Hirdetés
- IFA 2025: Sokrétű tudást kínál az AGM két friss strapabírója
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Valószínűleg a Honor legolcsóbb modellje lesz
- IFA 2025: Lépcsőmászó, víztisztító, szögletes és gombóc alakú robotporszívók
- 3 milliós villanyautó, AI tamagocsi és kamerás napszemüveg - megjött az AstraUX
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szecsy
aktív tag
válasz
#27813376 #4298 üzenetére
Enis Harmasrol valtottam airra ugye a harmas volt az elso retinas szeria!
Az air sokkal de sokkal vekonyabb es konnyebb mint a negy arrol nem is beszelve hogy en ismerosommel vettem a T-nel es neki a 4es ipad 10e ft al dragabbra is jott kiugyanaz a 16gb os cellular!
Amugy akksi idoben meg egyeb tulajdonsagokban nincs kulombseg talan mintha a 4nek erosebb lenne a maximum fenyereje de ugye ez lehet csaloka is mert nekem feher az air mig neki fekete,,, roviden ennyi celszeru mindig az ujabb hamar kijott
-
törölt tag
Semmi bajom nem volt a hármassal, sőt. Hardver illetve kijelző szempontjából nekem ugyanolyan. Vékonyabb, könnyebb, de ugyanúgy tudom használni mint a hármasomat anno. Őszintén mondom, nem is néztem, erősebb-e az Air vagy sem... Minden eddigi cuccom ugyanúgy teljesít rajta, sebességben, megjelenésben egyaránt. Nyilván van különbség, de átlagban én egy makulátlan, új hármast simán bevállalnék jó áron.
Illetve, 16vs32, attól függ. Nekem a 16 sok, másnak kevés. Dolgozni jó a kisebb, szórakozni, otthonra, filmet nézni kellhet a nagyobb. -
bundli
tag
Akkor még egy fontos kérdés. 16 vagy 32 GB ? Telefonom 16-os, el lehet férni rajta, ha ésszel használja az ember, de ugye azon sok fotó és zene is van, ami nem lenne, csak max nagyon kevés iPaden. Helyére viszont lehet hogy film/sorozat jönne.
Úgy tudom, hogy az iPad appok azért jóval nagyobbak, mint a sima iPhone appok, ami már alapból nem kicsit egy-egy nagyobb játéknál.
Szóval, ki mit mond? Elég a 16?
-
Elsőre én is ezt gondoltam. Tartsd a kezedben fél órát és megtapasztalod.
Azt hittem én vagyok puhány (85 kg), de minap beszéltem egy eléggé kigyúrt fórumtárssal aki ugyanezt mondta: fél óra Asphalt 8 után fájt a csuklóm, neki is. Ilyent iPad2, vagy Air esetén nem tapasztaltam.Most váltotta a 2-est a 4-est az Air (= 5-ös) mellett, ha kijön a 6-os ősszel (kb. október), akkor vélhetően az Air lesz a másodhegedűs és igy csökken az ára.
-
bundli
tag
Súlya nem különösebben érdekel az a kb. 2-300 gamm nem oszt nem szoroz, ha beteszek egy üdítőt a táskámban már több súlyt viszek, mint egy Air
Ha fél-1 kiló különbség lenne közöttük, akkor azt mondom, hogy valóban megéri a dolog, ha úgy van.
De amennyiben tényleg ennyire elenyésző a különbség aprón, akkor valóban érdemesebb az Air-t venni.
Mivel az idő nem sürget, mikorra várható esetleg árcsökkenés? WWDC bejelentéskor szoktak csökkenni a régi szériák árai?
-
Első kérdés: mert nem olyan dögnehéz az Air mint a 4-es. Akksi a 4-esben tovább bírja egy feltöltéssel.
Szerk. Árban nincs valami hatalmas különbség köztük használtam, olyan 10 ezerre saccolom (ceteris paribus).Második kérdés: szabad venni, nekem ez az 5., de egyben az első amit újonnan vettem.
Szerk. Nézd meg serial number alapján a beszeljukmac.com-on, hogy nem lopott-e. Ennél sokkal többet nem tudsz tenni. -
bundli
tag
Egyébként miért Air? Miért nem iPad 3 vagy 4 inkább? (Jó 3, talán kicsit merész)Talán olcsóbban lehet hozzájutni egy 4-hez, mint Air-hez használtan.
Apropó olcsóbban: Használtan szabad venni iPadet? iPhone-t biztos nem, mert a letiltásokkal/hűségekkel van probléma, de ha only Wifiset vesz az ember, akkor nincs kockázat használtnál? Tehát nem lehet letiltatni később?
-
legiaap
félisten
Nagyon remélem ez nem lesz igaz: [link]
-
Szecsy
aktív tag
válasz
vadászcsiga #4274 üzenetére
Annyira kiraly hogy van belole 10db om
-
bundli
tag
Ja így már világos. Autocadot eszem ágába sincs használni, csak kíváncsi voltam, hogy mi is ez pontosan.
Engem inkább az érdekelne, hogy a többi program probléma nélkül fut e?!
kabalthenbk:
Ezek valóban apróságok és mivel van IOS eszközöm, ismerem ezeket és tudom kezelni, vannak már erre jól kiforrott appjaim.
-
nofi
addikt
Attól azért nagyon messze van. Ennél szembetűnő (AutoCAD 360), de ennek ellenére is, hibaüzenet után folytathatod a nézelődést. Sajnos a szarul megírt alkalmazásokkal nem tudsz mit kezdeni, de hidd el, lényegesen kevesebb van belőlük. Hiába frissítette az Autodesk a napokban ezt az appot, még mindig ezt csinálja. Igazából már nem is foglalkozom vele, telepítettem a TurboViewert, ha legközelebb dwg-be futnék.
Google Drive hivatalos appjánál nagy pdf-eket nem nyit meg (mellesleg nálam PC-n, böngészőben sem), de erre ott van a sokkal jobb: GDrive, ráadásul ez több fiókot is kezel a Google mellett.
Üzenet az üzenetben emailnél már egyszer előfordult, hogy több gigásnak látott egy csatolmányt és emiatt nem engedte letölteni. Netes exchange felületről már minden rendben volt.Kb ennyi ami így eszembe jut, de láthatod, hogy ezek tényleg ilyen kis semmiségek, illetve mindegyik áthidalható ha épp nagyon fontos
obalix
Én is azt hittem, de a saját template filejainál is ezt csinálja, pedig iPad 2 óta van tudtommal ilyen viewer -
oba
addikt
gondolom az autocad egy nagyon memória igényes app, pc -n is elég termetes, sztem még photoshopnál is többet eszik
gondolom a dwg fájl az autocad saját formátuma, és attól függően, hogy mekkora a fájl, milyen tartalom van benne, lehet, hogy kevés neki az 1 giga ram... főleg ha pc -n készült mondjuk a fájl és ipaden akarja megnyitninem hiszem, hogy az átlag felhasználót ez annyira zavarná
hacsak tényleg nem akarod ilyesmi célra használni a gépet... de simán lehet, hogy az app tényleg szarul van megírva
-
Szecsy
aktív tag
Tegnap kaptam egy ilyen hangszoro cuccot melyet egybol ipaddel teszteltem, bluetothon kommunikAl siman iphone ipaddel nagyon szep eros hangzasa van nagyon kiraly termek ha valakit erdekel ilyen dobjon egy put
-
bundli
tag
Ezek közül egyen ragadt meg a szemem:
Pár alkalmazás érdekesen viselkedik azért, de ezt azért nem írnám az pusztán az iPad számlájára. Nem tudom pl. miként fejlesztették az AutoCAD 360-at, ha a jelenlegi csúcsmodellen is "out of memory" üzenettel fogad dwg megnyitásakor.
Ez pontosan mit jelent? Mennyire gyakori? Nem akarok androidos feelinget, hogy nem indul el egy alkalmazás, vagy lefagy, hasonlók, ha már ennyit költök valamire az úgy működjön, ahogyan kell-
-
nofi
addikt
-
bundli
tag
Köszönöm a véleményt.
Ha valakinek van szabad 2 perce, megtenné, hogy letesztelné több fajta fényerőn is, hogy PWM-es a háttérvilágítása vagy sem?
A lényeg az, hogy ezt a képet kell lefényképezni, különböző fényerőkön 1/20-1/25-ös záridővel.
Nagyon hálás lennék annak, aki ezt megcsinálná!
-
HardRic
addikt
Nincs alternatíva, a legjobb tablet amit kaphatsz a pénzedért. Nem érdemes gondolkodni rajta, vedd meg.
Bővebben:
- kijelző tökéletes
- üzemidő: nekem mindig 10-13 esetleg 14 óra használat után merül le
- iOS-en van még mit csiszolni, de semmi dealbreaker hiba sincs
- kamerát egyszer elindítottam, nem tudom minek egy tabletbe, de ja, van, működik -
bundli
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérni tőletek, hogy írjátok le pár szóban a véleményeteket a készülékről. Jöhet jó és rossz is egyaránt. Hardveresen minden rendben van vele? Vannak bugok a 64 bite SOC miatt, vagy már megszűntek 7.1.1 óta?
Ki mennyire van megelégedve az üzemidővel, kijelzővel, gyorsasággal kamerával, stb?
-
törölt tag
De, csak picit visszakéne olvasni, erre írtam, h 3 tuti nem lenne.
Idézet spawn 4243-as válaszábol:
Bőven elfér a 2giga ram. Sőt, ha lesz majd osztott képernyő esetleg, akkor lehet 3 is -
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #4248 üzenetére
Tom, de nem én írtam
-
-
ZoliBen
tag
válasz
vadászcsiga #4254 üzenetére
Az iPademet 7.1.1-el kaptam sajnos, szóval úgy tűnik, hogy a jailbreak egyelőre ki van lőve.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
ZoliBen #4252 üzenetére
Nem kell nagy tudomány hozza. Evasi0n.com-rol letöltöd a fájlt, elindítod, rákötöd az ipadet a gépre és katt a jailbreak gombra. Ennyi. Amikor kéri, ipaden meg kell nyomni a egy nyilat ábrázoló ikont amit ő rak rá.
Én 7.0.4-el kaptam múlt szerdán, elindítottam az evasi0n-t de 20%-nal megállt és csinálhattam bármit nem futott le pedig letöltöttem régebbi verziót, újraindítottam mindent, másik usb port, minden volt. Neten azt irtak megoldásnak hogy csináljam gyorsabb gépen
-
-
ZoliBen
tag
Van valaki, aki jailbreakelte az ipad airjét, és tudna segíteni nekem, ha szépen megkérem?
-
HardRic
addikt
Magyar iTunes acc-ról lehet amerikaira pénzt küldeni?
-
Szabikaa20
őstag
Most olvastam hogy repülö üzemmodban 2x olyan gyorsan tölt az air?
-
-
vadászcsiga
félisten
Nem olyan rossz ez a ram ami az Air-ben van. Letöltöttem a McTube-ot, YouTube-bal váltogatva hasonlítottam össze az 1080p videókat, amikor meguntam megnyitottam újra a safarit amiben egy tab volt megnyitva de nem töltötte újra pedig meg voltam győződve hogy így lesz.
-
Süvi
őstag
Felmásoltam nehány képet az iTunes-ban a készülékre. A problémám az, hogy az iPhoto és a Fotók alkalmazásban is össze vissza jelennek meg a képek. Az iPhoto-ban megtaláltam, hogy lehet a legregebbit előre tenni, de valahogy így sem jó. Hogyan lehetne beállítani, hogy fájlnev szerint rendezze vagy tényleg időrend szerint? Hogyan tudja a wifis készülék a képeket rátenni a térképre, ha nincs benne GPS?
Köszönöm -
törölt tag
Én elég keményen nyúzom a vasat de a frissítések óta semmi low memory nem volt, véleményem szerint az osztott képernyő nem fog igényelni jóval több ramot, nyílván úgy optimalizálják, ill. Ez nem android hogy 3GB kellene bele. Valamint azt is kizártnak tartom hogy 3GB rammal jönne a kövi verzió, talán az Air 2GB-al jön, de akkor magukat hazudtolta meg a cég, hogy az első Air-be nem annyit tettek alapból.
-
válasz
vadászcsiga #4234 üzenetére
Legyen rajta 3 db hangszóró és az orientációnak megfelelő 2 szóljon? Felőlem akár...
@Szabikaa20: én kb. 99,9%-ban fektetve.
-
Szabikaa20
őstag
Én is 90%-ban állítva használom...
-
HardRic
addikt
-
univerzita
addikt
Szeretnék ajánlani jó oldalt ahol sámtalan Apple kiegésítö, játék, aplikácio teszt és értékelés.Szerintem nagyon jó, igaz angolul van de a Chrome-fordít. A neve: www.imore.com. Ízelítö egy video teszt: http://www.imore.com/best-ipad-air-keyboard-case-zagg-logitech-belkin
-
ZoliBen
tag
válasz
vadászcsiga #4217 üzenetére
Tudom, hogy egy oldalon voltak, csak a Nexus 10 megoldása sokkal szimpatikusabb.
-
vadászcsiga
félisten
Én egy dologgal állnék ki keynote-ra: mostantol szabad a downgrade, újra aláírják az összes ios-t
-
nofi
addikt
válasz
Szabikaa20 #4223 üzenetére
progi letöltésekor ne kelljen mindig beírni az apple id-t
touch ID-val nem kell majd -
Szabikaa20
őstag
válasz
teguran #4221 üzenetére
Több memória(RAM),ujlenyomat olvasó,A8 as proci vagy hasonló,kisebb akksi nagyobb üzemidövel,iOS8...Sofware es újitasok szinten...
En mit újítanék?...Több memória..esetleg SD kártya,ujjlenyomat olvasó,nagyobb akksi nagyobb üzemidövel,progi letöltésekor ne kelljen mindig beírni az apple id-t,legalább 8mgpx-el fényképezögép vakuval,olcsóbb ár...
-
nofi
addikt
válasz
teguran #4221 üzenetére
Szerintem ősszel jelenthetik be. Biztosan megkapja az ujjlenyomat-olvasót, esetleg valamivel jobb kamerát és processzort is szoktak újítani modellenként.
Hardverileg nem számítok semmi extrára, szoftveres újításokat várok igazán.Én mit újítanék?
Eltörölném a 16-os modelleket és iPadnél az induló modell 32-es lenne, természetesen a 16-os árában. (Ilyen tuti nem lesz)
Memóriabővítést szokták még felhozni, de szerintem a jelenlegi is elegendő lehet további optimalizálással. -
teguran
tag
ipad mini uj verzioban mi varhato, tippek?
vagy ti mit ujitanatok? -
Szabikaa20
őstag
válasz
creesy360 #4214 üzenetére
Ilyennel jobban jártál volna... negyed áron van 2het alatt itt van...
-
Gudy
tag
Én ezt használom , elegáns, bőr és jól megáll az asztalon tartóként.
[Belkin] -
creesy360
újonc
Mivel egyenlőre nem tudom eldönteni mi lenne a megfelelő, rendeltem egy ilyen "viszonylag olcsóbbat", de mivel minden ami Apple-hez van az nem túl olcsó remélem beválik.
Majd meglátjuk.
[link] -
spawn21
veterán
-
nofi
addikt
Három hete használom az Air-t, pár mondatban összefoglalnám a tapasztalataimat. Első tabletem, tehát ennek megfelelően olvasni
- Súly, méret: Tökéletes. Egyszerűen bámulatos mennyivel könnyebb haverom iPad 3-masától. Nagyon kényelmes, egyedül talán a fülhallgató kábele zavar bele néha az összképbe. Én speciel nem oda tenném a jack dugót, hanem az iPhone-hoz hasonlóan "alulra".
- Használat. Nagyon tetszik, hogy iPadnél minimalizálták a Home gomb használatot. többujjas appváltás, többujjas appbezárás is nagyon jól jön és hamar ráérez az ember. Suhintásos gépeléssel voltak fenntartásaim, de tényleg tökéletesen használható.
- Rengeteg app van és jó látni, hogy a telefonon használt, megszokott kedvenc programjaim iPad felülete szintén mennyire igényes, jól használható, sok esetben még további funkciókkal is bővült.
- Fantasztikus az akkuidő. Papiron persze a pl. a Nexus is hasonlóan jól muzsikál. Múltkor végig Hearthstoneoztam egy délelőttöt és kb. ugyanannyit merült a mellettem ülő kollégám Nexusa is, pedig ő csak böngészett.
Negatívumok, hibák amiket tapasztaltam:
- Tudom nem erre van, de a hangszórók szólhatnának talán jobban.
- Pár alkalmazás érdekesen viselkedik azért, de ezt azért nem írnám az pusztán az iPad számlájára. Nem tudom pl. miként fejlesztették az AutoCAD 360-at, ha a jelenlegi csúcsmodellen is "out of memory" üzenettel fogad dwg megnyitásakor.
- Párszor csak komoly küzdelmek árán sikerült alkalmazásokat syncelnem iCloudon keresztül.
- Telefonon még nem volt feltűnő, de egy retinás tableten ordít, ha nem fullHDben fut egy YouTube videó. Wi-Fin vagyok, de állítom, hogy csak 720p-ben játszik le, hiába érhető és magasabb felbontás is. Nagyon jól jönne egy beállítás, főleg, hogy a 4G is már erre van kihegyezve. -
csab2
veterán
Az iPaddel kapcsolatban folyamatosan tokmizériában szenvedek. Nem szeretem a tokokat (telefonra évek óta nem teszek), mert vastagítja és nehezíti az iPadet. Ugyanakkor hordozáskor azért ajánlott. Ezért hol ilyen tokban hordom, hol olyanban. Most például azért, hogy használat közben ne legyen vastagabb és nehezebb, olyan tokban hordom az iPadet, ami használat közben nincs rajta. Amikor pedig utazom, ezen kívül még egy zipzáras tokban is benne csücsül.
-
válasz
creesy360 #4206 üzenetére
Jól néz ki nagyon az a Thule tok, különösen a kék; erősen szemeztem vele anno, biztos jól véd. Szabikaa20-nak igaza van, hogy piszok nehéz, az enyém 200 gramm és annak is érzed a súlyát, ezért sokszor leveszem, az meg nem tesz jót neki hosszútávon és nem olcsók ezek a tokok.
-
creesy360
újonc
válasz
Szabikaa20 #4204 üzenetére
de legalább véd is
-
ZoliBen
tag
Hali! Megjött az ipadem, nagyon tetszik egyelőre
Az egyetlen dolog, ami nem annyira szimpatikus benne, hogy a hangszórók egy oldalon vannak.
-
creesy360
újonc
[link]
Hali!
Ezt a fent linkelt tokot használja valaki, mi a vélemény? -
csab2
veterán
válasz
vadászcsiga #4197 üzenetére
Persze. Csak 99%-ban mégis warezre használják.
De szerintem fejezzük be, mert ez itt off. -
oba
addikt
válasz
univerzita #4200 üzenetére
írtam...
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Részletre elviheted akár 365 napra. Bankmentes.Gainward GeForce RTX 5070 Ti Phantom
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest