hogy ezek forintosítva megéri-e a különbséget, az már más tészta, de simán elfogadnám a 690 helyett
CM RC-840 -
Symbio
senior tag
Egy CM 690 Xigmatek kiadásban teljesen feketén. Szép.
-
Symbio
senior tag
Én is úgy tudom, hogy netes rendelés esetén 8 napig eredeti állapotban, eredeti dobozban visszaküldheted különösebb indoklás nélkül. Jogszabály ügyileg így van.
A HAF932-őt csak javasolni tudom. Szellős, csendes ház, jobb mint a TT (jó, mondjuk nekem a piros ledes venti kicsit gáz, de ez csak egyéni szocprobléma)
-
Symbio
senior tag
válasz
palbence #2988 üzenetére
Egyéb lehetőségek:
- távtartó szilikon gyűrű, vagy bármi, ami picit eltartja a ventit a rácstól és csillapítja a rezgést (már az alsó műanyag szűrő is segít)
- kivágod az oldalfalon a rácsot és egy drótos ventivédőt raksz a helyére (mert főleg a szélzaj okozza a hangoskodást) -
Symbio
senior tag
válasz
NeoExDeath #2892 üzenetére
A VGA-nál én inkább befelé raknám, tapasztalatom szerint hatásosabb, ha friss levegővel látod el a kártyát, mint ha a meleget próbálod kiszívni (a meleg felfelé megy, a venti meg az oldalában van)
A 27 dBA már egyáltalán nem mondható hangtalannak, de ez a többi zajforrástól is függ (ha van egy zakatoló táp vagy egy nagyon pörgő VGA, máris más a zajos fogalma)
Az AC ventilátorok jók és nem drágák, talán a legjobb ár/érték arányt adják. Nem kell PWM-es, elég egy normál, legfeljebb 5V-ról hajtod, ha túl gyors -
Symbio
senior tag
Aki nekilátott festegetni...Megjelent a gyári fekete 690-es
-
Symbio
senior tag
Nem pont ugyanolyan, de hasonló.
(2-t kaptál alapból, ott van a másik elől)
-
-
Symbio
senior tag
válasz
betyarr #2576 üzenetére
Mi az, hogy egy darab szűrő sincs benne (ez nem kor függő
)? Leszedted az elejét a háznak? Ott kell lennie, az első ledes venti, ami a műanyag szűrőre van rögzítve. A második a ház aljában van a táp előtt, de az venti nélkül.
Nem ismerem az alaplapodat, de a boot alatt pl Delete gombbal kell megszakítani betöltést, akkor jutsz a BIOSba, különben boot paritiot keres valamelyik lemezen. Azért mert nincs Win, azért nem fogy belépni a BIOSba.(nem akarom kétségbe vonni a szakmai hozzáértésedet, de hogyan akarsz így Wint telepíteni
)
-
Symbio
senior tag
válasz
betyarr #2551 üzenetére
Neked ugyanúgy nem nagy kunszt ezt megcsinálni (és hidd el, nem kell hozzá elektromos behajtó, igaz akkor 30mp-cel tovább tart
). Csak egyszer kell nekidurálni magadat a szerekésnek és utána már nem lesz ekkora mumus (a következő házadat meg már saját magad rendezed be)
-
Symbio
senior tag
válasz
betyarr #2537 üzenetére
Én még nem találkoztam egyirányú ház ventivel
Ha nagyon nem akarsz semmit barkácsolni, akkor az oldalsó ventit tedd a táp elé alulra, ott van szűrő is.
A tápnál meg nem is lenne praktikus a táp és a ház közé rakni a szűrőt, mert ahhoz nem férsz hozzá tisztításkor (hacsak nem akarod sűrűn kiszerelni a tápodat emiatt). Veszel egy pl ilyen szűrőt és kívülről kétoldalas ragasztóval felrakod a táp alá.
-
Symbio
senior tag
válasz
betyarr #2524 üzenetére
A gomb igaz, hogy kicsit oldalt van, de elölről kell megnyomni.
USB: ha felül marad annyi helyed, hogy egy usb madzagot be tudsz dugni, akkor tegyél oda egy hosszabbítót. Ha meg annyi hely sincs, akkor nem tudom mi lesz a szellőzéssel, mert se oldalt, se a tetején nem hatásos igazán. Az 590-es nem lett volna jobb választás ebben az esetben? -
Symbio
senior tag
Grat, szépen berendezted
Az a szivacsos szűrőbetét szerintem nagyon sokat levesz a venti légszállításából, főleg ha leveszed a fordulatot is. A gyári műanyag szűrőt és a táp alattit havonta letisztítom, így nincs számottevő por a házban (azt kb 1/2 évente kifújom levegővel). -
Symbio
senior tag
válasz
betyarr #2502 üzenetére
Mert mi a gond az USB-vel
A többi csatival sincs gondom, egyedül talán a power LED jelenthet gondot, de az jobb be sem kötni, mert díszkivilágítást csinál este a szobában (alvás mellette kizárt
)
Táp szűrő: egy szimpla 120-as fémrács szűrő kétoldalas ragasztóval rögzítve.
-
Symbio
senior tag
Már nekem sincs, mert nem használom egyiket sem
-
Symbio
senior tag
válasz
dethroner #2466 üzenetére
Egy pát cm-rel kisebb mindenhol az 590-es és nem elforgatott a merevlemez tartó (ami nem feltétlenül hátrány), csak 2 venti jár hozzá, nem 3.
Az, hogy a táp előtt alul van-e venti hely az 590-esben, az nekem nem egyértelmű a fényképek alapján (az egyik képen van a másikon nincs). Anyagminőségben és szerelhetőségben nincs különbség. Ha asztal alá kerülni, jobb az 590-es, egyébként amelyik jobban tetszik.
Ja és a 690-esben a power és reset gombokat erősen szokni kell (először be sem tudtam kapcsolni)
Én lehet, hogy az 590-est vettem volna anno, de akkor még csak a 690-es volt. -
Symbio
senior tag
De ugye nem az itteni 1. hsz-ra gondoltál?
-
Symbio
senior tag
Először felcsavarozod a ventit a műanyag porszűrőre, majd azt a házra (alulról jön a csavar) (kép)
Egyébként mindenkinek, aki csendes ventit keres, tudom javasolni a Scythe S-Flex-eket (PH! teszt). Nálam összesen 4 Scythe venti megy, teljes terhelés mellett is nagyon csendben van.
-
Symbio
senior tag
válasz
alibabo #2429 üzenetére
Nekem szerencsém volt, mert tápcsere is esedékes volt, így célirányosan olyat kerestem, aminek hosszú vezetékei vannak. Az már más kérdés, hogy a Corsair VX450-es egyébként is egy nagyon jó, üzembiztos és csendes táp. Ebbe a házba a normál konfigokhoz a legjobban passzoló táp, szerintem.
-
Symbio
senior tag
-
Symbio
senior tag
A rendmániások kedvéért (
) újra kábeleztem a házat. Köszönöm a piszkálást, így legalább rászántam magam
-
Symbio
senior tag
Beszereltem a Scythe Mugen 2-s hűtőt az E8400-ra. Leszámítva, hogy ki kellett venni a lapot a házból, egyszerűen ment.
Alapon 290 körül forog a 120-as venti (az EPU-nak köszönhetően 1,5GHz-en megy csak akkor a proci), 30X IB tesztnél sem ment 780 főlé és így max is 49 fokosak voltak a magok (akkor már 3,6GHZ-en megy). Hangja még akkor sem nagyon volt.
A házban elől, alul és hátul van 1-1 S-FLEX SFF21D (800rpm), amik 490-500 fordulaton mennek és a 2 db WD 640GB-os Green Power vinyó is halkak, a Corsair VX450-es táp sem a a hangos fajta (kapott egy szűrőt), az ASUS 4670 pedig fix 5V-on hajtja a ventit, így végre szinte teljes a csend -
Symbio
senior tag
válasz
Froclee #1721 üzenetére
Szinte mindegy. Ha fenn van az előlap, akkor becsúszik alá az oldallap, nem hiszem, hogy ez jelentené az akadályt. De hát próba cseresznye
(nem az a problémád, hogy a levett oldallapot állítva raktad le hosszabb ideig és mivel nem nagyon merev, ezért kicsit meghajlott)
-
Symbio
senior tag
válasz
Froclee #1719 üzenetére
Visszafelé, mint hogy levetted ?
Komolyra fordítva, mi a probléma? Eléggé flexibilis az oldallap, tehát meghajolhat. Próbáld meg az oldalára fektetni (na nem arra, ahova vissza akarod rakni a lapot) és és illeszd a házkereten levő perforációkra a füleket, majd told előre a lapot (figyelj, a bal oldalon, a hátulján van egy félkör alakú fül, aminek megvan a helye, ott fennakadhat!!!)
Remélem menni fog -
Symbio
senior tag
+12e a plexi oldalért
Izlések és pofonok...én biztos nem kérek belőle
-
Symbio
senior tag
válasz
Oraculus #383 üzenetére
Nem tudom, milyen irány a felfelé, de semmi esetre sem a házzal párhuzamosan felfelé. Az előlap ezekkel a műanyag bizbaszokkal rögzül, mint egy patent. Kis erő, bátorság kell, nekem nem törött egy sem. Tehát magad felé kell húzni alulról benyúlva és miután alul kijött a helyéről, fennt is
-
-
Symbio
senior tag
Hát azért nem egy HEPA szűrő
, de nem is az a szerepe. Ha annyira sűrű lenne, akkor a venti nem tudná átszívni rajta a levegőt (ill fullon kellene járatni, hogy valami légmozgás is legyen). Valahol a kettő között van, szivacsos (mosható), a por nagyobbik részét kiszűri de veszít is a légszállítási értékéből. Tehát valamit valamiért. Én nem használom, inkább 1-2 havonta kitisztítom levegővel (van helyben kompresszor), így még lejjebb vehetem a ventik fordulatszámát.
-
Symbio
senior tag
Upsz, náluk vettem a házat
Korrekt társulat, ajánlom!
Suti_88: elcsúsztál egy fórummal (Melyik házat!)
-
Symbio
senior tag
Nem tudok róla, hogy van plexis kivitel is (a gyártó oldalán is csak az előlapi csatlakozós japán változatot említi)
140-est már keresett valaki, olvass vissza. (pl: itt van) -
Symbio
senior tag
Annak örülnék, mert most a vinyó a "hangadó" a gépben (WD160+320 SATA)
Oldalra nem csak 120-as ventinek van hely?
Én első próbálkozásra megszüntetem az oldalsó ventit, csak elől-hátul lesz 1-1 (a NV6600-ast nem nagyon kell aktívan hűteni). A proci hűtőm (Zalman 7700Cu) pedig kap egy csövet és azon keresztül a friss levegőt.
A mostani házban sem tudom 37 fokra felmelegíteni az XP3000+ -t 40%-os ventivel (1200 körül), pedig nincs hátsó kiszívás.
-
Symbio
senior tag
1 hete raktam össze egy CM Elit 534-es házba egy konfigot. Nincs vele semmi gond, de a vinyó búgását átveszi a ház
valamit ki kell találnom, mert nagyon idegesítő
Ha végre a 690-es is elkészül, lesz összehasonlítási alapom. Már megnéztem itt a keret puhább műanyagból van, mint az 534-esben, remélem ez nem fog búgni. Mivel asztal mellett fog állni, ezért a tetején elhejezett előlapi csatlakozók nekem praktikusabb, mint a térdelő pozíciót követelő alsó elhelyezés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest