Hirdetés

Apple iPad Air - szállj fel magasra

Bevezető, tartozékok

Az Apple-t lehet szeretni vagy épp utálni, és természetesen arról is lehet vitatkozni, hogy valóban a Newton volt-e a mai értelemben vett táblagépek előfutára, illetve a cégnek mekkora szerepe volt abban, hogy azt később hasonló eszközök követték más gyártóktól. Az iPad sikereit és a piacra gyakorolt hatását viszont felesleges elvitatni, a 2010-ben megjelent eszköznek jelentős szerepe van abban, hogy a táblagépek ma már rengeteg háztartásban megtalálhatók, a netbookok pedig kevésbé sikeresek, mint amire pár éve sokan számítottak. Az iPaddel az Apple egy olyan eszközt csinált, melyet tényleg kényelmesen, mélyebb informatikai ismeretek nélkül is lehetett használni, a recept pedig úgy tűnik, hogy működött.

Apple iPad Air
[+]

Az innováció egy ideig meg is volt, az iPad 2 egyértelműen szebb volt elődjénél, az új iPad néven futó 3. generációs gépnél pedig megnégyszerezték a kijelzőfelbontást, 9,7 hüvelyken pedig nagyon is látszódott, hogy 1536 x 2048 pixel mennyivel több, mint 768 x 1024. A negyedik generációs gépben viszont sokan csalódtak, hiszen a gyorsabb hardvert leszámítva nem történt érdemi fejlesztés. A 7,9 hüvelykes kijelzővel operáló iPad mini pedig a kelleténél talán egy picit gyengébb hardverrel érkezett, de formatervét sokan elismerték.

Apple iPad Air
[+]

Az előzmények fényében sokan várták az Apple októberi termékbejelentési eseményét, ahol a várakozásoknak megfelelően be is mutatkozott a két új generációs gép, melyekben nem is lehetett csalódni. Az iPad mini 2 (elnézést: iPad mini Retina kijelzővel) a jelenleg elérhető legnagyobb tudást nyújtja a kisebb méretű házban, tesztünk tárgya pedig értelmes irányban és nagyon látványosan halad tovább az úton, az iPad Air ugyanis kisebb, elegánsabb, jobb minőségű és gyorsabb elődeinél. A készülék a csomagolás és tartozékok szempontjából viszont nem változott, hálózati töltőfejet és egy Lightning kábelt kapunk hozzá, fülhallgatót nem; ezt a régebbi gépeknél még annyira nem is sajnálta az ember, de amióta az iPhone-ok mellé az Apple az EarPods fantázianevű, nagyon minőségi kiegészítőt csomagolja, azóta az iPad-tulajdonosok véleménye valószínűleg kicsit más ebben a témában.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Azóta történt

Előzmények

 • Apple iPhone 5c - az újracsomagolás művészete

  Almáék idén először két telefont is bemutattak, ám az olcsóbbik modell inkább csak új színvilágot és műanyagot hoz, nagy előrelépést aligha.

 • Apple iPhone 5s - tud ujjat mutatni

  Az iPhone 5 újdonsága külsőre nem sokat változott, de erősebb hardver, fejlettebb kamera, valamint egy Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó került bele.

 • iOS 7 rendszerbemutató

  Az Apple legújabb operációs rendszere nem csak az eddig megszokott ikonok külsejét cseréli le, hanem számos új funkciót is hoz magával.

 • Apple iPad mini - piaci igény

  A kisebb méretű iPad a piaci igények miatt születhetett meg. Az Apple így megmutathatta, hogy táblagépes fronton még mindig szuperek.

Hirdetés