- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Nem túl penge, viszont olcsó az új ZTE Blade
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz
busman #20586 üzenetére
Hát hardveres dekodoláshoz omxplayer, én nem találtam mást, pár napja az ubuntu-mate-s vlc-t kipróbáltam, de még az is gyerekcipőben jár.
Szóval a legjobb az omxplayer, persze a kezelése már más kérdés. Vagy billentyűzet, vagy valami webes kliens, ha jól olvastam.
persze hogy könnyedén tudd indítani fájlkézelőből, ahhoz nem árt egy script, mert különben. nem lesz billentyűzet vezérlésed, nah meg ha -r kapcsolóval akarsz lejátszani (megfelelő felbontás/képfrissítés,színmélység,) akkor nálam pl probléma volt hogy bezáráskor, nem lépett vissza desktopra.
Vagy ha nem ragaszkodsz raspbianhoz, akkor én tuti feltennék valami kodi-t médialejátszásra.
mondjuk arch-on készítettem, de mennie kell elvileg raspbianon is.
függőségek: xrefresh,sudo (jelszó nélkül),xterm,omxplayer/bin/video_player.sh
#!/bin/sh
vt=$(sudo fgconsole)
directory=$(dirname "$1" |sed "s|^[^/\\]*||")
subtitles=$(find "$directory" |egrep -i "\.srt$" |egrep -vi "forced" |head -n1)
geom=$(sudo fbset -s |grep geometry |sed "s/.*try //")
if [ "$subtitles" ];then
xterm -fullscreen -fg black -bg black -e "omxplayer -r $1 --subtitles \"$subtitles\" --align center"
echo "omxplayer -r $1 --subtitles \"$subtitles\" --align center" >/tmp/video_player.log
sudo fbset -g $geom && sudo xrefresh
else
xterm -fullscreen -fg black -bg black -e "omxplayer -r $1 --align center"
echo "omxplayer -r $1 --align center" >/tmp/video_player.log
sudo fbset -g $geom && sudo xrefresh
fi
sudo chvt 8
sudo chvt $vtfuttatási jog:
sudo chmod +x /bin/video_player.shfájlkezelőben társítani valahogy ilyen egyéni parancsal
/bin/video_player.sh "%f"billentyűzeti vezérlők:omxplayer-man
-
Headless
őstag
válasz
busman #20564 üzenetére
Netezésre, youtubra. Erre még a rpi 2 is csak erős kompromisszumokkal képes. A legjobb amit tehetsz szerintem, hogy felraksz egy openelecet és média lejátszónak használod, vagy valami mini szervert csinálsz belőle. Így a netezésről lemondasz de youtube megmarad. TV-n is értékelhető felbontást fog produkálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Hegesztés topic
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Anime filmek és sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motoros topic
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged